Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

Veganlus - arvamusi?

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused

• kaks või
    replied
    Algselt postitanud kasutaja dareth poolt
    Kas veganluse eesmärk on mitte liha süüa või loomade õigusi kaitsta? Kui viimane, siis ei ole ju mingit põhjust sobiva liha söömisest loobuda, eriti kui see loobumine mitmel puhul tervisele kahjulik võib olla.
    Mina jätsin liha söömise otseselt selle kahjulikkuse tõttu, mitte mingi veganluse või mis muu asja tõttu.
    Protsessitud liha on ju WHO poolt kinnitatud vähitekitaja. Lisaks sisaldab loomaliha ka igasuguseid muid komponente peale liha enda, sealhulgas valuvaigistid ja muud ravimid, mäda, luid, sitta, hormoone, ja kõike seda sitta mis loomadele söödetakse. Kui sul on tervislikum ja parem alternatiiv olemas, mis täidab ka sinu toitainete vajadused, ning mis on veel keskkonnasõbralikum jne, siis pole väga põhjust kehvemat valikut tarbida.

Kui tarbid liha mingil eesmärgil (nt, et oma B12 vitamiin saada) ja siis lõpetad selle tarbimise ja ei leia muud allikat B12'ne jaoks, siis muidugi vöib kahjulik olla. Aga Sa asendad selle muude toitainetega, et oma päevased vitamiinid ja mineraalid ja muu kätte saada. Ja kui on asendatud, siis on tegelikult lihale tagasiminek hoopis tervisele kahjulikum kui alternatiiviga järkamine, just lihas sisalduvate subproduktide tõttu. Mul tuttavaid kes ostavad seda, et vähendada enda liha tarbimist.

Aga ideeliselt ei tohiks olla võltsliha tarbimine veganile põhimõtete vastane, aga see on kindlasti suunatud ikka liha tarbivale tarbijaskonnale või inimestele, kes soovivad seda vähendada. Quorn on UKs toode, mis tehtud seenest, ja on hea alternatiiv kana söömisele (näeb välja kui kana), väga suure tarbijaskonnaga.

Leave a comment:

• metssiga
    replied
    krt miks selle nimi on hakkliha?! see on mingi puder ju lihtsalt.

Leave a comment:

• El President
    replied
    hea pehme sissejuhatus lihamaailma

Leave a comment:

• JuriM
    replied
    Algselt postitanud kasutaja cannuman poolt
    Makrod on suht vigased kahjuks, menüüsse ei sobiks.

Leave a comment:

• cannuman
    replied

Leave a comment:

• dareth
    replied
    Algselt postitanud kasutaja kaks või poolt
    Ma arvan, et huvist võib proovida küll, aga kui oled aastaid elanud ilma lihata, siis pole väga vajadust ju alustada.
    Aga uusveganitele kindlasti lisanduks menüüsse, või kergendaks üleminekut vms.
    Kas veganluse eesmärk on mitte liha süüa või loomade õigusi kaitsta? Kui viimane, siis ei ole ju mingit põhjust sobiva liha söömisest loobuda, eriti kui see loobumine mitmel puhul tervisele kahjulik võib olla.

Leave a comment:

• kaks või
    replied
    Algselt postitanud kasutaja LeeRomeno poolt
    Kuidas on lood laboris kasvatatud lihaga? Ikka ei söö?
    Ma arvan, et huvist võib proovida küll, aga kui oled aastaid elanud ilma lihata, siis pole väga vajadust ju alustada.
    Aga uusveganitele kindlasti lisanduks menüüsse, või kergendaks üleminekut vms.

Leave a comment:

• LeeRomeno
    replied
    Kuidas on lood laboris kasvatatud lihaga? Ikka ei söö?

Leave a comment:

• Shparkz
    replied

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Common sense.

Leave a comment:

• metssiga
    replied
    kartulikotlett on salakaval vaenlane ju vegani jaoks, sealt võib teda pahaaimamatut rünnata muna ja juust.vähemalt vanasti need olid retseptis sees.

Leave a comment:

• Iceman
    replied
    Mida te jaurate siin...laske inimestel oma elu elada.

Leave a comment:

• LeeRomeno
    replied
    Algselt postitanud kasutaja eika poolt
    Kirjutan kahe käega alla. Ükspäev läksin meil sööklasse, tahtsin kõhu täis saada ja mida näen- pakutakse kartulikotlete. Mis kuradi nüüdisleiutis see veel on? Lugesin koheselt kohvikudaamidele sõnad peale, et ärgu hakaku oma veganpaska mulle peale ajama ning kotlet ja vorst on siiski lihatooted. Lähen järgmine päev söökla ja mida ma näen. Nagu nimme pakutakse mingit asja nimega tanguvorstid. Mul tõmbas silme eest täiesti mustaks ära, sülitasin vorstidesse ja sõimasin kõik läbi, et nad mulle selliselt vegantoitu peale suruvad. Tanguvorstid? Kurat võtaks, mida need veganid järgmiseks välja ei mõtle!
    No Malle peab ka ajaga kaasas käima ju

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Pane tähele - varsti asendatakse su kohvikudaamid isehakanud muttidega.

Leave a comment:

• eika
    replied
    Algselt postitanud kasutaja cannuman poolt
    Mis häda on taimsetele toitudele panna loomsete toitude nimesid? Kotlett, omlett, muna jne..
    Algselt postitanud kasutaja metssiga poolt
    just, kummaline. aga no ju ei osata seda muidu ostjale selgeks teha, mis junn see on. mis letis ja pakis parajasti on või mida maitselt ja mõnelt teiselt omaduselt peaks meenutama.
    Kirjutan kahe käega alla. Ükspäev läksin meil sööklasse, tahtsin kõhu täis saada ja mida näen- pakutakse kartulikotlete. Mis kuradi nüüdisleiutis see veel on? Lugesin koheselt kohvikudaamidele sõnad peale, et ärgu hakaku oma veganpaska mulle peale ajama ning kotlet ja vorst on siiski lihatooted. Lähen järgmine päev söökla ja mida ma näen. Nagu nimme pakutakse mingit asja nimega tanguvorstid. Mul tõmbas silme eest täiesti mustaks ära, sülitasin vorstidesse ja sõimasin kõik läbi, et nad mulle selliselt vegantoitu peale suruvad. Tanguvorstid? Kurat võtaks, mida need veganid järgmiseks välja ei mõtle!

Leave a comment:

Töötlen...