maksavad mingi paar euri tükk, ehk pmst mittemidagi.
Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
Reisimine
Collapse
X
-
-
-
Googeldasin, tundub, et neil on 2 erinevat tüüpi.
A ja B siis. Ehk vajad kahte erinevat siis.Leave a comment:
-
Ma olen vahelduva eduga guugeldanud aga aru pole saanud. Teemaks Ameerika Ühendriikidesse reisimine ja sealne elekter. Läpaka adapteril on kirjas, et sööb 100-240V ja 50-60Hz, ehk elektrifitseerimise kohapealt peaks nende elektriga ühilduma. Küll aga pole ma sellest aru saanud, kas seal on eraldi pistikupesade tüüp, st kas peaks sellekohase adaptri kuskilt Oomipoest krabama? Sest mida edasi ma guugeldan, seda segasemaks "plug & socket" teema muutub. Ehk ei viitsi lennukis oma läpaka akut ära kulutada, et kohapeal avastada portsu otsas olemist ja siis meeleheitlikult kuskilt Walmart'ist midagi otsima minnaLeave a comment:
-
Tai, Phuket
1. Kas ma pean millegi vastu ekstra vaktsineerima? Kus ma tean, mille vastu ma juba olen vaktsineeritud?
Kuna endal Kambodzasse veebruaris minek, siis käisime täna Merimetsa nakkuskliiniku vastuvõtul. Jagan seal saadud infot, kuna kant on sama, siis kehtib ka Tai kohta.
Soovitas teha teetanuse/difteeria süsti. Mul on 4 aastat tagasi tehtud. Proual pole, lasi endale teha. Maksis 3.8 euri. Kaitse on 10neks aastaks.
A-hepatiidi vastu vastu lasime samuti mõlemad vaktsineerida. Maksis 38 euri kopikatega. Kestab väidetavalt aasta ja kui 6-12 kuu pärast veel üks süst teha, siis on eluaaegne kaitse.
Malarone tabletid, malaaria vastu. Lasime endale retsepti kirjutada. 12 tabletti maksab 23 euri. Võtta tuleb üks tablett päevas. Kuuriga alustada 1 päev enne ohtlikule regiooni sisenemist, kogu viibimise aja ja 7 päeva peale lahkumist. Kuna Kambodzas on sellised ohtlikud alad Phnom Phenist põhja poole ja plaanime seal maksimaalselt veeta 2-3 päeva, siis tõenäoliselt neid välja ei osta ja kasutama ei hakka. Küsimuse peale kas nõuisataja ise meie asemel neid võtaks, ütles ta, et tõenäoliselt nii lühikese aja jaoks ei võtaks. Kuna malaaria levib sääskedega, siis soovitas Autani sääsespreid või siis deeti sisaldavat sääsespreid.
Tengi palaviku vastu vaktsiini pole, aga neid levitavad samuti sääsed ja eelpool nimetatud spreid töötavad samuti nende vastu.
Tabletidest soovitas igaks juhuks kaasa võtta valuvaigisteid Paracetamoli 500 mg,
Rehydron, Hydra Plus rehüdratsioonipulbrid- need taastavad kõhulahtisusest/oksendamisest põhjustatud vee ja elektrolüütide kao.
Caps Sorbex- söekapslid. Sama mis söetabletid, aga pidid paremini töötama
Tab Loperamid 2 mg- kõhulahtisuse vastane preparaat
Igaks juhuks allergiaravimid, juhul kui oled mõne putukahammustuse või teab mille vastu allergiline Tab Cleratine 10 mg või Tab Zyrtec 10 mg
Plaastrid igaks petteks ja päikesekreem 30 +.Leave a comment:
-
Kõrvalepõikena. Kriketis on täitsa toredaid publiku- ja ajasõbralikke formaate tekkinud. Näiteks Twenty20, kus mängud peaks ca 3 tunniga õhtule saama. Lisaks kuna see on 20 overiga (120 "söötu" per sats) piirnev variant, siis minnakse iga löögiga täispangale ning mingit test matchide stiilis nikerdamist ei ole. Pealegi saab põhilised reeglid suhteliselt lihtsalt selgeks. Kriketisõbralikus riigis ilusa ilmaga õlle kõrvale nautimiseks kindlasti tore kogemus.Leave a comment:
-
-
Ilmselt oleme selle vaktsineerimisega ka hiljaks jäänud. Fuck it. Läheme siis ilma vaktsiinideta. Amos teadis rääkida, et vaktsiinid pididki halvad asjad olema.
See vist ikka see probleem, et immuunsus ei tekki piisavalt kiiresti? Süstide tegemine võtab jah minutid muidugi.
Aga minu küsimus on kindlustuse kohta. SEB Pank pakub Gold-reisikindlustuse paketti. Miskine 45eur aasta. Piisab sellest või on midagi juurde vaja kui Aasiasse minna?Leave a comment:
-
me käisime omal käel seal. suht tuim on minujaoks kuskil grupis giidi sabas sõrkida, tihti jäävad hoopis paljud asjad nägemata niiLeave a comment:
-
Rumalus, päevaga peaks saama, haiglates peaks olema vaktsineerimiskabinetid, googeldada.
Üldiselt vähegi pikema (kolm nädalat või enam) peatuse korral soovitaks maja, mida annab seal üürida. Kuid selleks on natuke taustsüsteemi vaja. Sellise 10 päeva pausi jaoks saaks ka, kuid võid ka hotelli võtta, et siis liigelda, kuigi Phuketis pole küll eriti mõtet miskit vahetada, et pigem vaata siis neid saarereise ja selleks ajaks paus.Ilmselt teeme ka nii, et võtame alguses 3-4 päevaks kuhugi hotelli ning edasi vaatame juba jooksvalt. Huvitaval kombel oli ka meil Patong Mansion üheks hotelliks, mida me kaalusime. Praegu on seal hinnad igatahes tõustnud 50€/öö peale. Eks näis. Kuulame veel natukene maad. Kuidas siis sina omale hotelli valiksid? Oleme Phuketis 19 päeva. Olen üritanud otsida võimalikult palju informatsiooni Phuketi kohta ning lugenud ka erinevate randade kohta ning pole seni päris selguseni jõudnud, kus kandis kõige parem elada oleks. Ilmselt tahame nii pidu kui ka rahu ja vaikust. Näha tahaks kõike. PS! Mis on "enesetappude" hotell?
Raha on, siis pole vahet. Muidu on nagu sööksid-jooksid Tallinnas Raekoja Platsil. Rohkem nagu, et miks, kui on ilgelt palju häid ja paremaid kohti. Sellesama Regebaari juures on väga hea resto ka (vastas suht).Mingeid piiranguid asjade nägemiseks ma ei seaks. Kindlasti tahaks nautida kohapealseid legendaarseid pidusid ning võtame ka need Full Moon Partyd ning Ping Pong show'd omale kavasse. Miks Patongis pole mõtet süüa? Turistikas + kallis? Muus osas aga arvestame. Aitäh.
Liiklus on rõve, teed pole head ja müksud võivad üllatada. Võtke üks roller. Turistid peavad enivei kiivreid kandma, need võib samas vabalt rolleri külge jätte, keegi ei varasta, sest ega nad suurt midagi kaitse.Kui tihe ja ohtlik sealne liiklus on? Kui heas olukorras sealsed teed on? Kas kahekesi minnes tasub 1 või 2 rollerit võtta? Kui minna ühega, siis saab ikka mõlemale kiivri? Mingisugust orientiiri taksohindadele? A'la punktist A punkti B? Kellelgi on mingit näidet tuua?
Parim soovitus: ära kiirusta ja kontrolli alati. Seal on vastupidine liiklus. Ma olin umbes kaks kuud elanud, kui sõitsin jõusaalist minema, vaatasin paremale, kuid ei andnud mingil põhjusel gaasi. Sekundi pärast sõitis nina eest läbi veoauto, mis muidugi tuli vasakult, kuhu tulnuks vaadata. Ei tea tänaseni, et miks ma sekundi kõhtlesin. Rahu ja kontroll.
Mina võtaks (esimese) päeva lihtsalt ranna ääre sõitmiseks Rawaist alatest Patongini. Seal on mingi viis-kuus kohta, maitsed on erinevad, mulle meeldisid Kata omad, kust ühes jäin prillidest ka ilma.Aga kus on ägedad lained? Kas seal saab ka surfimist proovida? Milliseid muid asju mere peal teha saab ja tasub? Millised teenused kuskil olemas on? Milline on kõige vaiksem, rahulikum ja privaatsem rand? Milline on tõeline paradiisirand? Kus on kõige parem ja ohutum ujuda (va basseinis)? Mul oli väiksena kerge foobia mere vastu. Ujuda samas oskan. Guugeldasin ka "rip tide" kohta ning nüüd tean, kuidas sellest olukorrast eluga pääseda.
Mere peal saab teha asju, millega kõige enam tüssatakse kah. Nt skuutriga sõit, mille lõppedes väidetakse, et sõitsid vastu kivi. Kes see loll ikka enne sõitu masinat kontrollib :PLeave a comment:
-
herakleionist käisid laevad, mälu järgi oli vist 30€ ots, aga see oli ikka mõnedki head aastad tagasi.
googelda, see peaks suht kergelt leitav inf olema.Leave a comment:
-
Kas keegi kes on Kreetal käinud, on läinud Kreetalt Santorinile? Küsimus selles, et kas on mõtet läbi novatoursi võtta mis on ca 100 euri inimene. Või on mõttekam Kreetale kohapeale minna ja seal ise asjaga tegeleda ja asja ehk poole odavamalt saada?Leave a comment:
-
Kriket olla rohkem perekondlik ettevõtmine. Et võetakse piknikukorvid ja siis vaadatakse, kuidas mingi mäng kuus tundi kestab. Või ka rohkem. Seega niisama lampi minemine on üsna karm laks.Leave a comment:
-
On tõsi, et seal on mõningat ebaloogilisust. Aga ikkagi - minu mingi napp 40 lendu sealt ja sinna ja sealtkaudu pole küll märkimist väärivaid probleeme meelde jätnud.Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: