Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

õlle joomine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Kasepats-Pidur
    replied
    Keegi kodupruuliga ka tegeleb?

Ma mingi poolteist aastat olen vaikselt õllekomplektidega (maltoosadega) katsetanud. Kuna ma mingi eriline gurmaan pole, siis algul üritasin erinevaid laagritüüpi marke. Joodavad said kõik, aga ei midagi erilist.
    Nüüd viimased 2 korda olen ale'sid proovinud ja mõlemad otse kümnesse.
    Jõuluks tegin "Mangrove Jack's Bourbon Barrel Strong Ale" nimelise õlle ja hiljuti valmis "Bulletbrew Tanker Reloaded IPA". Viimane on siis samanimelise Tankeri õlle kodus järgi tehtav variant. Päris identne muidugi pole, aga üsna lähedale.

Väike ülevaade protsessist:
    Tegemine käib mul plastikust kääritustünnis, kuhu teen komplekti õpetuse järgi segu valmis (pmst lisan maltoosale vett ja 1kg suhkurt). Harilikult on segu lõpuks 23 liitrit. Kaasasolev pärm sisse, tünnile kaas ja õhulukk/mulksutaja peale. Siis tiksub sauna eesruumis nädal-kaks, kuni mulksumine ära lõpeb. Edasi tuleb pudelid pesta ja kuumutada (seda teen saunalaval). Panen väikese mõõtekulbitäie suhkurt iga pudeli põhja (ca 1 teelusikatäis) ja villin vedeliku kääritustünnist pudelitesse. Korgipanijaga korgid peale ja kaheks nädalaks toanurka seisma. Seejärel külmkappi ja peale ühte nädalat külmas ongi õlu valmis. Ühest komplektist saab tavaliselt 23 liitrit õllesegu, millest mina olen saanud 43-44 pooleliitrist pudelit õlut. Päris viimast tünnipõhja vajunud sodi ei ole üldiselt ära villinud.

Praegu netipoest vaadates läheks kogu setup (tünn, puhastusvahend, pudelikuivati, pudelihari, korgi sulgeja, 100 korki, lehter, suhkru doseerimise kulbid) maksma ca 55 euri ehk ei midagi ulmelist.

Pudeleid ma ostnud pole, kasutan A Le Coqi omasid. Korjasin enda, sõprade ja sugulaste taaravarudest kõik Premiumi, Alexandri, Pilsneri, Porteri ja Karksi õllede pooleliitrised klaaspudelid (need on kõik täpselt ühesugused) kokku, leotasin sildid maha ja pesin puhtaks.

Järgmine level oleks ise hakata linnaste ja humalatega mässama, virret keetma jne, aga nii fänn ma vist ikka ei ole. Õllekomplektide valik paistab samuti üsna lõputu olevat ja katsetamisruumi jätkub päris pikaks ajaks.

PS! Huvi pärast arvutasin oma kolme viimase õlleteo ühe pudeli hinnad (0.5l). Siia sisse olen arvestanud õllekomplekti ja suhkru hinna; varustuse hinda ja oma tööd mitte.

Bulletbrew Tanker Reloaded IPA - 0.51€
    Mangrove Jack's Bourbon Barrel Strong Ale - 0.85€
    Finlandia Winter Lager - 0.31€

Take that, Ossinovski.

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Algselt postitas mazz Vaata postitust
    Oot kas Blond Munk kaob ära?

Karksi Nui oli muidu omal ajal, enne kui kanged õlled ära keelati, konkurentsitult parim "pomm".
    Karksis ei toimu ammu enam mingit tootmist, kuid brändid elavad edasi

Leave a comment:

• billybob
    replied
    Algselt postitas mazz Vaata postitust

Karksi Nui oli muidu omal ajal, enne kui kanged õlled ära keelati, konkurentsitult parim "pomm".
    A Le Coq toodab edasi?

Leave a comment:

• mazz
    replied

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    viimasel ajal on siin paar eesti toodet kätte juhtunud, vist oli nanopruuli omad. ei tea kas asi oli partiis või ongi taoline kvaliteet, aga aru ei saa miks peab õlu ilmselgelt üleliigselt gaasi täis olema. suht kehvapoolne kvaliteet

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Tavapäraselt olen aasta kokku võtnud.

Leave a comment:

• Kenny's Heroes
    replied
    tavaline fallouti sidequest - lootid veits mingeid jooke ja materjali, ägedaid relvi pole

Leave a comment:

• Pints
    replied
    Pilt nr. 38 on vägev

Leave a comment:

• mongol
    replied
    Tühjaks jäänud ruumid räägivad Karksi õlletehase ajaloost

Leave a comment:

• Kalp
    replied
    Uus avastus Lätimaalt-"Madonas alus"-5,2%...hind 1.75.-

Leave a comment:

• futbolidipaul
    replied
    Käisin Tartu Õllepoe degusteerimise õhtul. Proovisin haput õlut. Esimene mõte oli miks peaks keegi seda jooma. Nüüd mõtlen, et tahaks veel, see oli jälle elamus. Samasugune tunne, kui pärast eluaeg Saku joomist proovisin Leffet.

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Algselt postitas Kasepats-Pidur Vaata postitust
    Mulle tuleb Grossi Toidukaupade reklaamleht koju ja vaatan, et järgmisel nädalal on võimalik osta pooleliitrist klaaspudelis Grossi Elektra õlut (alk 4,2%) hinnaga 38 senti + pant. See on vist isegi Läti standardite järgi odav? Viimati sai seda marki proovitud alaealisena ehk ammu aega tagasi ja ei maitsenud hästi. Aga huvi pärast ilmselt võtan pudeli või kaks, pole kahju kraanikausist alla kallata.
    Kunagi sai proovitud neid lahjasid odavõllesid ja Grossi oma tundus joodavam kui Walther, Gildi ja mis seal veel olid. Väga külmana peale sauna või trenni võib juua küll.

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Algselt postitas Kasepats-Pidur Vaata postitust
    Mulle tuleb Grossi Toidukaupade reklaamleht koju ja vaatan, et järgmisel nädalal on võimalik osta pooleliitrist klaaspudelis Grossi Elektra õlut (alk 4,2%) hinnaga 38 senti + pant. See on vist isegi Läti standardite järgi odav? Viimati sai seda marki proovitud alaealisena ehk ammu aega tagasi ja ei maitsenud hästi. Aga huvi pärast ilmselt võtan pudeli või kaks, pole kahju kraanikausist alla kallata.
    Viimati ostsin Läti Maximast nende "oma toodet" 21 senti purk vist Või oli see Leedus....

Leave a comment:

• Kasepats-Pidur
    replied

Leave a comment:

• Kalp
    replied
    Kuhu Staropramen kadunud on?

Leave a comment:

Working...
X