Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Reisimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• telekavaataja
    replied
    Algselt postitas marv3llous Vaata postitust
    May god have mercy on your soul. Juulis trambivad turistide hordid su põrmuks seal. RIP.
    Ma ei tea, tundsin end suht hästi.

Algselt postitas ericbana Vaata postitust
    Pigem ei ole. Ma käisin Roomas 2009.aastal CL-i finaali vaatamas. Ehk siis mai lõpus ja juba siis oli Sixtuse kabelisse mingid debiilselt pikad järjekorrad.Ei kujuta ettegi, mis olukord juulis on. Sisuliselt oleks pool päeva seal kulutanud, et kokkuvõttes üsna suvalisse kabelisse pääseda. Rooma vanas osas on nii palju muud põnevat vaadata, et ka tagantjärgi ei kahetse absoluutselt.

Mul endal on selline kiiks, et kui vähegi pikemalt mõnes linnas (va suured metropolid) olen, siis ostan päevapileti ja sõidan trammiliinid läbi, nii palju kui jaksab. Huvitavamates kohtades tulen maha, vaatan ringi ja sõidan uuesti edasi. Saab väga hea ülevaate ka nendest kohtadest, mis otseselt turistikad pole. Kohati leiab veel ägedamaid kohti nii.

Me olime Roomas kokku nädal ja mingi viiendal päeval tegime nii, et ostsime päevase metrookaardi ja käisime kõik metroopeatused läbi. Kuna Roomas on (või vähemalt siis oli) ainult kaks metrooliini, siis on mingi poole päevaga täiesti tehtav. Ja sai päris kiire ja hea ülevaate ka sellest Roomast, kuhu iga turist kohustuslikus korras ei satu.

Kokkuvõttes Rooma on megaäge. Üks mõnusamaid sihtkohti, kuhu seni sattunud olen. Vähemalt siis, kui turistid veel täielikult ei lämmata. Seega juulis võib tunne teine olla. Samuti on juulis halb see, et mänge pole
    Sellest oli rohkem abi. Samas nagu mina sain aru, siis metroliini on rohkem, lihtsalt need 2 on kesklinnalähistel.

Rooma oli chill. Vatikanis Sixtuse kabelisse järjekorda oodata ei viitsinud. Eeldatavalt oli see 2-3h pikk. Roomas endas on sadu ilusaid kirikuid, kus on palju ilusam, kui selles Vatikani omas. Lihtsalt Vatikanis käidud.

Colosseumi järjekord oli 40 minutit. See oli peamiselt varjus, seega kannatasime ära. Käidud.

Pantheonis käidud (sissepääs tasuta).

Trevi purskkaev õhtul käidud.

Kogu Vanalinn on pmst käidud. Kilometraa˛ 6 päevaga (ainult kõndides- 120km).

Pitsat sai ka suvalises urkas söödud. Kusjuures mitu korda. Üks kord olime pühapäeva õhtul mingi suvalise Luigi "pitsabaaris" ja samas kohas lällasid kohaliku Kopli elanikud. Luigi õiendas nendega pikalt, et näe turistid tulid ja üldse ärge läbustage siin. Vennad olid täis, aga Roma mängis sõpaka Tereki vastu ja võitis, seega kõigil oli hea meel.

Viimasel päeval läks hotelli juurest mingi veetoru maalihke tõttu katki ja tänaval voolas suure kiirusega palju külma vett, aga suures plaanis meid ei mõjutanud.

Rooma veidi räpane ainult. Muidu itaallased on ägedad. Tänud kõigile, kes kirjutasid.

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    Algselt postitas erxu Vaata postitust
    Lõuna-Itaaliasse minek 6-ks päevaks, täpsemalt Napolisse. Mida soovitate ja kuhu minna? Endal hetkel plaanis Rooma, Vesuuvi, Pompei, Amalfi rannik ja Ischia saar. Kuidas autorendi ja liiklusega on - saab hakkama ilusti sõitmisega? Olen kuulnud et Napoli kandis liiklus täielik katastroof.. Minek on sept lõpus - kuidas ilm võib olla? Rannas kannatab olla?
    tunnen kaasa. miks nii vastikusse riiki lähed? Ja kas naisega või ilma?

Leave a comment:

• erxu
    replied
    Lõuna-Itaaliasse minek 6-ks päevaks, täpsemalt Napolisse. Mida soovitate ja kuhu minna? Endal hetkel plaanis Rooma, Vesuuvi, Pompei, Amalfi rannik ja Ischia saar. Kuidas autorendi ja liiklusega on - saab hakkama ilusti sõitmisega? Olen kuulnud et Napoli kandis liiklus täielik katastroof.. Minek on sept lõpus - kuidas ilm võib olla? Rannas kannatab olla?

Leave a comment:

• Nurmekas
    replied
    Minu arust kontrollitakse mingeid slaavlasi, kes ilmselgelt mingite suurte produkte täis spordikottidega tahavad peale ronida (a la Horvaatia otsad).

Leave a comment:

• risto
    replied
    Algselt postitas bubbles Vaata postitust
    Kui hoolikalt airbalticu käsipagasi mõõte kontrollitakse? Kui kohver on laiuselt 25 mitte 20cm. Hakkavad jamama?
    95% et ei kontrollita, 5% et kontrollitakse ja siis omakorda 50/50
    Alguskohaga Tallinnast ei ole probleeme olnud. Riias on kaks korda nokitud aga kuna kaalu polnud ollagi, siis ei tehtud suuremat numbrit

Leave a comment:

• telekavaataja
    replied
    Kui hoolikalt airbalticu käsipagasi mõõte kontrollitakse? Kui kohver on laiuselt 25 mitte 20cm. Hakkavad jamama?
    Oman umbes 5-6 kogemust AirBalticuga. Kellelgi ei kontrollitud. Samas ma vb ei vaadanud liiga tähelepanelikult. Mul oli kohver mõõdus.

Leave a comment:

• bubbles
    replied

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    Algselt postitas ShatAp Vaata postitust
    Sai veedetud natuke aega Hispaanias. 3 päeva Barcelonas, 4 Valencias. Barcelonasse väga tagasi ei tõmba. Barcelonas sai käidud Camp Nou'l (kuigi Barca fänn pole, aga kui juba seal sai käidud, siis võis üle vaadata). Sagrada Familia ja muid asju sai ka vaatamas käidud.
    Valencia oli palju parem linn minu arvates. Sinna läheks küll tagasi, kõik tundus kuidagi mõnusam ja rahulikum. Mustlasi ka seal väga ei näinud või sellist kahtlast rahvast. Sai käidud ka härjavõitlust vaatamas, enne sinna minekut väga polnud aimu, mis seal toimub. Algul tundus natuke jube, aga peale esimest võitlust juba harjus ära. Päris huvitav kogemus oli see.

Rannaala oli Valencias muidugi väga suur. Kaugustesse vaadates ei olnud näha ka, et inimesi vähemaks jääks. Rahvast oli ikka päris palju.

Kokkuvõttes mõnus reis, käisime 8kesi, kõigil jäid asjad alles. Rongiga Barcelonast Valenciasse oli ka täitsa ok sõita, nägi väiksemaid külasi, mis mere ääres olid jne.
    tavapäraste mandri-Hispaania sihtkohtade Barcelona, Madriid, Malaga ja ka Valencia asemel soovitaks kui vähegi võimalik külastada Sevillat. Lihtsaim vist sobitada seda Malagasse sõiduga. Aga kuna Sevillas tõusevad temperatuurid eelkõige juulis-augustis üle 30 kraadi, tavaline 35-40, ja tuult ka pole, õhk ei liigu, siis sinna soovitaks minna pigem mai-juuni või siis septembri teine pool-oktoober

Leave a comment:

• ShatAp
    replied
    Sai veedetud natuke aega Hispaanias. 3 päeva Barcelonas, 4 Valencias. Barcelonasse väga tagasi ei tõmba. Barcelonas sai käidud Camp Nou'l (kuigi Barca fänn pole, aga kui juba seal sai käidud, siis võis üle vaadata). Sagrada Familia ja muid asju sai ka vaatamas käidud.
    Valencia oli palju parem linn minu arvates. Sinna läheks küll tagasi, kõik tundus kuidagi mõnusam ja rahulikum. Mustlasi ka seal väga ei näinud või sellist kahtlast rahvast. Sai käidud ka härjavõitlust vaatamas, enne sinna minekut väga polnud aimu, mis seal toimub. Algul tundus natuke jube, aga peale esimest võitlust juba harjus ära. Päris huvitav kogemus oli see.

Rannaala oli Valencias muidugi väga suur. Kaugustesse vaadates ei olnud näha ka, et inimesi vähemaks jääks. Rahvast oli ikka päris palju.

Kokkuvõttes mõnus reis, käisime 8kesi, kõigil jäid asjad alles. Rongiga Barcelonast Valenciasse oli ka täitsa ok sõita, nägi väiksemaid külasi, mis mere ääres olid jne.

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Ei jõudnudki rohkem miskit soovitada sulle. Kuidas saar meeldis? Ma ise plaanin kunagi veel tagasi minna. Lõuna-Kreeta jäi mul suht läbi käimata.
    Võtsime kolmeks päevaks rendiauto ja jõudsime saare läänepoolse osa (nii põhja kui lõuna) kenasti läbi käia. Samaria oru retk on "must do". Chania ja Rethimno vanalinnad on "must see". Ilusaid rannakesi ja külakesi on paljudes kohtades, Elafonisi rand on kordumatu. Väidetavalt Balose oma ka, aga sinna ei jõudnud. Kissamos, Falasarna, Agia Roumeli, Marmara, Chora Sfakion olid ka toredad ja ilusad. Palmirand Prevelis oli ka omapärane. Knossos oli pigem pettumus. Ideon Andron ei ole sinna sõitu väärt, kui omaette elamuseks ei pea sügavatele ja kõrgetele mängedele sõitmist. Mägedes sõitmist saab piisavalt, kui üritada ükskõik kuhu lõunasse sõita.

Ehk saab kunagi saare idaosa ka läbi käidud.

Leave a comment:

• bubbles
    replied
    Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
    Hotell on mul Chania ja Rethimno vahel. Dramia on vist selle piirkonna nimi. Ehk kui seal piirkonnas on midagi "must see", siis võid öelda
    Ei jõudnudki rohkem miskit soovitada sulle. Kuidas saar meeldis? Ma ise plaanin kunagi veel tagasi minna. Lõuna-Kreeta jäi mul suht läbi käimata.

Leave a comment:

• Svenniid
    replied
    Ola comrades!

"Must see" või muid soovituslike kohti teel Liepajasse ja Palangale?

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    tra D

mul selliseid olukordi u 25-30 olnud. Tähendab, siis olukordi, kus kohad sitasti võetud. Olen juba strati valmis mõelnud. Iga kord kui näen väheke vastumeelsust, ütlen kohe ära, et "tähendab, meil on praegu valida, kas me lähme tülli ja te saate oma koha ning te peate minu kõrval 2,5h istuma või ma tänan teid vastutulelikkuse eest ja saame kõik mõnusalt reisi nautida".

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    No asi läks veel edasi, et mingi härrasmees tuli ja ütles, et minust kolm rida tagapool on vaba koht, et äkki vitt läheks sinna? Tema jauras, et ta on maksnud ja tema tahab enda kohta. Ma siis saatsin ta vittu ja läksin enda 25. kohale ja hakkasin birdmani vaatama. Kui mutt õnnelikult enda kohal magama hakkas jääma, siis ütles minu tuttav talle, et ta vajab nüüd ja kohe vetsuminekut. Enivei, siis tuli see mutt minu juurde ja karjatas, et ma tõmbaks enda tüdruksõbra juurde istuma. Ma siis karjusin vastu, et kuradi lits, mu on film pooleli. Õnneks sain Riiga jõudes kainemaks ja mingit suuremat kaklust ei tulnud.

Leave a comment:

• marv3llous
    replied
    Väga hea!

Leave a comment:

Working...
X