Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

õlle joomine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• dareth
    replied
    Algselt postitas atleticomadrid Vaata postitust
    Võtsin ette eile Saku antvärkid ehk teisisõnu antvärkisin. Citra ja American ale ei ole teistkorda väärt aga Cherry brew kohta võib öelda, et tõi kirsiõlle taas au sisse!
    Cherry Brew minu jaoks väga keemilise maitsega.

Leave a comment:

• atleticomadrid
    replied
    Võtsin ette eile Saku antvärkid ehk teisisõnu antvärkisin. Citra ja American ale ei ole teistkorda väärt aga Cherry brew kohta võib öelda, et tõi kirsiõlle taas au sisse!

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Hetkel Rimis (ilmselt mõnes suuremas) kampaania käigus pakutakse hüvasid õllesid soodsate hindadega. Ehk kui on midagi olnud mida oleksite tahtnud ennem proovida, aga hind oli kõrbe siis soovitan piiluda.

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Kui keegi veel ei tea, aga huvitab siis Eestis ilmub nüüd ka päris oma õlleajakiri. Nimeks "Pruul". Praeguseks ilmunud 3 numbrit ja 4's peaks kohe kohe lettidele jõudma.

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Algselt postitas zelee Vaata postitust
    Rakendust kuhu märkida mis õllet proovinud oled ning mis oli hea ja mis mitte?

Leave a comment:

• mjaasa
    replied
    Kas mitte siit teemast pole hiljuti läbi käinud?

Leave a comment:

• zelee
    replied
    Rakendust kuhu märkida mis õllet proovinud oled ning mis oli hea ja mis mitte?

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Algselt postitas atleticomadrid Vaata postitust
    Ma avastasin Faxe enda jaoks.
    Minu kaastunne.

Leave a comment:

• atleticomadrid
    replied
    Ma avastasin Faxe enda jaoks.

Leave a comment:

• Marduk
    replied

"Saksa stiili nisuõlu tähendab seda, et tegu puhtalt nisuga, ilma lisanditeta. Hägune jook."- ei ei ei! Tegu ei ole puhtalt nisulinnastega. Parimal juhul on segu odralinnastega 50:50, kuid enamasti mitte. Ja ei kõik nisuõlled ei ole hägused. Kui jätta filtreeritud nisuõlu kõrvale (kristallweizen) siis gose, lambic ja berline weisse ei pruugi üldsegi olla hägused. Berline weisset serveeritakse tihti ka erinevate siirupitega. Seega lisandid eksisteerivad.

"Ka Saku teeb Reinheitsgeboti järgi nisuõlut. Reinheitsgebot on 16. sajandil Baierimaal vastuvõetud õlle puhtuse seadus."- lihtsalt jube!
    Reinheitsgebot- seadus mis kehtestab, et õlut tohib teha ainult veest, humalast ja odrast. Seadus mis võeti vastu selleks, et vältida rukkist ja nisust õlle pruulimist (et vältida hinnakonkurentsi tekkimist pagaritega). Ja nüüd siis selline lause? Tõe huvides peab ütlema, et Saku oma Nisuõlle kirjelduses Reinheitsgeboti ei maini.

Vabandust kui sundisin kedagi Õhtulehte lugema, aga keegi ajas internetis paska!

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    endal oli ka üllatus Brasiilias olles et Urquelli müüdi crafti pähe. seal muidugi pea iga eurooplane on craft

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Algselt postitas Stok
    See on õige. Üks on mekkimiseks, teine janu kustutamiseks/peo käima tõmbamiseks/no ütleme otse välja, et täis joomiseks.

Miks see juhtus? Kas põhjus võis olla selles, et nõudlus jäi pakkumisele alla? Ma mäletan, et mu isa jõi vanasti Karksit, aga me Lõunast pärit ja ega muud vist poes olnudki eriti. Nii kui Saku 90-ndate alguse poole uue Originaali välja tõi, viisin poodi ainult sinise sildiga taarat. Ehk mul on tunne, et ega keegi neid väiksemaid kommertslikke õlletehaseid taga ei nuta ka, või kui siis ainult seepärast, et mis oleks saanud kui..
    Esimese osaga ei ole ma päris 100% nõus. Aga see oleneb kus seda crafti piiri tõmbama hakata. Või kui palju eri stiile saab lugeda stiilideks. Kuid laias laastus võib öelda, et on olemas nö originaal brändid mis said populaarseteks ja mida üritatakse meeleheitlikult jäljendada. Üheks parimaks näiteks on Urquell. 90% poeletil olevatest laagritest mille silt mainib Pilsen/Pilsener/Pils jne üritavad jäljendada Urquelli. Urquell on minu jaoks craft. Aga mitte too tapetud variant mida üle maailma saadetakse vaid see mida sa saad Tsehhis. Ja kui õnnestub veel filtreerimata varianti saada otse vaadist siis see annab hoopis uue dimensiooni.
    Täpselt sama teema on inglise pale ale/golden ale. Need on ajalooliselt mahedad, madala alko % joogiõlled. Janukustutajad. Ameeriklased võtsid ja keerasid vindi üle. Ja siin võtsid teised riigid ameeriklastelt nishi ja hakkasid oma vinte peale kruvima. Ja siin me oleme. Vintide keeramisega unustati ära selle lihtsa stiili peamine väärtus- joodavus.

Raske öelda miks nii läks. Põhjuseid on ilmselt mitmeid. Kolm suuremat osteti ära lääne korporatsioonide poolt, kes hakkasid tegema raha mitte alkoholi. Oldi suhteliselt agressiivsed. Tartu ostis ära Saaremaa ja Karksi. Viru Õlletehas aga Pärnu. Kadus vajadus ümbervillimise tehaste Raplas, Jõhvis ja Valgas (vist). Seoses sellega, et õlut hakati pastöriseerima sai murda välja oma nö territooriumilt. Samuti pikendas see toote eluaega. Kes nõuka ajal õllet joonud mäletavad, et tihti oli õlu hapuks läinud. Viru Nigula kvaliteet jäi aga sinna nõuka aega. Ei ole rentaabel toota saaremaal ja vedada suur osa oma toodangust mandrile. Kergem (loe odavam) on mandrilt saarele vedada.
    Mul puuduvad täpsed andmed, aga kui mu mälu mind ei peta siis kuni 2000 aastani Eesti õlleturg kasvas saavutades enam vähem praeguse taseme, mis on 120-140milj liitrit aastas. Ilmselt tuli see nii sisenõudluse kui ka ekspordi arvelt. Tavapärase Zhiguli ja Kuldse Odra asemel suudeti pakkuda teise maitsega tooteid. Ja nii ta tasapisi läks.

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Algselt postitas Shparkz Vaata postitust
    Untapped on laisa inimese tracker. Otsid nime, teed pildi, uploadid, annad mingi hinnangu 1-5 ja korras. Miinuseks on see, et andmebaas on ebatäpne ja spämmi on palju.
    RateBeer eelis on fantastiline andmebaas. Iga sisestatud jook käiakse manuaalselt kohalike adminide poolt üle. Ehk sa tead mida sa jood.

Leave a comment:

• Shparkz
    replied
    Untappd
    Ehk ka RateBeer?

Leave a comment:

• futbolidipaul
    replied
    Ma küsiks siin kohal, et juba ammu on ületatud piir, kus ma mäletan mis õlut ma proovinud olen ja veel enam mis moodi nad maitsesid. Kas ongi mingit head äppi, kus seda arvestust pidada?

Leave a comment:

Working...
X