Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Viirused (bioloogilised)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• gizmoduck
    replied
    Algselt postitas Stok
    Rääkisin nimme isiklikust elust, et ei oleks mingi väljamõeldud tädi Maali probleem.

Ei tasu oma naises väga pettunud ka olla. Tean TTÜ doktorikraadiga biolooge kes tugevalt nende vaktsiinide vastu on. Argumendid vähe erinevad aint.

Vaatasin ka seda terviseameti Q&A lehte ja mõni asi seal vähe täpsemalt sõnastatud võiks olla. J&J seos veresoonkonna haigustega on ette tulnud ning põhjamaad modernat noortele ei vaktsineerita. Samuti jaapanis modernat tagasi tõmmatud kuna metalle nende seest leitud. Tõsi, selle põhjus pigem inimlik eksitus nagu öeldi

Leave a comment:

• _AI_
    replied
    Algselt postitas nimastain Vaata postitust
    Tegelikult võiks igale teemale selle üle kanda.
    Külmladu hävis - kellegi tagasiastumine ravimeid tagasi ei too.
    Vaktsineerimine pehmelt öeldes lonkab - kellegi tagasiastumine vaktsineerituid juurde ei too.
    Ajalehe lugejaskond väheneb - kellegi tagasiastumine lugejaid juurde ei too.
    Jalgpall ei arene/rahvast pole - juhi tagasiastumine rahvast statale ei too.
    Et konkreetselt kellegi vahetamine tõesti ilmselt muutust ei too. Aga see inimene kes asemele vahetati, võib muutuse tuua. Või selline konstruktsioon tundub ulme?
    Võib tuua, a võib ka halvema muutuse tuua. jumala pärast vahetatagu aga kiik välja kõik saab korda. aamen!

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas Stok
    Aga kuidas kummutada lihtinimese hirmud? Näiteks mu naine on ka anti-vaxx, mina olen läbi põdenud (märtsis) + süstitud augustis, ja kuigi väga tahaks käia kinos ja teatris jne, siis ei saa. Kodus seda teemat eriti puudutada ei taha, sest milleks kodusõda üles kiskuda onju. Tema on kuskilt lugenud, et vaktsiinide pikaajalised järelmõjud on testimata, mis vastab arvatavasti tõele, sest vaktsiin ju alles sel aastal tuli, ent erinevalt temast mina usun, kui geenitehnoloogid selgitavad, et see on mingi mRNA ja ohutu.. ma ei oska seda isegi kirjutada, lihtsalt usun pimesi oma ala spetsialiste. Nii nagu nemad peavad mind uskuma, kui ma ütlen, et nende andmebaasiga on kõik korras (või siis ei ole). Naine teab, et vaktsiinid võivad põhjustada viljatust, mis ei ole meie puhul küll teemaks, sest ma olen niikuinii steriliseeritud, aga Terviseameti lehel on see müüt ju selgelt eitatud. Aga müüdiga lehekülgi on rohkem kui müüte ümber lükkavaid lehekülgi. Samuti naine ei usu, et Toompea võllid end vaktsineerinud on, ainult luiskavad, et on.

Rääkisin nimme isiklikust elust, et ei oleks mingi väljamõeldud tädi Maali probleem.
    No ses osas saan su naisest aru, et sa ju lubasid kunagi, et sul on kondoom ka.

Leave a comment:

• vtp
    replied
    Algselt postitas Stok
    Aga kuidas kummutada lihtinimese hirmud? Näiteks mu naine on ka anti-vaxx, mina olen läbi põdenud (märtsis) + süstitud augustis, ja kuigi väga tahaks käia kinos ja teatris jne, siis ei saa. Kodus seda teemat eriti puudutada ei taha, sest milleks kodusõda üles kiskuda onju. Tema on kuskilt lugenud, et vaktsiinide pikaajalised järelmõjud on testimata, mis vastab arvatavasti tõele, sest vaktsiin ju alles sel aastal tuli, ent erinevalt temast mina usun, kui geenitehnoloogid selgitavad, et see on mingi mRNA ja ohutu.. ma ei oska seda isegi kirjutada, lihtsalt usun pimesi oma ala spetsialiste. Nii nagu nemad peavad mind uskuma, kui ma ütlen, et nende andmebaasiga on kõik korras (või siis ei ole). Naine teab, et vaktsiinid võivad põhjustada viljatust, mis ei ole meie puhul küll teemaks, sest ma olen niikuinii steriliseeritud, aga Terviseameti lehel on see müüt ju selgelt eitatud. Aga müüdiga lehekülgi on rohkem kui müüte ümber lükkavaid lehekülgi. Samuti naine ei usu, et Toompea võllid end vaktsineerinud on, ainult luiskavad, et on.

Vähe keeruline keiss, kui meil isegi mõni teadlane elab luuludes, et "mRNA vaktsiinid „jändavad“ DNAga".

Leave a comment:

• nimastain
    replied
    Algselt postitas _AI_ Vaata postitust
    See tagasiastumine ei anna küll ühtegi vaktsineerimist juurde, aga hea, et selline usk on.
    Tegelikult võiks igale teemale selle üle kanda.
    Külmladu hävis - kellegi tagasiastumine ravimeid tagasi ei too.
    Vaktsineerimine pehmelt öeldes lonkab - kellegi tagasiastumine vaktsineerituid juurde ei too.
    Ajalehe lugejaskond väheneb - kellegi tagasiastumine lugejaid juurde ei too.
    Jalgpall ei arene/rahvast pole - juhi tagasiastumine rahvast statale ei too.
    Et konkreetselt kellegi vahetamine tõesti ilmselt muutust ei too. Aga see inimene kes asemele vahetati, võib muutuse tuua. Või selline konstruktsioon tundub ulme?

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    See tagasiastumine ei anna küll ühtegi vaktsineerimist juurde, aga hea, et selline usk on. Kahjuks pole selle usuga küll midagi peale hakata. A võib full helmet teha, et võtke Ekre valitsusse tagasi ja hakkame aga süstima. Tore idee.
    Haiglasüsteem on tegelt ülitugev ja kannatab veel päris palju, üllatavalt palju. Siin on tehtud küll väga head tööd, sest ega struktuurseid probleeme ka kahe aastaga kõike ei paranda. Aga seal on küll palju pingutatud ja see on viimane koht, kuhu näpuga näidata. küsimus on ikkagi selles, et mingi hetk on haiglakohti vajavaid raivosid ikkagi rohkem, kui meil ettevalmistatud kohti, sest- ma ei tee süsti, kuna, pläust jms kommunikatsioon. Sry, ei osta seda pläusti. Hakkame jälle peale.
    Sellise suhtumisega tõesti ei anna.

Et siis haiglasüsteemiga on kõik hästi - väga hea.

Leave a comment:

• _AI_
    replied
    Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust
    Eksimusi tunnistada ja tagasi astuda.
    Muidugi on vaja saada aru, mida on valesti tehtud, sest ühiskond vajab siirust (kahjuks selle võimalust pigem pole näha, sest... vaja võimul püsida on eesmärk). Seni valitsuse viljeletud pläust ajab juba kõige kuulekamad ka segadusse.

Mis valemiga ei suudetud näha, et haiglasüsteem taas katki läheb? Sest elati illusioonis.
    See tagasiastumine ei anna küll ühtegi vaktsineerimist juurde, aga hea, et selline usk on. Kahjuks pole selle usuga küll midagi peale hakata. A võib full helmet teha, et võtke Ekre valitsusse tagasi ja hakkame aga süstima. Tore idee.
    Haiglasüsteem on tegelt ülitugev ja kannatab veel päris palju, üllatavalt palju. Siin on tehtud küll väga head tööd, sest ega struktuurseid probleeme ka kahe aastaga kõike ei paranda. Aga seal on küll palju pingutatud ja see on viimane koht, kuhu näpuga näidata. küsimus on ikkagi selles, et mingi hetk on haiglakohti vajavaid raivosid ikkagi rohkem, kui meil ettevalmistatud kohti, sest- ma ei tee süsti, kuna, pläust jms kommunikatsioon. Sry, ei osta seda pläusti. Hakkame jälle peale.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Ühtegi lahendust ei ole kuulnud peale selle, et ärme tee nagu teised, ärme sunni, ärme survesta, mõtleme oma peaga.
    Eksimusi tunnistada ja tagasi astuda.
    Muidugi on vaja saada aru, mida on valesti tehtud, sest ühiskond vajab siirust (kahjuks selle võimalust pigem pole näha, sest... vaja võimul püsida on eesmärk). Seni valitsuse viljeletud pläust ajab juba kõige kuulekamad ka segadusse.

Mis valemiga ei suudetud näha, et haiglasüsteem taas katki läheb? Sest elati illusioonis.

Leave a comment:

• _AI_
    replied
    Algselt postitas El President Vaata postitust
    kui kõik eelnevad aastad on tegeletud teatud ühiskonnagruppide marginaliseerimise ja stigmatiseerimisega, siis ei saagi oodata, et nad sind enam kuulaks. kevadel tehti vaktsiinidest ka väga kiiresti poliitiline relv, kui selgus, et asjad ei laabu iseenesest ja ettevalmistustöö tegemata.
    Ja mujal Euroopas, kus parempoppulism on pead tõstnud, seda ei ole tehtud? Kokkuvõttes olen nõus, et vaktsineerimise madalas tasemes on ikka palju aastatepikkust tegematust eri tasanditel mitte ainult riigivalitsemises- ajakirjandus, perearstisüsteem, valitsemine jne jne. Võiks pikki ettekandeid ja loenguid sel teemal teha, aga pole kellelegi meist selleks enam aega ja mõjusaid lahendusi on kiiresti vaja.

Leave a comment:

• El President
    replied
    Algselt postitas zaz Vaata postitust
    Heh. Mul täpselt vastupidine tunnetus - valitsus püüab põhjamaiselt suunata ja soovitusi jagada ning seeläbi inimeste kohusetundele panustada. Aga see ei toimi, sest oma isepäisuselt ja jonnakuselt ajame ikka oma joru. Keeldude-käskudeni pole veel jõutud, kuid nüüd nagu proovitakse mingis ulatuses pitsitama hakata siis vaktsineerimata inimesi.
    kui kõik eelnevad aastad on tegeletud teatud ühiskonnagruppide marginaliseerimise ja stigmatiseerimisega, siis ei saagi oodata, et nad sind enam kuulaks. kevadel tehti vaktsiinidest ka väga kiiresti poliitiline relv, kui selgus, et asjad ei laabu iseenesest ja ettevalmistustöö tegemata.

Leave a comment:

• _AI_
    replied
    võibolla on probleem selles, et ühiskond on edasi arenenud, aga valitseda üritatakse ikka idaeuroopalikult - alamatele käske ja keelde jagades, vaenlasi otsides ja juhtide vigu mitte tunnistades.
    Vastupidi. Pmst mida Prantsusmaa tegi, kus vaktsiinivastaste seltskond oli palju suurem kui eestis? Tasub uurida. Ja seal ei tehtud vaktsiinitaksot, talguid vms. Selles osas tegi Macron idaeuroopalikult. Edukalt, tundub mulle.
    Edit: hea artikkel
    ja veel: https://www.economist.com/leaders/th...dates/21804773

Leave a comment:

• zaz
    replied
    võibolla on probleem selles, et ühiskond on edasi arenenud, aga valitseda üritatakse ikka idaeuroopalikult - alamatele käske ja keelde jagades, vaenlasi otsides ja juhtide vigu mitte tunnistades.
    Heh. Mul täpselt vastupidine tunnetus - valitsus püüab põhjamaiselt suunata ja soovitusi jagada ning seeläbi inimeste kohusetundele panustada. Aga see ei toimi, sest oma isepäisuselt ja jonnakuselt ajame ikka oma joru. Keeldude-käskudeni pole veel jõutud, kuid nüüd nagu proovitakse mingis ulatuses pitsitama hakata siis vaktsineerimata inimesi.

Leave a comment:

• El President
    replied

Leave a comment:

• _AI_
    replied
    Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust
    Kui sa hoiad 70-80% mängus palli ja ikka ja jälle kaotad, siis kusagil on nagu midagi valesti. Ei?
    Sul on huvitav viis- läbi lillede arusaamatud sõnumid. Muidugi on midagi valesti, sest meil on 400 inimest haiglas ja see kasvab. Kas üle kriitilise piiri? Ei tea, aga see ongi halb, et ei tea. Ühtegi lahendust ei ole kuulnud peale selle, et ärme tee nagu teised, ärme sunni, ärme survesta, mõtleme oma peaga. Covidi eitajaid on küll vähemaks jäänud, sest jutt on ju nüüd, et vaktsineeritud kannavad ka viirust edasi.
    Hea lugu täna Ekspressis. J palju õnne sellele oma kopsudest ilma jäänud luurajale, kes pärast teispoolsust tuleb ikka jutuga, et ei tasu vaktsineerida, sest valitsus tegi meist katsejänesed. Jah, eks valitsus viis ta haiglasse ka, ei tasu valitsusse uskuda. Aga ellu võiks ikka jääda ja kui sul on ainuke võimalus seda tagada läbi vaktsiini, siis võiks seda ka teha.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Jajah, me oleme erilised. Täitsa mulgi kuubede jms asjadega, eriline tõug. Presidendile niipalju, et talgud on tehtud, sotstöötajad on koolitatud, vaktsiinid olemas, perearst tuleb ka koju. Idavirus tegid perearstid 20000 kõnet, süsti nõusoleku dai neist reaalselt 1600. Meeletu papp, meeletud tunnid. Juhtimist saab alati ette visata, aga küsimus ei ole enam talgutes ja vaktsiinivalgustuses.
    Kui sa hoiad 70-80% mängus palli ja ikka ja jälle kaotad, siis kusagil on nagu midagi valesti. Ei?

Leave a comment:

Working...
X