Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Viirused (bioloogilised)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• boobek
    replied
    Algselt postitas nonoh Vaata postitust
    Ma ei oskaks nii väita. Aga kas ka näiteks Taanis oli mingi erakond, kes aktiivselt vastu töötas? Kutsus üles rahvaallumatusele? Keeldus rahvast vaktsineerima kutsuma?
    Mida see erakondlus siia puutub. Praegu on vaja haiguse leviku piiramisega tegeleda. Vaja on kiirkorras luua uusi haiglakohti. Suurendada ajutiselt meditsiinipersonali. Aga selle asemel tegeletakse mingi mõttetu huina-muinaga.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Kuidas muidu seal jõupositsioonil olevad käitusid?

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Algselt postitas boobek Vaata postitust
    Ma saan aru, et kuna sm. Kallase valitsus on saamatu ja Lutsari punt ebapädev siis selles on süüdi EKRE? Bravo seltsimehed. Bravo.
    Ma ei oskaks nii väita. Aga kas ka näiteks Taanis oli mingi erakond, kes aktiivselt vastu töötas? Kutsus üles rahvaallumatusele? Keeldus rahvast vaktsineerima kutsuma?

Leave a comment:

• boobek
    replied
    Ma saan aru, et kuna sm. Kallase valitsus on saamatu ja Lutsari punt ebapädev siis selles on süüdi EKRE? Bravo seltsimehed. Bravo.

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    Kuigi EKRE käitub suhteliselt nõmeldalt ja mitte üldse riigimehelikult (võttes arvesse, et ise valitsuses olles oli nende toon teine), siis ma lihtsalt tuletan meelde, et kui EKRE oli valitsuses, siis nad siiski tahtsid ka piirata ja teha just neid õigeid asju.

Aga siis muidugi oli esivingats Kaja see, kes (tõsi, viisakamal toonil) kõige ja kõigi vastu vaidles ja torpedeeris valitsuse tollel ajal teostatavate rangete meetmete punkte.

Et tulen tagasi selle juurde, et riigimehelik oleks Ratase poolt poolt REFid pikalt saata ja EKRE ning teistega koalitsioon teha, Martin Helmele Kiige koht anda, Kõlvartile tulevikuks KE esimehe kohta lubada ja siis tagasivaatavalt öelda, et "jah, erimeelsused küll, aga kriisi ajal tulime kõik* kokku Eesti nimel!"

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Ideaalis kutsuks ikkagi opositsioon ka üles vaktsineerima. Aga ei, neil on parem kahele poolele mängida, pohhui, kas inimesed surevad või mitte.

Leave a comment:

• LaRaBla
    replied
    Algselt postitas kaala Vaata postitust
    Nöus, edastasin lihtsalt möne vaktsineerimisest keelduja argumendid, kellelt ma isiklikult seda eales oodanud poleks.

Jaga siis infot ka, kutsusid inimesi vaktsineerimisest keelduma vöi?
    Grünthal jauras midagi, et kellelgi on peale vaktsineerimist "pool keha ja süda halvatud".

Leave a comment:

• kaala
    replied
    Algselt postitas Rudy Vaata postitust
    Covidil on ka pikaajalised kõrvalnähud.
    Nöus, edastasin lihtsalt möne vaktsineerimisest keelduja argumendid, kellelt ma isiklikult seda eales oodanud poleks.

Algselt postitas käbi Vaata postitust
    Siin võid kyll oma kaaperdatud rukkilille prillid prygikasti visata, alles paar tundi tagasi oli riigikogu infotund, kus mitmed EKRE liikmed tegid kohutavad sõnavõtud.
    Jaga siis infot ka, kutsusid inimesi vaktsineerimisest keelduma vöi?

Leave a comment:

• käbi
    replied
    Siin võid kyll oma kaaperdatud rukkilille prillid prygikasti visata, alles paar tundi tagasi oli riigikogu infotund, kus mitmed EKRE liikmed tegid kohutavad sõnavõtud.

Leave a comment:

• Rudy
    replied
    Algselt postitas kaala Vaata postitust
    Pikaajalisi körvalnähtusid keegi ei tea, haiguse saamisest ei päästa ja kestab vaid 6 kuud. Suht obvious, et köik sellist diili ei osta
    Covidil on ka pikaajalised kõrvalnähud.

Leave a comment:

• kaala
    replied
    Algselt postitas Maarek Vaata postitust
    Meil õnnestub see vastasus õhutamine ühel bandel kahjuks liigagi hästi ja karta on, et sellel praeguses seisus üsna oluline roll.
    Ma ei tea kust seda vötad, aga meil pole ükski erakond vaktsineerimisest keelduma kutsunud. Olukorra juhtimise kriitilisus teatud bande poolt on öigustatud käitumine, sest praegune vöim nad opositsiooni eelmise laine tipphetkel lükkas, olles ise olukorra lahendamisel täiesti saamatud. See näitab teatud seltskonna kohta lihtsalt seda, et vöimupositsioon on tähtsam kui kriisi lahendamine

Leave a comment:

• Maarek
    replied
    Algselt postitas Marduk Vaata postitust
    Keegi võib siin kindlasti faktidega parandada, kuid muus euroopas just tugevate piirangutega saadi rahvas ka vaktsineerima. Meil ka kõige karmimal ajal olid piirangud muudega võrreldes suht leebed.
    Kevadel, kui ma Hispaanias töötasin/puhkasin, siis oli maskikandmise kohustus ka õues ja kui sa selle kogemata hetkeks maha unustasid või lohakalt ees hoidsid, siis said keset tänavat lihtsalt sõimata. Juba kevadel oli soojust ca 30 kraadi tuuri ja see oli maskis päris ebamugav tunne, seega usutavasti sai rahvas üsna kiirelt aru, et sellest jamast tuleb lahti saada ning seda oma õlga alla pannes
    Prantsusmaal oli kõigele muule lisaks veel komandanditund.

Eile saabusin Hispaaniast ja Valencia maakond on "roheline" ning maskikandmise nõue vaid siseruumides, aga jälgitakse seda üsna põhjalikult. Riigis on vaktsineeritud kahe doosiga 79.37%, Valencias 78.9%.

Taani eduloost pärast 80% saavutamist oli pikk Twitteri postitus. Nagu mul mulje oli, siis oli neil riik sisuliselt ka turistidele kinni ja kogu poliitiline eliit oli ühe eesmärgi nimel asja eest väljas ehk puudus opositsioon, mis omakasu nimel asja kuidagi takistada üritaks. Loomulikult osales aktiivselt ka ajakirjandus, jne.

Meil õnnestub see vastasus õhutamine ühel bandel kahjuks liigagi hästi ja karta on, et sellel praeguses seisus üsna oluline roll.

Leave a comment:

• rahvaspordipäev
    replied
    Kas ma olen õigesti aru saanud, et pea pooled eestlased hüppavad aknast õue, sest trepi kaudu minnes on samuti võimalik jalaluu murda ?

Leave a comment:

• käbi
    replied
    Ma(vaktsineeritud) isiklikult oleks okei täieliku lockdowniga, haiglad kokkulasta oleks ikka fkin häbiväärne. Tundub lihtsalt võimatu olukord hetkel.

Leave a comment:

• vtp
    replied
    Algselt postitas Nasfal Vaata postitust
    Kui igapäevaselt rääkida antivaxxeritega, siis saab kuulda argumente

1) Eelmine aasta samal ajal polnud kedagi vaktsineeritud ja haiglates oli samapalju ning nüüd kui on pool rahvast vaktsineeritud ei ole muutunud mitte midagi kuigi oli jutt, et mida rohkem vaktsineeritud seda vähem haiglad koormuse all peavad kannatama
    2) Vaktsineeritute % haiglas ja nakatunutest on ülisuur ehk see vakstiin ei aita midagi jne
    3) Lisaks, et vaktsiin rikub tervise ära ja plapla

Ja kui ma just 2 esimese punkti peale mõtlen, siis ega ma ei oskagi neile ju midagi reaalselt või sisulist öelda ja ega lõpuks paneb see ikkagi ka ennast küsimusi küsima. Ütled, et ikkagi vaktsineerimata inimesi on haiglas rohkem, siis on argument vastu üldjuhul olnud, et vaata kui suur protsent on vaktsineerituid ka. Ütled, et intensiivis on vaktsineeritud rohkem, siis öeldakse, et võid vaktsineerituna ja samamoodi koroonasse surra. Nakatumisest pole üldse mõtet rääkida.

Ma just mõtlen, empaatiliselt, et ega kui ma oleks antivaxxer, siis kurat no tegelt no väga ei paneks ükski asi vaktsiini uskuma või vaktsineerima.
    1-2 on nii, et kui me siit üle-eelmiselt lehelt boobeki numbreid laename, siis konkreetselt täna on haiglas covidi tõttu 0,11% neist, kes pole läbi põdenud/vaktsineeritud. Ja 0,012% neist, kes on vähemalt ühe doosi kätte saanud. Vahe on pea kümnekordne.

Ehk teisiti, kui kõik vaktsineerimata/mitteläbipõdenud täiskasvanud oleks vaktsineeritud, oleks meil haiglas 302 inimese asemel 120 inimest. Sellega saaksid haiglad hakkama.

Intensiivravi argument on ka õige. Vastuargument, et võid vaktsineerituna ka koroonasse surra ei ole aga suurem asi argument, sest jällegi, see tõenäosus on oluliselt väiksem. Augusti lõpu seisuga oli vist Eestis 1 vaktsineeritud inimene covidi tõttu surnud. Ainuüksi suvekuudega, mil nakatumine oli muidu madal, suri kokku 50 inimest covidisse.

Leave a comment:

Working...
X