Milline võimas elamus…kaitsest lähtuv mäng, kus ei ole kaitse vōimekust ega tilkagi Ajaxi DNA-d. Mindi küll 2x juhtima aga meile omaselt 90+8 minutil loomulikult ja 10 mehe vastu tegime vanad head Ajaxit. Sellest hooajast hakatakse veel legende rääkima. Väga uhke tunne igale fännile
Et siis esimest korda Eredivisie ajaloos suutis üks meeskond 5 mängu enne lōppu maha kuseda 9 punktise edu olles nüüd enne viimast mängu koguni punktiga maas. Anektoot mitte meeskond.
Siiski kuivōrd seda tiitlit poleks ma niikuinii tähistanud vōib seda hooaega üllatuslikult ōnnestunuks lugeda, sest algne plaan oli kolmandaks jōuda.
Jah…. Midaiganes.

Kõik hea, mis hästi lõppeb. Ajax domineeris, kuid ei suutnud midagi luua. Ja mänguvoolule vastu läks Willem oma ainukesest rünnakust esimesel poolajal ette. Teisel poolajal jätkas Ajax survestamist, kuid ikkagi ohtlikku midagi ei toimunud. Siis tegi Farioli õiged vahetused. Platsile sai Weghorst, Berghuis, Fitz-Jim ja Edvardsen. Need mehed põõrasidki mängu Ajaxi kasuks. Nii nagu NAC-i vastu nii ka nüüd keerati kaotusseis loetud minutitega võiduks. Esimese värava puhul 74ndal minutil alustas rünnakut Gaaei, kes söötis Weghorstile, kes söötis Berghuisile, kes andis assisti värava ette Edvardsenile. See väike norrakas on olnud hea ost 3 miljoni eest! Võimalik, et Godts peab juba tundma ohtu enda põhimehe rollile. Vaid 4 minutit hiljem võitis Henda keskväljal palli, söötis Fitz-Jimile, kes triblas ilusti vastaste värava alla ning söötis Weghorstile. Weghorst löi mitte tugeva, kuid täpse löögi väravasse! Brobbey peab õppima, kuidas väravaid lüüa jälle. Ma ei tea, mis temaga juhtus peale euro võistlusi. Lõpus oli ärev moment, kui tundus, et Fitz-Jim jooksis kastis Willemi ründaja maha, kuid VAR penaltit ei andnud nagu eelpoolmainisin. Niisiis vahe PSV-ga ikka 9 punkti. Mängida on jäänud 5 mängu ja meil on vaja veel 7 punkti, et meistriks tulla!
Suvel pidi ta buutsad varna riputama...mul on niiväga kahju temast...ja Ajaxist, kes jääb nüüd ilma väga heast väravavahist. Asemele tuli Gorter. 20nda minuti paiku hakkas Frankfurt üha enam meid kaitsesse suruma ja 27 minutil kandis see ka vilja kui Larsson sai löögile ning pall muutis suunda Brobbey seljast. Gorteril ei olnud mingit võimalust.
Leave a comment: