Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

ETV

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Nasfal Vaata postitust
    Tarmo Tiisler?
    Ei olnud Tiislergi. Tiisler oli sellal veel raadiohääl.
    "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Indrek Kannik?

Kommentaar

Algselt postitas Piirissaar Vaata postitust
        Indrek Kannik?
        Bingo!
        "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Ma lihtsalt fikseerin ära, et "taklaaminen" on täiesti olemas ka soome keeles ehk kaudselt võis see laen (Kannikul) tulla ka põhjanaabrite ülekannetega üles kasvades.

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust
            Ma lihtsalt fikseerin ära, et "taklaaminen" on täiesti olemas ka soome keeles ehk kaudselt võis see laen (Kannikul) tulla ka põhjanaabrite ülekannetega üles kasvades.
            Võib olla. Aga igatahes tema seda sõna esmakordselt kasutas teleekraanil kui mõtlesid, mis vaste võiks eesti keeles olla sõnale tackling.

Kommentaar

Päris sumbuurne arutelu siin.

Kommentaar

Algselt postitas Epic Vaata postitust
                Päris sumbuurne arutelu siin.
                Selle võttis ka Kannik kasutusse?

Kommentaar

Algselt postitas eika Vaata postitust
                  Nii on. Soome-eesti sõnaraamat ütleb nii:

* taklaus (sport) takistamine, katmine

Minu tähelepanekute alusel on see sõna soomlastel eriti levinud jäähokist rääkides või vähemalt selline mulje on mulle jäänud. Ka soome keeles on see siiski laensõna.

Kommentaar

Kannik on sellest põlvkonnast ,kes kasvas üles Soome televisiooniga ja pigem kasutas ta seda sõna tahtmatult ,no. alateadlikult . Vaevalt ta tahtis uus Johannes Aavik olla ,nagu mõni kaabu või Kostariika vägisi läbisuruja üritab olla . Samas ma seaks üldse selle väite kahtluse alla ,et see oli Kannik ,lihtsalt kes siin seda mainis ,kuulis tema suust esmakordselt,mis ei tähenda ,et enne keegi ei kasutanud.

Kommentaar

Algselt postitas MALAGA Vaata postitust
                      Samas ma seaks üldse selle väite kahtluse alla ,et see oli Kannik ,lihtsalt kes siin seda mainis ,kuulis tema suust esmakordselt,mis ei tähenda ,et enne keegi ei kasutanud.
                      Teleekraanil kellegi kommentaatori suust kindlasti mitte. Kui kuskil Kükametsa-Aadu õllekruusi taga oma sõbraga vesteldes seda kasutas, siis seda kahjuks pole võimalik kinnitada.

Kommentaar

Oled ikka kindel ? Mis aastal erameedia,kus Kannik tegutses üldse jalgpalli näitama hakkas ? ETV näitas 90ndate koondisemänge ja tiitlivõistlusi ja pigem tegi seda Margus Luik või keegi Uba & Rääk põlvkonnast .

Kommentaar

Algselt postitas MALAGA Vaata postitust
                          Oled ikka kindel ? Mis aastal erameedia,kus Kannik tegutses üldse jalgpalli näitama hakkas ? ETV näitas 90ndate koondisemänge ja tiitlivõistlusi ja pigem tegi seda Margus Luik või keegi Uba & Rääk põlvkonnast .
                          See võis olla 90-ndate lõpp või 2000-ndate algus ja tollal kanti Meistrite Liiga mänge ka üle. Kannik-Mardisalu duo oligi peamiselt neid vaid kommenteerimas tollal.

PS! Kannik-Mardisalu duo kommenteeris Inglise liiga mänge 90-ndate keskelgi kui Cantona veel Manu eest mängis.

Kommentaar

Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
                            See võis olla 90-ndate lõpp või 2000-ndate algus ja tollal kanti Meistrite Liiga mänge ka üle. Kannik-Mardisalu duo oligi peamiselt neid vaid kommenteerimas tollal.

PS! Kannik-Mardisalu duo kommenteeris Inglise liiga mänge 90-ndate keskelgi kui Cantona veel Manu eest mängis.
                            Ee, eiei. Siin on miskit rikkis. Premm tuli Eestisse 1998, esimene mäng Liverpooli ja Arsenali 0:0. Seda minu mälu järgi kommenteerisid Tomberg ja Luik.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                              Ee, eiei. Siin on miskit rikkis. Premm tuli Eestisse 1998, esimene mäng Liverpooli ja Arsenali 0:0. Seda minu mälu järgi kommenteerisid Tomberg ja Luik.
                              Hmm, Premmiga võin ma siis tõepoolest puusse panna. Tombergi ja Luike kommenteerimas mäletan muidugi ka.

Aga see Kanniku ja taklamise lugu oli seotud Meistrite Liiga mänguga. Ja toda mängu kommenteerisid Kannik ja Mardisalu ning Kannik polnud veel EJL president olnud. Et siis ajaline raam jääb tõenäoliselt 2000-ndate algusesse.

Kommentaar

TV 1 kandis Premmi üle . Poom läks Derby Countysse 97 kevadel , tema esimest mängu kandis ,aga teisi mänge vist ikka enne.

Kommentaar

Working...
                                X