Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Ajateenistus!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Ise olen nüüdseks kaks korda pikendust saanud. Esimene kord sain ära kuna käsi oli kipsis - sain puhkust pool aastat. Nüüd septembris käisin uuesti ja seekord lihtsalt rääkisin nö. endale pikenduse - pole plaaniski enne kuhugi minna kui ülikool läbi. (kevadel peaks saama sellega ühele poole)

Tegelikult ma ei saa sellest kaitseväe teemast ültse aru - kes tahab minna, palun väga. Ise leian, et see on lihtsalt mõtetu aja raiskamine.

Kommentaar

Algselt postitas mjaasa Vaata postitust
      Mina näiteks ootan, kuna tuleb RÕK, et saaks paar nädalat metsas mütata
      Minu vastu ei tunne keegi huvi. 13 aastat saab varsti ja keegi pole kirjutanud, et "tule, Marek, metsa, kaheks nädalaks riigi lobi peale". Kõik see laskur-sanitar-autojuht mööda külgi maha jookseb nõnna ju

Kommentaar

Algselt postitas Keemik. Vaata postitust
        Tegelikult ma ei saa sellest kaitseväe teemast ültse aru - kes tahab minna, palun väga. Ise leian, et see on lihtsalt mõtetu aja raiskamine.
        Eesti keele tunnid tundukse ka ajaraisk olema olnud...

Kommentaar

Algselt postitas markofkin Vaata postitust
          Minu vastu ei tunne keegi huvi. 13 aastat saab varsti ja keegi pole kirjutanud, et "tule, Marek, metsa, kaheks nädalaks riigi lobi peale". Kõik see laskur-sanitar-autojuht mööda külgi maha jookseb nõnna ju
          Süsteemi jaoks juba liiga ammu käinud. St praegu kiputakse võtma RÕK-dele värskemaid lende. Aga küll tuleb ka sinu aeg, iga aasta toimub asi aina uhkemalt
          308

Kommentaar

Eesti keele tunnid tundukse ka ajaraisk olema olnud...
            Tahtsin ka küsida, et mis ülikool lõpetatakse nii veatu eesti keelega :P

Kommentaar

Elu pole nii must-valge, et saaks lihtsalt öelda "kes ei käinud see ei viitsi pingutada, ei taha vabadust, olen ebalojaalne" jne.
              Veits võiks mõelda ka.

Vahepeal oli uudis kus üks noormees oli ainuke kes oma talu töökorras hoidis ning pere toitis, kui tema väkke läinuks siis oleks pidanud ta pere oma kodu maha müüma (täpselt enam ei mäleta, aga midagi oli veel). Sõjaväe komisjonis ei huvitanud see kedagi, isegi pikendust ei antud.
              Kumma sa ise valiksid? Kas selle, et perele jääks kodu alles ning toit oleks laual või siis 8-11 kuud väes ning tagasitulles oled pmst kodutu.

Kommentaar

Ära võrdle võrreldamatut. Ühel puhul on tegemist iseenda ja lähedaste ainelise heaolu säilitamise vajadusega (selliseid jõuga äravõtmise juhtumeid tuleb paraku teinekord ette, aga viimastel aegadel on kuulda olnud, et süsteem on muutunud märksa inimnäolisemaks selle koha pealt). Keemiku puhul tundukse olevat tegemist hariliku tänapäeva noorega, kes väljendab harilikku tänapäevase noore suhtumist. Vaks vahet.

Kommentaar

Keemiku puhul tundukse olevat tegemist hariliku tänapäeva noorega, kes väljendab harilikku tänapäevase noore suhtumist. Vaks vahet.
                  Tunnetan tugevalt negatiivset suhtumist "tänapäeva noortesse". Samamoodi võiks ju öelda, et sul on iganenud vaated. Tänapäeval on üha rohkem neid riike, kus ajateenistus ei ole kohustuslik ning see trend jätkab tõusmist. Eestis võiks samuti olla kaitseväekohustuse asemel vabatahtlik ajateenistus - kes soovib aasta enda noorest elust kuskil kasarmus juturaamatute lugemisele kulutada, siis palun. Paljud teised tahaksid sel ajal õppida, töötada või peret luua. Väidan, et praeguse seisuga piisaks Eestile palgaarmeest.
                  Newton Heath 1878

Kommentaar

Algselt postitas rauulo Vaata postitust
                    Tunnetan tugevalt negatiivset suhtumist "tänapäeva noortesse". Samamoodi võiks ju öelda, et sul on iganenud vaated. Tänapäeval on üha rohkem neid riike, kus ajateenistus ei ole kohustuslik ning see trend jätkab tõusmist. Eestis võiks samuti olla kaitseväekohustuse asemel vabatahtlik ajateenistus - kes soovib aasta enda noorest elust kuskil kasarmus juturaamatute lugemisele kulutada, siis palun. Paljud teised tahaksid sel ajal õppida, töötada või peret luua. Väidan, et praeguse seisuga piisaks Eestile palgaarmeest.
                    Hästi argumenteeritud. Teistel on, siis võtame me ka. Teistel on ka riigivõlad suured. Ah ma parem ei lähe seda teed. Ma oleks hea meelega nõus sinuga, kui tõesti oleksid kõik meie noored nii väga teadlikud oma valikutes ja soovides pärast gümnaasiumi, aga see ei ole kohe kindlasti nii! Lisaks on meil olemas väga hea näide, mis saab kui luua palgaarmee. Lätil ei ole absoluutselt mitte mingit võimekust enam. Tunnistan, et süsteem vajaks üle vaatamist ja kohendamist, aga päris loobumine ei sobi juba meie geopoliitilise asendi tõttu (ja see ei olnud väljakutse, et tekitada arutelu kui kaua me suudaks sõdida Venemaaga)
                    Lootus sureb viimasena, ütles usk ja tappis armastuse.

My spell checking is second to nine!

Kommentaar

Ja mis sel Lätil nüüd siis häda on ilma oma "võimekuseta"?

Kommentaar

Noore inimese suust kuulda mastaapseid plaane õppimise ja pere loomise kohta on pehmelt öeldes irooniline, tina tahetakse panna!
                        Magava kauboi suhu viski ei jookse.

Kommentaar

Algselt postitas cannuman Vaata postitust
                          Ja mis sel Lätil nüüd siis häda on ilma oma "võimekuseta"?
                          See häda, et kui Venemaaga peaks mingi jama tõesti tulema, siis on Läti täielik läbikäiguhoov ja sisuliselt muudab ka Eesti kaitsemudeli mõttetuks, kuna peaksime ka lõunapiiri kaitsma. (Midagi sellist.)

Mina ei käinud kaitseväes. Aga ega ma selle aastaga midagi mõistlikku tõesti ei teinud. Jõin, õppisin natuke, vaatasin naisi ja üleüldse.

Kommentaar

Algselt postitas rauulo Vaata postitust
                            Väidan, et Eestile piisaks tasulisest haridusest ja meditsiinist. Kui riik ja selle kaitse "tänapäeva noortele" korda ei lähe, siis mille kuradi pärast peaks mulle nende heaolu korda minema? Selle raha eest võiksin näiteks korra talve jooksul kuskile soojale maale puhkama sõita. jee....

Kommentaar

kui hetkeolukorras sõidetakse lätist 5 minutiga üle ning eestist järgmise 10 minutiga, siis läti parema kaitsevõimekuse puhul kuluks selleks vastavalt 15+15 minutit. hurraa, suur võit!

Kommentaar

Ära võrdle võrreldamatut. Ühel puhul on tegemist iseenda ja lähedaste ainelise heaolu säilitamise vajadusega (selliseid jõuga äravõtmise juhtumeid tuleb paraku teinekord ette, aga viimastel aegadel on kuulda olnud, et süsteem on muutunud märksa inimnäolisemaks selle koha pealt). Keemiku puhul tundukse olevat tegemist hariliku tänapäeva noorega, kes väljendab harilikku tänapäevase noore suhtumist. Vaks vahet.
                                Ütled minu jutule vastu ära võrdle võrreldamatut kui mina just ütlesingi seda, et elu pole nii must-valge. Vinge.

Kommentaar

Working...
                                X