Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Ajateenistus!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• ballack
    replied
    Ajateenistusse kutsumise kohta (igast välistavad tegurid ja pikendused jne) lugege rõõmuga: https://www.riigiteataja.ee/akt/13082688

Leave a comment:

• Katk
    replied
    Algselt postitas jamesblake Vaata postitust
    Selline küsimus, et kas keegi siit end reaalselt "hulluks luisanud" on?
    Ise olen terve kui purikas, ent päris mitmel põhjusel (laps, ülikool) tuli see kammajaa vahele jätta, rebisingi end psühholoogi juurde ja otsustasin ausalt ära rääkida, et mitte kuidagi ei saa väkke minna...ja kuradima üllatavalt kergelt pääsesin, psühholoog kirjutas mulle "korstnast" ühe vaimse häire, olgu veel mainitud, et ühtegi ümbrikut tollele tädile andma ei pidanud.
    Arvasin, et saan arstlikus pikendust, ent tutkit, väkke mind kunagi ei saadeta. Ei ole selle üle uhke, ent ausalt öeldes ei ole kunagi tundnud vajadust ka ajateenistust läbida.
    Tekkis huvi, et kas minu juhtum oli erandlik või ongi põhimõtteliselt nii, et suvaline psühholoog mõistab sind kui ausalt selgeks teed põhjused mitte väkke minemiseks ja kirjutab paberi välja.
    Sessuhtes, et arstliku komisjoni tädi tundus võrdlemisi range olemisega olevat, et ei kujuta ette, mis saanud oleks kui paberit olnud poleks.
    Ei viitsi tuututada enam, iva selles, et kui keegi veel tänu psühholoogidele (komisjoni psühholoog või suvaline, vahet pole) väest pääsenud on, siis paistab sinna kiskuvat, et tänapäeval ei pea mingisuguseid imeasju tegema, et väest pääseda, räägi tõtt ja asi ants.
    Minu seis oli, et pmst põlvega mingi trauma. Kedagi ei kottinud. Sealne sisearst pani templi siis vaatas alles pabereid.
    Psühholoogile rääkisin ära, et kodus laps ning pmst üksi elatan kuna naine on ülikoolis ning mina ka tegelt magistriõppes sees ning ei taha ega ka saa kohe kuidagi minna, ei kottinud see tedagi.
    Seal kabinetis kus pandi lõplikult paika kuna ja kuhu minek suutsin vähemalt rääkida ennast 8 kuu peale ning 2013 aasta sügisesse.

Ametlikult sai pikendust vististi kahe (või oli kolme?) lapsega.
    Kui on 1 alla 3 aastane laps saab pikendust kuni lapse 3a saamiseni. Kui on 2 last kas siis mitte ei saa üldse sõjaväest vabaks ehk siis mitte pikendus vaid vabastus?

Leave a comment:

• krissucool
    replied
    Kahe lapse puhul.

Leave a comment:

• jamesblake
    replied
    Ametlikult sai pikendust vististi kahe (või oli kolme?) lapsega.

Leave a comment:

• jamesblake
    replied
    Üks sõber teadis veel rääkida, et kui tema arstlikus käis, siis 1 arstidest käskis teada anda juhul kui väike laps kodus on vms. Täpseid detaile muidugi ei mäleta...aga jutust sain nagu aru, et komisjon oli vihjanud sellele, et juhul kui laps, siis annab läbirääkimisi pidada küll.
    Samas pole loogiline, sest eks neid viilijaid ole omajagu ja no kui lihtne oleks kõigil vältijatel omale 1 beebi külge valetada ja asi tehtud.

Leave a comment:

• ZanniN
    replied
    Ise olen terve kui purikas, ent päris mitmel põhjusel (laps, ülikool) tuli see kammajaa vahele jätta, rebisingi end psühholoogi juurde ja otsustasin ausalt ära rääkida, et mitte kuidagi ei saa väkke minna...ja kuradima üllatavalt kergelt pääsesin, psühholoog kirjutas mulle "korstnast" ühe vaimse häire, olgu veel mainitud, et ühtegi ümbrikut tollele tädile andma ei pidanud.
    Arvasin, et saan arstlikus pikendust, ent tutkit, väkke mind kunagi ei saadeta. Ei ole selle üle uhke, ent ausalt öeldes ei ole kunagi tundnud vajadust ka ajateenistust läbida.
    Tekkis huvi, et kas minu juhtum oli erandlik või ongi põhimõtteliselt nii, et suvaline psühholoog mõistab sind kui ausalt selgeks teed põhjused mitte väkke minemiseks ja kirjutab paberi välja.
    Sessuhtes, et arstliku komisjoni tädi tundus võrdlemisi range olemisega olevat, et ei kujuta ette, mis saanud oleks kui paberit olnud poleks.
    Ei viitsi tuututada enam, iva selles, et kui keegi veel tänu psühholoogidele (komisjoni psühholoog või suvaline, vahet pole) väest pääsenud on, siis paistab sinna kiskuvat, et tänapäeval ei pea mingisuguseid imeasju tegema, et väest pääseda, räägi tõtt ja asi ants.
    Eks ta ole vast pigem haruldus, sest sellises olukorras olevaid inimesi on omajagu ning neile hinnaalandust ei tehta.

Tean, et osad mängivad sõjaväes olles vähe segast, et sealt ikkagi kohe minema saada. Need saadetakse kuskil 3ks kuuks hullari ja siis koju ära.

Leave a comment:

• jamesblake
    replied

Leave a comment:

• ballack
    replied
    Algselt postitas JanK Vaata postitust
    Kuskohas ma selle välismaale õppima siirdumisel sõjaväepikenduse saaksin? Ei leia seda internetist ka.
    Mine kaitseressursside ametisse

Leave a comment:

• JanK
    replied
    Kuskohas ma selle välismaale õppima siirdumisel sõjaväepikenduse saaksin? Ei leia seda internetist ka.

Leave a comment:

• RVN
    replied
    Sügisel olekski plaan jep

Leave a comment:

• atleticomadrid
    replied
    Algselt postitas RVN Vaata postitust
    Kas pärast arstliku komisjoni on võimalik kohe sellel aastal ajateenistusse asuda?
    sügisel ikka saad. Ise käisin sept. komisjonis ja okt. olin püssi all.

Leave a comment:

• Kutt
    replied
    Kas pärast arstliku komisjoni on võimalik kohe sellel aastal ajateenistusse asuda?
    Kahtlen samuti, et juuli alguses saab minna enam aga küsida võib

Leave a comment:

• Katk
    replied
    Kui vabu kohti veel on ning kõvasti selle kohta küsid siis ehk on, aga üldjuhul samale aastale ei panda. 2013 jaanuar on kõige varasem kuhu annab minna hetkel vast.

Leave a comment:

• RVN
    replied

Leave a comment:

• Iceman
    replied
    Polnud mingit sbk´d..või no vb väike oli...esimene nädal jalaväe seerud ootasid oma oktoobri noori ja nädala harjutasid meie peal ja saime rohkem voodirallisi, kui tapa sbk ajal üldse kokku saime.

Aga jh pmst oli nii, et tapa rühmaülem pakkus võimaluse, et kes tahab vahisse üle minna peale sbk´d. vahis oli ühel SP rühmal toimkonna jaoks natuke vähe inimesi, siis tapalt 10 inimest saadeti vahipatti. Üldiselt mina olen selle vangerdusega rahul...paremad võimalused koju minekuks (pärnu-tapa vahel käis ainult üks buss)
    Aga jh nüüd tseremooniale ja õhtul RESERVI!!! :PPPP

Leave a comment:

Working...
X