Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Pelmeenid!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• eika
    replied
    Jup. Pelmeenipitsa on oosom, pelmeenisupp veel oosomim. Et mingi "praen ja panen hapukoort peale" shit on ikka väga amatööri jutt.

Leave a comment:

• billy t
    replied
    Algselt postitas Iceman Vaata postitust
    pelmeene tatrapudruga
    i don't even..

küll aga olen kuulnud, et pelmentšikuid ja pizzat edukalt miksitakse ehk et sulanud plönnid vajutad nö põhjaks, maltsad ja juust peale, ahju ja voilaa! tulemuse eest ei vastuta - kaebuste püsimise korral või kõrvaltoimete tekkimisel pidage nõu arsti või apteekriga!

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas norsk Vaata postitust
    See nätske ots polegi söömiseks mõeldud. Sellest hoitakse kinni, et oleks mugav hinkaali seest puljongit lürpida.

Enda lemmikud on jätkuvalt kollase pakiga hiinakad. Keedetult, peale võid, natuke hapukoort ja musta pipart.
    Ma tean. Lihtsalt, et ilma selle otsata.

Leave a comment:

• norsk
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    ...nagu ilma selle vastikult nätske osata Gruusia hinkaalid.
    See nätske ots polegi söömiseks mõeldud. Sellest hoitakse kinni, et oleks mugav hinkaali seest puljongit lürpida.

Enda lemmikud on jätkuvalt kollase pakiga hiinakad. Keedetult, peale võid, natuke hapukoort ja musta pipart.

Leave a comment:

• Kasepats-Pidur
    replied
    Viimasel ajal (või noh, kuskil kord kuus) olen kahes variandis pelmeene teinud:
    a. koos mingi külmutatud vokkseguga (juurviljad) praadides.
    b. vormiroana ahjus koos muna-vahukoore segu ja erinevate juurviljadega

Muidu varem meeldis mulle pelmeene lihtsalt ahjus teha. Ilma lisanditeta, natuke oliiviõli, pöördõhk peale ja täitsa head tulid.

Endiselt on favoriidiks kollases pakis Hiina pelmeenid, aga huvi pärast peaks proovima minikaid ka, jutu järgi võiks need mu kahte retsepti täitsa kenasti sobida.

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Kõige vastikum oli see hetk, kui olid jäätunud pelmeenid tulikuuma panni peale pannud ning lisaks ka tule maksimumi peale keeranud. Seejärel tuli mõistagi kärsahaisu peale ära võtta, aga siis oli seal kusagil keskel mingi pehme jääkülm pelmeen jäänud. Vaat see oli übervastik.
    Novot, ega kõik ei oskagi pelmeene teha

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas elx Vaata postitust
    Täpselt - tuleb õige kogus teha. Kuigi mul on meeles, et kunagi ülikooli ajal sai üks kordpelmeenid rohke hapukoorega üle valatud ja olude sunnil nad seejärel ilma ühtegi söömata jahedasse pandud. Tulemus oli selline, et kui neid hiljem külmast peast sõin, hakkas see variant nii meeldima, et kordasin seda mitmed korrad sihilikult.
    Kõige vastikum oli see hetk, kui olid jäätunud pelmeenid tulikuuma panni peale pannud ning lisaks ka tule maksimumi peale keeranud. Seejärel tuli mõistagi kärsahaisu peale ära võtta, aga siis oli seal kusagil keskel mingi pehme jääkülm pelmeen jäänud. Vaat see oli übervastik.

Leave a comment:

• elx
    replied
    Täpselt - tuleb õige kogus teha. Kuigi mul on meeles, et kunagi ülikooli ajal sai üks kordpelmeenid rohke hapukoorega üle valatud ja olude sunnil nad seejärel ilma ühtegi söömata jahedasse pandud. Tulemus oli selline, et kui neid hiljem külmast peast sõin, hakkas see variant nii meeldima, et kordasin seda mitmed korrad sihilikult.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas nikitheone Vaata postitust
    Kuulge, rääkige palun, mis te teete allesjäänud pelmudega? Või noh, eile tegime liiga palju pelmusi ja ei jaksanud ära süüa. Nippe, kuidas neid täna normaalselt süüa? Niisama panni peal soojaks lastes ei ole enam väga head
    Kurat, pelmeenide pelmudeks kutsumine on ikka väga kooseluseadus...

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Algselt postitas nikitheone Vaata postitust
    Kuulge, rääkige palun, mis te teete allesjäänud pelmudega? Või noh, eile tegime liiga palju pelmusi ja ei jaksanud ära süüa. Nippe, kuidas neid täna normaalselt süüa? Niisama panni peal soojaks lastes ei ole enam väga head
    Tuleb teha õige portsion. Mul pole kunagi üle jäänud.

Leave a comment:

• nikitheone
    replied

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Aa, kunagi Donetskis EM-i aegu ühe vanapaari juures tuba rentides sain lahkumispäeva hommikuks terve suure liuatäie selliseid suuri ja väga mahlaseid isetehtud pelmeene. Mammi tegi neid ikka mingi tund aega. Rääkis, et kuidas liha tuleb võtta selline parajalt rasvane, sest muidu lähevad pelmeenid kuivaks. Pelmeenid olid rangelt keedetud ja nägid välja nagu ilma selle vastikult nätske osata Gruusia hinkaalid. Ühesõnaga ports oli võimas. Vanahärra otsis veel konjaki ka välja ja nii me seal viinapuude all sõime-jõime. Nad olid veel Venemaalt pärit ja tulnud Ukrainasse pensionipõlve veetma, kuna olla rahulikum ja puha. Praegu hakkasin mõtlema, et kui pekki ikka nende arvestus läks ja tea, mis seisus see kant üleüldse on.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    Ma imestan, et pelmeenid nii pop söök on. See rohkem selline säästukas nagu ka praekartulid, selline tudengiõhtusöök. Nüüd ei kipu küll eriti pelmeene sööma...

Aga kunagi sai neid üsna samamoodi tehtud nagu ka Mõnuagent_007.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Mina tegin kunagi ülikooli ajal pelmeene valemiga, et pann kuumaks, pelmeenid peale ja kui kärsahaisu tunda, siis oli aeg ära võtta. Seejärel hapukoort lademes peale. Samas hakkasin kogu seda teemat lugedes mõtlema, et vist pole juba mingi neli aastat pelmeene tehtud. Esiteks on nad natuke liiga rasvased ja pärast haiseb terve köök ka pelmeenide järgi. Aga ülikooli ajal, noh, siis oli tõesti igati ok söök - odav ja üleüldse.

Leave a comment:

• Ericc
    replied
    Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
    Keep it simple. Keeda normaalses suuruses kõige odavamaid (ja paremaid) "Economy" pelmeene. Lisa soola. Kui pinnale kerkivad, viska nad pannile, mis on eelnevalt kuumaks aetud ning õline. Prae pelmeene keskmisel kuumusel koos kaanega kuniks pelmeenid muutuvad kergelt kuldseks. Vahepeal pead neid mõistagi ka segama, et üks pool ära ei põleks. Kui pelmeenid on mõlemalt poolt kuldsed, siis on söök valmis, lükka taldrikule ning lisa hapukoort. Ongi kogu valem. Parimad pelmeenid garanteeritud.
    See on hea valem, teen isegi nii. Mina lisan karrit ainult soola asemel.

Leave a comment:

Working...
X