Ajax 2-0 GAE
Ma enam ei imesta joppamiste üle. Tundub, et see on selle hooaja teema. Juba nagu ootad, et "ah niikuinii VAR võtab ära" momenti. Täna oligi taas nii. Tegelikult mängupilt oli okei. Mingit väga suurt ülekaalu meil küll ei olnud aga võit oli teenitud. Viimasel ajal on väga palju jong ajaxi poisse kasutatud meie laatsareti olukorra pärast. Mängida on saanud Mokio, Janse, Bounida ja ka täna sai debüüdi kirja Kounida ning üllatavalt alustas väravas Matheus! Passveer oli peale neljapäeva endiselt väsinud ning seepärast otsustas Farioli väravasuule panna noore brasiillase. See omakorda ütleb palju meie Jay Gorteri kohta. Ilmselt pole tema üldse enam tuleviku plaanides. Matheus aga sai hästi hakkama ja mõningase õnnega hoidis taga ka 0-i. Hea debüüt. Esimene poolaeg lõppes 0-0. Meie avavärava eest kandis teisel poolajal hoolt Brobbey. Seejärel sai GAE poolik Nauber teise kollase kaardi ning vastased jäid platsile 10-kesi. Ikkagi suutsid nad ühest standardolukorrast palli meie võrku saada. 1-1 oli õhus ja mina ei olnud isegi mures, sest kui joppab siis joppab ikka lõpuni. Nii ka nüüd tuvastas VAR, et pall saadeti võrku käe abil. Nii kui mäng uuesti pihta hakkas andis Gaaei imelise söödu värava ette Edvardsenile, kes oma endiste leivaisa saatuse ka otsustas. Väravat ta loomulikult ei tähistanud. Mäng lõppes ja meie oleme nüüd Eredivisies 5 punktiga ainuliidrid. Kolmandast kohast eraldab meid juba 14 punkti. Laatsaretist hakkab ka põhimehi tagasi tilkuma. Brobbey ja Baas said juba mängida. Ka Henderson on varsti täiesti mängukõlbulik.
Ja nii me liigume...vaikselt. Hooaja algul seatud siht saada CL-i on täiesti jõus veel ja muud ma praegusel hetkel paremat tahta ei oskagi.
Järgmine vastane on punane latern Almere City.
Muudes uudistes oli vahepeal meie kuldjuukselisel kaptenil sünnipäev. Klaassenile kingiti vimkaga kingitus. Vihje siis sellele, et unioni mängus tõrjus ta käegi kindla värava ja seepärast kingiti talle väravavahi kindad
(ehk mängisime ilma õige ründjata!). Väravas loomulikult Remko.
Oleks-poleks....oh jah. Peale 2-0 oli tunne, et kohe kohe käriseb ja nad on mängus tagasi aga jällegi õnn ja Remko. Oma kontraid ei saadud kuidagi ohtliku lõpuni viia...alati valesööt või tobe pallikaotus. Ja laatsaret täienes kõvasti! Ei tea, kes meil pühapäeval Feyenoordi vastu üldse platsile saab. Godts väljas, Henderson väljas, Akpom ilmselt ka väljas...lonkas nagu haavatud hirv viimased 15 minutit aga vahetusi enam polnud teha. Lõpuks 90+3 nurgalöögi järgse segaduse ajal Osimhen ikka sai oma värava kirja ning juba oli tunne, et kas tõesti anname ära jälle aga EI. Pidasime vastu need 2 minutit ja 12-s koht on tõsiasi. Kui ma õigesti aru saan, siis vastu saab meile nüüd tulla loosist kas belglaste Union või kreeklaste PAOK. Eelistan Unioni. Kurat küll see kaotus Riias...
Leave a comment: