Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Pohlak = diktaator, kelle mõju on kahjulik. Jah või Ei.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Pohlak = diktaator, kelle mõju on kahjulik. Jah või Ei.\'

hear hear!

edit: see oli Martinile.

Kommentaar

Kõik on väga loogiline ja õige, aga ei pea olema tuumafüüsik aru saamaks, et kõik ülalpool kirjeldatud nõuab raha. Ja mitte vähe. Vaja on kohalike omavalitsuste ja ka riikliku tasandi tugevat toetust. See eeldaks jalgpalli spordialana täielikuks prioriteediks kuulutamist, mida kindlasti ei juhtu.

Jalgpalliliidu juhatuse valimise osas ei suuda ma ette kujutada, mismoodi klubi poolt määratud kandidaat ei saa olla sellega otseselt seotud. Formaalselt võib-olla küll, kuid praktikas on asi kindlasti teine. Kas jalgpalli tervikliku arengu seisukohalt on parem, kui iga juhatuse liige sikutab nööri enda suunas või liigutakse suht-koht konsensuses. Muide, ma olen sügavalt veendunud, et juhatus vajab põhjalikku reformi, kuid mis oleks mõistlik, ei oska pakkuda
      Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Foorumi lugejana on hea meel näha Martini pikka sõnavõttu tema tavapäraste lühikeste etteastete kõrvale. Tubli!

Usun, et A Le Coq Arena ehitamine on õige otsus. Eelkõige tõesti just selle tõttu, et ühtegi arvestatavat alternatiivi tollal polnud ning see oleks olnud ikka väga piinlik, kui Eesti koondis oleks pidanud mängima Riias kuuevarbaliste ees. Mina poleks sellega nõustunud! Iseküsimus on see, et kas neid nn. väiksema kaliibriga koondisemänge peaks pidama alati kõledal Arenal. Kadrioru staadion on eriti suvisel perioodil igati kenasti korras ning asereid/kalmõkke/mongoleid saaks ka seal võõrustada. Usun, kui staadion oleks kiirelt valmis ehitatud, siis täna selliseid vastuargumente välja ei tooks. Paraku ehitati suure eufooriaga valmis vaid \"vundament\", mistõttu kogu asjal on nüüd mõru mekk man.

Samas ma ei poolda seda, et EJLi juhatusse vaid Meistriliiga klubide poolt valitavad esindajad pääsevad. Tublisid klubisid leiab ka madalamatest liigadest (Kalev, Lootos jms), kes tooksid sisse ideid ning kisa-kära ka madalamatelt levelidelt.

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara

Algselt postitas Martin
          Mölisege, kui midagi möliseda on.
          Ainult üks märkus: minu teada ei koosne Lilleküla ainult sellest tohutusuurest areenist, vaid seal kõrval on ka kasvav arv treeningväljakuid, mis ometi ehk Eesti jalgpallile vajalikud? Võib-olla poleks suur probleem, kui neid poleks - eeldusel, et oleks olemas (või vähemalt tulemas) kõik muu, millest Martin kirjutab. Kes nad ehitab, kui Pohlakut ja tema loodud süsteemi enam ei ole?
          Muus osas ei mölise.
          loe matu postitus veel kord läbi eriti see lõik:
          1) Keegi väitis siin, et A\'le Coq oli vajalik. Mina väidan, et ei olnud. Löögi egole oleks me ka vastu pidanud, kui tulnuks Riias mängida. Küll aga polnud seda staadioit vaja vähemalt sellises mahus. Piisanud oleks 3000-4000 isetkohast ehk väiksest (Eesti tingimustes koletuslikult suurest) linnakonnastaadionist nagu Tartusse tehakse. Pole vajadust möliseda mingi Hollandi või Iirimaa mängu osas. So what. Paartuhat inimest said rohkem mänge näha. Kokkuhoitud summa eest oleks praegu juba iga Tartu koolis oma väljak (vt. 1 punkt) ja selle väikse staadioni ümbes harjutusväljakud. Kumb on Eesti jalgpallile kasulikum? Kes oli see lollpea, kes arvas, et jalgpalli hakkab Eestis vaatamas käima 10 000 inimest? Soomeski vaatab liigat keskmiselt vist 3000 matsi. Ja Eestis selline tänaseks persekukkunud staadion - MIKS?

Kommentaar

Algselt postitas Martin

1) Piisanud oleks 3000-4000 isetkohast ehk väiksest (Eesti tingimustes koletuslikult suurest) linnakonnastaadionist nagu Tartusse tehakse. Pole vajadust möliseda mingi Hollandi või Iirimaa mängu osas. So what. Paartuhat inimest said rohkem mänge näha. Kokkuhoitud summa eest oleks praegu juba iga Tartu koolis oma väljak (vt. 1 punkt) ja selle väikse staadioni ümbes harjutusväljakud. Kumb on Eesti jalgpallile kasulikum? Kes oli see lollpea, kes arvas, et jalgpalli hakkab Eestis vaatamas käima 10 000 inimest? Soomeski vaatab liigat keskmiselt vist 3000 matsi. Ja Eestis selline tänaseks persekukkunud staadion - MIKS?

Aga miks kõik suuremad jalgpallistaadionid ja head treeningvõimalused peavad asuma vaid Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Näiteks Kehtnas, kus isegi trennis käin on õues ainult üks treeningväljak millel on tihti liiga pikk muru (noh Kehtnasse pole ju mõtet palgata rohkem kui üks tööline ja temale ei tohi ka liiga suurt koormust õlgadele panna) ja ilma soojenduseta nii et peame üsna vara sisetingimustesse minema kus on täiesti pesemata ja tolmune põrand ja pesemisvõimalused on väga halvad (kui treeningud toimuvad õues lahkub buss juba nii vara et poleks aega isegi sinna minna). Vaadates, et ka mõned head mängijad on Kehtna jalgpallikoolist üles kasvanud (Zahovaiko, vennad Jäägerid, Reinumäe ning kindlasti unustasin mõne ja ka mõned noored nagu näiteks Ištšuk, Dupikov, Kasterpalu ja Marmor) võiks ka väheke raha sellese ettevõtmisesse panna.

Kommentaar

Martin EJL`i presidendiks!!!

Kommentaar

Algselt postitas Shrek

Algselt postitas Martin

1) Piisanud oleks 3000-4000 isetkohast ehk väiksest (Eesti tingimustes koletuslikult suurest) linnakonnastaadionist nagu Tartusse tehakse. Pole vajadust möliseda mingi Hollandi või Iirimaa mängu osas. So what. Paartuhat inimest said rohkem mänge näha. Kokkuhoitud summa eest oleks praegu juba iga Tartu koolis oma väljak (vt. 1 punkt) ja selle väikse staadioni ümbes harjutusväljakud. Kumb on Eesti jalgpallile kasulikum? Kes oli see lollpea, kes arvas, et jalgpalli hakkab Eestis vaatamas käima 10 000 inimest? Soomeski vaatab liigat keskmiselt vist 3000 matsi. Ja Eestis selline tänaseks persekukkunud staadion - MIKS?

Aga miks kõik suuremad jalgpallistaadionid ja head treeningvõimalused peavad asuma vaid Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Näiteks Kehtnas, kus isegi trennis käin on õues ainult üks treeningväljak millel on tihti liiga pikk muru (noh Kehtnasse pole ju mõtet palgata rohkem kui üks tööline ja temale ei tohi ka liiga suurt koormust õlgadele panna) ja ilma soojenduseta nii et peame üsna vara sisetingimustesse minema kus on täiesti pesemata ja tolmune põrand ja pesemisvõimalused on väga halvad (kui treeningud toimuvad õues lahkub buss juba nii vara et poleks aega isegi sinna minna). Vaadates, et ka mõned head mängijad on Kehtna jalgpallikoolist üles kasvanud (Zahovaiko, vennad Jäägerid, Reinumäe ning kindlasti unustasin mõne ja ka mõned noored nagu näiteks Ištšuk, Dupikov, Kasterpalu ja Marmor) võiks ka väheke raha sellese ettevõtmisesse panna.
                aga kui suuremates linnades on rohkem inimesi ja huvilisi, siis peavad ka treeningvõimalused suuremad olema.kuskile väiksemasse eesti linna ei ehita keegi sul mingit suurt spordikompleksi, kuna kasutajaid ei oleks nii palju ning asi jääks kõvasti miinustesse.aga mis puutub kehtnasse, siis selle põhjal ei tule nüüd keegi paremaid treeningvõimalusi ehitama, et kehtnast on sirgunud jäägrid ja zahovaiko.ma ikkagi arvan, et ennem tuleks suuremad eesti linnad paremate tingimustega varustada (valga, kuressaare, narva, paide, viljandi jt.) ja väiksemate külade, linnade ja asulate elanikud peaksid sel juhul ise vaatama kus on suuremad ja paremad treeningvõimalused kuhu trenni minna saaks.ega riik või keegi teine ei hakka igasse väiksemassegi eesti linna või külla uut staadionit ehitama.kuulsin muidu küll kuskilt, et riik pani sel aastal spordiasutuste ja väljaku jaoks üsna kena papi kõrvale, sa võid ju loota, et kehtnasse vähekenegi sealt eraldatakse.
                “Just because you're offended, doesn't mean you're right.”

Kommentaar

Bravo !! Martin. Mõnes ükskus kohas ehk oleksin eriarvamusel aga üldiselt nõus. Kahju ,et seda kõike ei kuule meie vutiliidu presidendi suust. Minu viga ,et ma ei viitsi kunagi nii pikka juttu kirjutada ,kuigi soovitusi oléks. Ma usun küll ,et enamik jalgpallisõpru toetab sind.
                  FCF Forever

Kommentaar

Mölisege, kui midagi möliseda on.
                    Tubli poiss.
                    Mina küll nii osav kirjatsura ei ole.
                    Arvan siiski, et staadion ehitati ca 30 - 50 aasta perspetkiiviga ja oli õige samm. Olen kindel, et Kannik võikesiganes lükkaks suurima rõõmuga kõik need Sinu poolt pakutud ideed töösse ja rohkemgi veel, kui raha oleks. Riigilt toetuse saamine on siiski võimalik ja sõltub ilmselt suuresti lobistamisest. Seda näitab kellegi Savi idee rajada Otepääle mingi musttuhat miljonit maksev suusamägi kolmele sportlasele. (idee on vist küll tänaseks liigse maksumuse tõttu soiku vajunud). Siiski on paljukirutud Hr. Pohlak riigilt küllalti toekad summad välja pumbanud (riigi \"osalus\" AlC Arenal). Sama kehtib ka väiksemate (k.a. Tartusse ehitatava(te)) spordikompleksi(de)kohta).
                    Parts on esimese peaministrina märkinud seda, et jalgpall on enim harrastatav spordiala Eestis. Midagi vaikselt ikka liigub... aga nagu ütleb laulusalm
                    The Rome wasn`t built in a day (vist).
                    Lihtsalt aega on vaja, aga aega ei ole

Kirjutasin jällegi vist eelmiste mõtted üle

Kommentaar

keegi mainis, et miks jäävad väikekohad sageli ilma rahadest, peamine põhjus on see, et puudub omaalgatus või siis huvi juba algatatatud asja edasi viia. Hea näitena tooksin siin iseenda, täpsemalt on jutt Kohilast, kus ma tõesti loodan hakatakse jalgpalliga tõsisemalt tegelema ja et tulevased Jäägerid ja Reinumäed saaksid kodunt hoo sisse laia maailma. Kuna ma olen kolkapatrioot ja armastus ala vastu on suur, siis alates selle aasta kevadest olen ma võtnud osaliselt asjaajamise oma õlule, et vutt KOhilas oleks taas au sees. Senini ei ole justkui probleeme olnud-meeskond on põhimõtteliselt komplekteeritud, treeningud käivad ja rahad on ka elementaarsete vajaduste katteks olemas. Samuti on meil osaliselt juba toimiv noortesüsteem. Teiseks märksõnaks on maakohtades omavalitsus, sa pead nendega tihedalt suhtlema, neile selgeks tegema asju, miks just jalgpall, jne. Meil on õnneks väga hea omavalitsus ning nendega suhtlemine on positiivne ning produktiivne. Kolmandaks, kust tuleb raha? Sa pead oskama ennast müüa, keegi sulle ise raha pihku ei pista, olen ise alates suvelõpust otsinud sponsoreid ja pean tõdema, et suhteliselt edukalt on läinud. Samas küsimisel ja küsimisel on suur vahe, kuid vigadest õpid või veel parem paned kõrva taha teiste vead, et neid ise vältida. Kohalikke noori tuleb ala juurde tõmmata ning see toob ka kindlasti riigiraha klubisse juurde. Igatahes peab olema ise entusiast ning esimeste tagasilöökide puhul ei tohi alla anda!

Kommentaar

Algselt postitas dreyd

keegi mainis, et miks jäävad väikekohad sageli ilma rahadest, peamine põhjus on see, et puudub omaalgatus või siis huvi juba algatatatud asja edasi viia. Hea näitena tooksin siin iseenda, täpsemalt on jutt Kohilast, kus ma tõesti loodan hakatakse jalgpalliga tõsisemalt tegelema ja et tulevased Jäägerid ja Reinumäed saaksid kodunt hoo sisse laia maailma. Kuna ma olen kolkapatrioot ja armastus ala vastu on suur, siis alates selle aasta kevadest olen ma võtnud osaliselt asjaajamise oma õlule, et vutt KOhilas oleks taas au sees. Senini ei ole justkui probleeme olnud-meeskond on põhimõtteliselt komplekteeritud, treeningud käivad ja rahad on ka elementaarsete vajaduste katteks olemas. Samuti on meil osaliselt juba toimiv noortesüsteem. Teiseks märksõnaks on maakohtades omavalitsus, sa pead nendega tihedalt suhtlema, neile selgeks tegema asju, miks just jalgpall, jne. Meil on õnneks väga hea omavalitsus ning nendega suhtlemine on positiivne ning produktiivne. Kolmandaks, kust tuleb raha? Sa pead oskama ennast müüa, keegi sulle ise raha pihku ei pista, olen ise alates suvelõpust otsinud sponsoreid ja pean tõdema, et suhteliselt edukalt on läinud. Samas küsimisel ja küsimisel on suur vahe, kuid vigadest õpid või veel parem paned kõrva taha teiste vead, et neid ise vältida. Kohalikke noori tuleb ala juurde tõmmata ning see toob ka kindlasti riigiraha klubisse juurde. Igatahes peab olema ise entusiast ning esimeste tagasilöökide puhul ei tohi alla anda!
                        dreyd jõudu sulle!!! tundub et peale sinu ei kujuta keegi teine ette, mis tähendab väikeses kohas klubi loomine ... ja ka iga suur koht koosneb ju väikestest kohtadest (linn linnaosadest, tänavatest jne.)

Kommentaar

Ma ei ütleks, et Pohlak on kõige hullem. Ma arvan, et Eesti jalgpall poleks üldse kusagil, kui Pohlak ei oleks üheksakümnendatel kompromissitut rahvusliku vutipoliitikat ajama. Kui ikka mõned funktsionäärid ja treenerid (Katsev, Dorbek) ütlesid, et eestlasel pole vuti väljakule asja, siis tuli jõulist poliitikat ajama hakkata.
                          Muidugi mõnes kohas keeras \"noor ja vihane\" Pohlak vindi üle. Samuti tema suhtlemisoskus polnud just priima (N: Sõnumilehe ajakirjaniku robustne sõimamine). Kuid et meil on Lilleküla staadion ja ikkagi palju noori ja lootustandvaid mängijaid on Pohlaku teene.
                          Samas on tal nõrku külgi. Just see mõnikord nii positiivne kompromissitus. Kui ta ikka ei saa Flora haldamise alla mõnda staadionit, siis ta võib asjale lihtsalt vee peale tõmmata (Kehtna ja Kilingi-Nõmme näide). Samas on Pohlak vanemaks saanud ja rahunenud. Isegi mõnedest lubadustest taganenud. Mõni veel mäletab, kui noor Viikmäe purjuspäi autorooli taga vahele jäi ning Pohlak ütles: \"See mees Eesti koondises ei mängi.\" Nagu näha mängib küll.

Igasse külla oma staadion!!!
                          Tammeka on jumal ja mina olen jumala prohvet maa peal!

Kommentaar

hea tekst.
                            Parem georg otsas kui Paul keres.

Kommentaar

Ma käisin neljapäeval tervishoiu muuseumis ja seal olid ühe tädi juuksed.ok oleks siis tavalised juuksed olnud ,aga olid sellised mida poldud kümme aastat pestud ja kammitud.nagu sellest veel vähe oleks olnud - tal oli kogu see aeg rätik peas.juuksed eemaldati 1998 aastal Keila haiglas(!!!).Mis ma selle jutuga tahan siis öelda?!Muud ei midagi ,aga mulle meenus kohe härra Pohlak kui neid juukseid nägin
                              Ülim naiivsus – naiste mõtlemine, et kui nad sakummi ei anna, jääb meestel viin joomata

Kommentaar

Algselt postitas 13

Ma käisin neljapäeval tervishoiu muuseumis ja seal olid ühe tädi juuksed.ok oleks siis tavalised juuksed olnud ,aga olid sellised mida poldud kümme aastat pestud ja kammitud.nagu sellest veel vähe oleks olnud - tal oli kogu see aeg rätik peas.juuksed eemaldati 1998 aastal Keila haiglas(!!!).Mis ma selle jutuga tahan siis öelda?!Muud ei midagi ,aga mulle meenus kohe härra Pohlak kui neid juukseid nägin
                                Sa 13 oled ikka loll küll, mul on sinust juba kahju kuigi ma sind ei tunne. Sa peaksid peale tervishoiu muuseumi külastamist ka kindlasti oma vaimset tervist kontrollima.
                                Pohlakul on õnneks juuste all ka midagi, missest et pikkade juuste ja ka pestud juuste, kuid sinu kolba all valitseb küll tühjus

Kommentaar

Working...
                                X