Mina jätsin liha söömise otseselt selle kahjulikkuse tõttu, mitte mingi veganluse või mis muu asja tõttu.
Protsessitud liha on ju WHO poolt kinnitatud vähitekitaja. Lisaks sisaldab loomaliha ka igasuguseid muid komponente peale liha enda, sealhulgas valuvaigistid ja muud ravimid, mäda, luid, sitta, hormoone, ja kõike seda sitta mis loomadele söödetakse. Kui sul on tervislikum ja parem alternatiiv olemas, mis täidab ka sinu toitainete vajadused, ning mis on veel keskkonnasõbralikum jne, siis pole väga põhjust kehvemat valikut tarbida.
Kui tarbid liha mingil eesmärgil (nt, et oma B12 vitamiin saada) ja siis lõpetad selle tarbimise ja ei leia muud allikat B12'ne jaoks, siis muidugi vöib kahjulik olla. Aga Sa asendad selle muude toitainetega, et oma päevased vitamiinid ja mineraalid ja muu kätte saada. Ja kui on asendatud, siis on tegelikult lihale tagasiminek hoopis tervisele kahjulikum kui alternatiiviga järkamine, just lihas sisalduvate subproduktide tõttu. Mul tuttavaid kes ostavad seda, et vähendada enda liha tarbimist.
Aga ideeliselt ei tohiks olla võltsliha tarbimine veganile põhimõtete vastane, aga see on kindlasti suunatud ikka liha tarbivale tarbijaskonnale või inimestele, kes soovivad seda vähendada. Quorn on UKs toode, mis tehtud seenest, ja on hea alternatiiv kana söömisele (näeb välja kui kana), väga suure tarbijaskonnaga.
Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
Veganlus - arvamusi?
Collapse
X
-
-
Kas veganluse eesmärk on mitte liha süüa või loomade õigusi kaitsta? Kui viimane, siis ei ole ju mingit põhjust sobiva liha söömisest loobuda, eriti kui see loobumine mitmel puhul tervisele kahjulik võib olla.Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
kartulikotlett on salakaval vaenlane ju vegani jaoks, sealt võib teda pahaaimamatut rünnata muna ja juust.vähemalt vanasti need olid retseptis sees.Leave a comment:
-
No Malle peab ka ajaga kaasas käima juKirjutan kahe käega alla. Ükspäev läksin meil sööklasse, tahtsin kõhu täis saada ja mida näen- pakutakse kartulikotlete. Mis kuradi nüüdisleiutis see veel on? Lugesin koheselt kohvikudaamidele sõnad peale, et ärgu hakaku oma veganpaska mulle peale ajama ning kotlet ja vorst on siiski lihatooted. Lähen järgmine päev söökla ja mida ma näen. Nagu nimme pakutakse mingit asja nimega tanguvorstid. Mul tõmbas silme eest täiesti mustaks ära, sülitasin vorstidesse ja sõimasin kõik läbi, et nad mulle selliselt vegantoitu peale suruvad. Tanguvorstid? Kurat võtaks, mida need veganid järgmiseks välja ei mõtle!
Leave a comment:
-
Pane tähele - varsti asendatakse su kohvikudaamid isehakanud muttidega.Leave a comment:
-
Kirjutan kahe käega alla. Ükspäev läksin meil sööklasse, tahtsin kõhu täis saada ja mida näen- pakutakse kartulikotlete. Mis kuradi nüüdisleiutis see veel on? Lugesin koheselt kohvikudaamidele sõnad peale, et ärgu hakaku oma veganpaska mulle peale ajama ning kotlet ja vorst on siiski lihatooted. Lähen järgmine päev söökla ja mida ma näen. Nagu nimme pakutakse mingit asja nimega tanguvorstid. Mul tõmbas silme eest täiesti mustaks ära, sülitasin vorstidesse ja sõimasin kõik läbi, et nad mulle selliselt vegantoitu peale suruvad. Tanguvorstid? Kurat võtaks, mida need veganid järgmiseks välja ei mõtle!Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse

Leave a comment: