Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti kohtunikud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• telekavaataja
    replied
    Balaball nr. 29

Juri Frischer - kes ütles, et kohtunikud ei räägi?

-kui rasked on nende trennid?
    -mida tähendab kohtuniku jaoks üks mängupäev?
    -mis toimus kurikuulsas olukorras Plotnikoviga?
    -miks lasti läbi KTMi apsakas?
    -ja üleüldse, Juri on megaäge inimene.

EESTIKEELSED SUBTIITRID!

Leave a comment:

• purgeenius
    replied
    Tunnustan kohtuniku, et Kure-Nõmme mängu peatas. Oleks pidanud seda juba varemtegema. Sellise tuulega on reaalne oht kõigile platsil ja selle kõrval olevatele inimestele, kuna võib miskit lendu minna ja vales kohas maanduda.

Kangelased on need kaameramehed, kes seal elu hinnaga mängu linti püüdsid. Ronige ise tormiga masti. Loodan, et nad oma sisikonda välja pärast sellist asja ei oksendanud

Leave a comment:

• Rein
    replied
    Sel korral natukene huvitavat kuulamist-

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Tegin ju video. Ma jätsin sealt välja arvutused, mille alusel määrasin palli asukoha väravajoonel:

- Küljejoone kaameraga vaadates, lugesin kui pikk on värav, ja kus on pall kõige "sügavamas" positsioonis. Sügavaim positsioon selgus värava taguse kaameraga - tuli lihtsalt küljejoone kaameralt leida kaader, kus Pechter oli samas poosis. Polnud raske. Mõõtsin üle ja sain, et pall asus värava x-teljel suhtes 2:7. Seejärel mõõtsin väravataguse kaamera nurga alt väravajoone pikkuse ja panin vertikaalse valge posti samas suhtesse (2:7) palli alla, värava joonele, mis näitab, et palle ei ületanud väravajoont.

Polnud aega kõike seda videos selgitada, sest miskipärast mu vegas jookseb text eventide peale kokku pidevalt.

Ning, minu sõnum oli lisaks ka see, et arutelu all peaks niisugune olukord ikkagi olema, isegi ilma täpse videokorduseta, kui on alust arvata, et kohtunik "läks ehku peale".
    Aga ma näen, et ma pole osanud ennast piisavalt mõistetavaks teha.

Vabandan internetiruumi raiskamise eest.

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Kohtunik peab pealelöögiga kaasa jooksma - mida ta ka videos teeb. Mis ei tähenda, et tal oleks hea positsioon nägemaks olukorda täpselt. Ma ei heida positsioonivalikule midagi ette. Ta jooksis nii kuis jaksas palliga kaasa.

Ja Urmar, tõesti, kui kohtuniku nähtavus oli halb, siis ta ei oleks pidanud arvamise peale väravat lugema. Nii see ongi ja peab olema.

Ma tahan öelda, et kohtunike koolitustel ilmselt ka rõhutatakse - kui sa ei näe, ära vilista (liputa). Antud olukorras - otsustades joonekohtuniku mõtteviivituse, positsiooni, Pechteri keha ja palli joone mitteületamise järgi - ta ei näinud, et pall oleks üle joon, aga ta mõtles, et oli.

Ma ei arva, et kohtunikud on lollid või et see joonekohtunik oleks nüüd üleüldine kaabakas, aga ma jään oma seisukohal, et antud olukorras kohtunik eksis. Ja mitte sellepärast, et olukord oleks olnud kaheti mõistetav, vaid sellepärast, et ta ei näinud, aga vilistas (liputas). Ja see on suhteliselt põhimõtteline viga, mida annab koolitustega parandada. St, õpetajana olen ma seisukohal, et me kõik eksime, aga selle jaoks, et järgmine kord enam ei eksiks, tuleb meil mõista ja tunnistada, et me eksisime.

Leave a comment:

• urmar
    replied
    Kohtunik oli muide õiges positsioonis. Ta ei peagi olema värava joonel vaid viimase kaitsjaga.
    Sellepärast ongi tehnoloogiat vaja, täitsa andestatav inimeksimus.[/QUOTE]

Kusjuures Pechter tegi kõik, et oma kehaga palli kohtuniku eest varjata, sisuliselt kulges palliga väravajoonel, kuigi võinuks lihtsalt eemale tõrjuda. Kohtunikule keeruline olukord, et mõistaks teda hukka.

Leave a comment:

• Nasfal
    replied
    Algselt postitas Sambaz Vaata postitust
    Ma näen, et sellised investeeringud ei ole vajalikud hetkel eesti vutile, meil on tähtsamad probleeme.
    +1111111 reaalselt võttes oleks pehmeltöeldes napakas ajada taga väravajoonetehnoloogiat suure raha eest, mida läheb vaja hooajajooksul ehk paar korda kui investeerida treeningvõimalustesse, mida kasutatakse hommikust õhtuni ning kus toimub reaalne areng.

Leave a comment:

• Sambaz
    replied
    Ma näen, et sellised investeeringud ei ole vajalikud hetkel eesti vutile, meil on tähtsamad probleeme.

Leave a comment:

• $$$
    replied
    Algselt postitas nonoh Vaata postitust
    Ei andnud hing rahu. Tegin video:

[/QUOTE]

Kohtunik oli muide õiges positsioonis. Ta ei peagi olema värava joonel vaid viimase kaitsjaga.
    Sellepärast ongi tehnoloogiat vaja, täitsa andestatav inimeksimus.

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Ei andnud hing rahu. Tegin video:

[/QUOTE]

Leave a comment:

• Kasper
    replied
    Video pealt ütleks jah, et pigem ei käinud pall väravas.

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Ma mõtlesin, et see oleks hea kvintessents huumorist - et nagu lause ise on labane ja süüdistab kedagi teist labasuses. A ju see lendas üle pea veits.

Leave a comment:

• LeeMarx
    replied
    PS! Ema on sul labane.
    Netihiiro tase!

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    "Mittefikseerimist" ei ole olemas. Kohtuniku tegu ehk akt on fikseerimine. Antud olukorras ta fikseerib, kas pall on üle värava joone või ei ole.

Sinu küsimusele vastuseks - kui kohtunik on kindel, et pall on üle värava joone, peab selle fikseerima.
    Kui kohtunik on kindel, et pall ei ole üle värava joone - nagu antud olukorras kus ta ise oli umbes viie kasti joone peal ja olukorra järgselt alles otsustas oma lippu lehvitada - siis ta ehku peale fikseeris värava. Ta polnud kindel, sellest ka see viivitus. Pärast, kordusest vaadates on selge, et pall ei olnud üle värava joone - aga see on videokorduse rõõm.

Ma ei ütle, et kohtunikud peavad olema ilmeksimatud, üldse mitte. Aga kohtunike treening sisaldab ju õpetust, et kui sa ei ole kindel, siis tagantjärgi välja mõelda on väga-väga libe tee. Kui sa ei ole kindel, et midagi toimus - pall ületas joone, puudutas kätt, kas keegi tegi vea vms, siis ei vilista. Fikseeritakse ainult neid olukordi, milles ollakse kindlad. See on raudne reegel.

Vaata ise videokordust, ta jäi olukorda hiljaks, jooksis nurgalipu juurde positsiooni, kui väravavaht juba minema jalutas, hakkas seejärel tagasi tulema ja otsutas siis, et ei - pall ikka läks üle joone ja vilistas. Hämmastav ebapädevus.

Mängija pasa kohta - ma pole kordagi öelndu, et väravavaht käitus tollel hetkel õigesti või eksimatult. Ei. Aga selle teema nimi on siiski kohtunikud eksole.

PS! Ema on sul labane.

Leave a comment:

• LeeMarx
    replied
    Joonekohtunik tammeka-viljandi mängus. Ehku peale värav fikseerida. Tase!
    Ehku peale väravat mitte fikseerida on parem? Igatahes, mängija paska kohtuniku kaela veeretada on suht labane. Move on!

Leave a comment:

Working...
X