Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Veganlus - arvamusi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• malagar
    replied
    Algselt postitas ericbana Vaata postitust
    Kas naisvegan titele rinnapiima annab? See ka ju loomne.
    aga ega tal vist valikut ka pole - keegi teadjam võiks korrigeerida aga mu meelest on rinnapiimaasendajad ka kõik loomsetest materjalidest

Leave a comment:

• ericbana
    replied
    Kas naisvegan titele rinnapiima annab? See ka ju loomne.

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    No. Seda juhul, kui ka kukk majapidamises on. Kui kukke pole, siis ega kana sellest munemata ei jäta. Ja sellisel juhul pole vegan muna mitte süüa. Sest muidu koormad ja tekitad asjatuid lootusi kanas, kes ikkagi üritab viljatust munast tibu välja haududa.
    Munaga on see teema (nagu ka piimaga ja piimatoodetega vist), et see on loomne. See kas muna on viljastatud või mitte ei huvita.

Ma ei ole vegan, kaugel sellest, aga iga toidu kõrvale peab mul mingi salat/köögivili kõrval olema. Ilma on kuidagi poolik see toit. Ei tea isegi kus kohast see nii tekkinud on.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    No. Seda juhul, kui ka kukk majapidamises on. Kui kukke pole, siis ega kana sellest munemata ei jäta. Ja sellisel juhul pole vegan muna mitte süüa. Sest muidu koormad ja tekitad asjatuid lootusi kanas, kes ikkagi üritab viljatust munast tibu välja haududa.
    Kukk oleks, kui loomatööstus ei tapaks kukkesid ära!

Leave a comment:

• ericbana
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Noh, munast peaks tulema tibu ja selle söömine on tibude diskrimineerimine ja shit.

Leave a comment:

• zelee
    replied
    Boooooooooooooooom. Kookos pole vegan.

Leave a comment:

• JanK
    replied
    Minul on nt huvi süüa kuu aega lihavabalt - sõber oli ülekaalus, muutis toitumist, hakkas igapäevaselt jooksma (mis ilmselgelt kulutas metsikult kaloreid, sest mees lasi 70+ km nädalas jooksu) ja võttis päris korralikult alla. Põhiteema, mis ta mulle ütles, et pärast söömist on teistmoodi olla kui varem. Just seetõttu, et sõi kergemini seeditavaid asju ja pärast söömist oli hea kerge, energiline olla - nagu võiks kohe miskit tegema hakata. Kui varem läks aega, et liha ilusti ära seediks, võttes kehalt kamaluga energiat, väsitades organismi ja tekitades veidi kurnatud tunde, siis nüüd oli olukord teistmoodi. Just seetõttu leian, et taimetoitlus etc pole halb lüke.

Vitamiinidega on olukord teine, eriti meie kliimas - nende puudus on kerge tekkima ja tervisehädad tulema. Lõunamaalastel neid jah, kergem omandada kui meil - sügis- ja talvekuudel päikest väga pole jne. Kui lihast saab vajaliku kraami kätte, ju siis peab seda veidi ikka sööma. Kuigi panustaks pigem kala peale - rohkem vitamiine.

Veganlusega tundub olevat see, et mingi kindel grupp inimesi saab maailmale nüüd tõestada, et nad hoolivad, on õilsad ja saavad linnukese kuhugi "hea inimese" nimekirja ära - sellega kaasneb sotsiaalne kuuluvus (heade inimeste hulka) ja tunnustus (oo, sa oled nii õilis).

Leave a comment:

• elx
    replied
    Algselt postitas Stok
    Ma olen ka selliseid kohanud, kes ei söö punast liha. Ja ka selliseid, kelle puhul eelnev väide nälja puhul ei kehti. Unustasin neilt küsida, mis mõte sellel on.
    nagu enne veganitel ja vegetarianitel vahe sisse tegin - tervise põhjus. Ehk mittepunane liha võiks olla kergemalt seeditav?

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas Stok
    Ühesõnaga, veganlus on näljastreik loomade väärkohtlemise vastu? Aga miks siis keelduda kodukanamunadest? Veganite arvates peaksid kõik koduloomad vabana metsas elama ja ise vaatama, kuidas hakkama saavad?

Ma olen ka selliseid kohanud, kes ei söö punast liha. Ja ka selliseid, kelle puhul eelnev väide nälja puhul ei kehti. Unustasin neilt küsida, mis mõte sellel on.
    Noh, munast peaks tulema tibu ja selle söömine on tibude diskrimineerimine ja shit.

Leave a comment:

• Shaq
    replied
    Mul ka nüüd lõpuks üks tuttav neiu, kes ilmselt läheb siis teema alla. Aga ta normaalne St ei söö küll liha (eriti), aga ei suru enda sööki kellegile peale ega kõõrita silmi, kui ta kõrval siga närid. Ja boonusena on tal alati mingeid "imelike" asju kaasas, ala kõrvitsaseemned. Täitsa normalnja.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Aga see on täiesti omaette teema, et miks vajavad veganid sööke, mis matkivad nende vihatud asju? Näiteks veganviinerid - kohutav shit. Veganvorst - veidi parem. Vegan "liha"pallid - täiesti okei. Vegan kotletid - täiesti ilge pask. Et miks? Söö enda tofut niisama ja elu lill, miks peab mängima mingite "näe, see näeb välja nagu verivorst, aga tegelikult pole"?
    platseeboefekt

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas Iceman Vaata postitust
    Mis need asendamatud ained on?
    Kotletid, pelmeenid ja grill-liha.

Leave a comment:

• Iceman
    replied
    Mis need asendamatud ained on?

Leave a comment:

• cannuman
    replied
    See on muidugi loll jutt et ei saa kõhtu täis kui liha ei söö. Aja kilo riisi näost sisse ja vaata kas on veel lisa vaja.

Liha (loomset valku) on vaja sest seal on asendamatuid vajalikke aineid mida sa mujalt toidust ei saa.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas Stok
    No ma räägin - ei saa kõhtu täis. Mul on kehamassiindeks 22.8, kui ma veel 7 kilo alla võtaks, siis ma kahtlustan, et energia jäävuse seadus virutab jalaga näkku.
    Noh, ju oli mul midagi võtta. Sai kõhu täis küll, lihtsalt natuke teistest asjadest. Ja kuna polnud sellist "lähen õhtul külmiku kallale singi-juustu-võileiba tegema, siis sõin lihtsalt vähem.

Leave a comment:

Working...
X