Algselt postitas Gallacher
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Veganlus - arvamusi?
Collapse
X
-
Ma ei tea küll, kui intelligentsed ja tundevõimelised need orikad on, kelle kõri kallale minemises ma olen lapsest peale osalenud aga valiksin igal juhul esimese variandi. Kellele värske praetud seamaks sibulaga, kellele taimsed makaronid - isegi kui neid pastaks nimetada.kui sul on võimalus väga intelligentsel, tundevõimelisel ja laialdaste kognitiivsete võimetega loomal kõri läbi lõigata ja kõrval on kauss taimset pastat, siis kumma sa valiks? ma arvan, et väga-väga vähesed tahaks ja suudaks loomale haiget teha.
Mina pole üheltki taimetoitlaseselt nõudnud, et nad hakkaks liha sööma ja paluks ka minult mitte vastupidist nõuda, eriti veel nii jaburate näidetega.
Leave a comment:
-
"Ja ma saan ka nendest aru, kes pigem tapavad looma, kui võtavad puu maha." - mida see tähendab?
Leave a comment:
-
Aja möödudes äärmuslikus normaliseerub. Kui sa kaotad päevapealt nägemise, siis avanev keskkond on sulle äärmus. Sa kohaned ja avastad, et maailm on ilusam ja ausam, sest varem sa said 80-nd % infost silmade abil ning see pilt polnud ilus. Nüüd saad sa infot juba võrdsemalt teiste elundite abil ja see aitab sul ka maailma valutumalt tunnetada, mõista. Kas peaks hakkama inimesi pimestama?Algselt postitas JohnnyRicca Vaata postitusts
"Tegid seda, mis inimesele kombeks - liialdasid, olid mugavad... ja kaldusid teise äärmusesse."
veganism ei ole äärmus.
nt soome andis hiljuti rohelise tule veganlusele, ja seda igas eluetapis (jah, isegi tited ja muud lapsed). sama on teinud kõik suuremad lääneriigid. artikkel soomest: http://maitsed.delfi.ee/tervis/soome...is?id=74049195. kui sa mõtlema hakkad, siis veganlus on meile (moraalselt) palju loomulikum kui segatoitumine: kui sul on võimalus väga intelligentsel, tundevõimelisel ja laialdaste kognitiivsete võimetega loomal kõri läbi lõigata ja kõrval on kauss taimset pastat, siis kumma sa valiks? ma arvan, et väga-väga vähesed tahaks ja suudaks loomale haiget teha. üks irooniline koomiks ka: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...9eaa1dd474.jpg
Minu jaoks on inimesed erinevad. Ma tegelikult saan aru, et inimene tahab säästa looma ja võtab vastu selle, mis tuleb maapõuest. Ja ma saan ka nendest aru, kes pigem tapavad looma, kui võtavad puu maha.
Leave a comment:
-
veganitel on traditsioonilist maaelu päris keeruline elada. ja noh muidugi selliseid suurte lihasöömiskultuuridega riike nagu Brasiilia-Argentiina-Uruguai külastada
Leave a comment:
-
selliste suhtumiste kogemiste põhjal ma pruugin alati öelda, et aga proovi mõista, miks on inimene selline. ütleme, et vegan on ülbe ja üleolev. veganlus on sotsiaalse õigluse küsimus. aastas tapetakse miljardeid loomi, ilma, et selleks oleks reaalne vajadus (see on suht asjalik artikkel selle mõistmiseks: http://maitsed.delfi.ee/toidutrendid...ik?id=74418471) ja eks inimesed muutuvadki emotsionaalseks või agressiiveks, kuna ei suuda mõista, miks inimesed toidavad seda süsteemi, kui alternatiiv on olemas. aga tihtipeale unustatakse ära, et ega ta ise pole olnud terve elu vegan v räme moraalne isik, justkui distantseeritakse ennast segatoidulisest. mina olen suurema osa ajast loomseid produkte tarbinud, jumala pohhuilt laksisin, ilma, et oleks mõelnud, et kust ja kuidas jne tuleb toode. üks öö vaatasin mingit lampi dokki YTs, kukkusin tönnima ja mõtlesin fuck this shit ja hakkasin järgmisest päevast veganiks. eks keegi ei taha ju kannatusi tekitada teistele, me oleme oma loomuselt suht empaatiline ja moraalne liik, kui me juba midagi vale näeme, siis mõistame selle hukka ja võtame moraalse seisukoha. loomatööstus on nii varjatud tööstus, kuskil kaugel, polegi nagu olemas, loomsed produktid tulevad autoga kaubamajja ja ongi kogu moos, inimestel polegi võimalik tutvuda, kuidas loomad tegelikult kannatavad. teine asi on valmistoodete väikene nappus, poed ei ole triikis valmistoodetest, mis laisa v mugava inimese jaoks teeb keeruliseks veganiks olemise. aga selles osas toimuvad tormilised muutused, mis on just great, pea igas suuremas ketis on taimsed piimad, BonSoya lihaalternatiivid, juustud ilmuvad üha enam pilti jne. nii et kõik areneb. kolmas asi on see, et loomade tarvitamine on niivõrd kõvasti juurdunud meie ühiskonda, et ei näegi sellest pildist kõrvale, et kas muud moodi on võimalik või veel vähem - kas peaks olema muud moodi. loomade tarvitamist õigustatakse n-ö 3 Niga, it's normal, it's natural ja it's necessary, kuid sellist õigustust on leitud palju ebaloogiliste diskrimineerivate süsteemide suhtes: rassism, seksism, homofoobia jmt. aga inimesed ei ole süüdi, et leiavad end ühiskonnast, kus sellised diskrimineerivad süsteemid on juurdunud ja laialt levinud, kuna väga raske on ju enda käitumist analüüsida, kui kõik käituvad ühtemoodi, ei suuda asja kriitiliselt analüüsida. mina saan ju ainult oma mõtteid ja kogemusi jagada, mis saab ikka juhtuda - keegi ei hakka veganiks? noh, eks seda nad polnud juba alguses.Algselt postitas cannuman Vaata postitustKuigi ma igasugu veganlusevärki suhtun pigem negatiivselt, siis kiitus JohnnyRicca'le, kes asju viitsib seletada ja ei suhtu kuidagi ülbelt või üleolevalt lihasöödikutesse.
"Tegid seda, mis inimesele kombeks - liialdasid, olid mugavad... ja kaldusid teise äärmusesse."
veganism ei ole äärmus.
nt soome andis hiljuti rohelise tule veganlusele, ja seda igas eluetapis (jah, isegi tited ja muud lapsed). sama on teinud kõik suuremad lääneriigid. artikkel soomest: http://maitsed.delfi.ee/tervis/soome...is?id=74049195. kui sa mõtlema hakkad, siis veganlus on meile (moraalselt) palju loomulikum kui segatoitumine: kui sul on võimalus väga intelligentsel, tundevõimelisel ja laialdaste kognitiivsete võimetega loomal kõri läbi lõigata ja kõrval on kauss taimset pastat, siis kumma sa valiks? ma arvan, et väga-väga vähesed tahaks ja suudaks loomale haiget teha. üks irooniline koomiks ka: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...9eaa1dd474.jpg
Leave a comment:
-
Üks asi on veganite ja taimetoitlaste jne puhul hea. Nimelt nad aitavad õgardite teadlikust tõsta. Ma pakun, et suurem osa lillelastest (andsin koodnime, paha ei mõtle) ongi saanud n.ö nägijaks, sest nad ei osanud toituda. Tegid seda, mis inimesele kombeks - liialdasid, olid mugavad... ja kaldusid teise äärmusesse.Algselt postitas JohnnyRicca Vaata postitustguugelda, kuhu l2heb suurem osa maailma sojast, mille arvelt seda metsa l6igatakse jne. v2ike hint: animal agricultre on key word. k6ik see toimub suuresti loomapidamise nimel ehk loomsete produktide tarbimisel nimel.
yks lamp artikkel sel teemal: http://www.aripaev.ee/uudised/2015/1...he-lihasoomine. kui huvitab v6in sulle veelgi infot laksida, praegu nata kiire.
http://vegan.ee/veganlusest/pohjused/keskkond/ - viidetega koondatud info.
Äärmuslikus pole üdini paha, sest (nagu ennist ütlesin) see aitab teadlikust tõsta. Poleks ju lillelapsi olemas, kui õgardid osanuks toituda. Kindlasti on kaalukauss liialt ühele poole kaldu ja see tahab tasakaalustamist. Aga ma pole kindel, et seda on arukas teha sigade ja laste võrdlemise läbi.
Täna võrrandis olev laps on kahekümne aasta pärast teadlikum, mida ja kuidas seast maha jäänud ning teist külge keerava sea ja temast sirgunud põrsastega peale hakata.
Ja siis torkab mind veel lillelaste puhul negativism. Mitte sina. Vaid võta too sama vegan.ee - hakka või tolmurullidest köit punuma.
Leave a comment:
-
Kuigi ma igasugu veganlusevärki suhtun pigem negatiivselt, siis kiitus JohnnyRicca'le, kes asju viitsib seletada ja ei suhtu kuidagi ülbelt või üleolevalt lihasöödikutesse.
Leave a comment:
-
Kui õlu on looduslikest ainetest tehtud siis ikka peaks tohtima. Kuid vahest juhtub, et päris nii see ei ole. Peamised loomsed ained mida õllest võib leida on kuivatatud kala põis, luudest ja sidekudedest saadav zelatiin, kaseiin (piimavalk), putukate ja/või nafta baasil tehtud toiduvärvid ja veel ports keemiat mida taimedes ei leidu.Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustKas veganid õlut tohivad juua? Või milliseid tohib?
Sama kehtib tegelikult enamus alkoholi (va kääritatud loomsed produktid eks) kohta.
Leave a comment:
-
guugelda, kuhu l2heb suurem osa maailma sojast, mille arvelt seda metsa l6igatakse jne. v2ike hint: animal agricultre on key word. k6ik see toimub suuresti loomapidamise nimel ehk loomsete produktide tarbimisel nimel.Algselt postitas Daz Booob Vaata postitustMõned (utreeritud) küsimused, kuid mõtted siiski:
Kas sojaoa kasvatamise arvelt taimi, metsa hävitada on moraalne? Kas pigem tappa metsa või loomi? Millepärast taime võib tappa? Kui tapame taimed, siis tapame ka ennast? Kas loomariigi tasakaal ei saa häiritud, kui inimkond n.ö kolib taimedele üle?
yks lamp artikkel sel teemal: http://www.aripaev.ee/uudised/2015/1...he-lihasoomine. kui huvitab v6in sulle veelgi infot laksida, praegu nata kiire.
http://vegan.ee/veganlusest/pohjused/keskkond/ - viidetega koondatud info.
Leave a comment:
-
ofc, miks ei peaks? nagu ytlesin, siis toidud on suuremalt jaolt kontesptsioonid, veganitele on oluline, et oleks taimne v oleks kannatused minimeeritud, ehkki in vitro lihal kasutatakse v2ga v2ikses koguses loomseid rakke, osadel v2hemalt.Algselt postitas mongol Vaata postitustKas veganid katseklaasiliha sööks, kui see kaubandusvõrku kunagi peaks jõudma?
Leave a comment:
-
Mõned (utreeritud) küsimused, kuid mõtted siiski:Algselt postitas JohnnyRicca Vaata postitustkeegi ega miski ei keela veganeid midagi tegemast ehk kysimus pole 'tohtimises', vaid asi on 'tahtmises'. ma ei taha loomseid produkte tarbida, mitte ei saa. seal on suur vahe sees. nii nagu ma ei taha prygi metsa alla visata v oma ema solvata v s6brale sms laenu kaela v6tta v mis iganes. pean tegevust (loomsete produktide tarbimist v l2bi nende saaduste saadud tooteid) ebamoraalseks, kuna seda ei pea tegema.
nagu ytlesin, siis asi on kulinaariakultuuris. nt kui sa soovid piima tarbida, siis sa ei m6tle, et ah tahaks kohvi peale v pudru sisse teise imetaja n22rme n6re, mis on m6eldud vastsyndinule, vaid sa tahaks valget kindlate omadustega vedelikku. ehk piim on mingi kontseptsioon vedelikust. nii on ka lihaga, sa ei m6tle ju, et tahan teise looma maitsestatud lihaseid syya, vaid ma tahan sellise tekstuuri ja sellise maitsega toitu. sama lugu on ka burgeriga, burger on oma kontseptsioonilt kaks saia, mingi pihv on vahel, manti ka ja kaste, millest t2pselt need k6ik koostisosad on tehtud, see sind eriti ei huvi ja sa ei m6tle ka sellele, sa tahad, et burgeri m6tteline pilt saaks realiseeritud ehk maitsed ja tektuur ja visuaalne osa oleks kindlate omadustega. nii on ka juustu ja pitsa ja millega iganes.
Kas sojaoa kasvatamise arvelt taimi, metsa hävitada on moraalne? Kas pigem tappa metsa või loomi? Millepärast taime võib tappa? Kui tapame taimed, siis tapame ka ennast? Kas loomariigi tasakaal ei saa häiritud, kui inimkond n.ö kolib taimedele üle?
Leave a comment:
-
Kas veganid katseklaasiliha sööks, kui see kaubandusvõrku kunagi peaks jõudma?
Leave a comment:
-
minu teada eesti 6llet66stuses on k6ik vegan 6llid. v2lismaa osad siidrid ja 6llid ei ole, kasutavad kala mingit p6it vms toodangu filtreerimiseks.Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustKas veganid õlut tohivad juua? Või milliseid tohib?
keegi ega miski ei keela veganeid midagi tegemast ehk kysimus pole 'tohtimises', vaid asi on 'tahtmises'. ma ei taha loomseid produkte tarbida, mitte ei saa. seal on suur vahe sees. nii nagu ma ei taha prygi metsa alla visata v oma ema solvata v s6brale sms laenu kaela v6tta v mis iganes. pean tegevust (loomsete produktide tarbimist v l2bi nende saaduste saadud tooteid) ebamoraalseks, kuna seda ei pea tegema.
"Arusaamatu miks muidugi peab kaaperdama teiste toitude nimesid. Kui müüakse tofut siis võiks ju nii kirjas ka olla. Sa ju ei tahaks ka et et sulle poes tofuuu sildi all liha müüakse."
see antud toode pole kaubandusketis, nii et vast elab yle, aga kui oleks, eks tal oleks siis vastavad selgitused juures, kasv6i toote koostise j2rgi aimatav, millega tegu.
nagu ytlesin, siis asi on kulinaariakultuuris. nt kui sa soovid piima tarbida, siis sa ei m6tle, et ah tahaks kohvi peale v pudru sisse teise imetaja n22rme n6re, mis on m6eldud vastsyndinule, vaid sa tahaks valget kindlate omadustega vedelikku. ehk piim on mingi kontseptsioon vedelikust. nii on ka lihaga, sa ei m6tle ju, et tahan teise looma maitsestatud lihaseid syya, vaid ma tahan sellise tekstuuri ja sellise maitsega toitu. sama lugu on ka burgeriga, burger on oma kontseptsioonilt kaks saia, mingi pihv on vahel, manti ka ja kaste, millest t2pselt need k6ik koostisosad on tehtud, see sind eriti ei huvi ja sa ei m6tle ka sellele, sa tahad, et burgeri m6tteline pilt saaks realiseeritud ehk maitsed ja tektuur ja visuaalne osa oleks kindlate omadustega. nii on ka juustu ja pitsa ja millega iganes.
"Taimne liha???"
taimne liha on nt sojast tehtud tooted, meie kauplustes on levinud bonsoya tooted. koduleht: www.bonsoya.ee
Leave a comment:
-
A le Coqi tohib
http://www.barnivore.com/beer
Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustKas veganid õlut tohivad juua? Või milliseid tohib?
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: