Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Vastus teemale \'Pohlak = diktaator, kelle mõju on kahjulik. Jah või Ei.\'
Algselt postitas PAPA
Nagu su oma jutus oleks jubedalt kommenteerimist vajavaid lõike
Kas peab olema???
Erinevat mõnest härrast on mul oma arvamus ja nagu näha see paljudele ei meeldi,aga seda ma taotlengi ,et see ENAMUS ka kord VALGUSTATUD saaks.Ma ei saa seda kellegile pahaks panna kui nende suur eeskuju on psühhopaat.Eks ta jo nii juba kord on ,et siga leiab pori alati üles.
Ülim naiivsus – naiste mõtlemine, et kui nad sakummi ei anna, jääb meestel viin joomata
teema läheb taas käest ära...
Aga 13, ühe repliigi siiski viskaksin: kui Sa räägid valgustatusest, siis peaksid sa ka argumenteerima oma väiteid. Lause \"on ju avalik saladus, et...\" pole aga ju mingi väide. Mina küll sellist avalikku saladust ei tea. Teisest küljest: ma ei ole kunagi ka \"Salatoimikuid\" ega muid sarnaseid filme jälginud ning ei oska võibolla vandenõuteooriaid läbi näha.
Nii et kui arvamust avaldad, siis võiksid tuua ntx näite: Aivar Pohlak kandis Eiki Nestorile 100 000 krooni, et ta hääletaks Pijpersi lepingu mittejätkamise poolt (ja loomulikult organiseerid maksekorralduse koopia või mõne pankuri, kes asja kinnitab), või siis Mart Tarmak sai tänu sellele häälele reisi Portugali või Pohlak finantseeris Vaapo Vaheri mõne raamatu kirjastamist.
Kirjutasid Sedinist tunnustavalt. Nu palun too mulle näide, kuidas tunnustatud ja kõva ärimees on kerjuse Pohlaku poolt manipuleeritav???
Nii et minu väide, et oled tühikargaja, pole lihtsalt visatud lahmimise või solvamise teemal, vaid tõsiasjast, et Sa pole siiani ühtegi asjalikku fakti toonud. Nii nagu need, kes on öelnud, et süsteem on mäda pole kirja pannud ettepanekuid, kuidas midagi muuta ja mida see muudab.
Šišov ja Kruglov ja Vassiljev koondisesse? Koondis kaotab Venemaale võibolla 0:2, kuid tean, et minu kõrval on veel rida eestlasi, kellele see koosseis enam korda ei läheks. Seetõttu on loomulik, et kui mul on võimalik osaleda valimistel, annan oma hääle nendele, kes sellisele asjale vastu seisavad.
Kusjuures suht irooniline on see, et Vene-Eesti mängu McCoolsis vaatamas käies nägin, kuidas kamp eestivenelasi elas häälekalt kaasa Venemaale, kuigi enda rahvuskaaslastest üks oli Eesti eest algkoosseisus ja mitu meest varumängijate pingil (pluss teame, et Stepanov olnuks kah algrivistuses, kui ta poleks vigastatud). Nii et kui eestlased on platsil, siis elame Venemaale kaasa? Iseenesest muidugi mõistetav, et veri on paksem kui vesi. Kuid siin jõuangi selleni, et ka minul on sama lähenemine. Kuid olgu, see pole enam selle teemaga seotud jutt.
Üldiselt on uskumatu, et olen enda aega raisanud sellisel teemal kirjutamiseks, kuid tundub, et mõned teised rahvuskaaslased vajaksid veidi valgustatust.
Ja jumala eest, et keegi ei arvaks, et ma nüüd Pohlaku eest tulle hüppan - lihtsalt seni pole keegi teine suutnud välja tuua tegevusplaani, mis säilitab eestikeelse ja -meelse jalgpalli.
Nii et kui kellelgi selline plaan on, võiks foorumis või vähemalt privaatsõnumiga sellest teada anda.
Mõned mõtted ka siia ,kuna Postimees trikitab ja sinna kommima enam ei pääse.
Kaks päeva on Eesti suurem päevaleht trummi tagunud ja tolmu üles keerutanud aga i jälle astuti enam vähem sama reha otsa nagu mõned aastad tagasi ,sest mingeid vastuseid kusagilt välja ei loe.
EJL vajab kindlasti puhastustuld ja ega Pohlak pole ka mingi püha lehm ,et kritiseerida ei tohi .
Kuid seda hädakisa on juba ennegi kuuldud, tuttav nagu Kopli trammi vile ja reisijadki samad. Ikka härrased Levadiast ,Kotkas-Juuniorist ja veel mõned.
Uue nimena figureeris hr. Tiru , Tammekast kelle sõnum võiks kõlada hoopis nii ,et Pohlaku terav keel ja intriigid treeneritega on toonud talle palju vaenlasi ja ei mõju ka kogu Eesti jalgpallile just kõige paremini. Ja selle väitega võib ka enam vähem nõustuda .
Ühes asjas on õigus nii Aivar Pohlakul ,kui ka tema vastastel.Staadion välmib tänu riigi toetusele. Kui Pohlak väidab ,et ta ehitab Arenat mitte endale vaid Eesti rahvale siis on tal õigus ,sest me vajame seda staadioni nagu õhku.
Kui aga vastased väidavad ,et Pohlak ehitab staadioni Florale ja riigi laenudega siis on ka neil õigus ,sest nii see ju on. Ja see on peaaegu kõikide teiste Eesti jalgpalliklubide suhtes tõesti karjuv ebaõiglus ,sest paljudel puuduvad isegi elementaarsed treeningtingimused. Täna Arenal toimunud UEFA-platsikese avamisel ütles linnapea Palts ,et linn püüab edaspidi ka teisi jalgpalliklubisid toetada ,vähemalt nii sain mina tema sõnadest aru. Tore oleks ,sest varsti ei julge enam flora salliga linnas ringi liikuda ,sest äkki vihased inimesed loobivad kividega surnuks nagu litsi.
Aga ,milles siis ikkagi on Aivar süüdi? Selles ,et ta küsis ja talle anti ?
Nüüd EJL -juhatusest. Mõnedel dinosaurustel oleks seal juba aeg välja surra. Osad liikmed on lihtsalt suguvõimetud tembutajad ,kes ei suudagi ilma Pohlakuta mõelda ,sest nad ei tea ,mida Eesti jalgpall vajab.
Jumal tänatud ,et on ka mõned ,heas mõttes hullud,kes asja edasi viivad ja iseseisvalt mõelda suudavad.(näit: Põlva Lootose president Indrek Käo).Respect.
Mina ei saa aga sellest Kopli trammi seltskonnast(Levada,Dugan,Kotkas-Jun) aru ? Tehku ometi midagi ,ostku kas või Kasepera Juks ära :P Niisama pole igal aastal mõtet ussitada ja vinguda. Ja ,kui hakkama ei saada siis sõitku sama liinipidi edasi ,Lilleküla -Tondi liinile neil asja ei ole.
13 sa pole vist ise kunagi juhtinud jalgpalliklubi tegevust. Tõenäoliselt ei hakka ka, sest sinu arusaamad on haritud inimestele lapsikud. See, et sa käid koondise mänge vaatamas ei ole sinust teinud EESTI rahvuskoondise fänni, millest on siiralt kahju. Lihtsalt salli ja särgi kandmine ei tee fänni vaid väljakujunenud vaated.
Suure organisatsiooni juhtimine nõuab kindlakäelisust. Ja nii võibki mõnele eluvõõrale või juhi kogemuseta inimesele jääda mulje, et on diktatuur.
Algselt postitas Raimo
Šišov ja Kruglov ja Vassiljev koondisesse? Koondis kaotab Venemaale võibolla 0:2, kuid tean, et minu kõrval on veel rida eestlasi, kellele see koosseis enam korda ei läheks. Seetõttu on loomulik, et kui mul on võimalik osaleda valimistel, annan oma hääle nendele, kes sellisele asjale vastu seisavad.
Nii, et siis on neil kodakondsus, räägivad keelt, tahavad oma kodumaad esindada, aga ärme koondisse võta, sest nad on venelased? VÄGA MAGE!!!
“The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
The Special One
mage või mitte, aga see on ilmselt üks põhjusi, miks nt lätis on võrdlemisi madal huvi rahvuskoondise vastu, meeskonnal, kes em-l käinud võiks ju kogu aeg olla täismaja staadionil. aga ei ole. see on kole küll, aga siis kaob just see õige tunne seest ära, ma oleksin ka ilmselt üks neist, kes selle vastu seisab.
mage või mitte, aga see on ilmselt üks põhjusi, miks nt lätis on võrdlemisi madal huvi rahvuskoondise vastu, meeskonnal, kes em-l käinud võiks ju kogu aeg olla täismaja staadionil. aga ei ole. see on kole küll, aga siis kaob just see õige tunne seest ära, ma oleksin ka ilmselt üks neist, kes selle vastu seisab.
Eestis on õnneks igal rahvuskoondise mängul täismaja!
Martin, suur tänu Sulle teema algatamise eest, päriselt ka
Lõpuks ometi avaldavad siin kodanikud arvamust oma (kasutaja)nime all.
Kes poolt, kes vastu... whatever...
Ma avaldan siinkohal ka oma arvamuse siis....
Mul on sitaauguni lugemast ja kuulmas aruteludest
a´la
Flora vs. Ülejäänud süsteem
Kink koondisse
Kas venelased peaksid koondises mängima või mitte.
Pohlak vs. Levadia.
tõesti on sitaauguni...
Ütlen ausalt .. aah krt... laske Inimestel, kes armastavad jalgpalli oma asja ajada. Elage kaasa kes kellele, toetage eesti jalgpalli, nii kuidas oskate, suudate ja ärge mölisege......
Vaevalt, Teile meeldiks kui mõni klubijuht tuleks, Teile õpetama, kuidas Teie oma tööd tegema peame. (räägin ainult Eestist, Martin)...
Ah .. sulg ei jookse praegu rohkem
Elagu Eesti!!!
Üldiselt lootsin siin rohkem asjalikke postitusi näha. Olgu diktaator ,kui tahes hirmus :P töörahva arvamusega peab ka tema arvestama,sest muidu võimul ei püsi.
Esmakordselt üritab EJL teha midagi selleks ,et publikuhuvi suureneks. Tänane päevaleht toob välja mõned muudatused ja see teeb küll rõõmu.
Teatavasti loevad ka EJL-i vanakesed ja Aivar Pohlak meie kommentaare,seega oleks neile kindlasti meie head ideed abiks .
Algselt postitas ROOTSI KUNN
Üldiselt lootsin siin rohkem asjalikke postitusi näha. Olgu diktaator ,kui tahes hirmus :P töörahva arvamusega peab ka tema arvestama,sest muidu võimul ei püsi.
Esmakordselt üritab EJL teha midagi selleks ,et publikuhuvi suureneks. Tänane päevaleht toob välja mõned muudatused ja see teeb küll rõõmu.
Teatavasti loevad ka EJL-i vanakesed ja Aivar Pohlak meie kommentaare,seega oleks neile kindlasti meie head ideed abiks .
Millised ideed? Konkreetselt? Võibolla olen ma midagi mitte märganud või valesti aru saanud, kuid minu arust käib siin foorumis pidevalt üldine jahumine kas Pohlaku poolt või vastu ja vaja uuendusi ja vaja juhatust vahetada jms. Milliseid uuendusi ja mis see uus juhatus muutma peaks? Näiteks ideid kuidas lahendada kriitiliselt madalat publikuhuvi pole ma märganud.
Loomulikult võin eksida, saatke siis link.
p.s. Siin levivate kuulujuttude kohta Pohlaku eraelu üle on võimalik vihje ka tänases Eesti Ekspressis Ando Keskkülat puudutavas loos. Väga kaudne muidugi
Uued ideed uuteks, kuid miski ei ütle seda, et puhtalt tänu mängukalendri loogilisemaks muutumisele asi paraneb. Kas tõesti see on senimaani probleemiks olnud?? Kas FC Soccernet, Eurohundid jpt Tallinna satsid hakkavad nüüd ühtse meeskonnana Eesti Meistriliigas Tallinnas peetavaid mänge vaatama? Oleks see vaid nii!
Lisaks oleks EJL võinud ju sel aastal Meistriliiga mängude külastajate seas viia läbi küsitluse, et uurida, mis neid mängule toob, mis tooks nende sõbrad mängule, kuidas ollakse rahul mängude korraldusega jne. Selle asemel püütakse ikkagi lambist asju välja võluda ning loodetakse, et asi paraneb.
Kuidas midagi paremaks teha?
Tere, täna kirjutan Teile jalgpallist.
Brasiiliat teab ju igaüks. Tore maa, kus naised jooksevad paljaste rindadega karnevalidel ringi ja lõigatud meesnaisi või naismehi on rohkem, kui ülejäänud maailmas, Aasia väljaarvatud, kokku. Igati tore maa. Mitte, et Eesti peaks selliseks muutuma, kuid mõne asja võiks ehk üle võtta küll. Nimelt räägitakse, et lapsed mängivad seal riigis jalgpalli juba maast madalast tolmustel tänavatel ja getodes. Seda mainides ei taha ma ka öelda, et asfalteerimine ja getode lammutamine peaks Eestis lõppema. Kaugel sellest.
Kuid igal riigil on vaja leida väljund. Brasiilias on ilus ilm, liivarannar ja juba mainitud paljaste tissidega totsid. Mängid jalgpalli, jood tänavakaevust vett peale ja mängid edasi. Nii need tehnilised oskused arenevad. Ja nii tulevad muudki oskused ja voila, koondis nagu ponks. Pole vaja ajada siin lolli juttu, et miljoniriik vms. Kõik on võimalik.
Eestis pole päikest. Enamasti. Ja kui on, siis on ikka külm. Eestis ei saa normaalselt trenni teha. Ja teie nõuate mängijatelt mida? Oskusi? Mis oskusi? Kuidas nad neid oskusi saama peaks? Kitsastes koolisaalides 16-aastaselt mängides?
Niisiis! 5-astmeline plaan, kuidas jalgpalli arendama hakata.
1) tehisväljakute loomine üle Eesti ehk nimetagem seda projektiks \"Igale koolile oma jalgpalliplats\".
Tean, et Eesti Jalgpalli Liidul selline või sellega sarnane projekt on. Küll aga pole projekti olemasolu piisav. Neid platse tuleb pakkuda väga intensiivselt ja informeerida nii maavalitsust, omavalitsust, koole, huviringe, korteriühistuid ja ka ajakirjandust. Huvipuudusel uuesti kõiki ja taas ajakirjandust - ehk küsitaks sealtki, miks keegi soodsast võimalusest kinni ei haara.
Siia peaks EJL suunama kõige suuremad summad, sest siit tekivad tulevased staarid. Kui neil pole aga võimalust kuskil treenida, siis tulevad neist lihtsalt toredad inimesed, keda jalgpall lihtsalt ei koti.
Mida me sellest projektist saame?
Rohujuuretasand hakkab jalgpalliga tegelema. Väljakute tekkimine korteriühistuste mänguväljakutele või koolide vahetusse lähedusse aktiviseerib noori neid väljakuid kasutama. Tartu tasandil on väga head näited Raatuse Miina Härma gümnaasiumi korvpalliväljakud. Samuti renditi Miina Härma jalgpalliväljaku ajad välja ühe(!) päevaga. Huvipuudust pole, kuid kui noor hakkab alaga tegelema (mängib seal väljakul kasvõi triblat, mis arendab ju ka oskusi ka reaktsiooni), siis ehk jääb ta ka ala juurde. Kasvõi publikuna.
2) talviste treeningtingimuste loomine ehk projekt \"Igasse linna tehismuruga sisehall\".
Hall ei pea olema täismõõtmeline ja ainult jalgpalli jaoks. Viide 4. punktile. Tänases olukorras peavad noored treenima saalides. Liiga kitsas, liiga ebajalgpallilik.
Treenerid ja mängija, kellega ma rääkinud olen, nendivad nagu ühest suust, et lasteklassis saavad kõik Eesti meeskonnad välismaalastele vastu. Noorteklassis see vahe väheneb ja täiskasvanult saame peksa nagu kole. Millest see on tingitud? Kindlasti mängijate vähesusest ja nende suhtumisest (vaata punkte 1 ja 5). Kuid veelgi enam treeningtingimustest. Kui sa ei saa last õpetada, siis sa kaotad ajas ja tema kaotab oskustes. Iga talv on tagasilöök, sest noortel jäävad tehnilised ja mängulised nüansid õppimata, sest saalid ei võimalda täies mahus treenida.
Noortel oleks koht, kus talvel trenni teha, õppida lööma, tsenderdama või mis iganes. Kui väljaku mõõtmed on kasvõi 1/2 või 3/4, siis on see juba piisav, et normaalselt trenni teha. Veel parem, kui selliseid halle oleks mitu. Me ei jää viletsate talvede tõttu enam teistest riikidest maha.
3) muruväljakute ehitamine üle Eesti ehk nimetagem seda projektiks \"Igale klubile oma treeningkeskus\".
FC Flora on selles suunas liikumas ja loodetavasti ka Tammeka, kellel jaoks on detailplaneering lõpetatud, kuigi see koht neid vist eriti ei rahulda. Jalgpalli ei mängite tehiskatetel. Jalgpalli mängitakse murul. Kui muruväljakuid pole, ei saa ka mängijameisterlikkust. Sellest on tingitud ka see, et Eesti mängijad on suuresti nagu persekukkunud rotid. Natuke oskavad, kuid eriti ei saa laksule pihta.
Annan endale aru, et muruväljakute rajamine on kallis. Ei ole nõus aga väitega, et muruväljakuid ei saa päris aastaringselt kasutada. Andke klubile 8-10 muruväljakut ja rotatsiooniga on neid võimalik säästa küll. Eesti Jalgpalli Liidu ülesandeks on esiteks võidelda treeningbaas välja Levadiale. Siis pöörduda Tartu klubide, Viljandi, Pärnu jne... üksuste poole. Tekitada vaherahu, kui on tülisid ja liikuda koos edasi. Ühise koostööna asuda strateegilistesse linnadesse treeningbaase ehitama. Võib ka linna piirist nt. 100 meetrit välja, kui nii on odavam, küll lapsed bussidega sinna saavad.
Kaasata kohalikud ärimehed ja äriettevõtted. Treeningbaasi müüa reklaami (idee Pulleritsult, kuid võimalik ka jalgpallis teostada) ja tõmmata kaasa lapsevanemad.
See on pikk ja keeruline töö, kuid sellega on võimalik edasi liikuda.
Mida sellest projektist saame?
Mängijad õpivad muru peal tegutsema, leiavad murutunnetuse. Mängulust on ka murul suurem.
4) tuleb leida partnereid, mitte ainult sponsorite, vaid teiste spordialade näol ehk projekt \"Sport ühise eesmärgi nimel\".
Olen mitmel korral viidanud muruväljakutele ja sisehallidele. EJL ei pea neid üksi tegema, vaid tuleb leida korralikud partnerid või siis viia teised osapooled omavahel kokku. Tartus nt. noorte kristlik organisatsioon \"GoingUP\" ja Tartu jalgpalliklubid. EJL peaks olema ühendlüli, et julgustada mõlemat osapoolt sisehalli rajamiseks (GoingUP tahab teha sisehalli, kus oleks ka mängironimine jne..., kuid jalgpall oleks ligitõmbav faktor, Ameerika projekt).
Sarnaste projektidega tuleks tutvuda ja teistes linnades tutvustada. Arendustegevus peaks olema võimalikult lai. Samuti tuleks samasugused puutekohad teiste spordialadega nt. kergejõustik - staadionit ja väljakuid saaks ju mõlemad kasutada.
Mida sellest projektist saame?
EJL leiab endale partnerid, kellele saaks toetuda ja kelle abiga jalgpalli arendada, kuid viia edasi ka üldist spordimeelsust kogu Eestis. Vastandamise asemel peab väikeriigis toimuma koostöö, kus mõnel juhul võid sinagi jääda kaotaja poolele ehk alati ei pea rahulduse saama maksimumsoovid.Kui koostöö on teiste spordialadega, siis on ehk võimalik ühiselt müjutada ka riiki ning teise fonde enda projekte toetama.
Samuti peaks EJL leidma endale esindaja Siimani kõrvale.
5) spetsiaalsete jalgpallikoolide teke ehk projekt \"Kasvatame tõelise mängija\".
Kui me nõuame oskusi, siis peab nõudma ka korda. Jalgpalluri elu pole mitte lihtsalt kord või kaks päeva jooksul trennis käia. Jalgpallur peab toituma õigesti, magama õigesti, treenima õigesti jne... ja kõigel sellel peab silma peal hoidma nii meditsiiniline personal kui ka treenerid.
Jalgpallikoolidesse ei saaks kõik pallurid. Sinna saaks oma vanusegrupi tipud. Esiteks annaks see noortele võimaluse seguneda ja mängida koos ka endast vanematega. Teiseks saaksid nad parima võimaliku ettevalmistuse. Kolmandaks innustaks kool neid ka teistel rinnetel paremini esinema (jalgpallikoolis püsimise eelduseks nt. korralik õppeedukus tavakoolis).
Samuti ei jää kõrvale nö. lapsed tänavalt, kuid kõigile pole jalgpallikooli vaja, piisab tavatrennist. Sellist trenni suudavad läbi viia tavalised ja ka noortreenerid. Spetsialistid tuleks suunate koolidesse ja tippude treenimisele.
Mida see kõike meiele annab ja mida perset te üldse vingute?
Nüüd jõuame siis Pohlaku, EJLi ja kõige muu juurde. Kas Pohlak on diktaator? Kindlasti. Kas tema ja EJL on liigselt seotud? Kindlasti. Kas see mind häirib? Nüüd juba häirib, varem ei häirinud. Miks?
Põhjus on haldamises ja valikutes.
1) Keegi väitis siin, et A\'le Coq oli vajalik. Mina väidan, et ei olnud. Löögi egole oleks me ka vastu pidanud, kui tulnuks Riias mängida. Küll aga polnud seda staadioit vaja vähemalt sellises mahus. Piisanud oleks 3000-4000 isetkohast ehk väiksest (Eesti tingimustes koletuslikult suurest) linnakonnastaadionist nagu Tartusse tehakse. Pole vajadust möliseda mingi Hollandi või Iirimaa mängu osas. So what. Paartuhat inimest said rohkem mänge näha. Kokkuhoitud summa eest oleks praegu juba iga Tartu koolis oma väljak (vt. 1 punkt) ja selle väikse staadioni ümbes harjutusväljakud. Kumb on Eesti jalgpallile kasulikum? Kes oli see lollpea, kes arvas, et jalgpalli hakkab Eestis vaatamas käima 10 000 inimest? Soomeski vaatab liigat keskmiselt vist 3000 matsi. Ja Eestis selline tänaseks persekukkunud staadion - MIKS?
2) EJLi juhatus ja kogu see struktuur. Kannikul on õigus, et ümberkorraldusi on seal suuri vaja. Mida kiiremini, seda parem. Esiteks peaks laiali peksma kogu juhatuse. Uus tuleks määrata niimoodi - iga meistriliiga klubi saab enda klubi siseselt tehtud hääletusel või valikul nimetada ühe esindaja, kes ei tohi olla klubiga otseselt seotud. Nende sealt leitakse ka asepresidendid. Lisaks peaks olema juhatuses konkreetne fännide esindaja, kes oleks samuti hääletatud, mitte paari matsi poolt määratud. Edasi tuleks ümberkorraldada kogu alumine struktuur.
3) Flora ja koondis tuleb lahku viia. Koondise treener peab keskenduma koondisele ja punkt. Samuti peab ta igast klubist olema sõltumatu ehk vaid EJLi neutraalse juhatuse poolt palgatud ja EJLile juhatusele alluv. Nagu öeldus ei sa EJLis enam olla klubidega seotud inimesed - võimude lahusus.
Praegu rohkem enam ei viitsi, sest millegi sellise teostumist näen ma ehk ainult oma unenägudes. Mölisege, kui midagi möliseda on.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!
Algselt postitas Martin
Mölisege, kui midagi möliseda on.
Ainult üks märkus: minu teada ei koosne Lilleküla ainult sellest tohutusuurest areenist, vaid seal kõrval on ka kasvav arv treeningväljakuid, mis ometi ehk Eesti jalgpallile vajalikud? Võib-olla poleks suur probleem, kui neid poleks - eeldusel, et oleks olemas (või vähemalt tulemas) kõik muu, millest Martin kirjutab. Kes nad ehitab, kui Pohlakut ja tema loodud süsteemi enam ei ole?
Muus osas ei mölise.
the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaire
Kommentaar