Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Edgar Savisaar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Ja nägu ma tean, pommitati, et vaenlast tappa, mitte tsiviilisikud.
    Loll jutt. Mis vaenlasi seal vanalinnas oli? Tegu selgelt tsiviilelanikkonna vastu suunatud sõjakuriteoga.
    Selge on muidugi see, et kõik osapooled tegid sõjas selliseid asju. Mis aga Savisaarde puutub, siis näitas paksmagu taas, millise t...peaga ta näol tegemist on.

Kommentaar

Seos Savisaarega? Tehke uus teema: "venelaste ja eestlaste vaidlused ajaloo üle."

Kommentaar

Algselt postitas North Vaata postitust
        Sa tahtsid öelda, et Eestile on kasulik seda mäletada. Khmm, kuidas võiksid pommi lasta, aga Vanalinn jäi terveks?

Ja sulle on kasulik "mäletada" asju sellisena, kuidas sinule see kasulik on.

Tallinna pommitamine oli Punaarmee poolt sooritatud terroristlik akt, mis sihilikult oli suunatud tsiviilelanike vastu. See on fakt, sest ühtegi objekti, mida sai nimetada sõjaliseks objektiks ei tabatud. Parandan, seda ei püütudki teha.

Hiljem püüti oma terroristlikku pommitamist sakslaste kraesse ajada ja paraku vägagi edukalt, sest liitlased (kellede arvel oli veelgi koletumaid terroristlikke pommirünnakuid nagu Dresden ja teised Saksa linnad) jäid sovjettide muinasjuttu uskuma.

Nürnbergi protsessil, mis oli 20. sajandi suurim farss, kirjutatigi Tallinna pommitamine rahuliku südamega sakslaste arvele. Samal protsessil näiteks said sakslased oma üllatuseks ka teada, et on süüdi Katõni metsas rohkem kui tuhande Poola ohvitseri tapmises. Lisaks esitleti seal täiesti südamerahuga nn inimseepi, mida sakslased olevat inimrasvast keetnud. Tänapäeval on kõik sionistlikud organisatsioonid tunnistanud inimseebi võltsinguks ja möönavad, et seda tegelikult siiski ei toimunud kuna sakslastel polnud sellist tehnoloogiatki, et inimrasvast seepi teha.

Aga võitjate üle ju kohut ei mõisteta, onju? Elame ikka must-valges maailmas, kus ühed olid head ja teised pahad...
        "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

ära usu neid, need on pahad inimesed, nad tahavad ainult mustata headust ja vabadust, mida tõi siia punaarmeelane oma pilotka sees!

Kommentaar

Algselt postitas North Vaata postitust
            Sa tahtsid öelda, et Eestile on kasulik seda mäletada. Khmm, kuidas võiksid pommi lasta, aga Vanalinn jäi terveks?

Olen sind ikka enam-vähem mõistlikuks pidanud aga teadmiseks - vanalinn sai oma osa. Mis tsiviilisikute mittepommitamisest saab rääkida kui pommitatakse elamukvartaleid?
            Eks see pommitamine ole tõesti jube asi - tehakse seda vaenlase moraali nõrgestamiseks, et tekitada elanikonnas hirmu ja tunnet, et vaenlane on liiga võimas.. ehk siis see on sihilik tsiviilide pommitamine, kui sõjas üldse tsiviile olla saab.
            BVB - Vaprus

Kommentaar

Vaevalt, et foorumisse juhtuvaid "vabastajate" järeltulijaid alljärgnev eriti loksutab aga ehk mõni neist viitsib veidi endile rinnapiimaga sisseimetud "võitjate" ajalootõlgendust nn."vabastatute" omaga võrrelda.

9. märtsi õhtul algas suur õhurünnak Tallinnale. Ka varem oli linnale toimunud juba mitu õhurünnakut. Seekordse pommitamise tulemusel hävis aga kolmandik Eesti pealinnast ja ligi 50% selle elamispinnast.

Õhurünnak algas õhtul kell 19.45 ja selle esimene laine kestis kella 21.15-ni. Kell üks öösel saabus linna kohale pommitajate teine laine ja pommisadu kestis kuni poole neljani hommikul. Õhurünnaku mõlemast lainest võttis osa umbes 280 venelaste pommilennukit. Linnale heideti suurel hulgal süüte-, lõhke- ja fosforpomme. Lasnamäel paiknenud ööhävitajate Ju-88 eskadrilli üheksast lennukist olid sel hetkel stardivõimelised vaid viis. Ometi lasid need kokku alla 16 pommitajat. Kokku tulistasid sel ööl linna kaitsel olnud õhutõrjeüksused ja ööhävitajate JU-88 eskadrill alla 36-38 venelaste pommitajat.

Selle terrorirünnaku ajal hukkus 463 ja haavata sai 659 Tallinna elanikku. Umbes 20 000 inimest jäi peavarjuta. Surma sai ka umbes 50 sõjaväelast ja 121 punaarmeelasest sõjavangi.

Pommitamise tulemusel hävis suur hulk ajaloolisi hooneid ja kultuurimälestisi. Nende hulgas Estonia teatrihoone, Raekoja platsil olnud Vaekoda ja Niguliste kirik. Hävis palju koolimaju ja kinoteatrid “Amor”, “Mars”, “Modern”, “Bi-Ba-Bo” ning mitmed teised. Kannatada sai ka Raekojahoone.

On ilmne, et kultuuri- ja ühiskondlike hoonete pommitamine oli sihipärane, kuna seal arvati olevat palju sakslasi. Kuid tegelikult oli seal rohkem hukkunuid just tsiviilelanike hulgas. Vaatamata pommitamise jõhkrusele oli ohvreid ettearvarust siiski tunduvalt vähem. Saksa relvajõud selle pommitamisega nimetamisväärset kahju ei saanud ja see oli kättemaks eesti rahvale, kuna hävitati nende elamud, kodune vara ja toiduvarud........

"Tallinlanna Liisbet Piht lahkus mõni päev pärast pommitamist koos 4-aastase pojaga Saaremaale. «Kui Vene ajal linna tagasi tulin, oli minu korter juba hõivatud ja uksel teine lukk ees,» kirjutab ta oma meenutustes. «Vene naine tegi ukse lahti, minu kleit oli seljas, ja oligi kõik. Siis olin samasugune paljakspõlenud inimene nagu teised, ehkki minu korter ei saanud kannatada.»

Kommentaar

Okey okey guys calm down
                Nii palju teksti, Wow! Okei, ma saan teist aru.
                See, et eestlased tähistavad kõike need päevi on hea, see näitab et inimesed teavad ajalood ja veel tähtsam nad saavad aru mis seal juhtus.

Aga ikkagi, pärast seda kui ma kõike siin lugesin tahan öelda:
                Keegi ütles siin, et mina pean rohkem ajaloo tundides käima ja vähem Russia today'd vaatama. Okei, aga kas te usute kõike, mis nätavad telerist? Mina ei usu, et uudised, mis näitavad meile vene, eesti ja inglise telekanalid ühest sündmusest on samad. Tänapäeval on väga raske kedagi usuda, sest on palju propangat vene ja eesti telekanalites. Kui aga tahad 100% veendunud olla, sa pead kontrollima väga palju allikaid. Ma ei vaielnud kellegagi, ma ainult ütlesin seda, mida Ma mõtlen. Ja tahtsin vaadata, mida Te mulle vastu ütlete, see oli nn väike test. Nii, et aitäh Teile, paneme kinni seda vene-eesti teemat siin, Davai elame sõbralikult!
                Jätkame siin Savisaari teemaga.
                FCLT.EU
                ----------------------------------------------------------------------
                Pride of Tallinn - Levadia Football Club ™

Kommentaar

Savusaar möllab

Kommentaar

kas keegi paneb ka seda tibi?
                    Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
                    Ott Järvela

Kommentaar

Täna 60 aastat tagasi nägi Harku vallas ilmavalgust üks seasilmadega poisslaps, kes juba tol hetkel lubas võimul olnud seltsimees Stalini eeskujul tulevikus suuri tegusid korda saata, ega taganeda ametipostilt ka siis, kui see rahvale parema tuleviku garanteeriks. Elagu Edgar ! Hurra, hurra, hurra.

Kommentaar

Algselt postitas Kaspy Vaata postitust
                        Täna 60 aastat tagasi nägi Harku vallas ilmavalgust üks seasilmadega poisslaps, kes juba tol hetkel lubas võimul olnud seltsimees Stalini eeskujul tulevikus suuri tegusid korda saata, ega taganeda ametipostilt ka siis, kui see rahvale parema tuleviku garanteeriks. Elagu Edgar ! Hurra, hurra, hurra.
                        kas mitte Harku külanõukogus ja täpsemalt Harku vanglas see väike kommunisti poiss sündis?
                        Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
                        Ott Järvela

Kommentaar

W T F ?????????????????????
                          The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

Kommentaar

nii sea peaks olema, aga seda edgarile pahaks panna on ikka väga keeruline.

Kommentaar

Edgar on viimasel ajal kuidagi väga vaikseks jäänud,ei tea kas lihtsalt puhkab või mõtleb uueks hooajak lollusi välja?
                              Ott Järvela

Kommentaar

ära usu paksu, näe jälle tõstis maksu !

Kommentaar

Working...
                                X