Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Viirused (bioloogilised)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• orbitaaljaam
    replied
    väravavahile vastandujad - kas üks peapõhjusi ei või siiski siin peituda?
    Algselt postitas Väravavaht Vaata postitust

(PS. 12-aastasena diagnoositi Mul hüperallergilisus)
    Et sellisel juhul on ettevaatlikus ma arvan siiski mõistetav.

Leave a comment:

• cabron
    replied
    Algselt postitas MNa Vaata postitust
    See on kummaline jah, et "oi tegelt mõtlesin vaktsineerida" ja "ei ole vastane" ja "usaldan ju tegelt teadust" jne jne, AGA kuna riik on munn ja Kallas on veel munnim, siis ikkagi ei vaktsineeri ja ajan arusaamatut jonni.
    Lol just

Leave a comment:

• Eilaveel
    replied
    Ma ei suuda täita soovituslikku käsku, mis on oma olemuselt ajuvaba
    Minu meelest on selline põhjendus ajuvaba. Konkreetset käsku suudaks täita? Või siis saadaks ka kõik nahhi, et fuck it? Või on selline rebel olemine kuidagi väikse riistaga seotud?

Leave a comment:

• MNa
    replied
    See on kummaline jah, et "oi tegelt mõtlesin vaktsineerida" ja "ei ole vastane" ja "usaldan ju tegelt teadust" jne jne, AGA kuna riik on munn ja Kallas on veel munnim, siis ikkagi ei vaktsineeri ja ajan arusaamatut jonni.

Leave a comment:

• Ingmar
    replied
    Esiteks ei antud Mulle hostelis tuba, mille tulemusena magasin novembri esimestel öödel lihtsalt suure tee ääres autos (mootori jätsin käima, mille tulemusena süttis hommikul mootorituli, ilmselt tahmas täis) ning teiseks ei saanud oma uuele autole Saksamaale ise järgi minna (info kiirtestide kohta piiride vahel piisavalt segane ja laialivalguv), vaid pidin põrsas kotis laskma treilaga siia tuua (ise tahtsin, kedagi otseselt viimases ei süüdista, lihtsalt ainulaadse varustusega auto). Selle jutuga tahan öelda, et vaktsineerige kõik, kes seda soovivad. Kui enne kiirtesti kaotamist olin veel viisakusest ootamas/venitamas, et äkki ikka teen varsti ära jne siis hetkel tahaks öelda, et riik võiks omadega kuu peale käia...

Ma ei suuda täita soovituslikku käsku, mis on oma olemuselt ajuvaba, nagu Kallase viimane sõnavott seda taas näitab...

Näed ju statistikast, et vaktsiinid toimivad. Mitte küll ideaalselt, aga toimivad. Miks vastanduda lihtsalt vastandumise pärast?

Töötava mootoriga autos magamine on kordades ohtlikum kui vaktsineerimine.

Leave a comment:

• Väravavaht
    replied
    Algselt postitas Varikonto Vaata postitust
    Kallas: kõik otsused, mis teeme, on kantud kahest eesmärgis. Number üks: avatud ühiskond. Number kaks: innustame inimesi vaktsineerima. Käsk isolatsiooni jääda lahjendaks inimeste motivatsiooni vaktsiini saada. Meil on vaktsineerimine jälle aeglustumas. Lõpp on raske.

No mida perset. Kallas ju kutsub viirust levitama.
    Peamine eesmärk on paberitel vaktsineeritust näidata - muud midagi...

Olen vaktsineerimata ning nüüdseks vähemalt korra üle saanud ka. Esiteks ei antud Mulle hostelis tuba, mille tulemusena magasin novembri esimestel öödel lihtsalt suure tee ääres autos (mootori jätsin käima, mille tulemusena süttis hommikul mootorituli, ilmselt tahmas täis) ning teiseks ei saanud oma uuele autole Saksamaale ise järgi minna (info kiirtestide kohta piiride vahel piisavalt segane ja laialivalguv), vaid pidin põrsas kotis laskma treilaga siia tuua (ise tahtsin, kedagi otseselt viimases ei süüdista, lihtsalt ainulaadse varustusega auto). Selle jutuga tahan öelda, et vaktsineerige kõik, kes seda soovivad. Kui enne kiirtesti kaotamist olin veel viisakusest ootamas/venitamas, et äkki ikka teen varsti ära jne siis hetkel tahaks öelda, et riik võiks omadega kuu peale käia...

Ma ei suuda täita soovituslikku käsku, mis on oma olemuselt ajuvaba, nagu Kallase viimane sõnavott seda taas näitab...

Leave a comment:

• Varikonto
    replied
    Kallas: kõik otsused, mis teeme, on kantud kahest eesmärgis. Number üks: avatud ühiskond. Number kaks: innustame inimesi vaktsineerima. Käsk isolatsiooni jääda lahjendaks inimeste motivatsiooni vaktsiini saada. Meil on vaktsineerimine jälle aeglustumas. Lõpp on raske.

No mida perset. Kallas ju kutsub viirust levitama.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Sõltub eesmärgist.

Leave a comment:

• diver
    replied
    Algselt postitas gizmoduck Vaata postitust
    mu lingitud artikkel oli 2020 aastast kus polnud veel vaktsiinist juttugi, lihtsalt kellele viirus ohtlikum on. Ma ei ürita õigustada ega kaitsta midagi, lihtsalt viimase 2 aastaga kodus istudes saanud tugitoolieksperdiks ning ei mõista miks nii vastuoluline on väita, et on olemas teatud riskigrupp inimesi kellele haigus mõjub rängemalt ja kellel suurem tõenäosus haiglasse sattuda. Kui eesmärk on haiglakoormust kontrolli all hoida, siis see tundub ju mõistlik koht kuhu oma energia suunata? Kui taustal toimub eraviisiline töö nendega (a'la need personaalsed kõned millest juttu olnud) siis fair enough.
    Mis sõnumi see ühiskonnale saadaks, kui valitsus oma eesmärgid vaktsineerimise osas koomale tõmbaks ning ainult teatud riskigrupile keskenduks? Ei tundu just kuigi mõistliku lähenemisena ajal, kui kommunikatsiooni ja kriisijuhtimise alaseid omaväravaid on niigi arutult palju juba löödud.

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    https://epl.delfi.ee/artikkel/950964...aktsineerimine päris hea artikkel. Autorid on kõvasti vaeva näinud. Selliseid tahaks rohkem näha!

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    Algselt postitas Vask Vaata postitust
    Pole selleks üldse vaja nii palju arsti eriala haridusega inimesi juurde. Usun, et siin on küllalt inimesi, kes oskab seletada, millist ressurssi on vaja ja kui lühikese ajaga saab seda ette valmistada, et neist ka tänases olukorras abi oleks.
    Tegelikult on neid vastuseid siin sulle ju erinevate teemade raames päris palju antud tho

Leave a comment:

• futbolidipaul
    replied
    Algselt postitas Vask Vaata postitust
    Pole selleks üldse vaja nii palju arsti eriala haridusega inimesi juurde. Usun, et siin on küllalt inimesi, kes oskab seletada, millist ressurssi on vaja ja kui lühikese ajaga saab seda ette valmistada, et neist ka tänases olukorras abi oleks.
    Sinu usust on vähe kasu. Või sa lihtsalt rämedalt alahindad arsti eriala keerukust.

Leave a comment:

• Nasfal
    replied
    Algselt postitas Linnupoja Vaata postitust
    aga asi ei ole niiväga ju vaxxxxxxitutes, sest nemad nii kergelt haiglasse ei satu ja piirangud tulevad selleks, et mitte ülekoormata haiglaid.

aga jah, eks ta sellest tuli, et võimul olles ei saa ju enne valmisi piiranguid peale panna.
    On ju asi vaxxitutes

Ma oleks tahtnud see nv minna Smilesit kuulama ja astronauti Veenusesse laulma, aga tra pede valitsus ei luba.

Leave a comment:

• Vask
    replied
    Algselt postitas futbolidipaul Vaata postitust
    Kui raske on arusaada, et voodikoht ei võrdu koroonahaige raviga? Sama ajulage, kui võrrelda nakkavaid haiguseid elustiilihaigustega.
    Ma toon ühe näite. Eestis on ütleme 630000 meest. Täisealiste ja tervete meeste arv on neist päris märkimisväärne. Miks nad kõik jalkat ei mängi ja miks me ei ole maailmas number üks? Ehk siis, koroona ravi nõuab väga palju ressursse nii inimeste ja varustuse kohapealt. See ei ole nii, et ummikute korral valid teise tee. Sisuliselt tuleb üles ehitada väga palju uusi asju ja koolitada inimesi. Arsti õpe on 6 aastat. Eriala lisaks 3-4. Ma pakun puusalt, et nakkushaiguste eriala on rohkemate aastatega võimalik. Need ressurssid tuleb millegi arvelt saada või võtta. Kui rääkida vaid inimestest.

Leave a comment:

• Linnupoja
    replied
    Algselt postitas j6u1uv4n4 Vaata postitust
    Korontsirekord vast sellepärast tuligi, et suur osa inimestest vaxxed ja piiranguid on 15ndast septembrist alates 0 olnud. Sellest tulenevalt oin inimestel maskidest ja vahe hoidmisest savi. Viirus levib. Ma olen ise ka mitu nädalat veits tõbine (ja väga sotsiaalne) olnud, aga siiani paistab et see Pfizeri topeltdoos peab hästi vastu.

aga asi ei ole niiväga ju vaxxxxxxitutes, sest nemad nii kergelt haiglasse ei satu ja piirangud tulevad selleks, et mitte ülekoormata haiglaid.

aga jah, eks ta sellest tuli, et võimul olles ei saa ju enne valmisi piiranguid peale panna.

Leave a comment:

Working...
X