Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
õlle joomine
Collapse
X
-
Sai ka Imperialid ära maitstud: minu arvamus vastupidine, Ale on väga hea, Gold... meh. -
Põrgu valiti aasta või kaks tagasi parimaks pubiks. Isegi endale meeldib sinna minna. Aga eelmine aasta oli paar ebameeldivat kogemust, kui seal käisid mingid suured lärmavad seltskonnad, kes jõid kiirelt täis ja räuskasid ja segasid õlle nautimist. Minu jonnakas soov, aga kui ma joon kvaliteet õlut, siis ma tahaks seda väikeses suminas nautida, mitte kui keegi räuskab üle pubi: "Kas sa ikka tisside vahele ka panid?" ja "T*ra orikat ei pakugi või?". Ahjaa. Meeldib ka see, et teenidajad teavad ka mida pakuvad.
Seda öeldes meenus, et üks neiu tahtis mulle külma London Pride pakkuda ja ütles, et seda juuaksegi külmalt. Vesteldes omanikuga sellel teemal, kummal õigus oli lubas omanik järgmine kord õiges temperatuuris seda pakkuda. Vot need on kliendi suhted.Leave a comment:
-
Vanalinnas on koht nimega Põrgu.
Õllevalik on suur. Vähemalt minusuguse tavapubi külastaja jaoks.
Proovisin nimekirjast kahte.
1) Old Speckled Hen. Inglismaalt. Enne sööki. Mõnusalt mõrkjas, kreemise vahuga ja igetepidi ponks õlu.
2) Aech misiganes rauchbier. Saksamaa. Söögikõrvale. Mõnusalt suitsuse lõhnabukletiga. Seaprae kõrvale suurepärane. Tumeda värviga ja münusa maitsega. Samas jalkakõrvale kodus üle ühe pudeli ei suudaks tarbida.
Kõige kallim õlu oli 26 eur, 0,75 liitri eest. Mingi Belgia õlu. Saadaval ka Saaremaa koduõlu. Toit oli ka väga hea.
Leave a comment:
-
-
-
Õllemeistri suurim väärtus ongi kannatlikkus. Ma ei saa aru, mis mõte on elavat pärmisetet omale vabatahtlikult sisse ajada? Kõht on kinni v midagi? Käärimisprotsess käärimisnõus kestab vähemalt nädal aega ja selle lõppemist saab kindlaks teha hüdromeetriga. Kui käärimine on lõppenud, siis tuleks kogu kraam villida laagerdumiseks (ja karboniseerimiseks) lisasuhkruga ankrusse või pudelitesse, rusikareegli järgi vähemalt kaheks nädalaks. See muidugi oleneb õllest, praegu mul ankrus üks Diavolo nimeline õlu, mis laagerdub kuni 8 nädalat.
PS tallinna kraanivesi on jumala ok. ei ole seda tarvis läbi keeta.
Õlle kangust mõjutab see, kui palju suhkruid pärmil on süüa. Kui ei taha, et sõber kohe magama jääks, pane lihtsalt vähem suhkrut, mitte ära joo mingit poolkäärinud manti.
Kalameeste asemel soovitan huvilistel lugeda hoopis pruulimine.ee foorumit.Leave a comment:
-
Kes siis nädalaid oodata viitsib?
Ega see "teise päeva õhtu" pole mingi kvaliteedimärk, aga ikka lased kruusitäie ja vaatad, et kas juba vahutab. Kui virre korralikult kohe käima läheb siis 5 päevaga saab joodavaks küll.
Leave a comment:
-
-
Katlakivi on karbonaatidest (põhiliselt kaltsiumkarbonaadist ja magneesiumkarbonaadist) koosnev sade, mis tekib vesinikkarbonaate sisaldava kareda vee kuumutamisel (keetmisel) katelde, keedunõude, torude vms sisepinnaleAlgselt postitanud kasutaja Stok pooltMillise rõhu ja temperatuuri juures Sa vett keedad, et sealt raua ja lubja välja keedad?Leave a comment:
-
Kuda ta sul teise päeva õhtuks juba mekkimiskõlbulik on? Mina mäletan oma kogemustest, et paar nädalat ikka läks aega.Keedad vee kuskil panges. Kui kraanivesi on korralik ja puhas, siis omal vastutusel võib otse kraanist kuuma vee ka ankrusse lasta. Segad maltoosa ja suhkru vee hulka. Kui vesi on jahtunud (kannatab kätt pikemalt sees hoida), siis teed pärmi sõrmede vahel pudiks ja lisad ankrusse (ei sega, vaid paned kõige peale). Lased paar tundi kuni pool päeva toanurgas seista. Kui pärm korralikult käima on hakanud (kogu vedeliku pealispind on valge), siis ankur õhukindlalt kinni. Esimese päeva võiks toatemperatuuril käia, siis võib kuhugi jahedamasse kohta viia. Kui kiire on, siis võib muidugi saunalaval ka hoida. Alates teise päeva õhtust hakkab mekkimine ning lõpuks on õlu otsas või läheb halvaks.Leave a comment:
-
Paar korda olen kuuma kraaniveega teinud ja pole hiljem mingit vahet täheldanud. Ida-Virumaa lõunaosa, korralik põhjavesi.Leave a comment:
-
Läbi tuleb mudiugi keeta, eriti linnavesi, mine sa tea, mis rauda, lupja ja muuid halbu aineid seal sees õllele on, mida läbikuumutamisel pole.Leave a comment:
-
Mee lisamine on hea mõte, tegi maitse oluliselt paremaks. Ja vee tasub ikka läbi keeta, nii igaks juhuks. Pärast kõigil kõhud lahti ja hea kraam raisus
Kalale.ee foormis oli mälu järgi päris asjalik teema. Keda huvitab võib kaeda.Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: