Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Veganlus - arvamusi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas Kenny's Heroes Vaata postitust

aga tegelt ka, see loetelu, et miks just säärased veidrused.. mind ausalt ka ajab veganite värk segadusse
    Kondoomide puhul on kasutusel mingi piimafarmidest saadav shit, mis muudab nad pehmemaks. Kasutusel on mingid alternatiivkondoomid.
    Šampoone katsetatakse loomade peal (mingid ökoomad on olemas)
    Tampoone katsetatakse loomade peal ehk väidetavalt lükatakse jänkudesse. Pesukaitse on okei.
    Mobiiltelefonide kiirgust katsetatakse loomade peal. Seega väga paha.

Allaneelamise puhul küsisin ühe vegani käest, et loomne valk on okei, kui selle käigus kedagi ei ekspluateerita. Antud juhul võib ekspluateerimise üle vaielda, aga tema ise neelas.

Leave a comment:

• Kenny's Heroes
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Allaneelamine on okei.

aga tegelt ka, see loetelu, et miks just säärased veidrused.. mind ausalt ka ajab veganite värk segadusse

Leave a comment:

• zelee
    replied
    Allaneelamine on okei.
    Mis loogika alusel? Inimene on loom ergo loomne valk.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Allaneelamine on okei.

Leave a comment:

• Kenny's Heroes
    replied
    Muide.
    Vegan polevat ka:
    kondoomid
    šampoonid
    tampoonid
    mobiiltelefonid
    Oot ma ei saa nüüd aru mis seal toimub. Et kas:
    Muide.
    Vegan polevat ka:
    kondoomid -pillid on ok?
    šampoonid -dušigeel või seep on ok?
    tampoonid -pesukaitse on ok?
    mobiiltelefonid -läpa on ok?

Algselt postitas elx Vaata postitust
    Siin enne kõlas kellegi postis, et liha on vajalik igapäevaselt. Julgeksin sellele vastu vaielda, tänapäevane inimene tarbib liha ikka liialt üle. Vabalt võiks pooled päevad vahele jätta (sest teistel päevadel toimub ületarbimine).
    Vajalik ei võrdu ületarbimisega. Ma ka ei vaidle vastu, et tarbitakse üle - kohe koledasti tarbitakse üle ja selle vastu isegi oleks (pole aimugi mis moel). Aga oma vajaliku annuse kätte saamine on teine asi. Sorri ma ei tea nüüd ausalt kas üle päeva või iga päev, aga nii mulle ala uurinud õpetaja väitis.

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Et kes ei tea, siis õkoteema on veganitel see, et sama energiat andva liha tootmiseks kulub rohkem põllumajandusmaad, kui sama energiahulgaga taimse toidu tootmiseks. See maa läheb siis loomade sööda kasvatamiseks. Ja halb on see loomulikult seetõttu, et rohkem põllumajandusmaad tähendab vähem metsi ehk ühel mitte nii ilusal päeval astutakse sellest tasakaalupunktist üle kus toimub kollaps ja meil pole enam hapniku mida hingata.
    A huvitav, kas nad selle peale ei tule, et siis on probleem ju hoopis inimkonna juurdekasvus ja maakera ülerahvastatuses?

Leave a comment:

• LeeRomeno
    replied
    Algselt postitas count Vaata postitust
    väga hea!

Leave a comment:

• Shparkz
    replied
    Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
    MInd ajab vahest veits kettasse kui ma olen inimesi külla kutsunud ja lubanud midagi süüa teha ja siis pean poest kaks korda kallimaid tooraineid ostma, sest liha on paha, ja gluteen on paha ja laktoos on paha. Aga samas tahaks nagu viisakaks kostitajaks jääda.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas mcnamara Vaata postitust
    See nimekiri näitab üksnes, et otsitakse feissbuukist nimme seda, mille üle kusagil mujal nö omade seas ilkuda. Väga totter.
    Vegan ma ei ole, nende kommuuni lugema ja pärast seal kirjutatu üle nalja viskama ka ei kipu. Live and let live.
    Ma ei eita veganite valikuid, ma ei kritiseeri feministide valikuid, aga kui inimesed muutuvad kohati tunnelnägemisega ususektiks, siis on see lihtsalt lõbus. Kui mingil naisel on vaja iga hommik lehed läbi lugeda ja otsida kohti, kus mõni naine on kogemata vales valguses, et siis sellest FB-s ette kanda, siis on asi naljakas. Või kui inimene tahab enda korterit müüa, aga ei saa, sest hind on ilmselgelt liiga kõrge, aga ta ei kavatse hinda langetada, vaid maksab sadu eurosid "needuse mahavõtjale", siis see on naljakas. Kui Soome eestlased üksteist litsideks, munnideks ja neegriarmastajateks sõimavad, siis see on naljakas. Kui Hando Tõnumaa räägib Lamedast maast, siis on see tõeline sketš. Kui veganid peksavad neid toetavat inimest hobusega ratsutamise või tampooni kasutamise pärast, siis see on ka naljakas.
    Et tuff luck, kallista puud ja nuta patja.

Leave a comment:

• count
    replied

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas malagar Vaata postitust
    elab üle muidugi. Aga kurat lollus on see sellegipoolest - sisuliselt lihatoidulise liigi eksplauteerimine ja oma vajadustele kohandamine, selleks, et oleks kodus keegi, keda nunnutada.
    Kunagine vastus:

Maaülikooli Väikeloomakliinikusse ei ole veel vegandieediga seotud lemmikute terviseprobleemide tõttu pöördutud. Tõepoolest on see paljudes Euroopa riikides tõusev trend ning loomaomanikud otsivad aina sagedamini kommertsiaalsetele söötadele alternatiive. Taimsed toidud sageli ei vasta kasside ja koerte soovitatud söötmisnõuetele. Koertel ja kassidel on võrreldes paljude teiste loomaliikide ja inimestega oluliselt erinev seedetrakt. Näiteks on kasside ja koerte seedetrakt lühem rohusööjate omast, mistõttu taimse toidu seedimine ning sellest toitainete omastamine on puudulik ja taimsete toitainete bakteriaalne seedimine käärsooles on väheefektiivsem. Vegandieet on ohtlikum rohkem kassidele kui koertele, sest kassid on obligatoorsed karnivoorid ehk lihasööjad ning nad saavad teatud aminohappeid ja vitamiine ainult loomsest proteiinist (näiteks tauriin, L-karnitiin, B12 ja A vitamiin). Kasside võime seedida ja omastada taimset toitu on piiratud, sest lisaks eelpool kirjeldatud seedeelundite eripärale, on nende teatud seedeensüümide aktiivsus madalam. Lisaks sellele, ei talu kassid suuri süsivesikute koguseid, need võivad tuua kaasa seedehäireid ja suhkurtõbe. Vegandieediga kaasuvad terviseprobleemid võivad olla naha-ja karvkatte kvaliteedi langus, seedehäired, teatud südamehaigused, silma võrkkesta irdumine (eemaldumine), alumiste kuseteede haigused, kaltsiumi-fosfori ainevahetushäired jms.
    Juhul, kui siiski loomaomanik kaalub alustada lemmiku söötmist vegandieediga, peaks sööt vastama AAFCO (Association of American Feed Control Officials) nõuetele, et tagada koertele ja kassidele vajalikud toitained, mineraalid ja vitamiinid. Nõuetele vastavat sööta on küllaltki raske valmistada ning retsepti koostamisel soovitan pöörduda söötmisspetsialisti poole (Eestis lemmikloomade söötmisspetsialisti ei ole).
    Ainult vegandieeti või kodutoitu söövatel lemmikutel on soovitatav käia loomaarsti juures põhjalikus tervisekontrollis 2-3 korda aastas, et võimalikult varakult saada jälile võimalikele terviseprobleemidele.

Leave a comment:

• elx
    replied
    Et kes ei tea, siis õkoteema on veganitel see, et sama energiat andva liha tootmiseks kulub rohkem põllumajandusmaad, kui sama energiahulgaga taimse toidu tootmiseks. See maa läheb siis loomade sööda kasvatamiseks. Ja halb on see loomulikult seetõttu, et rohkem põllumajandusmaad tähendab vähem metsi ehk ühel mitte nii ilusal päeval astutakse sellest tasakaalupunktist üle kus toimub kollaps ja meil pole enam hapniku mida hingata.

Siin enne kõlas kellegi postis, et liha on vajalik igapäevaselt. Julgeksin sellele vastu vaielda, tänapäevane inimene tarbib liha ikka liialt üle. Vabalt võiks pooled päevad vahele jätta (sest teistel päevadel toimub ületarbimine).

Leave a comment:

• orbitaaljaam
    replied
    Algselt postitas j6u1uv4n4 Vaata postitust
    Keegi jätaks toidu pärast tulemata?
    Tulemata mitte, söömata.

Üldiselt ei sega mind keegi, kui seda oma meelsust pealetükkivalt väljendama ei hakata. Mõne puhul tundub küll, et mingi aine talumatus on nagu vinge aksessuaar, millega uhkustada - a ma seda ei söö, see on loomne või mis iganes produkt. Ja siis järgneb loeng. Mine perse.

Leave a comment:

• j6u1uv4n4
    replied
    Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
    MInd ajab vahest veits kettasse kui ma olen inimesi külla kutsunud ja lubanud midagi süüa teha ja siis pean poest kaks korda kallimaid tooraineid ostma, sest liha on paha, ja gluteen on paha ja laktoos on paha. Aga samas tahaks nagu viisakaks kostitajaks jääda.
    Keegi jätaks toidu pärast tulemata?

Leave a comment:

• orbitaaljaam
    replied

Leave a comment:

Working...
X