Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

Amsterdam'i Ajax

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused

• Indrekolen
    replied
    Algselt postitanud kasutaja midfielder poolt
    Indrek, saad Ajaxit Riiga vaatama minna. Kalender selgub homme.
    See plaan valmis jah kohe, kui loosist teada sain. Nüüd, kes jagavad seda piletiostu teemat võiksid jagada vihjeid, kuskohast ma seda teha saaks kõige paremini. Mäng toimub 23 jaanuaril igatahes.

Vahepeal, siis pakiti Poola meistrid ilusti kokku ja saadeti konverentsi liigasse koondskooriga 7-1 (Võõrsil 1-4 ja kodus 3-0). Kodumängu ma kahjuks ei näinud aga teiste juttudue põhjal siis ega seal Jagiellonia eriti ei hiilganud, mis on iseenesest huvitav. Arvasin, et Poola meistrid on veidi kõvemast puust. Kodus olid väravalööjateks Fitz-Jim (Bergwijni assist), Taylor (Hendersoni assist, see oli isegi väga ilusa kombinatsiooniga värav) ja Brobbey (Taylori assist). Ehk siis kuskile peab risti tegema sest skoorisid kaikad nagu Fitz-Jim ja Taylor ning viimane sai isegi assisti ka kirja.

Seega jõudsime minu suurimaks üllatuseks Euroopa liiga grupifaasi! Peale seda eelmist hooaega, mis meil oli on see saavutus ikka ebareaalne. Grupifaasis loositi meile vastasteks: KODUS- Besiktas, Maccabi Tel Aviv, LAZIO ja Galatasaray. VÖÖRSIL- Sparta Praha, Qarabah, Real Sociedad ja FC Riga. See loos tõi palju huvitavat ja positiivset. Esimene mida tahaks välja tuua, et lõpuks täitus minu unistus ja ma näen kahte oma lemmikklubi madistamas üksteise vastu Amsterdamis. Nimelt, kes Itaalia alafoorumit loevad siis teavad, et ma olen ka väikestviisi Lazio fänn. Väga äge vastasseis minu meelest Teiseks sattus meile kaks türgi klubi vastu ning õnneks mõlemad on kodumängud, sest Türgi sauna minek oleks keeruline. Ning kolmandaks muidugi FC Riga vastu mäng, mida tahaks kaema minna.

Väljavaadete osas edasipääseda meie praeguses seisus olles ma nii kindel ei ole. Pigem jätkame konverentsi liigas.

Täna sulgub üleminekute aken Hollandis. Nagu ütles Kroes "mina ei ole selle aknaga rahul". Eesmärk oli müüa 100 miljoni eest aga terve maailm on näinud, mis kaikad me kokku ostnud oleme nii, et see jäi märjaks unistuseks. Pigem pidi olude sunnil kaikaid vaid laenuks saatma lootusega et ehk keegi neist saab hakkama ja neid tahetaks lõplikult endale osta. See lootus aga...ma ei tea...

Välja müüdi siis: Mikautadze (Metz), Rulli (Marseille), Sanches (cruz Azul), Vos (AC Milan), Coinsesao (Porto). Nende meeste eest siis kokku pappi vaid 36 miljonit, mis on loodetud 100 miljonist väga väga kaugel maas. Siia tuleb lisada, et mehed nagu Tahirovic ja Wijndal ning isegi Brobbey ei soovinud lahkuda klubist. Taylori osas oli mõningane huvi, kuid keegi ei teinud konkreetseid samme. Mingid jutud on, et ehk ostetakse viimasel hetkel veel ära Bergwijn Al Ittihadi poolt. Vahepeal tunuds kindel, et ta liitub Leicesteriga aga seda ei juhtunud.
    Edasi siis välja laenatud mehed, kelledest ühelgi juhul ei ole tegu hilisema ostukohustusega (ok Ünüvari puhul on kohustus osta, kui Espanyol peaks jääma püsima La Ligasse): Borna Sosa Torinosse aastaks, Jakov Medic Bochumisse aastaks, juba mainitud Ünüvar Espanyoli ning Carlos Forbs Wolvsi. Viimase puhul oli laual Lyoni 20 milkune pakkumine AGA mängija ise eelistas Wolvsi. Seal siis selline diil, et kui ta peaks 10 mängus platsile pääsema, siis on ka kohustus osta. Ma olen kindel, et esimese 10 minutiga aga selgub, et ta ei saa PL-is hakkama nii, et teda võib juba tagasi Ajaxisse tervitada...

Sissetulevad mängijad siis...
    Minu meelest kõige huvitavam saabuja oli Wout Weghorst Burnleyst 2,4 miljoniga. Ees valikus siis nüüd Brobbey, Akpom, Weghorst ja Rijkhoff.
    Bertrand Traore Villarealist tasuta. Oli alguses terav aga viimased mängud sellised, et ei tea, kas ta ikka mäletab, mida platsil tegema peab...
    Juventusest laenati aastaks Daniele Rugani. See oli Farioli soov.
    Ja sellega ongi kõik...päris masendav. Nimelt keskväljale ei saadudtki kedagi...kohta kuhu oli selgelt kõige rohkem täiendust tarvis. Pikalt olid lootused Erikseni peal aga tema eelistab ManU-s veel pinki nühkida.

Eelmine nädal jäi Ajaxil voor vahele, sest liiga lubas valmistuda euromängudeks. See nädal jäi voor vahele (vs Feyenoord) sest toimusid politseinike streigid. Ehk siis oleme ülejäänud mansast 2 vooruga maas praegu.

Sellised lood.

Leave a comment:

• midfielder
    replied
    Indrek, saad Ajaxit Riiga vaatama minna. Kalender selgub homme.

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Jagiellonia 1-4 Ajax

Kui välja arvata esimesed 10 minutit, siis üllatavalt nauditav mäng!. Meenusid isegi head ajad, kui Ajax oli ründav ja pressis järeleandmatult isegi vastase poolel.
    Mäng algas sellega, et juba 4ndal minutil magas meie kaitse maha nurgalöögi lahtimängimise ja selle tagajärjel läks kodumeeskond ette. Peale kümnendat minutit aga haaras Ajax ohjad ja seda nii tugevasti, et oli jumala ime, et poolajale ei mindud vähemalt 1-5 eduseisul. Viigivärava eest hoolitses Berghuis, kes andis suurepärase läbisöödu kaitseliini taha Akpomile. Viimane kõigi imestuseks suutis lõpuks ometi jala valgeks saada, Berghuis ja Passveer on ainukesed, kes on alles meeskonnast, mis väljus CL grupifaasist ainult võitudega. Ja need kaks on ka selle meeskonna minu meelest parimad tänapäeval. Hea, et Berghuis ära ei läinud (kuigi jah endise Feyenoordi kaptenina on ikka imelik teda meie värve kandmas näha). Järgmise värava eest hoolitses Godts, kes suunas suurepärase Renchi tsenderduse väravasse. Godts-ilt oli täna nii ja naa mäng...lõi küll ühe ära, kuid võimalusi oli tal vähemalt 4-5, mis oleks võinud lõppeda väravaga. Sealhulgas teisel poolajal seisul 1-4 kehvalt löödud penalt.
    Kolmanda lõi taas Akpom, kes jõudis esimesena peale väravavahi törjet tagasi põrkanud pallini. Seejärel tõmmati karistusalas maha Boomen ja Akpom sai vormistada lõppseisu ning ühtlasi oma esimese hattricki. Mängu lõpp (viimased 7-8 minutit) anti küll vastastele, kuid poolakad midagi ohtlikku toota ei suutnud. Selline lõppseis viitab justkui sellele, et edasipääs Euroopa liigasse on vormistamise küsimus oma kodumurul. Aga teades, et tegu on Ajaxiga ei julge ma kunagi enne aega rõõmustada. Eile puudus põhikoosseisust Fitz-Jim näiteks ja keskväli oli kohe palju tugevam. Berghuis keskel koos Hendoga oli võimas duo. Ma arvan, et Taylorit ja Fitz-Jimi ei tohi korraga platsil hoida. Me pääseme vaid kui emb kumb on pingil. Forbs oli natuke nähtamatu ja tal oli ka üks suurepärane võimalus, mille takistas kaitse ennastsalgav tegevus. Brobbey ja Bergwijni tulek platsile minu meelest jällegi üllatavalt ei muutnud üldse mitte midagi vaid tegi seisu hoidmise ainult raskemaks...veider... Aga praegu on Ajaxis niipalju veidrust, et ma ei saa enam üldse aru, kes, kus, mis teeb. See selleks.
    Ajaixa liitus Juventusest kaitsja Rugani. Pidavat pakkuma Šutalole konkurentsi. See oli Farioli soov. Liitus meiega aastaks laenuga.
    Jakov Medic läks laenule Bochumisse.
    Borna Sosa läks laenule Torinosse.
    Ehk vaikselt ükshaaval hakatakse Mislintate grand oste laiali saatma.
    Suvega müüdi veel Coinsesao (kahjuks) Portosse tagasi, Jorge Sanches mehhikosse tagasi, Georges Mikautadze Metz-i tagasi (debiilne diil arvestades, et tal oli suurepärane EM ning Metz müüs ta kohe edasi Monacosse suure kasumiga) ja lõpetuseks läks Rulli Marseillesse.

Järgmine mäng on korduskohtumine poolakatega arenal 29 august. Peale seda kohe klassikier Feyenoordiga pähapäeval.

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    NAC 2-1 Ajax

Ma ei kannata enam seda sitta....uus hooaeg TÄPSELT SAMA MÄNG! Nagu siis kui tuli Steijn "me hakkame mängima Ajaxi viisi" nii ka Farioli....aga reaalsus on see, et praegu vähemalt tundub, et kumbki ei tea ründavast jalgpallist halli essugi. KOHUTAV mäng...ajuvaba koosseisu valik. Täiestri perses...eelmine hooaeg 2.0, Kõigutatakse palli edasi tagasi edasi tagasi edasi tagasi. Ühtegi kuradi momenti väravale isegi ei üritata luua...mingi ideetu pask. Noimng nagu ikka korra kaotatakse pall ning vastane, kes esimest korda saab üle poole piiri lööb ära. Lisaks siis loomulikult kohustulik lisaajal sisselastud värav...mõlemad on kaotatud õhuduellidest. Issand jumal mitte teine aasta veel seda lahtist pasanteeriat. Kus see lubatud ründemäng on?! Kas see stabiilselt tahapoole söötmine ongi see mida peetakse "Ajaxi stiiliks" seal tänapäeval. Kurat need ahvid on kollektiivselt kuskilt naril alla kukkunud.
    Mängust pole midagi rääkida, sest esimene poolaeg oleks võinud vabalt magada ja teine poolaeg oli NAC poolelt parem vaadata kui see, mida meie omad seal tegid.

Järgmine vastane Jagiellonia võõrsil ja siis Sittard kodus.

Selline mängustiil ja mängijate valik platsile testib väga minu soovi mänge üldse vaadata.... kuradi Fitz fucking Jim...

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Enne ōhtust mängu tahan veel penaltiseeriast rääkida… Ma lihtsalt ei mōista kuidas oli vōimalik saata otsustavat penaltit lööma Brobbey, kelle eelnev penalti staristika oli 9st penaltist sisse ainult 5?!? Mis mängu Farioli mängib…

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Ajax 0-1 Panatinaikos (kuradi 89 minutil Tete) penaltid 13-12 Ajax edasi.

Ma ei ole sellist shithouserit elus näinud...mehed tegid lihtsalt kõik endast oleneva, et jumala eest mitte võita! Ainult Remko (jah meie platsi vanim mees) ütles, et TÄNA ME EI KAOTA!.
    Farioli jätkab jonnakalt alustades Forbsi, Akpomi, Taylori ja Fitz-Jimiga. Kurat...no kurat kas tal pole silmi?!? Mida hobun...jat ruudus ta toodab? Jumala ime oli, et täna oli meil väravas vanaisa, kes on KÕIGIST platsil olevatest jolleritest selgelt parim. Tema koht Ramaij ees on lihtsalt ainuke õige valik Fariolilt senimaani.
    See täna oli nii kuradi tüüpiline Ajax...Terve mäng ollakse peajagu üle, kuid ei suudeta see kuradi nahkkera võrku lükata. Kord posti kord latti kord jumal teab kuhu. Akpom ja Taylor oleks pidanud selle mängu juba normaalajal mahgama panema aga...jumal jumal jumal. Panatinaikosel oli ainult 2 head võimalust mängu peale, millest ühe Remko tõrjus ja teine kuradi tüüpiline Ajaxi koba/ebaõnn 89ndal minutil sisse hiilis. Niiiii Ajaxi moodi. Godts tuli sisse ja tegi 20 minutiga rohkem kui Forbs terve mängu jooksul, kuigi palli võrku ei suutnud ajada. Lisaajal isegi Brobbey ja Bergwijni tulek ei teinud meid teravamaks...võiks isegi õelda, et teravus kadus nende tulekuga üldse ära! Traore oli täna suur flop. Mitte midagi ei tulnud tal välja.
    Ja siis penaltid...uhhh. peale 95ndat aastat on Ajax euroopas 5-l korral penalteid tagunud ja iga kord sisse saanud ilma vaseliinita. Täna nad üritasid ka kõigest väest sisse saada. Ajaxil oli kokku NELI korda võimalus penaltid lõpetada aga...oksele ajab rsk. Panatinaikose mehed pole ühtegi oma penaltit mööda löönud, kuid Remko võttis 17st 5 penaltit ära! Kangelane kurat! Esmalt eksis Panatinaikos oma esimesel penaltil ja meie olime oma esimesed neli sisse paugutanud. Siis tuli viimaseks lööjaks minu üllatuseks mitte kapten Henderson...vaid kuradi "ma ei oska penaltit lüüa" Brobbey. Flashbackid finaalile PSV-ga paar aastat tagasi ja see ohmoon ei üllatanud. Eksis. Edasi oli täielik ajudekepp. Remko tõrjub ja meie oma situb ära..ja nii 4 korda! Brobbey eksis 2 korda penaltil!!!! Baas eksis. Ja kuradi Traore lajatas üle! Prrr........Siis aga kui Remko tõrjus 5ndat korda ja taas oli aeg Hendo löögiks, ilmus hoopis lööma Gaaei. Poiss oli oma esimese penalti kindlalt realiseerinud ning selgus, et ta palus Hendolt, et kui Remko peaks tõrjuma, siis kas ta tohib ise penalti lüüa. Oh Anton kurat...kes oleks võinud arvata, et peale seda esimest hooaega, mis sul oli Ajaxis, kus sind 2 korda esimesel poolajal välja vahetati ja kõik arvasid, et sinu karjäär Ajaxis on läbi, sa tuled ja võtad enda kanda otsustava penalti! Sügav respekt! Poiss ei eksinud ja lõpuks sai ka Ajax euroopas penaltivõitu maitsta.
    See võit tähendab, et Euroopa mängud on kindlad...nüüd selgub poolakate Jagiellonia vastu, kas mängime Euroopa liigat või konverentsi liigat.

Igatahes üks on selge. Mängudest Heerenveeni ja täna Panatinaikosega, tiitlit ei ole meil hollandis mingit asja unistada. See ei ole muidugi üllatus aga jah... igaksjuhuks peab kahe jalaga maapeal olema. PSV, Feyenoord ja isegi AZ pühivad selle meeskonnaga põrandat.

Pühapäeval on vöörsil kohtumine NAC-iga.

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Lähme nullüksidega edasi.

Ajax 1-0 Heerenveen

Eredivisie hooaeg sai alguse. Esimene mäng kodus ja võit on kirjas. Olen siin Hollandi liiga avamist tähistanud jub 4 tundi aga mängu koha pealt tegelikult midagi väga positiivset kirjutada ei ole. Ainuke hea sõna tuleb taaskord kaitseliini kohta õelda. Tõesti viimased 4 mängu on meil taga 3 nulli olnud ning ainus kord kui meile sisse on saadud siis see oli Šutalo omavärav. Täna olid kaitseliinis Gaaei, Šutalo, Baas ja debüüdi kirja saanud Janse. Ja nad kõik olid tublid. Minule meeldib eelmise hooaja flop Gaaei, kes tõesti tundub, et südamega mängib ja elab kaasa kõigele. Ning see, et Farioli ei taha temast lahti saada näitab ka midagi...Ning Šutalo...tõesti oli arvata, et seal kuskil on ehtne kaitsemängija temas ning tundub et see mees hakkab välja tulema! Kui kaitseliini kiitmine kõrvale jätta, siis üöejäänud mansa on ikka masendav. Farioli tegi euromänge arvestades oma põhikoosseisus muudatusi ning ütles, et annab PÕHIMEESTELE puhkuse... Nüüd siis loetelu "põhimeestest": Taylor, Fitz-Jim, Forbs, Henderson. Nimetatutest ainult Hendo veab kuidagi põhikoosseisu koha välja aga ülejäänud...kas tõesti Farioli peab neid põhimeesteks?! kui jah siis taevas halasta wtf. Õnneks tundub et vähemalt Forbsist saab lahti kuivõrd wolves tahab teda endale Pedro Neto asemel. Avasüli on Ajaxi kommuun nõus!
    Mängust endast palju rääkida ei ole. Heernveen ei tekitanud kordagi meie värava all midagi ohtlikku. Remko, kes täna oli kapten haldas tagaliini suure autoriteediga. Samas ega ka meie midagi väga ohtlikku ei tootnud. Esimese poolaja lisaminutitel võitis Janse palli ning söötis Boomenile, kes söötis kohe Godtsile, kes tegi hea triblangu ning assistis Hlynsonit. Ehk siis Hlynsson avas selle hooaja Ajaxi eredivisie väravaarve. Kohe järgmise rünnakuga tegi taas Godts hea eeltöö ning Boomen oleks pidanud skoorima, kuid tabas posti. Postist põrkas pall Akpomile, kes seisis tühja värava ees ja....noh...lõi mööda. Ausalt sealt oli kolm korda raskem mööda lüüa, kui sisse saada...aga jah. Ning endiselt ma ei saa aru, miks lastakse alustada mehel, kellele on juba 4 mängu tagasi õeldud, et otsigu uus klubi. Alustage siis Traore või Rijkhoffiga krt. Brobbey ei pidavat veel vormis olema. Mees oli ainult 2 nädalat puhkusel ja ei ole vormis...mida iganes.
    Ülejäänud mäng oli mõtetu vaatamine...lubatud ründavat jalgpalli Farioli veel näidata ei suuda. Heerenveen oli isegi pallivaldamises parem (52%). Kokkuvõttes 1-0 ja 3 punkti. Peab rahul olema.
    Järgmine mäng Panatinaikos kodus. Kui selle suudame ära seista, siis on euroopas pallimine kindel. Edasipääsu korral tuleb vastu suure tõenäosusega Jagiellonia (EL koha peale) ja kaotuse korral konverentsi liiga koha peale Lens.

Ilusat nädalat kõigile!

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Panatinaikos 0-1 Ajax

Teenitud võit. Üks asi mida Farioli puhul peab mainima, et kaitsetöö on nagu öö ja päev võrreldes eelmise hooajaga. Youri Baas ja Šutalo koostöö tundub hea. Miinuspoole pealt on tunne, et Farioli alustab alati mingi B satsiga. Taas olid põhis Forbs, Fitz-Jim ja Taylor. Isegi Brobbey ja Traore vegeteerisid pingil. VÄGA veider. Vähemalt Berghuis oli põhis ja tema hiilgav tegevus rünnakul tõigi meile täna võidu. Ei saa õelda, et veenvalt olime paremad. Vastastel olid ka oma momendid aga vanamees Remko hoidis värava puhtana. Kiitus. Amsterdamis ootaksin veelgi agressiivsemat lähenemist.

Muudes uudistes Rulli pidavat Marseillesse minema.
    Mikautadze, Coinsesao ja Jorge Sanchez on maha müüdud.
    Leicester tahab megaodavalt Bergwijni saada aga seda ei juhtu.

Juhul kui peaksime oma edu Panatinaikose ees säilitama kohtume EL grupifaasi playoffis paari Jagiellonia vs Bodo Glimt kaotajaga. Hetke seisuga siis Jagiellonia kuivõrd nemad said kodus esimeses kohtumises Bodolt 0-1 peksa. Juhul, kui Panatinaikos võlub Amsterdamis välja võidu, siis kohtume conference liiga grupifaasi playoffis prantslaste Lens-iga. Loosiõnn ei naeratanud.

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Ahoi! Uus hooaeg on alanud Tegelikult algas see juba eelmine nädal meie jaoks aga jah...olen ise olnud puhkusel. Ja ometi on ikka nii kiire, et ei jõua siia. AGA, nüüd on magister käes, perelisa sündinud ning uude töökohta sisse elatud nii, et ehk saab taas aktiivsemalt sõna võtma hakata

Eelmise hooaja lõpust ei hakka jahuma. Kes seda enam meenutada tahabki.

Vahepealsete tähtsamate sündmuste kiire ülevaade:
    1. Meil on uus peatreener. Nice-st toodi Francesko Farioli. Noor treener. Eriti midagi ei oska tema kohta rääkida aga on hakanud juba silma jääma mõne arusaamatu otsusega.Sellest hiljem.
    2. Klubil on rahadega halvasti. Kroes ütles, et kui müüme 100 miljoni eest, siis saame investeerida sellest uutesse mängijatesse 30 milkut. Palgad peab saama madalamaks jne. Minul on siinkohal lahendus olemas. Saatke Hendo minema ja 4,68mil aastas on kohe säästetud. Platsil ei näe teda niikuinii üldse. Kui eeilmine hooaeg ta juba kiunus, et tahab minema, siis nüüd tundub, et ta on siiski jäämas kahjuks.
    3. Esimene suvine ost oli siis Bertrand Traore, kes toodi tagasi Amsterdami Villarealist. Traore on ka juba sõpakas Vitesse vastu ja eile Voivodina vastu jala valgeks saanud.
    4.Ajax tahab lahti saada järgmistest mängijatest: Avila, Medic, Sosa, Wijndal, Tahirovic, Vos, Rulli ja Akpom aga nagu aru olen saanud, siis ollakse valmis müüma ka keda iganes välja arvatud Hato. Üllatav, et selles nimekirjas on Silviano Vos, keda peeti siiani Amsterdami noorteakadeemia kõige eredamaks täheks. Siiski ei kuulu ta Farioli plaanidesse. Väidetavalt Vos-il on raskusi uute asjade õppimisega.
    5. Selle hooaja eesmärk nr 1 on minimaalselt 3 koht saada Kroesi sõnade järgi...olen skeptiline selles osas.
    Praegu rohkem midagi eriti tähtsat ei meenu. Kõik loodavad, et Bergwijn suure raha eest saudisse läheb.

Ajax 1-0 Vojvodina (Van Den BOOOOOOOOOOOOOMEN) ja Vojvodina 1-3 Ajax (Šutalo o.g. vs Šutalo,Hato ja Traore)

Koondskooriga 1-4 pakiti siis kokku Serbia 3s meeskond, Tadici kodusats.Üldiselt oli edasipääs teenitud, kuid Farioli ei ole veel seda meeskonda kindlasti käima saanud. Kohati vaatad ja tulevad flashbackid eelmisele hooajale. OKSE. Eriti mäng Amsterdamis oli äärmiselt mannetu. Seal oli ka õnne, et üldse võit tuli arvetsades vastaste võimalusi. Üks asi, mida kahe mängu peale eriti välja tuua ja mida ma ennem juba mainisin põgusalt on Farioli valikud põhisse. Ta on alustanud koosseisuga: väravas- Passveer; kaitses- Rench, Šutalo, Baas ja Hato; keskel- Henderson, Fits-Jim ja Taylor ning ründes Forbs,Akpom ja Rasmussen.
    Ma siiralt loodan, et selline algkoosseis eriti keskvälja mõttes on Fariolil ainult sellepärast, et ta alahindas Vojvodinat. Kui ta kavatsebki sellise algkoosseisuga eredivisie kolmandat kohta püüdma minna, siis ta võib selle algkoosseisu endale sisse istuda. Nagu nüüdseks kaks mängu on näidanud, siis Fits-Jim, Taylor, Rasmussen ja Forbs (ka Akpom on olnud mannetu aga see pole ka ime kuna klubi on talle juba õelnud, et võib jalga lasta, mis omakorda on imelik, et teda sellisena ikkagi Rijkhoffi asemel ründes kasutatakse) ei peaks kuidagi põhikoosseisu kohtade lähedalgi olema. Nende meestega suuri tegusi ei tee. Ja pingile jäeti sealjuures nimed nagu Berghuis, Traore, Van Den Boomen ja Godts. Mõlemas mängus serblaste vastu muutus mängupilt drastiliselt kohe peale seda, kui nimetatud toru-jürid platsilt välja võeti ja jalgpalluri nime väärivad mehed asemele pandi. Nii oli gamechanger esimeses mängus Van Den Boomen, kes tuli taaskord mitu võimalust raisanud Taylori asemele. Teises mängus sama olukord. Kui platsilt lahkusid igasugu Fits-Jimid ja Taylorid hakkas Ajax järsku mängu kontrollima ja väravaid taguma. Loodan, et Farioli pani need asjad oma märkmikku kirja vastasel korral kaob respekt juba enne hollandi liiga algust ära. Seda enam, et järgmine vastane on juba klass kõrgemast puust, nimelt Panatinaikos. Positiivse üllatuse poole pealt otsustas Farioli mune näidata ning usaldas väravasuu 40 aastasele Remko Passveerile! Passveerist sai vanim Ajaxi eest platsil käinud mees. Minu meelest praegustest väravavahtidest on tema ka kõige pädevam valik. Ramaij on liiga ebastabiilne ja ei anna kaitseliinile mingit kindlust samas kui Remko on autoriteet. Gorteri päevad Ajaxis tunduvad üldse mõõdas olevat. Kaitses on huvitav valik jätta Kaplan pingile ning mängida Šutalo kõrval Jouri Baas-i, kes küll tegi NAC-is laenul olles korraliku hooaja aga ta mängis siiski vasakkaitses mitte keskel. Ja seega on keskelt meil vasakusse lükatud hoopis Hato, kes on korduvalt õelnud, et temale seal mängida ei meeldi. Aga tõele au andes ja olles ka sõpruskohtumisi vaadanud, siis tundub, et kaitseliin on võrreldes eelmise aastaga palju kindlamalt pidama hakanud!
    Poolkaitsesse ootaks ikka vähemalt Van Den Boomenit. Ründes jätkab Forbsi asemel kindlasti Bergwijni juhul, kui teda müüa ei suudeta. Ning juhul kui suudetakse, siis mina loodaks, et Forbs siiski pinki nühkima jääb ja Godts seal kõik üle võtab. Akpomi asemel jätkab loomulikult Brobbey. Kui Akpom läheb jääb veel Brabbeyt katma Rijkhoff ja Traore. Mingid jutud käisid Weghorsti kohta ka aga tundub, et ta läheb siiski Türki, kuivõrd me oleme rotid ja ei suuda tema nõutud palka maksta. Paremal ründes ei usu kuidagi, et jätkab Rasmussen, sest meil on ju Berghuis!

Suvised sõpakad:
    1. Farioli esimene mäng VS PEC Zwolle. Saime lutti 0-1. Mäng oli kohutav.
    2. Mingi Belgia klubi...oli vist st Triden vms. Võideti 4-0 (Hato, Banel, Forbs ja Taylor). Mäng oli vaatamata väravatele endiselt kohutav.
    3. Šotlaste Rangers. Võit 2-1 (Fits-Jim ja Boomen- Lawrence). Mängupilt endiselt kohutav AGA oli näha hea kaitseliini algeid.
    4. Al Wasl. Võit 2-1 (Boomen ja Rijkhoff- Canel). Vastased olid nii mõtetud, et mängupilti ei aanud hinnata. Ometi suudeti 1 endale sisse puterdada.
    5. Konverentsi liiga meistrid Olympiacos. Võit 1-0 (Forbs). Mängupilt sitt, mis sitt, kuid siin juba tuli kiidusõnu jagada tõesti kindlale kaitseliinile. Suurepärane kaitsetöö oli selles mängus!
    Mitteaemtlikus mängus tambiti Vitesse ka maha...oli vist 4-0.

Sellised lood.

Head augusti algust!

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Ajax 3-0 Almere City

KÕIK! See legendaarselt halb hooaeg on nüüd lõpuks ometi läbi. Jah on veel üks mäng Vitesse vastu aga see ei otsusta enam midagi. Ajax lõpetab konverentsi liiga kohal viiendana. Täna siis sai otsustavaks 10 minutiline periood esimesel poolajal, mil Bergwijn kunagist head taset näitas ning lausa hattricki vormistas. Ülejäänud mäng ei vääri taas esiletõstmist. Võibolla üllatav, et suudeti taga 0 hoida. Pikkisilmi ootasin, et see luupainaja oleks selleks korraks läbi ning nüüd saab vabalt võtta. Aasta mängijaks valiti Brobbey ja aasta talendiks Hato.
    Potter saatis Ajaxi pikalt...või Ajax saatis Potteri pikalt ei teagi kumbapidi see oli igatahes Potter tahtis liiga palju krõbisevat saada. Nüüd on uus nimi Nice peatreener itaalane Farioli...ei tea temast midagi...eriti ei tahagi teada. Igatahes lähinädalal peaks see peatreeneri teema kindlasti magama pandud olema, et saaks juba valmistuda järgmiseks hooajaks.
    Henderson tahab juba minema, sest "ei ole rahul Ajaxi sees oleva mentaliteediga väidetavalt". Mingu kus tahab...tema tulek ei muutnud midagi ning tegi pigem olukorra halvemaks. Üldiselt on Ajaxi sees oleva mentaliteediga halvasti juba ammu ning see ei ole olnud ka saladus...

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Volendam 1-4 Ajax

Ei ole juhtunud just palju kordi see hooaeg, kus ma olen saanud öelda, et laias laastus pole vastane eriti ohtlik meile olnud. Selle mängu kohta aga saab seda väita küll. Oli jah üks post ja paar poolohtliku momenti ning ka väike joppamine penaltist pääsemise näol (fikseeriti suluseis), kuid siiski kontroll oli Ajaxi käes. Mängu MOTM oli Taylor, kes on siin hooaja lõpupoole end avastamas. Võibolla pole ime ka, sest ta ei mängi enam vasakkaitsjat . Temalt igatahes 2 väravat Volendami vastu. Teised kaks panid Akpom kusjuures Henderson sõi lõpuks assisti kirja (sarkastiline "jeei") ja Brobbey. Tõrvatilgaks meepotis oli taaskord see, et ei suudetud 0-i taga hoida. Taaskord kärises kaitse Šutalo kohapealt ning taaskord löödi meile peaga värav. Ma-a-a-sendav! Õnneks seda pornot on ainult kaks mängu vaja veel ära kannatada ja loota, et NEC ning Utrecht kuskil libisevad. NEC-il näiteks on järgmine vastane Feyenoord. Utrechtil mitu kraadi kergem oponent Sparta. Pühapäeval sai üle pika aja platsile tagasi ka Berghuis, mis on positiivne. Negatiivne on Van Den Boomeni stabiilne pingil hoidmine...aga olgem ausad Vant Schipi algkoosseis ongi olnud täielik loterii ja mitte ainult sellesmõttes, et kes algkoosseisus on vaid ka selles mõttes, et kes-kus mängib. Ime, et Rulli pole ründesse pandud enne Rijkhoffi. Enam ei üllataks miski.
    Kroes siis on tagasi puldis praegu. Otsib uut peatreenerit...mõned huvitavad nimed on ka läbi käinud aga ma ei julge neid mainida, sest lõppkokkuvõttes istub raudselt mingi kuradi liigatabeli viimase klubi abitreener pulti meile...

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Kroes on tagasi, nüüd küll uues rollis Overmarsi asemikuna. Ehk siis suve üleminekuid arvestades on kõige tähtsam koht täidetud. Kelvin de Lang jätkab head of scoutinguna. Ja tänu Kroesi tagasitulekule on ka Potteri jutud uue elu sisse saanud. Läbirääkimised pidavat olema viimastes faasides. Ainuke asi milles on vaja veel kokku leppida on raha...Potter lükkas esimese pakkumise tagasi....Kurat kui vaja visake see Hendo üle parda ja tehke see Potteri diil ära!

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Ma vihkan seda hooaega ikka niii kuradi palju... Kuradi Bergwijn...lihtsalt iga viimane kui töllakas platsil ja platsi ääres ja juhtkonna toolitel on lootusetud. Ainuke lootus, et homme määratakse Kroes tagasi.

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Ajax 2-1 Twente

Sõnatu. Mismoodi selline üllatus sepistati...ei vägev. Esimene poolaeg ei kõlvanud muidugi kuskile. 5-4-1 taktika ja lõputud tagasisöötmised ja üks suur hädaorg. AGA mis juhtus teisel poolajal! Schip võttis munad Van Pragi taskust välja ning hakkas mängima 4-3-3. Kohe muutus mängupilt ning meil tekkisid olukord olukorra otsa. Kaitse oli muidugi endiselt pask, kuid see eest oli ründes vähemalt midagi vaadata. Peale esimest poolaega olime 0-1 taga. Teisel poolajal Taylori kastitsenderduse realiseeris vigastuspausilt naasnud Brobbey. Edasi olid momendid Akpomil, Bergwijnil kuid ei päädinud väravaga. Siis tõi Twente platsile sellise mehe nagu Anass Salah-Eddine. Ma olin juba unustanud, et ta talvel Twentesse laenati. Igatahes tema osutus meie võid tipparhitektiks sest tõmbas penaltialas Renchile korralikult kossi. Bergwijn ei eksinud penaltil ning 2-1 eduseis suudeti ka lõpuni hoida. See oli ülitähtis võit viienda koha võitlust silmas pidades. Nüüd kui kalendrit vaadata, siis peaks Ajaxil justkui kõige kergem graafik olema. Viimased 4 mängu ainult tabeli alumise otsa satside vastu...samas teame ju, et ka need on praegu Ajaxile parajad pähklid. Meil oli seal Excelsior, Almere city,Volendam ja vitesse. AZ on vaieldamatult raskeim graafik. Neil Feyenoor, Utrecht, Nijimegen ja Go Ahead. Utrechtil ja Nijmegenil on ka paar rasket mängu. Igatahes 5-s koht on enda kätes praegu. Peale tänast ei näe võimalust ka et Schip saaks alustada jälle selle 5-4-1 variandiga.

Muudes uudistes Ajaxi fännid avaldasid toetust Kroesile ja Van Praagi p...e alune on veidi kuum. Juhatusest lahkusid 3 suvise fiasko arhitekti ning jutud liiguvad et ka ülejäänud on minekut tegemas. Juhatus plaanib ka Van Praagile umbusalduse teha. Aktsionärid seisavad ka Kroesi taga. Hetkel siis selline kaos...
    Selle kaose keskel pälvis Overmarsi koha endale Kelvin de Lang, kes oli Hendersoni tuleku peaarhitekt. Muidu ka siiani neist tolgustest kõige pädevama mulje jätnud. Tema õlule jäävad siis suvised üleminekud.

Leave a comment:

• Indrekolen
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Rocheteau poolt
    Sai ka vaadatud seda kohtumist. Tundsin huvi kui vilets ikka Ajax on, kui ta on suutnud mitu mu betti ära nurjata. Sain kinnituse, et üsna kehva on hetkel see olukord ikka. Tundub, et treener ei kontrolli seda mänguplaani üldse väljakul.
    Mänguplaani? Sa nägid väljakul midagi mida sai mingiks plaaniks pidada? Lōputud tagasisöödud, et vastane saaks end surnuks naerda, see oli ehk ainuke plaan…

P.S. Potter nägi vist mängu sest saatis täna Ajaxi pikalt…

Leave a comment:

Töötlen...