Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Aivar Pohlak - kasulik või kahjulik?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Andres. Vaata postitust

See on kindlasti hoop ja mitte väike, et Levadat ja Leškinit pole enda poolele saadud (ja kui nende kõnetamine ei toimunud Klavani tiimil esimeses järgus, siis see oli kahtlemata viga), aga sellegipoolest ma arvan, et sa ülehindad seda mõju mis Levadial teistele on. Enamus mõtleb ikka eelkõige enda peale, nagu tunnistas ka Legioni juhatuse liige Belov 4-4-2 intekas, kus juba on 2 häält Pohlakule soolas.

Ma usun, et Pohlak ei valeta sellega, et 60+ hääleõiguslast on talle juba toetust avaldanud/kinnitanud (ehk siis u 70/30 jaotus). Iseasi küll kas need kõik ka lõpphääletusel pidama jäävad, ning ma usun, et see omakorda sõltub kui tugev tundub klubidele Klavani kandidatuur ja kui tugev on avalik surve. Klavan on laiema avalikkuse ees kindlasti palju-palju populaarsem kui Pohlak (siin võib vabalt 90/10 olla), kes on ka ilmselt paljude tema kasuks hääletajate jaoks mugav peksukott, mille pihta saab enamus ebamugavaid küsimusi suunata ja mille taha oma ebaõnnestumiste/tegemata jätmistega pugeda.

Küll aga võiks kohalikud kogukonnad oma klubijuhtidelt küsida, et kuidas on nii, et aastaid olete Pohlakut siunanud, aga nüüd, mitu kuud enne valimispäeva on Pohlaku ees juba kulp löödud, enne veel kui Klavan on jõudnud oma programmiga teie ette. See teeks Pohlaku taasvalimise ebamugavamaks, kui neid küsijaid on palju, ent vbl olen ma ka liialt naiivne ning kõik neelatakse väikse kohmetuse saatel alla. Päris jalgpalliriigis see kindlasti nii lihtne ei oleks.
    Olgem ausad, vähemalt mina julgen nii väita, et enamus klubisi siiski ei huvita mingi fancy programm, aatelised uuenduslikud ideed ega tulevikus täidetavad lüngad X-ide asemel.
    Paljud klubid tegutsevad omas, ellujäämis mullis ja proportsionaalselt väga arvestatav osa ka täiesti teises keele-ja kultuuriruumis.
    Meil on liigasüsteemis klubisid, keda ei koti absoluutselt mingisugune Eesti jalgpalli kuvand, väidetavad alaliidu sahkerdamised ja ekstreemsema näitena ka Eesti koondise käekäik või koht UEFA tabelis. Võõrad mured.
    Kõige tähtsam küsimus - mis kõiki ühtemoodi ühendab ja kõigile üheselt mõistetav on - MIS kasu sinust MULLE on?

Ja igal häälel on väga selge hind. Ühele on vaja pallinõelasid, teisele staadionit.
    See on ebaaus mäng ja neid hääli mis ripakil, on siiski väga vähe. Seda enam on vaja konkreetsust mitte mingit filosoofilist uinamuinat.
    Üks pool on sellest väga hästi aru saanud. Teine mitte väga.
    Klubid sellest valimisvõitlusest igatahes võidavad.

Kommentaar

Algselt postitas Foribi12 Vaata postitust

Olgem ausad, vähemalt mina julgen nii väita, et enamus klubisi siiski ei huvita mingi fancy programm, aatelised uuenduslikud ideed ega tulevikus täidetavad lüngad X-ide asemel.
      Paljud klubid tegutsevad omas, ellujäämis mullis ja proportsionaalselt väga arvestatav osa ka täiesti teises keele-ja kultuuriruumis.
      Meil on liigasüsteemis klubisid, keda ei koti absoluutselt mingisugune Eesti jalgpalli kuvand, väidetavad alaliidu sahkerdamised ja ekstreemsema näitena ka Eesti koondise käekäik või koht UEFA tabelis. Võõrad mured.
      Kõige tähtsam küsimus - mis kõiki ühtemoodi ühendab ja kõigile üheselt mõistetav on - MIS kasu sinust MULLE on?

Ja igal häälel on väga selge hind. Ühele on vaja pallinõelasid, teisele staadionit.
      See on ebaaus mäng ja neid hääli mis ripakil, on siiski väga vähe. Seda enam on vaja konkreetsust mitte mingit filosoofilist uinamuinat.
      Üks pool on sellest väga hästi aru saanud. Teine mitte väga.
      Klubid sellest valimisvõitlusest igatahes võidavad.
      Ei vaidle vastu, kahjuks ühtib suures osas sellega, kuidas mullegi see asi paistab.

Pohlak on meister erinevate praktiliste nõksude leidmisel/diilide tegemisel, küll aga suudab ta seda ka "filosoofiaga" looritada, mis teinekord üllatavalt lihtsalt alla neelatakse. Siia võiks lõputult näiteid tuua, aga teen Tribüünile promo, kus 4-4-2 viimases episoodis tõi Mario minu arust hästi välja, et 'me peame olema tugevad nagu skandinaavlased, osavad nagu slaavlased ja targad nagu eestlased' taga pole mingit tegelikku sisu.

N-ö filosoofia on vaid kõrvalseisjate uinutamiseks, tagasi valitakse Pohlak seetõttu, et klubid tunnevad, et ta on neile kasulik ja selle otseliini sulgemisega ei julgeta riskida.

Öeldud 2012. Mitu aastat hiljem Häberli meile jõusaali tõi?

Kommentaar

Algselt postitas Linnupoja Vaata postitust

„Kui [jalgpalliliidu] juhatusse läksin, äkki maikuus, siis näidati mulle, et 2024. aasta eelarve on miinus 500 000 eurot. Kolm-neli kuud hiljem oli see järsku 1,5 miljonit ja kui küsisin, kas oleks võimalik mind rohkem valgustada sellest muutusest, siis vastati, et neid dokumente ei saa saata, sest need võivad minna rändama. Ma ei näinudki lõpuks neid dokumente, mis on väga huvitav, sest ma olin juhatuse liige, kes on ka vastutav finantsmiinuse eest,“

Selge näide, et otsustab ikka küll üks inimene, ka seda mida need "tähtsad" juhatuse liikmed näha võivad ja ei või.
        Ainuke variant, mis ma näen on, et need otsused tehti enne Klavani juhatusse saamist. Ta oleks pidanud saama ligipääsu kõigile dokumentidele, sest juhatuse liikmel otsustusõigus kõigis küsimustes. Tal on siiani õigus neid dokumente näha, sest ta juhatuse liikme volitused on kehtivad.

Kommentaar

Algselt postitas Eranio Vaata postitust

Ainuke variant, mis ma näen on, et need otsused tehti enne Klavani juhatusse saamist. Ta oleks pidanud saama ligipääsu kõigile dokumentidele, sest juhatuse liikmel otsustusõigus kõigis küsimustes. Tal on siiani õigus neid dokumente näha, sest ta juhatuse liikme volitused on kehtivad.
          Pigem ketikoer küsis kas võib Klavanile failid edastada ja Pohlak naeris, et muidugi mitte. Nagu ikka EJLis, siis üks mees otsustab kõike.
          Dreams cant be buy

Kommentaar

Algselt postitas Linnupoja Vaata postitust

Pigem ketikoer küsis kas võib Klavanile failid edastada ja Pohlak naeris, et muidugi mitte. Nagu ikka EJLis, siis üks mees otsustab kõike.
            Kõigil juhatuse liikmetel on võrdsed õigused kõigis küsimustes.Milleks siis üldse põhikiri?

Kommentaar

Klavan võib pangakontodele endale juurdepääsu küsida pangast. Tal on kõik õigused EJL-is tegutseda.

Kommentaar

Võtad pangakonto väljavõtted ja siis lased AI-l ebaregulaarseid tehingumustreid otsida.

Kommentaar

Miks räägid aiaaugust?
                  Dreams cant be buy

Kommentaar

(Parandatud) katse kaks: Eranio, vaadates su eelnevaid (ja täiendavaid) postitusi pärast mu algset küsimust, siis täpsustatud küsimus: Kas Sa päriselt arvad, et Aivar Pohlak on EJL'ile hea president?
                    Boonusküsimus, kas sa arvad, et Aivar Pohlakul on EJL juhatuses natuke rohkem mõju / kaalu (et oleks konkreetne, nt vähemalt 10-20% rohkem) kui keskmiselt teistel juhatuse liikmetel?

Kommentaar

Algselt postitas -mirko- Vaata postitust
                      Aivar Pohlakul on EJL juhatuses natuke rohkem mõju / kaalu (et oleks konkreetne, nt vähemalt 10-20% rohkem) kui keskmiselt teistel juhatuse liikmetel?
                      Kui inimene omab karisma siis igal juhul temal on rohkem mõju/kaalu.

Kommentaar

Algselt postitas -mirko- Vaata postitust
                        (Parandatud) katse kaks: Eranio, vaadates su eelnevaid (ja täiendavaid) postitusi pärast mu algset küsimust, siis täpsustatud küsimus: Kas Sa päriselt arvad, et Aivar Pohlak on EJL'ile hea president?
                        Boonusküsimus, kas sa arvad, et Aivar Pohlakul on EJL juhatuses natuke rohkem mõju / kaalu (et oleks konkreetne, nt vähemalt 10-20% rohkem) kui keskmiselt teistel juhatuse liikmetel?
                        Ma ei arva, et AP on hea president. Eelkõige sellepärast, et ta meeskond on pikki aastaid sama. Iga 4 aasta järel peaks toimuma suurem puhastus. Valitud president koostab juhatuse ja seetõttu loomulikult on ta mõju väga suur. Võibolla oleks parem kui kõik juhatuse liikmed oleks valitavad üldkogu poolt.Pole hea kui kõik mõtlevad organisatsioonis ühte moodi, see toob tavaliselt kaasa mandumise.

Kommentaar

Algselt postitas Eranio Vaata postitust
                          Võibolla oleks parem kui kõik juhatuse liikmed oleks valitavad üldkogu poolt.
                          Kui eraldi või "paketina"?

Kommentaar

Klavanilt midagi sisulist ka: https://etpfootball.ee/ . Igati äge asi!

Kommentaar

https://etpfootball.ee/ Facebook Instagram

Kommentaar

Väga asjalik projekt!
                                Eks aeg näitab, kuidas see Eesti jalgpallile üldiselt kasuks tuleb. Pigem tuleb. See projekt sai alguse juba eelmise aasta aug-sept.

Kommentaar

Working...
                                X