Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Veganlus - arvamusi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas Francesco Vaata postitust
    No ma ei tea, inimesed on loodud liha sööma. Ja see loomade päästmise jutt on natuke naljakas, aga noh see on minu arvamus. Mu pärast sööge kasvõi sitta, minu elu sellest ei muutu.

Mäletan justkui bioloogiast, et liha on loodud sööma lühikese seedekulglaga loomad. Inimene nende sekka ei kuulu. Ehk inimene peaks saama hakkama ka ilma lihata, praktikas. Ehk kõik taandub maitseeelistusele ja seetõttu päris sellist absoluuti ma ei kasutaks, et inimene on loodud liha sööma. Samas eelistan ise ka vabakäiku nii liha, munade kui muu säärasega.

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    Üleüldiselt on vist nii, et ilmselt võid kõik vajalikud ained endale vedelikuna suu, perse, nina ja veeni kaudu ka kehasse viia. Iseasi on see, kas iga loomaarmastaja ja puukallistaja oma toiduplaani selliselt, et lihast saamata jäävad ained ikka organismi satuks, ka koostada oskab. Ja taipohh kui kasvõi ühe kärbes või sääsk ära tapetakse pärast valgustuse saamist.

Pealegi. Kui mulle see va veiseliha nii väga ei maitseks, siis jääks see veis lihtsalt sündimata. Minu südametunnistus sellist asja ei luba. Aga loomade elu võiks siiski vähe ilusam olla kui selles kõige hullemas dokis, mida kõik valgustatud näinud. Ja ma ei tea, kas see on platseebo, aga vabakasvatusega kanade munad maitsevad paremini ning selle väljamineku ma tavalise talleggi asemel ka teen.

Leave a comment:

• Francesco
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Õu, djüüd, Birma vegansuitsud ootavad sind ikka ühe meediaettevõtte aknalaua peal.
    Oh bjäääd. Õigus! Nädala alguses oled seal?

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas Marduk Vaata postitust
    Kui on hästi tehtud siis läheb alla ja julgen mõnu kah tunda.
    Õu, djüüd.

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Algselt postitas Stok
    Huvitav lugemine, aga ei veena üldse. Ma söön liha maitse ja täiskõhu tunde pärast, heinast mina kõhtu täis pole saanud. Täna sõin lõunaks mingit riisimöginat, kus oli erinevaid juurikaid ja natuke hakkliha sees. Poolteise tunni pärast läksin kööki midagi hamba alla otsima.
    Olen sattunud rohkem kui korra kogemata sööma mingeid idamaa roogasid kus pole liha sees. Sain kõhu täis küll. Aga ma üldiselt ei pirtsuta. Kui on hästi tehtud siis läheb alla ja julgen mõnu kah tunda.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas Francesco Vaata postitust
    No ma ei tea, inimesed on loodud liha sööma. Ja see loomade päästmise jutt on natuke naljakas, aga noh see on minu arvamus. Mu pärast sööge kasvõi sitta, minu elu sellest ei muutu.

Õu, djüüd, Birma vegansuitsud ootavad sind ikka ühe meediaettevõtte aknalaua peal.

Leave a comment:

• Francesco
    replied

Leave a comment:

• rainis007
    replied
    Algselt postitas Stok
    Huvitav lugemine, aga ei veena üldse. Ma söön liha maitse ja täiskõhu tunde pärast, heinast mina kõhtu täis pole saanud.
    Nõus sellega. Mind ka ei muutnud veganiks. Aga see polnud ka kirjutise eesmärk - pigem autor selgitas oma otsuse tausta ja kaalutlusi öeldes välja, et aktsepteerib ka teistsuguse valiku tegijaid.

Mina olen selles osas selgelt Ron Swansoni parteis.

Leave a comment:

• LeeRomeno
    replied
    Veganlus on no nii esimese maailma probleem kui üldse midagi olla saab. Elus võiks olla piisavalt palju põnevust ja tegemist, et pea hakkama juurdlema enda taldrikul oleva toidu teadvuse üle. Korealased söövad koeri, no las nad siis söövad, ise ei taha, teises kultuuriruumis kasvanud, araablased ei söö siga, no las nad siis ei söö, indialased ei söö veist, no ärgu söögu, mõned söövad sitikaid, mõned konni jne jne.
    Aga fakk küll, 200000 aastat evolutsiooni, looduse anastamist ja võimalikult efektiivse toiduahele loomist ja ühel hetkel on jube kahju lammastest ja sigadest ja hakkame rohtu närima.
    Ja no need, kes lastele liha ei anna, krdi füüsilist ja tugevat noomitust oleks vaja.

Leave a comment:

• rainis007
    replied
    Huvitav ajastus. Üks mu superintelligentne sõber kirjutas veganlusest/taimetoitlusest blogipostituse.

Minu meelest väga huvitav käsitlus. Ei muuda mind taimetoitlaseks ega veganiks, aga huvitav none the less.

Leave a comment:

• Kenny's Heroes
    replied
    Algselt postitas rainis007 Vaata postitust
    Muidugi terake irooniline on see, et Mõnu võitleb siin just selliste tunnel-visionistide vastu siin teemas ja on ise nende esikõneleja Leicesteri teemas...
    värsket õhku rainis, värsket õhku

Leave a comment:

• rainis007
    replied
    Algselt postitas chac Vaata postitust
    MEGAirw.

7 lehekülge selles teemas on ilmne diagnoos - soccernet perekoolistub

kas sellist soccernetti me tahtsimegi?
    Ole vait, see oli jumala entertaining lugemine. Ma sain uusi asju teada isegi.

Muidugi terake irooniline on see, et Mõnu võitleb siin just selliste tunnel-visionistide vastu siin teemas ja on ise nende esikõneleja Leicesteri teemas...

Leave a comment:

• Kenny's Heroes
    replied
    Algselt postitas Ericc Vaata postitust
    See nagu mingi mega loll arvamus, et kõik on hakanud taimetoitlasteks just sellepärast
    Loe nüüd pealkirja, jutt veganitest, mitte lihtsalt taimetoitlastest, kas kõik need seitse lk on siin soccernetis tõesti raisku läind? Kanatiss!

Leave a comment:

• chac
    replied
    MEGAirw.

7 lehekülge selles teemas on ilmne diagnoos - soccernet perekoolistub

kas sellist soccernetti me tahtsimegi?

Leave a comment:

• atleticomadrid
    replied
    Minu arvamus:

Leave a comment:

Working...