Algselt postitas mcnamara
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Riigikogu valimised 2011
Collapse
X
-
Inimest, kes ei vali, pole olemas?Algselt postitas jyriöö Vaata postitustHehe, et tu, mcn? Muide, ega sellest pole midagi, et 35+% valijaskonnast ei vaevunud üldse midagi arvama, aga siia valemisse kõlbas neid küll arvestada.the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaire
Kommentaar
-
Algselt postitas jyriöö Vaata postitustHehe, et tu, mcn? Muide, ega sellest pole midagi, et 35+% valijaskonnast ei vaevunud üldse midagi arvama, aga siia valemisse kõlbas neid küll arvestada.Algselt postitas mcnamara Vaata postitustInimest, kes ei vali, pole olemas?
Liiga hea
Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.
Kommentaar
-
kindlasti ei arvesta, aga see pole ka oluline. ilmselgelt oled sa seda meelt, et nad peaksid arvestama. seetõttu ka minu küsimus, et milles see arvestamine peaks väljenduma? kas nad peaksid muutma oma poliitikat selliselt, et ka opositsiooni valimislubadused oleks vastavalt häälte jagunemisele proportsionaalselt koalitsioonilepingus sees. ning kuidas kaitsta nende tahet, kes oma meelsust üldse ei väljendanud. kuidas saada üldse teada nende tahe?Algselt postitas mcnamara Vaata postitustMa arvan, et nad ei arvesta sellega vähimalgi määral. Lihtsalt igal kodanikul oleks hea teadvustada, et 82 Riigikogu liiget esindavad tegelikult 45,6% kogu valijaskonnast.
ja teisalt võideti ju valimised siiski oma sõnumiga. kas selle muutmine ei ole jälle valimas käinute enamuse usalduse petmine ja demokraatia mõnitamine?
ehk siis mu eelmine küsimus - kuidas käituks tõeline riigimees olukorras, kus tal on küll valimaskäinute enamuse mandaat, kuid see on kõigest 30% valimisõiguslike isikute häältest?Jack of all trades, Master of nuns
Kommentaar
-
Aus oleks, kui inimesi, kes ei hääletanud ja kellel on pohhuj esindaksid riigikogus saadikud, kes ei taha seda tööd teha ja kellel on pohhuj. Näiteks mingid töötud ehitusmehed, kes kohal ei käiks ja ei hääletaks, aga rahh lendaks taskusse. Esindavad mitte-hääletajaid kõige paremini. Või siis on ka võimalus, et hääletamine oleks kohustuslik ja kes oma risti kastikesse ei tõmba, see saadetakse loomavagunis Lätti asumisele. Ühesõnaga variante on.
Kommentaar
-
Riigimehelik on arvestada valitsemisel võimalikult paljude huvigruppide arvamusega ja teha kõik selleks, et järgmisel korral oleks kodanikuühiskond arenenud määrani, et kodanikud osaleksid poliitilises protsessis. Valimisseaduse muutmine käiks asja juurde niikuinii.Algselt postitas terroriBanaan Vaata postitustehk siis mu eelmine küsimus - kuidas käituks tõeline riigimees olukorras, kus tal on küll valimaskäinute enamuse mandaat, kuid see on kõigest 30% valimisõiguslike isikute häältest?
Aga kogu see jutt on teoreetiline, sest midagi sellist ei juhtu. Numbrid maksab aga siiski meelde jätta.the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaire
Kommentaar
-
Ilus ja ümmargune jutt küll, justkui ehtsa poliitiku sulest. Aga ilma konkreetsemaks minemata kahjuks sisutu.Riigimehelik on arvestada valitsemisel võimalikult paljude huvigruppide arvamusega ja teha kõik selleks, et järgmisel korral oleks kodanikuühiskond arenenud määrani, et kodanikud osaleksid poliitilises protsessis.
Kommentaar
-
Tõenäoliselt. Eks järgmine rahvastiku loendus anna aimu, miks nad ei suutnud oma kodaniku kohust täitsa, kui riigil seda vaja oli. Ma ei suudaks uskuda, et keegi lihtsalt ei käinud.Algselt postitas mcnamara Vaata postitustInimest, kes ei vali, pole olemas?When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!
Kommentaar
-
sundvalimised, võid hääletada wild card'i, mis siis tähendab, et korraldatakse saade Eesti Otsib Sitaks Riigikogulasi - jah voll Helga!see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled
"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"
"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."
Kommentaar
-
Aga nii see ju käibki. Ja kes siis ainult lubaduste järgi valib? Valitakse ikkagi mineviku järgi.Algselt postitas Marduk Vaata postitustKa mitte valimine on valik. Ja ma ütlen ausalt, et kui ma peaksin valima lubaduste ja tegude järgi siis ma ei käiks kah valimas. Sest selle järgi on valida ainult veel sit*ma ja täitsa si*a vahel.BVB - Vaprus
Kommentaar
-
Keegi kuskil mainis ja toetaks ka sellist valimisseadust, et valimiste võitjaerakond saab riigikogus enamuse ja moodustab ka valitsuse. Ülejäänud erakonnad saaksid siis ülejäänud kohad vastavalt häältearvule. Alles siis võiks hakata rääkima valimislubaduste täitmisest ja erakonnad oleksid ehk ettevaatlikumad lubamisega.
Praegune olukord, kus moodustatakse koalitsioon, soosib seda, et lubadusi polegi võimalik täita, kuna neid jagatakse seinast seina ja koalitsioonipartneritel on need nii erinevad.
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar