Lihtne - isiklik kasutajakogemus.
On olnud erinevaid arvuteid mis tööandjad on välja käinud, uuendanud jmsiganes.
Ka suuremate failide töötlemisel olen ise tajunud vahet sujuvuses ja suutlikkuses kas on 8 gb või 16 gb op mälu.
Ja ca 1000 EUR vs mingi 600 EUR pilli puhul loodan seda vahet, et 600se tean ette, et saan sitema asja JA pean mingi 2-3 aasta pärast välja vahetama.
Samas korraliku pilli ostmisega loodaks, et 4-5 aastat kvaliteeti ja rahu. Lõpuks tuleb 1000 EURine pill siis näiteks 5 aasta peale 200 EUR aasta, kehvema asjaga tuleb kehvem kasutajakogemus ja >200 EUR aasta kohta.
Aga ilmselt Lenovo T14 lähebki käiku. Hea sõbra sõber tegeleb nende maaletoomisega ja uurin tema kaudu mingit sõbradiili.
Tänud kaasamõtlemise eest.
Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
Rumalad küsimused ootavad vastuseid
Collapse
X
-
-
-
tekib küsimus et kui mänge ei mängi, siis miks on vaja 16giga rami või 1000+ eurist arvutit? vana hea Hinnavaatlus.ee - filtreeri tootja, speci või muu alusel mis huvi pakubMust reede tulemas.
Oleks vaja läpakat.
Pigem ostaks mingi äriklassi aparaatumi, aga lolliks ei raatsi ka maksta. Kas tunduks realistlik saada mingi 750-800 EURiga midagi adekvaatset. A'la HP EliteBook seeria või mingi kabedam Dell Latitude? Ilmselt Lenovo ThinkPad jääb sellest hinnaklassist välja.
Vanus juba selline, et päriselt oleks oluline see, et aku peaks, masin vastu peaks, office ja brausereid jookseks. Mänge ei mängi. Pigem eelistaks 16 GB ram'i kui see on variant.
Andke nõu. Eks kui on mõjuvaid põhjuseid siis võib hinnaklassi ülespoole nihutada. Ei taha kahe aasta pärast uut ostma minna.... Eelmise ringiga sai mindud madalama otsa Dell Latitude peale mis oli tehase poolt "refurbished" ja kahjuks totaalfeil. Aku suri ära, kiirelt jäi aeglaseks ja muidu ka pettumus paraku..
kui sa just läpakaga tennist mängima ei hakka siis nt Lenovod peaksid aastaid vastu pidamaLeave a comment:
-
PC-de maailmas Thinkpadi T-seeriast paremat töölooma vist pole? mul T480 üle kahe aasta kõvasti vatti saanud ja ei näita mingeid väsimise-kulumise märke (Dellidel on tavaliselt selleks ajaks juba pooled klahvid küljest pudenenud). uuena maksis 800 €. see on muidugi üldse haruldane isend ja itimeeste unelm, sest aku ja (mõlemad) mälud on vahetatavad – uuemad mudelid seda ei võimalda, aga on see-eest õhemad/kergemad. näiteks:
https://www.lenovoarvutid.ee/pood/le...d-t14-gen2-r5/
suht sama:
Lenovo ThinkPad P14s on täpselt samas korpuses nagu on T14. Arvuti korpus on kaetud musta soft-touch värviga, mis küll kipub näpujälgi vastu võtma, aga jätab eemalt ilusa ja elegantse mulje. Sisendite poolest on P14s täpselt nii rikkalik kui üks sülearvuti olema peab – klassikalise USB-A ning USB-C, HDMI, ID-kaardilugeja ning Micro SD pesadega. Samuti on võimalik arvutile paigaldada ka 4G moodul – nii on mobiilsele internetile ligipääs kõikjal. ThinkPad P14s ekraan on aga pigem paremate hulgast. Vähemalt 300-nitine ekraan annab võimaluse tööd teha ka eredamas keskkonnas, kuna ekraani, erksus, ja tänu sellele ka värvid, on ilusamad ja kirkamad kui enamikel selle hinnaklassi sülearvutitel. Arvuti sobib hästi inimesele, kes hindab füüsilist vastupidavust ning võimsuse ja sisendite olemasolu – tihti lähetustel töötavad inimesed, ettevõtete juhid ning programmeerijad ning lisaks miks mitte ka kvaliteeti hindavad üliõpilased.
disclaimer: otsene kogemus nendega puudub.Leave a comment:
-
enamasti probleem pole füüsilises usb-c ühenduses, vaid selles, mis kapoti all jookseb (draiverid jms). thunderbolti protokolli ka kõigil pole. mõne doki külge käib mõni läppar isegi topelt usb-c ühendusega. ehk siis tasub ikka enne üle uurida, kas ja mis ühildub.Leave a comment:
-
Noh, mul polegi ühtegi laadijat, sest kodus laen dokist, tööl laen dokist. Aga see tõestab mu väidet, sest ma laadisin su Delli laadijaga Maci!
Tööarvuti laadija ehk leiaks kuskilt üles, aga ma ei viitsi...Leave a comment:
-
Reaalselt on veel kuskil mõni tootja, kes USB-C’d ei kasuta?
Leave a comment:
-
sõltub arvutist, sõltub dokist, sõltub laadijast. igasugu ühilduvuse jamasid võib ette tulla ristkasutusega. mida odavam arvuti, seda suurem tõenäosus. maci maailm on tõesti lihtne, sest ainult üks tootja. windowsil on tootjaspetsiifilised asjad.Leave a comment:
-
-
Dafak? Sama doki taga saab kasutada nii Windowsit kui Maci. Rääkimata kahest eri Windowsi tootja arvutitest.Leave a comment:
-
osta sama bränd (aga sobivam mudel), mis tööarvuti. siis on õppekurv väiksem ja saab sama doki-laadijaga mõlemat kasutada, juhul kui kuvari(te) ja hiire-klaveriga töölaud ka kodus üles pandud.Kurat, kirjuta veel unise peaga.
See välistus jäi lisamata, et puudub soov Apple'i toodetega tegemist teha.
Tahan, et täna ja homme oleks tööarvuti ja isiklik arvuti täielikult asendatavad, ehk kui tegelen mingi failiga Excelis, siis tahan, et saan selle saata vajadusel tööarvutist isiklikku ja tagasi.
Minu paha, et see mainimata jäi, aga ootaks pakkumisi väljaspool Apple'i maailma. Telefon on ja jääb Androidiks ja arvutite osas puudub huvi ja viitsimine uue OP-süsteemiga ennast kurssi viia.Leave a comment:
-
Kurat, kirjuta veel unise peaga.
See välistus jäi lisamata, et puudub soov Apple'i toodetega tegemist teha.
Tahan, et täna ja homme oleks tööarvuti ja isiklik arvuti täielikult asendatavad, ehk kui tegelen mingi failiga Excelis, siis tahan, et saan selle saata vajadusel tööarvutist isiklikku ja tagasi.
Minu paha, et see mainimata jäi, aga ootaks pakkumisi väljaspool Apple'i maailma. Telefon on ja jääb Androidiks ja arvutite osas puudub huvi ja viitsimine uue OP-süsteemiga ennast kurssi viia.Leave a comment:
-
M1 Macid on head, jah. Kui ma poolteist aastat tagasi läpakat otsisin, siis enam-vähem sarnaste parameetritega Windowsid olid veel kallimad. Samas tasub arvestada, et Airil pole jahutust ehk kui sa kavatsed arvutile mingilgi määral "kuuma anda", pane parem paarsada eurot juurde ja osta Pro.Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: