Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Lisaks veel soovitused, kui kodustes tingimustes teha:
- ülepäeviti pumbad, iga kord varasemast rohkem teha
- ülepäeviti lõuatõmbamine (arendab erinevaid lihasgruppe)
- vähemalt kord nädalas alaseljaharjutus ( oled kõhuli, kaaslane hoiab kandadest jalgu maas, käed kuklal vinnad ülakeha ülesse)
- kõhulihased mõni kord nädalas
- paar korda nädalas metsajooks
Paarist kuust peaks piisama, et olla rühmas või kompaniis kõvasti üle keskmise.
mõistlik on ikka kogu keha treenida, mitte üksikuid piirkondi, ja kardiot ka teha ning muidugi venitada.
mina alustasin kunagi siit leitud algajate kavaga.
enne seda piirdusin kodus pumpade ja keretõstetega (kõhule ja seljale), aga sellest ei piisanud. lõpuks olin alaseljavaludega hädas ja hakkasin regulaarselt jõusaalis käima. mõjus paremini kui kõik massöörid ja kiropraksid kokku. moti mõttes on ka hea kuskil klubis käia. kui see ei sobi, siis terviseradade juures on sageli mingid rööbaspuud jms kraam olemas, millel suvel hea võimelda. youtube'is palju näiteid erinevatest harjutustest.
mõistlik on ikka kogu keha treenida, mitte üksikuid piirkondi, ja kardiot ka teha ning muidugi venitada.
.
Põhimõtteliselt on sul õigus, aga smallprintina tuleks eraldi välja tuua, et algajana jõusaali minnes on kindlasti vaja treeneri jõulist kätt, kõh. Ma ikka vahel vaatan ja imestan, kui valesti annab mõnda masinat kasutada või harjutust sooritada, tundub, et tühja rapsides on lihtsam ennast vigastada kui asjast mingit kasu saada.
Aga nüüd vastu suve, mis sinna saali ikka ronida. Nõus gallacheriga, et põhiharjutused ajavad asja ära. Kätekõverdused, kõhu- ja seljalihased ning kükid (väga alahinnatud!) saab kodus teha, lõuatõmbed oleks boonuseks, aga enamikul selleks kangi ju pole. Teha lühikeste seeriatena, aga palju seeriaid. Elevanti ei sööda ka korraga ära, ikka tükkhaaval.
We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.
Mina soovitan bodypumpis käima hakata, kui tal peaks olema raskusi enda sundimisega jõusaalis raskeid raskusi tõsta ja kätkekaid teha vms. Sellises rühmatrennis teed tunniga kogu keha läbi ja aeg läheb seal lennates. + teistega koos tehes on palju lihtsam end raskusi tõstma sundida(seal on sees ka kätekõverdused) Põletad rohkelt rasva ja parandad vastupidavust, mida on vaja sõjaväes.
Sõjaväes olles vihkasin täiega kätekõverdusi, aga nüüd kui paar aastat bodypumpis jms käinud, on kätekõverdused mu lemmikud ja peale ligi aasta bodypumpis käimisest polnud enam mingit probleemi suvalises ajal ka teha 80+ kätekaid korraga. Oeh, oleksin ma enne sõjaväega sellised trennid avastanud...oleks mul palju lihtsam olnud seal ajateenistuses.
Ela ja tunne, et elad
see on kõige lihtsam
filosoofia, mis toimib
sule silmad ära vaata
tagasi, hinga sügavalt ja
hüppa üle iseenda varju
tule koos minuga.
Ma olen nüüd stabiilselt viimased 8 aastat talvel (oktoober-märts) jõusaali teinud, aga selle aja jooksul paraku ei meenu kordagi, et oleks kangi rinnalt surunud. Vaatamata sellele, et eriti viimasel ajal nädala sees ühte ja sama harjutust erinevatel päevadel ei korda.
Minu harjutuste valik on tehtud nii, et suvel saaks võimalikult kiire just jalgrattal olla. Korduste arv sõltub sellest, kas ma olen kehalise adaptsiooni faasis, lihasjõu või lihasvõimsuse faasis. Laias laastus peaks iga faas kestma 2 kuud.
Mõned huvitavad harjutustevalikud, kust olen ideid ammutanud oma kavade koostamisel:
Parim viis ennast soliidsesse vormi saada on teha baasharjutusi ja aeroobset. Mis mõttega sa neid kõhulihaseid teed, kui peal on korralik rasvakiht. Jõusaal üks parimaid variante kindlasti ja siis nagu mainitud keharaskusega harjutused kodust juurde.
Mingi korra nädalas laseks pumpasid, planke. Mõned korrad võiks jooksmas ka käia. Jooksu teha lõikudena. Jooksed mingi distantsi/aja, siis kõnnid, jälle jooksed jne.
Jõusaali ka 3x vähemalt nädalas. Kükk, rinnalt surumine, jõutõmme, military press, kitsa haardega surumine. Masinad saada kus see ja teine, kasuta ainult kangi, hantleid ja sangpomme. Suht kiirelt saab täiesti asjaliku põhja alla.
El Presidenti jutu lisaks siis minu treeneri pidev soovitus, et tasuks alati ka nö vastaslihast treenida. Kuigi tegemist pole saalitrenniga siis peaks paika pidama pmst iga trenni puhul.
El Presidenti jutu lisaks siis minu treeneri pidev soovitus, et tasuks alati ka nö vastaslihast treenida. Kuigi tegemist pole saalitrenniga siis peaks paika pidama pmst iga trenni puhul.
Et siis triits ja biits, selga ja kõhtu jne, samuti ka jalgade puhul.
Kõhulihaseid tehes võiks mitte ainult tuimalt istessetõuse vaid ka planku, sirgete jalgade eeshoidmist jne teha.
Ela ja tunne, et elad
see on kõige lihtsam
filosoofia, mis toimib
sule silmad ära vaata
tagasi, hinga sügavalt ja
hüppa üle iseenda varju
tule koos minuga.
Kommentaar