Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Veganlus - arvamusi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
    ma tunnen kaasa sulle kui su kapp on "suvalist träni" täis ja söögitegemine käib "viskad pannile ja sööd" meetodil.
    Noh, kui ma praegu mõtlen, et mis mul kodus süüa on, siis suvaline träni:
    - mingi kuradi seemneleib Kalamaja pagaritelt
    - näkileivad
    - persetäis kikerherneid
    - mingi hunnik erinevaid ube, konserveeritud ja külmutatud.
    - kartulid, kapsas, kaalikad, porgandid, sibulad.
    - üldiselt ostan ülepäeviti turult kurki, tomatit, karulauku (kevadeti)
    - siis on terve kogus pastat
    - umbes 10 purki erinevaid pastakastmeid
    - mõned purgid konserveeritud küüslauku, päikeseküpseid tomateid, pestot, kappareid
    - riisi, tatart
    - sügavkülmas on mingid juurviljakogud, aga need on igaks juhuks.

See on siis praegune varu. Pluss mingi kogus mune, veidi maasdami juustu ja Philadelphia määrdevõid. Aa, paar purki marineeritud tigusid ka.

Ehk selle pealt saab suvalise träni ja poti-panniga ikka mingi asja ära kombineerida...

Leave a comment:

• eika
    replied
    Felicity Cloake: my week as a vegan
    Can a food writer survive on dairy-free ‘mylk’, substitute sausages and tofu ‘cheese’? We asked our columnist to keep a diary of her meat-free week, from the highs (vegan pizza) to the lows (a vegan barbecue)

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Kas toortoitu pole mingitel juhtudel raskem seedid ja oranism ei omasta sealt kõiki aineid?
    Madal temperatuuril saab näiteks keeta ja alati on olemas õlid, mis näiteks aitavad porgandist vitamiie kätte saada.

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Mis kuradi retseptide järgi sa muidu elad? Pmst on kapp samamoodi träni täis, et võtad suvalised asjad, viskad pannile ja sööd. Või siis teed pastat mingite kastmetega.
    ma tunnen kaasa sulle kui su kapp on "suvalist träni" täis ja söögitegemine käib "viskad pannile ja sööd" meetodil.

Leave a comment:

• cannuman
    replied
    Kas toortoitu pole mingitel juhtudel raskem seedid ja oranism ei omasta sealt kõiki aineid?

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Viljade küpsetamine on muidugi üks nendest asjadest, mis vitamiine tapab. Mida rohkem toortoitumist, seda parem...ja siinkohal on enda maalapp kasuks või siis kasvataja, kes sinu kusega vilju kastab u know.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    krt andke siis mingi paar head menüüd/retsepti.

Üldse ei ole selle vastu, et aastas kahe lehma asemel pool süüa, ilmselt tuleb kasuks.
    Mis kuradi retseptide järgi sa muidu elad? Pmst on kapp samamoodi träni täis, et võtad suvalised asjad, viskad pannile ja sööd. Või siis teed pastat mingite kastmetega.

Leave a comment:

• Tofoa
    replied

Üldse ei ole selle vastu, et aastas kahe lehma asemel pool süüa, ilmselt tuleb kasuks.
    Osta kokaraamat.

Leave a comment:

• mg
    replied
    peedikotletid on väga maitsvad

Leave a comment:

• plastic'99
    replied

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Mis on tõeline probleem (?) ühele, pole jututeema teisele. Nagu targad mehed öelnud, siis mo' money, mo' problems.

Leave a comment:

• LeeRomeno
    replied
    No ma olen kogu aeg öelnud jah, et sellised asjad on liiga turvalise ja kindlustatud elu tulemus. Võin 100% kindlusega öelda, et veganite hulgas pole ühtegi inimest, kelle elus oleks tõelised probleemid. Ala pole raha et lapsele süüa osta või vallandati sind just töölt või mingi raske haigus vms.

Leave a comment:

• JanK
    replied
    Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
    Kes neid veganeid siis diskrimineerib? Mu tuttav ohkas üks päev raskelt, et tänapäeval ei tea enam, kuidas elada või mida öelda, et kedagi ei solvaks. Ajas naerma, aga tegelikult täitsa tõsi. Kõik solvuvad ja tunnevad end ühtäkki diskrimineerituna ning nõuavad õigusi, mida keegi neilt minuteada nagunii võtnud pole.
    See on uus mood jah, et otsitakse ainult, mille peale solvuda ja tunda end rünnatuna, siis saab kisada. Tundub, et tuleb hakata inimesi veelgi enam perse saatma. Ja korralikult.

Inimestel on igav, elu on liiga turvaline, tegevust pole. Siis käiaksegi aga õigusi nõudmas ja halamas, et linnukest kirja saada - "ma olen eetiline/maailma heaolu eest väljas/hea inimene". Kuigi kedagi tegelikult ei koti. Inimesed on kaotamas usku iseendasse, vajades veelgi enam teiste tunnustust ja heakskiitu, selleks et elus edasi minna. Selle asemel, et teha oma asja, olla pea püsti, enesekindel, tunda rõõmu hetkedest ja väikestest asjadest, olla heas tujus ja optimistlik, on vaja kõige nimel võidelda. Irooniline on see, et võideldakse kellegi teise inimese sõda, aga meeletult tahetakse näida, et "see on minu sõda ka". Kardetakse, et muidu pole hea inimene või ei panusta ühiskonda. Eks vaatame, kuhu see lollus kõik liigub. Mina jään pealtvaatajaks ja naudin, kuidas karjad lollusi teevad ja mis pläusti suust välja hakatakse ajama.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
    Mis täiskasvanud inimesed teevad, on nende enda asi, aga kui ma kuulen kuidas lapsed saavad tõsiseid tervisekahjustusi, sest nende vanemad on peast soodad, siis tekib küsimus, et kes nende laste õigusi kaitseb. Olgu see veganism, mingi kloorilahuse joomine või muu haige pseudoprobleem.
    Just nimelt. Ja sellised juhud ei ole kahjuks harvad.

Mul puudub üldiselt taimetoitlaste ja veganite suhtes igasugune arvamus. Mul ükskõik, mida keegi sööb, niikaua kui nad oma "kas sa tead, kuidas liha su lauale tuleb" jutuga ei ärrita või mind nagu rahvavaenlast ei vaata kui mu mingi aksessuaar juhtub loomanahast tehtud olema.

Mitmed kohtulahendid viitavad sellele, et veganlust võib pidada mõtte- ja südametunnistuse vabadusega kaitstud veendumuseks ja seega sarnaselt usutunnistusele inimese põhiõiguseks, mille põhjal diskrimineerimine on lubamatu.

Kes neid veganeid siis diskrimineerib? Mu tuttav ohkas üks päev raskelt, et tänapäeval ei tea enam, kuidas elada või mida öelda, et kedagi ei solvaks. Ajas naerma, aga tegelikult täitsa tõsi. Kõik solvuvad ja tunnevad end ühtäkki diskrimineerituna ning nõuavad õigusi, mida keegi neilt minuteada nagunii võtnud pole.

Leave a comment:

• elx
    replied
    Algselt postitas JohnnyRicca Vaata postitust
    "Samuti tutvustasid juriidilised eksperdid rahvusvahelistest inim- ja kodanikuõiguste konventsioonidest tulenevat õigust veganeluviisile. Mitmed kohtulahendid viitavad sellele, et veganlust võib pidada mõtte- ja südametunnistuse vabadusega kaitstud veendumuseks ja seega sarnaselt usutunnistusele inimese põhiõiguseks, mille põhjal diskrimineerimine on lubamatu. Praktikas on veendumuste piiritlemine ja kaitse tase aga riigiti vägagi erinev." - http://vegan.ee/oigused/
    Et kui minul on veendumus, et mu ükski riideese ei tohi maksta vähem kui 10K EUR-i, siis peaksin seda ka ajateenistuses endale saama?

Leave a comment:

Working...
X