Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

õlle joomine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Zigmaister
    replied
    Algselt postitas tempo Vaata postitust
    Ega ma suurem asi ekspert ole, aga paar korda olen teinud. Nii 3a tagasi. Lihtsalt meeles, et esimene päev lahtiselt soojas ja siis punn peale ja jahedasse. Aga omaette sündmus see tegemine küll. Eriti meeldiv osa on see, kui hiljem sõpradega garaažis timmida vaikselt, kuna paagist väljutamine ja vahu taandumine võtab omajagu aega.
    Kaunis hästi hakkab pähe ka, aga 50l tehes viskab kopa mitmeks aastaks ette.
    PS! Kangemad mehed lasevad lisaks viinapudeli ka põhja
    Meil tekkis see probleem, et algul ei julgenud palju teha, kuna pole kaua teinud, tegime cirka 15-20l, nüüd tundubki, et aur ei jõua üles, aga eile jõin cirka, 500ml ära ja mõnus hakkas juba, see raibe on ikka nii ELAV

Leave a comment:

• Kasepats-Pidur
    replied
    Lihtne variant aka gurmaanid pööravad pilgu mujale

Vaja:
    Õlleankur (25-30 liitrised on tavalised vanakoolikad)
    Kaks pudelit maltoosat
    Kilo suhkrut
    Vett
    50g pärmi

Keedad vee kuskil panges. Kui kraanivesi on korralik ja puhas, siis omal vastutusel võib otse kraanist kuuma vee ka ankrusse lasta. Segad maltoosa ja suhkru vee hulka. Kui vesi on jahtunud (kannatab kätt pikemalt sees hoida), siis teed pärmi sõrmede vahel pudiks ja lisad ankrusse (ei sega, vaid paned kõige peale). Lased paar tundi kuni pool päeva toanurgas seista. Kui pärm korralikult käima on hakanud (kogu vedeliku pealispind on valge), siis ankur õhukindlalt kinni. Esimese päeva võiks toatemperatuuril käia, siis võib kuhugi jahedamasse kohta viia. Kui kiire on, siis võib muidugi saunalaval ka hoida. Alates teise päeva õhtust hakkab mekkimine ning lõpuks on õlu otsas või läheb halvaks.

Mina olen viimasel ajal lisaks suhkrule ka purgi või pool mett lisanud. Annab mõnusa meki ja kannatab vähe hiljem, kui muidu soru juba kibedaks läheks, ka juua.

Suurt maitseelamust ei saa, poeõllest tohutult odavam ei tule, aga paar korda aastas võib mässata ja teha.

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Sooviks ka koduõllet teha. Mida selleks vaja on ja kuidas protsess välja näeb?

Leave a comment:

• tempo
    replied
    Ega ma suurem asi ekspert ole, aga paar korda olen teinud. Nii 3a tagasi. Lihtsalt meeles, et esimene päev lahtiselt soojas ja siis punn peale ja jahedasse. Aga omaette sündmus see tegemine küll. Eriti meeldiv osa on see, kui hiljem sõpradega garaažis timmida vaikselt, kuna paagist väljutamine ja vahu taandumine võtab omajagu aega.
    Kaunis hästi hakkab pähe ka, aga 50l tehes viskab kopa mitmeks aastaks ette.
    PS! Kangemad mehed lasevad lisaks viinapudeli ka põhja

Leave a comment:

• Zigmaister
    replied
    Meil tekkis väikene jama, tihendist immitses läbi, seega pidime seda natukene tuunima, nüüdseks on asi korras. Aga, raske öelda hetkel palju atte on, olen homme kindlasti targem, hetkel juba vahtu on õllel peal cirka 3-4cm.

Leave a comment:

• tempo
    replied
    Algselt postitas Zigmaister Vaata postitust
    [ATTACH=CONFIG]1971[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]1972[/ATTACH]

Endal käib selline asi juba kolmandat päeva! Kuradile need poeõlled.
    Mitu at'i sees on? Kolmas päev soojas toas peaks ikka väga jõhkra vungiga käima ning bakterid ära tapma.

Leave a comment:

• mg
    replied
    Algselt postitas Zigmaister Vaata postitust
    [ATTACH=CONFIG]1971[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]1972[/ATTACH]

meil siin kodus ,, käib ka samasugune tünn. seekord pandi ingverit sisse, eks siis ole varsti näha
    ingveril on vist antibakteriaalsed omadused, vast ei tapa pärmi ära.

Leave a comment:

• Shaq
    replied
    Algselt postitas Markko Vaata postitust
    Saku uus regiooniõlu - Le Mans

Kui ülejäänud linnade nimelised õlled on veel põhimõtteliselt joodavad, mõni rohkem, mõni vähem, siis see on tippude tipp. Nisuõllele (loe: Stuttgart) lisatud kilo suhkrut ja ongi uus õlu valmis.

Võimas tootearendus või nagu nad ise ütlevad kuskil pudelisildi peal - õllekultuur
    Manchester( oli vist Saku toodang), oli täiesti korraliku maitsega.

Leave a comment:

• Zigmaister
    replied
    DSC00074.jpgDSC00073.jpg

Leave a comment:

• mg
    replied
    mulle le mans meeldib, prantslased joovadki nisuõlut sidruniga

ja zavvis oli/on soodukaga, et 1,5 juurot siis

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Algselt postitas Markko Vaata postitust

Kui ülejäänud linnade nimelised õlled on veel põhimõtteliselt joodavad, mõni rohkem, mõni vähem, siis see on tippude tipp. Nisuõllele (loe: Stuttgart) lisatud kilo suhkrut ja ongi uus õlu valmis.

Võimas tootearendus või nagu nad ise ütlevad kuskil pudelisildi peal - õllekultuur
    See Le Mans on nagu õlu+rakvere viiner.

Leave a comment:

• Markko
    replied

Leave a comment:

• mjaasa
    replied
    Algselt postitas budulojus Vaata postitust
    Nüüd siis on proovitud ka Karksi Hele eripruul
    Jõin seda mõni aeg tagasi. ei tundunud just kõige parem olevat. Meenutas limpsi rohkem :P

Leave a comment:

• budu
    replied
    Algselt postitas Stjopa Vaata postitust
    Sama siin! Ning isegi konsum toetab väikse alega, ehk siis 59senti per štükk! Saluut
    No see on ju super! Aga no liiga algusega ikka pandi korralikult pange!

Leave a comment:

• Stjopa
    replied
    Algselt postitas budulojus Vaata postitust
    Premium liiga auks on täna ka vaid premium!
    Sama siin! Ning isegi konsum toetab väikse alega, ehk siis 59senti per štükk! Saluut

Leave a comment:

Working...
X