Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
õlle joomine
Collapse
X
-
Ärge ajage asja keeruliseks. Jooge seda mis meeldib ja pakub naudingut. Maitse ei tohi joodavust varjutada! Tõsi osad õlled on mõeldud siperiteks (kamina ees shokolaadikoogi kõrvale), teised ajaveetmiseks, et juttu jätkuks kauemaks. Ekstreemhumalased joogid on minu maitse jaoks tihti liiga magusad ja kanged. Boozi oleks see väljend.
Põhjala on maailmaklassi tegija. Üldiselt nende jookidega orki ei lenda. Ja isegi too palju kirutud Kreuzberg on asi omal kohal. Me (mina kaasa arvatud) oleme lihtsalt liiga rumalad ja vähese kogemusega, et aru saada millega on tegu. Ja ega ta pole meie maitse kah vist.
Algajatele maitsesõpradele soovitaksin alguses mahedamaid maitseid. Sheperd Neame Brilliant Ale, India Pale Ale, Master Brew (kõik saadaval suurtes kettides) on inglise stiilis aled. Poolakate: Wrezel AIPA, Kormoran American IPA, Pinta õlled on väga taskukohase hinnaga (1,70-2,5 euri 500ml pudel) proovimiseks. Aga ka Vormsi õlled parajalt mahedad ning ei pane peale esimest lonksu nägusid tegema. Vormsi õllede puhul peate jälgima, et te pärmi sisse ei vala.
Mustlas tegijaid soovitaks ma hetkel veel välitda ainsa erandina Anderson. Anderson oskab Genikast välja pigistada 2/3 sellest mida Põhjala omal ajal suutis. Kõik teised, aga on ilusas pakendis kodupruul tegijate hinnaga.
Uue tulijana lööb jalaga uksi lahti Pühaste. Kohustuslik kraam!
PS. Eelmine aasta tõid kohalikud pruulikojad ametlikult välja 99 erineva nimetusega õlut. Leti alt müüdavaid kodupruule võib oma 30nd veel juurde lisada. Ma ei ole küll jõudnud uurida, aga mul on kuri kahtlus, et viimati juhtus midagi sellist 90ndatel.Leave a comment:
-
see vist sõltub IBU suurusestEesti omadest või? Noh, maitse asi muidugi. IPA, see tähendab humal, aga humal võib maitseda mitmeti. Asi on nüanssides! Mulle meeldib, kui humala mõrusus ei ründa nagu kuri koer. Õllenaudi ja Põhjala IPAd on mu meelest kõik väga head. Mingid väiksemate üritajate omad ei jäta sageli muljet, nt Hopsteri Pearu oli nõrk. Ah, eks Marduk tuleb ja seletab paremini.Leave a comment:
-
Mutant Disko on tõesti hea, mu sent ka siia. Pluss punktid ka toredate pildikeste eest.Leave a comment:
-
Maitse asi muidugi, aga kiri pudelil ja maitse minujaoks ei ühtinud. Kõik need tequilas leotatud tammekuubikud ja sidruni touch etiketil tekitasid liiga suured ootused ilmselt. Mina neid sisust ei leidnud. Krt proovin uuesti mingi päev ja panen kellegi mulle maksma, et mitte kõiki oma sõnu süüa.Leave a comment:
-
Eesti omadest või? Noh, maitse asi muidugi. IPA, see tähendab humal, aga humal võib maitseda mitmeti. Asi on nüanssides! Mulle meeldib, kui humala mõrusus ei ründa nagu kuri koer. Õllenaudi ja Põhjala IPAd on mu meelest kõik väga head. Mingid väiksemate üritajate omad ei jäta sageli muljet, nt Hopsteri Pearu oli nõrk. Ah, eks Marduk tuleb ja seletab paremini.Leave a comment:
-
-
See isegi joodav, vähemasti kui seda pärast ausat karu juua. See on küll väga tummine asi. Sai Njuufa proovitud kuna mul selline koer omal. Mingil põhjusel haarasin veel Ausa Karu ja Mutantdisko sealt letist. Kuigi karu kodus ei pea. Kui Karu oli mingi huvitava maitsegagi, siis Mutantdiskot ei jooks raha eest ka enam. Kuidas sellist asja õlle nime all müüakse?Leave a comment:
-
Ma Berliinis olen käind, aga berliner weisse tüüpi õlut enne ei ole joonud. Põhjala Kreuzberg just see end väidab olevat ja see on küll kõige veidram sitt, mida ma õlle nime all olen kurku kallanud. Keefiribakteriga rikastatud hapu vesi, millest jääb suhu sama maitse, mis Viru õlle linnaste röstimise tsehhist mööda sõites. Samas ma kujutan ette, et tagasihoidliku pohmelliga võiks selline happeline värk sapitootmise kenaste käima tõmmata.
Teine põnev kogemus oli eile Kohas, kus üht Belgia IPAt juua anti. Võimalik, et selle nimi oli Hop-it. Peale esimest kannu tundus pilk kohe palju teravam ja jutt vaimukam, sai siis uuritud, palju belglased ipasse volüümi sisse on keetnud. Selgus, et 9,5. Maitsest poleks öelnud!Leave a comment:
-
Lõbus Njuufa... ei katsetanud aga küllap oleks lusikas püsti sees seisnud.Leave a comment:
-
Poodide suhtes pole nii kindel, eeldan et Stockis või Drink Shopis ikka on, aga see-eest pealinna baarides-lokaalides oled seda väga tihti kohanud.haha, nope. kui sa annad mulle ühe poe siin, mis pakub seda sorti, siis annan sulle sooja high five. või äkki tuled minuga praegu Alexanderplatzile ja lähme teeme ühed Warstid.. ja seoses levikaga on teema lihtne, seal on rahulikum kui ei ole saabunud põhijoodikuid.
GO LEVIKASLeave a comment:
-
haha, nope. kui sa annad mulle ühe poe siin, mis pakub seda sorti, siis annan sulle sooja high five. või äkki tuled minuga praegu Alexanderplatzile ja lähme teeme ühed Warstid.. ja seoses levikaga on teema lihtne, seal on rahulikum kui ei ole saabunud põhijoodikuid.
GO LEVIKASLeave a comment:
-
Peamine sai märgitud, et just LufthansalLufthansal pakutav 0,33 Warsteiner Premium Dunkel on ikka üle võlli hää. Pole eriline õlle tundjateadjameister aga mis värk on nende vaadiõlledega. eelmine nv käies sellises legendaarses kohas nagu levikas, tellisin klassikalise vaadi rocki, hea odav säästu perioodil ja minnes edasi patrickusse vanalinna ja võttes sama õltsi, oli vahe kuidagi eriti kahtlane. üks nagu oli rock peaks, minu teada. ja teine totaalne koera kusi. strange.
Aga seoses selle vaadiroki segadusega, siis ehk oli asi selles, et läksid levikast veel edasi? Tegu ikkagi viimseima lõpppeatusegaLeave a comment:
-
Kuidas seal Wirres standardõllede hindadega on (kui neid üldse pakutakse, lihtsalt annab aimu üldisest hinnatasemest)? Pärnus on õlle keskmine hind baarides oluliselt kallim kui tartus...Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: