Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Riigikogu valimised 2011

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas vincent Vaata postitust
    Arvestades, et sa pole ei asjast huvitatud ega asjasse süvenenud, jagad üsna julgelt sildistavaid hinnanguid... Muidugi võib alati ka kõige ja kõigi suhtes skeptik olla, aga sellest, kes valetab, saadki üldjuhul aru siis, kui teemaga põhjalikumalt vaevud tutvuma. Nagu juba öeldi, siis asi pole Sirbis, vaid selles, milline on Eesti poliitiku käitumiskultuur. Täna sõidetakse tankiga üle Sirbist, homme samamoodi mõnest suurettevõttest. Ja ülehomme võib-olla juba sinust endast. Sellest tuleb rääkida.

Üks soovitus veel - loe Hennostet. Lõpulõikudes ta natuke vastab sellele, mis sinus küsimusi tekitas.
    Ei, ma praeguse poliitilise kultuuriga rahul. Alustasin oma mõtteid sel teemal siiski sellest, et ma ei saa aru kas inimestele on tõesti vaja nõnda ette sööta, et silmad avaneks? No hea, et nüüd siis vähemalt. Kurb on aga see, et neil samadel inimestel on juba "homme" silmad uuesti kinni. Ja vot selline rinnale tagumine "küll ma olen kõva õiguste eest võitleja" mulle ei meeldi. Need kes asjas kätt-jalgupidi igapäevaselt sees, neile muidugi jõudu. Ja omamoodi annavad sellised massid neile ka jõudu juurde.
    Kui konkreetsest sündmusest rääkida, siis käib jutt ikkagi kahe maailmavaate kokkupõrkest, see kelle poole asuda, sõltub enda maailmavaatest. Mina pole siin oma seisukohta kujundanud.
    Kui rääkida poliitilisest kultuurist, siis jah, seda võib kirjuda läbi käesoleva juhtumi, kuid minu arvates peaks sellest rääkima siiski palju otsesemalt ja siia juurde on võtta lisaks Sirbi juhtumile veel palju muidki näiteid. Sirbi puhul on üheks eristajaks ehk vaid see, et seda ei tehta valgete puhaste kinnastega vaid näidatakse avalikult millega tegeletakse.
    BVB - Vaprus

Kommentaar

Algselt postitas elx Vaata postitust
      Kui konkreetsest sündmusest rääkida, siis käib jutt ikkagi kahe maailmavaate kokkupõrkest, see kelle poole asuda, sõltub enda maailmavaatest. Mina pole siin oma seisukohta kujundanud.
      .
      Mis need maailmavaated siis on, mis kokku põrkavad?

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
        Mis need maailmavaated siis on, mis kokku põrkavad?
        Erinev sõna definitsioon mõistele "kultuur" ning see tõttu ka erinev arusaam sellest, mida üks kultuuri kajastav väljaanne sisaldama peaks. Ja tegelikult polegi kummalgi poolel õigus, sest keegi ei saa võtta endale tõemonopoli ning öelda mis on "kultuur". Ehk lõpuks saab kellestki võitja ning tema saab ka tõemonopoli pidajaks ning kirjutab ajaloo endale sobivalt ümber.
        BVB - Vaprus

Kommentaar

Erinev sõna definitsioon mõistele "kultuur" ning see tõttu ka erinev arusaam sellest, mida üks kultuuri kajastav väljaanne sisaldama peaks. Ja tegelikult polegi kummalgi poolel õigus, sest keegi ei saa võtta endale tõemonopoli ning öelda mis on "kultuur". Ehk lõpuks saab kellestki võitja ning tema saab ka tõemonopoli pidajaks ning kirjutab ajaloo endale sobivalt ümber.
          Ei viitsiks sekkuda, aga taolise jutu peale pole alternatiivi. Eesti kultuuri ei saa erinevalt defineerida, see on täpselt seda nägu nagu kultuuri Eestis tehakse. Nende samade loomeliitude liikmed peamiselt ja need vennad, kellel suu kinni teibitud. Sirp on Eesti kultuurilehena seda kõike igati adekvaatselt kajastanud - ma ei tea palju siin selle lehe lugejaid on, aga mina aeg-ajalt küll, seega julgen nii väita. Väita, et selle kultuuri kõrval on olemas Eestis mingi teistsugune, aga samas võrreldavalt võimas Kenderi-ZA/UM'i kultuur on erakordselt ignorantne ja egotsentristlik. Nagu kogu selle kamba ellusuhtumine muidugi.

Sirp hävitati ju puhtalt seal ilmunud terava sotsiaalkriitika pärast. Kultuuriga mõistes teater, film, muusika, arhitektuur, kirjandus, kujutav kunst pole selles loos suurt pistmist. See niikuinii tavavalijat ei huvita.
          the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
          because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Kummale poole suunduvad mõisted: "ma pole kellegagi kohtunud, aga hiljem selgus, et olen küll" ehk valetamine, "aastaid erakonnale kõnesid kirjutanud inimese suunamine kriitilise lehe etteotsa ilma konkurssita" ehk suukorvistamine, "peaks ka ERR-i rohkem kontrollima" ehk taas suukorvistamine.
            Millise kultuuripoolele see käib?

Kommentaar

Kummale poole suunduvad mõisted: "ma pole kellegagi kohtunud, aga hiljem selgus, et olen küll" ehk valetamine, "aastaid erakonnale kõnesid kirjutanud inimese suunamine kriitilise lehe etteotsa ilma konkurssita" ehk suukorvistamine, "peaks ka ERR-i rohkem kontrollima" ehk taas suukorvistamine.
              See käib minu ühes eelnevas postituses mainitud kultuuri alla.
              Kui rääkida poliitilisest kultuurist, siis jah, seda võib kirjuda läbi käesoleva juhtumi, kuid minu arvates peaks sellest rääkima siiski palju otsesemalt ja siia juurde on võtta lisaks Sirbi juhtumile veel palju muidki näiteid. Sirbi puhul on üheks eristajaks ehk vaid see, et seda ei tehta valgete puhaste kinnastega vaid näidatakse avalikult millega tegeletakse.
              mcnamara, ajalugu kirjutavad võitjad, sama moodi ka "õiget kultuuri". Ma ei sea kuidagi kahtluse alla, et Sirbis on seni õiget asja aetud, kuid ka sel juhul on see kõigest minu arvamus. Ehk ma olen ühe poole esindaja.
              BVB - Vaprus

Kommentaar

poliitkultuur
                see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Palun elx'i postitused salvestada ning nomineerida aasta auhindade teemas.
                  The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

Kommentaar

ajalugu kirjutavad võitjad, sama moodi ka "õiget kultuuri".
                    See on vahva loosung, aga unustab ühe suhteliselt olulise asja - kultuur ei ole sõda. Kultuuri mis tahes loome või tekke tulemusena ei saa olla olemas õiget ja valet kultuuri. Samamoodi ei saa siin kasutada üksühest valemit, et kui tulu ei too, siis järelikult pole kasumlik ja tuleb kinni panna.

Kui konkreetselt Sirbist, siis rõhutaks korra veel, et olenemata sellest, kas senine Sirp oli liigelitaarne või mitte, pole keegi Kenderil ja Za/UMil keelanud seni teha nende meelest "õiget" kultuurilehte Sirbist sõltumatult. Kodus remondi tegemise eeldus ei ole ka ju kõige seinte maha lõhkumine... Aga nagu juba korduvalt öeldud, on see asi läinud ammu üle Sirbi piiride ja küsimus on selles, kas valetav minister sobib oma ametikohale või mitte. Demagoogiast kannatab veel mööda vaadata, aga Riigikogu stenogrammist loetavad selgitused "ma ei rääkinud sellest, sest ajakirjanik ei küsinud konkreetselt seda" on juba halb nali. Seda enam, et niisugune käitumisviis nagu Sirbis pole Langi puhul juhuslik - raamatukogud, Tartu kunstimuuseumis toimuv, samasuguseid räige survestamise näiteid on tema ametiajast veel küllaga võtta.
                    armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Algselt postitas vincent Vaata postitust
                      See on vahva loosung, aga unustab ühe suhteliselt olulise asja - kultuur ei ole sõda. Kultuuri mis tahes loome või tekke tulemusena ei saa olla olemas õiget ja valet kultuuri. Samamoodi ei saa siin kasutada üksühest valemit, et kui tulu ei too, siis järelikult pole kasumlik ja tuleb kinni panna.
                      Ok, ütlen veel selle ära, et erineva kultuurilise tausta nimel tihti sõdu peetaksegi aga see-selleks.
                      Nii nagu sa ütled, et asi on läinud üle Sirbi piiride, nii ütlen on ka meie jutt läinud üle teatud raamide ning tundub, et me räägime hoopis erinevatest asjadest. Seega ei näe ma erilist mõtet vahtu üles keerata ning lõpetan selleks korraks. Kui nüüd keegi muidugi millegi väga intrigeerivaga välja ei tule, set kahjuks tuld võtan ma väga lihtsalt. Olen siin foorumis päris tihti enne "Salvesta" nupu vajutamist viimasel minutil endal sabast kinni saanud ja selle siiski tegemata jätnud.
                      BVB - Vaprus

Kommentaar

Just sel põhjusel ei võta mina sel teemal ka sõna ...
                        well, well trolled then.
                        jokers to the right
                        clowns to the left of me

Kommentaar

Eile minister X alal, täna Y alal, homme Z alal ja pärast riigiettevõtes. Kunn värk.

Kommentaar

See Rentus- Posimannuse nimetamine välisministriks on ikka uskumatu lüke. Seal REFis on ikka asjad ikka päris perses. Kurb kohe vaadata... Vahepeal väljahõigatud Kaljurand oleks olnud supervalik või siis Jõerüüt. Nüüd aga lükati väga nõrk inimene pukki. Tsiteerides Ahto Lobjakat-oletan, et Pentus-Rosimannusele püütakse leida väljakutseid, mille visuaalne pool ületab oluliselt verbaalse.
                            Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Rein Vaata postitust
                              See Rentus- Posimannuse nimetamine välisministriks on ikka uskumatu lüke. Seal REFis on ikka asjad ikka päris perses. Kurb kohe vaadata... Vahepeal väljahõigatud Kaljurand oleks olnud supervalik või siis Jõerüüt. Nüüd aga lükati väga nõrk inimene pukki. Tsiteerides Ahto Lobjakat-oletan, et Pentus-Rosimannusele püütakse leida väljakutseid, mille visuaalne pool ületab oluliselt verbaalse.
                              Usun,et Lukk ja Lulla saavad 3a. jooksul plakatikleepijaks ning 10a. jooksul saavad vast mingi komisjoni koosseisu ning 15a. jooksul vast minsitriks ka. Loodan spordiminstriks või kultuuriministriks

Kommentaar

Paeti ja Ligi näol on valitsus kaotanud kaks ülimalt tõhusat ja proffesionaalset ministrit ning härrad on olnud silmapaistvad mitte ainult hetke poliitikas vaid üleüldiselt tegemist kahe väga võimeka portfelliomanikuga Eesti poliitilises ajaloos. Europarlamenti minek on minu arvates täielik talendi raiskamine ja sisulist tulu tõuseb seal koridoride kulutamisest ikka naeruväärselt vähe. Neid päid, kes seal tilu-lilu majandust ajada võivad on liigagi palju siin, saatku Simson või muu sama kaalukategooriaga kargaja.
                                Kui Ligi asendaja pani kukalt kratsima ja enne tegudeni jõudmist oleks ülekohtune kriitikat teha siis Pentmannus variandiga saab ainult välispoliitiline tegutsemine halveneda! Kena esinduslik kuvand küll (tõden, et naisterahvas on ju kena), kuid valikuna välisministriks paraku läbimõtlemata säästuotsus. Liiati veel tänases ülimalt pingelises ja aina enam pingestuvas majandus ja poliitõhkkonnas.
                                "I like an aggressive team, I want to see a team that is strong, committed and quick on the break.
                                These are things which Atletico fans have always liked, it helps them identify with and love this shirt."

Kommentaar

Working...
                                X