Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Pohlak = diktaator, kelle mõju on kahjulik. Jah või Ei.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Pohlak = diktaator, kelle mõju on kahjulik. Jah või Ei.\'

..las ma arutlen edasi

Nüüd aga juba hoopis teisel teemal. Ütlen kohe algatuseks ära, et mul ei ole õrna aimugi, kas Hr Pohlak on tänapäeval pigem Eesti jalgpalli vedur või pidur. Kui töötaksin konsultatsioonifirmas ja peaks kliendile jätma mulje, et tean, siis ütleksin midagi optimistliku.

Aga tegelikult tahtsin ma kirjutada natuke juhtimistiilidest. Nagu ilmselt teada, on erinevates olukordades vajalikud erinevad juhtimismudelid. Revolutsiooni läbiviimiseks on vaja surmapõlgurlikku ja karismaatilist liidrit, Brüsselis kvootide üle jaurates aga libedat juuraharidusega ametnik-juhti. Näiteks sõdade ajal osutuvad sageli võtmefiguurideks kindralid, kes rahu ajal sõjaväelase ametit pidades ruttu töötuks jääksid. Näiteid pole vaja kaugelt tuua, meie palavalt armastatud Kuperjanov oli kõigest üks vägede ülemjuhataja käsku eiranud sõjakurjategija. Mahalaskmisest päästis ta vaid avantüüri õnnestumine. Rahu ajal oleks selline mees üpris ruttu sekretäri käest oma teenistuslepingu lõpetamist kajastava määruse koopia saanud.
    Aga miks rääkida sõjaväest. Võtame näiteks andeka programmeerija Bill Gatesi. Kirjutas kusagil garaazis koos Alleniga ja paari praeguseks unustatud jorsiga koodi valgusfooride juhtimiseks. Kui juba paremini minema hakkas, siis kogunes ümberingi teisigi inimesi. Organisatsiooni struktuur oli nagu päike, mille keskmes olid ideoloogilised liidrid ja ümber kogunes kõnts. Kui pooljuhuslikult üks sinise logoga firma palus neil ühele arvutitüübile operatsioonisüsteem kirjutada, siis pidid nad muutuma. Ja muutusidki väga kiiresti. Täna on neil nõukogu, juhatus, piirkondlikud juhid ja kõik-kõik see, mis organisatsiooni väga keerukaks teeb. Lihtsalt teisiti ei ole võimalik maailma suurimat IT firmat juhtida. Hetkel, kui IBM neid külastas ei olnud nad kõige andekamad poisid. Isegi mitte sinna poole. Aga paljudel sellistel poiste, kes ise valgusfooride juhtimise süsteeme kirjutasid oli üks väike viga. Nimelt ei lasknud nad teisi ligi, olid väga isepäised ja lõpuks jäidki väikseks. Või panid poe kinni.
    Või vaatame PC tüüpi arvuti arengut. Hetkel, kui Suur Sinine temaga välja tuli oli see üks paras kräpp. Applel oli parem masin, Commodorel oli parem, Xeroxil oli parem. PC\'l oli vaid üks eelis - avatud platform. Kui palju on tänapäval töölauaarvutitena kasutusel mitte-PC\'sid? 1%? vähem?
    Või vaatame riike. Ei nurise vist eriti keegi vastu, kui väidan, et demokraatlik riigikord võimaldab pikemas perspektiivis kiiremat arengut, kui autokraatlikud reziimid. Teisalt on aga sageli tulnud see paljukiidetud vabadus algselt kätte võidelda üht poolhulli juhti järgides.

Booring-Booring Konn

Mida ma kokkuvõtteks öelda tahtsin oli see, et revulutsionääri tüüpi autokraadid (nagu Pohlak) on süsteemi arengu algusfaasis vitaalse tähtsusega. Tõeliselt suuri asju, aga autoritaarselt juhtida ei saa. Või noh, saab küll, aga see hakkab mingist hetkest lihtsalt arengut pärssima.

Ma ei kujuta ette, mis staadiumis on hetkel Eesti jalgpall. Kas on jätkuvalt vaja süsteemi etteotsa diktaatorit? Kui kaua on teda veel vaja? Aasta? 10 aastat? Eks otsustage ise.

Selge on vaid see, et praegune olukord on omane väiksele süsteemile. Ühel hetkel tuleb õppida suureks saamist. Või vinduda. Või surra.

Aitäh.

Teie konn

PS: Loodan, et liiga luuleliseks ei läinud.

«Kuule, konn, kas vesi on soe?»
    «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Konn, väga tubli esitus. Kuigi paljudele foorumlastele mittekohalejõudev...kahjuks.
      Täiendan või õigemini avaldan oma arvamust. Diktaatori asendaksin nn piisoniga. Vahe selles, et diktaatorist pääsemiseks on vaja midagi revolutsioonilaadset, mida Eesti jalgpallile küll vaja pole, piisoni mahalaskmisega kaasneb lihtsalt seisak. Pohlak kahtlemata meie piison on ja millal meie jalgpalli edendav juhtkond linnuparveks muutub (loe: palju võrdselt tugevaid juhtfiguure tekib) ei oska öelda. Annaks jumal, et üsna pea.
      Väga meeldiv on lugeda, et keegi vähemalt üritab jalgpalli, mille ümber see foorum on ehitatud ja eraelulisi teemasid lahutada.

Kommentaar

Vaatamata külmale ajale krooksub Konn päris hästi :P . Ja midagi pole teha tuleb Konnaga nõustuda .
        FCF Forever

Kommentaar

Ma olen täiesti loobunud seda teemat jälgimast, sest inimeste eraelu ümber tati pritsimine on üks jubedamaid asju, mida tean. Nüüd aga tulin ja lugesin Konna posti. Õige jutt on. Ühtlasi soovitaks ka teistel peredraama radadelt jalgpalli juurde tagasi pöörduda.
          the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
          because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Mina ei saa aru, mis see roheline Konn siin plõksib. Ise pole ühtegi liigamängu vaatamas käinud. Arvuti taga on igaüks kõva mees.
            Lihtsalt nõme on see, kui mingid tüübid, keda eesti jalgpalli käekäik ei huvita tulevad selle teema alla siia mölisema

Kommentaar

http://www.ekspress.ee/viewdoc/FC764A371D45432AC2256F72002AB038
              olgem kristlased, vabandused on esitatud

Kommentaar

Algselt postitas runno

Mina ei saa aru, mis see roheline Konn siin plõksib. Ise pole ühtegi liigamängu vaatamas käinud. Arvuti taga on igaüks kõva mees.
                Lihtsalt nõme on see, kui mingid tüübid, keda eesti jalgpalli käekäik ei huvita tulevad selle teema alla siia mölisema
                hei hei hei hei, ma käisin uuel staadionil iirimaad vaatamas. sellega juhtus ahjuks nii, et ostsin teisipäeval pileti ja siis kolmapäeval sai roi kiinil kaartide limiit täis. ja ma ei näinudki laupäeval oma iidolit.

vanal staadionil käisin ka korra. tegin seal sellise vahva pildiseerja, kus ühel pildil on miljard krooni murul perseli ja Rooba laiutab käsi. teisel pildil lööb miljrd krooni meile karistuslöögist värava.

ja siis käisin veel kanadat vaatamas. pärast aga kaotati õllebänn ja siis sattusim ma staadionile juba tihemini. niisiis peaksin ma sind nüüd ropult solvama, aga noh, jõulude puhul lükkan edasi. võibolla teisel pühal.

«Kuule, konn, kas vesi on soe?»
                «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

jumal tänatud! konna jutt säilitab lootust, et mitte kõik foorumis kribavad fännid pole ajukääbikud.

Kommentaar

Aivar Pohlak tunnistati piinamises kahtlustatavaks
                    07.09.2005 16:09
                    PM Online

Prokuratuur tunnistas Eesti jalgpalli ühe eestvedaja Aivar Pohlaku kahtlustatavaks oma abikaasa Signe Pohlaku piinamises.
                    «Juulis kuulati ta (Aivar Pohlak – toim.) üle ning tunnistati kahtlustatavaks,» ütles Põhja prokuratuuri pressiesindaja Erle Rudi.

Pohlakut kahtlustatakse karistusseadustiku paragrahvi 122 järgi, mis käsitleb järjepidevat või suurt valu põhjustanud kehalist väärkohtlemist.

Otsus, kas asi saadetakse kohtusse või mitte, tuleb prokurör Eve Soosteri kinnitusel lähikuudel.

Piinamise eest võib karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Signe Pohlak avaldas möödunud aasta lõpul ajakirjanduses väiteid, mille järgi peksis ja alandas Aivar Pohlak teda ligi paarkümmend aastat kestnud kooselu vältel korduvalt ning ta elas surmahirmus.

Mees eitas süüdistusi ning väitis, et naine on hoopis teda kurikaga peksnud.

Signe ja Aivar Pohlakul on neli last, kellest ema juures elab vaid noorim, 9-aastane tütar.

Postimehega rääkinud ja Aivar Pohlaku juures elavad Siim (19) Anni (18) ja Pelle (15) kinnitasid, et pole kunagi näinud, et isa oleks ema suhtes vägivaldne olnud.
                    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

runtsik, sinu võimalus jälle!

Kommentaar

Algselt postitas amority

enne ei kirjuta midagi, kui siin jälle mingit ila voolama hakkab.

Kommentaar

vaataks seda asja niimoodi:

kas pohlak ehitas üles superklubi fcf ning asus siis kogu eestis jalgpallielu päästma, või kaaperdas ta ejl-s võimu, kuulutas end eesti jalgpalli messiaseks ja viis ejl vahendeid ära kasutades fcf-i maarjamaal tippu?

Kommentaar

Algselt postitas runno

Algselt postitas amority

enne ei kirjuta midagi, kui siin jälle mingit ila voolama hakkab.
                            Aga nüüd? Päris mega \"ilaookean\" sai valmis.

Kommentaar

Algselt postitas jorss

vaataks seda asja niimoodi:

kas pohlak ehitas üles superklubi fcf ning asus siis kogu eestis jalgpallielu päästma, või kaaperdas ta ejl-s võimu, kuulutas end eesti jalgpalli messiaseks ja viis ejl vahendeid ära kasutades fcf-i maarjamaal tippu?
                              Sul on õigus, ainult viimane väide on vildakas. Just jorsi tasemel väide, muide.

Kommentaar

Sai jah kahjuks.... Muud midagi, ainult seda puhast PR-i ühe teatud isiku postitustes on küll tobe lugeda... Samas on muidugi tore teada, et soccernet.ee on jõudnud kaalukate internetiväljaannete hulka ja selle lugejaid peetakse vähemalt antud küsimuses oluliseks jõuks. Sellest tulenevalt vähemalt üks konflikti osapool üritamas. n.ö poolspämmiga rahva arvamust kallutada.. Kallis mees: see koht ei ole Delfi siin.. Vähemalt osad suudavad siin ka oma peaga mõelda...
                                Ise loodan, et konflikt ühel või teisel moel võimalikult kiirelt laheneb ja eesti jalgpall liigub edasi talle parimal võimalikul moel. Ei tule jalgpalliliit mulle minu tööd õpema ei hakka ka mina neid. Loomulikult on mul asjast oma arvamus aga teatud põhjustel seda ma siin avaldama ei hakka.

Kommentaar

Working...
                                X