Algselt postitas Stok
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Eesti kohtunikud
Collapse
X
-
-
Algselt postitas Andres. Vaata postitustSee oleks tõesti huvitav teada, et palju meil mängudes keskmiselt vigu vilistatakse ja palju mujal ning mis suhtega meie vead kaartideks muutuvad. InStati ligipääsust ilmselt üksi jääks väheks, oleks vaja kõikide liigade õigusi.
Ma tahaks uskuda, et kollaste keskmine päris nii kõrge nagu 4,36 ei jää. Meediaski juba kära olnud, küllap tõmbuvad kohtunikud ja mängijad natukene tagasi. Võib-olla hooaja algus lihtsalt erakordselt tige olnud ning piiripealsed asjad on enamuses protokolli sisenditeks kandunud.
Leave a comment:
-
See oleks tõesti huvitav teada, et palju meil mängudes keskmiselt vigu vilistatakse ja palju mujal ning mis suhtega meie vead kaartideks muutuvad. InStati ligipääsust ilmselt üksi jääks väheks, oleks vaja kõikide liigade õigusi.
Ma tahaks uskuda, et kollaste keskmine päris nii kõrge nagu 4,36 ei jää. Meediaski juba kära olnud, küllap tõmbuvad kohtunikud ja mängijad natukene tagasi. Võib-olla hooaja algus lihtsalt erakordselt tige olnud ning piiripealsed asjad on enamuses protokolli sisenditeks kandunud.
Leave a comment:
-
Algselt postitas rallikas Vaata postitustKesa, kas sul ka mingit statistikat selle kohta on, kui palju mängus tehtavate vigade/kaartide suhe on?
Leave a comment:
-
Kesa, kas sul ka mingit statistikat selle kohta on, kui palju mängus tehtavate vigade/kaartide suhe on?
Leave a comment:
-
Algselt postitas eika Vaata postitustNoh, võrdluseks suurliigad tänavu. Et Eesti liiga, kui see hooaeg lõpuks eelmiste kanti läheb, täiesti selle briti premmi stiilis vilega. Peaks ju ok olema küll.
Hispaania: 5.12
Itaalia: 4.48
Saksamaa: 3.74
Inglismaa: 3.72
-e-
.
Meistriliiga promob end karmi ja põhjamaisena ... aga kisub kuidagi väga lõunamaiseks.
Leave a comment:
-
Algselt postitas eika Vaata postitustNoh, võrdluseks suurliigad tänavu. Et Eesti liiga, kui see hooaeg lõpuks eelmiste kanti läheb, täiesti selle briti premmi stiilis vilega. Peaks ju ok olema küll.
PS! Ma ei arva, et meie mängijate ja kohtunike taseme vahel käärid oleks. Ma isiklikult arvan, et üksteist vääritakse. Jauran vaid stiili ja liini üle, mõistes et see on eelkõige maitse küsimus.
Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Algselt postitas kesa Vaata postitustKollaseid kokku, keskmiselt mängus
2009 - 578 - 3,21
2010 - 594 - 3,30
2011 - 542 - 3,01
2012 - 605 - 3,36
2013 - 787 - 4,37 (vilistamiskonseptsiooni ohver Kägo 26 kollaseta keskmine - 4,23)
2014 - 635 - 3,53
2015 - 662 - 3,68
2016 - 687 - 3,82
2017 - 109 - 4,36 (25 mängu)
-e-
Algselt postitas Andres. Vaata postitustOkei, UEFA suunised on üleüldised ja mõeldud kõigile, aga kui me enda kodumaise vile kohendame kõige õpikulisemaks ja jõle pehmeks, siis võime ennast sellega välismängudeks nõrgestada. Vähemalt mina näen siin ohtu, aga võib-olla tonti, kes teab, arutada ikka tore.
Algselt postitas Andres. Vaata postitustSamas mulle on alati ka inglise stiil rohkem sümpatiseerinud kui hispaanlaste oma, maitse asi.
Leave a comment:
-
Algselt postitas eika Vaata postitust...
Algselt postitas Jeti88 Vaata postitustEi saa olla võimalik olukord, et kohtunikud on meil Euroopa tipus (võrdlused tippliigade kohtunike tööga) ja klubide tasemelt oleme viimases kümnes. Mängijad väärivad endaga samal tasemel kohtunikke.
Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Ei saa olla võimalik olukord, et kohtunikud on meil Euroopa tipus (võrdlused tippliigade kohtunike tööga) ja klubide tasemelt oleme viimases kümnes. Mängijad väärivad endaga samal tasemel kohtunikke.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Andres. Vaata postitustValikajevile jalga paugutamine? Ma sain aru, et kohtunik tõlgendas seal Avilovi käega õrna puudet vea vääriliseks. Aga olgu kuidas sellega oli, ilmselt on see kõigile jalgpallisõpradele üheselt mõistetav pesuehtne sukeldumine mitte 50:50 olukord.
Aga need Pärnu olukorrad. Söödule mineva ründaja särgist rebimine on isegi sita striimi pealt ju näha. Ja see kõik toimub täpselt kohtuniku vaateväljas ehk 100% pennal. Pigem süüdistaks siin lolli kaitsjat kui kohtunikku.
Või siis see teine keiss. Kaitsja üritab (ründaja jalgevahelt?) palli mängida, aga selle asemel kütab lihtsalt tagant jalga (kui olukorda videost vaadata, siis on näha, et ta palli ei puutu) ja seda olukorras, kus polnud torkida vaja. No puhas penalti ju? Või millest ma valesti aru saan?
Ühesõnaga. Äkki pole mitte kohtunikud ilgelt pasad vaid kaitsjad on tsipake...kuidas öelda...kohmakad? Või rumalad? Mingi #mehistemeestemäng asi siia küll ei puutu mu meelest.
Leave a comment:
-
Algselt postitas eika Vaata postitustÄra nüüd selle tutkitamisega retardi ka minge, sest mees ütles ju kõik õigesti. Kõigi kolme olukorra puhul (Valikajevile jalga paugutamine, pärnaka särgirebimine ja pärnaka puuka andmine) olid vead ja kohtunik reeglite põhjal ei eksinud. See, et osade fännide meelest on kuskil reeglites olemas penaltiväärilised vead ja mittepenaltiväärilised vead ei tähenda, et see ka tegelikult nii on. Mis te eeldate, et Tutk ütleks "jah, oli viga, aga sellise vea eest ei peaks penaltit andma", kuigi kohtunik tegelikult reeglite vastu ei eksinud? Olgem nüüd reaalsed. See pole ringkaitse või PR vaid reeglitele põhinemine.
Pigem on Eesti kohtunike probleem, nii palju kui silma on jäänud, ühtse liini puudumine. Mujal liigades on lihtne. Inglismaal ei tohi särgist rebida, aga keskväljal võid kasvõi 10 taktikalist viga teha, aga kollast selle eest ei saa. Itaalias võtad kiirrünnaku maha, siis see on kohe kollane, aga kastis särgirebimine on üsna okei ja hooajal ei näe vist ühtegi mängu, kus nurgalöögi ajal särgirebimise eest pendla saaks. Hispaanias karistatakse (vähemalt minu meelest) võrreldes teiste suurliigadega igasugune hakkimine üsna kiiresti kollasega. Lisaks on Inglismaal antud mängijatele signaal, et teine kollane tuleb väga-väga raskelt (tsiteerides Webb "ühe meeskonna vähemusse jätmine rikub mängu ära"), aga Lõuna-Euroopas tuleb see palju lihtsamalt.
Eestis sellised ühisosad puuduvad. Mõnes mängus kohtunikud lubavad 90 minutit vastaste kiirrünnakuid maha võtta ja midagi ei juhtu, teises mängus lendab kohe kollane. Mõnes mängus võib läbivalt särgi küljes rippuda, aga teises antakse kohe viga või penalti ära. Mõni kohtunik lubab hakkida, teine ei luba. Mõni kohtunik ei taha kuidagi teist kollast anda, teine annab selle väga lihtsalt. Olgem ausad, ma oleks mängijana ka räigelt segaduses, et mida ma platsil teha tohin ja mida mitte. Põhilause Tutki jutust võiks olla pigem see "Meie julgustame kohtunikke näitama selgroogu!", millest ma loen välja, et mängijad peavad tagasi hoidma, sest liin on edaspidi julgemalt asju ära anda.
Oleks ma meistriliiga võistkonna treener, kelle töökoht ja alluvate lepingud sõltuvad sellest, kas tuleb meistritiitel või mitte, siis kindlasti oleks mängueelses trennis juttu kuidas olukordadest "maksimum" võtta. Eriti veel tihedas heitluses nagu Eestis, kus selge soosik puudub ning kui on teada, et trend liigub kergete pennalde suunas. Isiklikult eelistan vaadata mängu, kus parem selgub mängulistest olukordadest mitte 11-meetri karistuslöögist.
Tegelt nendest Kalju-Info ja Paide-Pärnu mängude olukordadest juba pahaks ajamiseni räägitud. Ning mis seal ikka, aga mis mind isiklikult häirib, ongi see trend, millele ka Kesa statistika ning Tutki kommentaarid viitavad. Ühtne liin on kindlasti meil teemaks, mõnikord muutub kohtuniku vile ka mängu kestel. Okei, UEFA suunised on üleüldised ja mõeldud kõigile, aga kui me enda kodumaise vile kohendame kõige õpikulisemaks ja jõle pehmeks, siis võime ennast sellega välismängudeks nõrgestada. Vähemalt mina näen siin ohtu, aga võib-olla tonti, kes teab, arutada ikka tore. Samas mulle on alati ka inglise stiil rohkem sümpatiseerinud kui hispaanlaste oma, maitse asi.
Kui vile on pehme ja jalad lödid, siis #mehistemeestemäng ei päde.
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: