Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti koondis

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• meesmuiste
    replied
    Algselt postitas Sambaz Vaata postitust
    Kasper esitas eilsel pressikal mu meelest kõige tähtsama küsimuse üldse. Kas vutiliit plaanib spordipsühholoogi palgata? Kui Aivar juba eos paneb selle plaani juba prügikasti, siis nagu mida kuradit? Ikka eriti allahinnatakse selle ameti tähtsust. Ideaalis vajab iga U koondis kuni A koondiseni välja spordipsühholoogi.
    Seejuures jalkaliidus on selline inimene olemas ja usun, et ta jagab ka hea meelega nõu. Ja kui uus peatreener avaldab soovi sellise ametimehe järele, siis küll ka selline võetakse. Samas ilmaselt (minu tõlgendus) eeldatakse, et A koondises on väljakujunenud isiksused ja koos viibitakse ikkagi vähe, et seepärast ehk otsest vajadust pole.

Võib olla vajadus on, ma ei tea seda, ent kindlasti on see sageli alahinnatud pool tippspordis. Samas Poom oma raamatus rääkis, kuidas ta kogu aeg abi sai, Levandi sai pidevalt tuge kunagi jne. Et see mingi uus teema nüüd ka pole.

Leave a comment:

• Mehhanisaator
    Guest replied
    Algselt postitas Sambaz Vaata postitust
    Kasper esitas eilsel pressikal mu meelest kõige tähtsama küsimuse üldse. Kas vutiliit plaanib spordipsühholoogi palgata? Kui Aivar juba eos paneb selle plaani juba prügikasti, siis nagu mida kuradit? Ikka eriti allahinnatakse selle ameti tähtsust. Ideaalis vajab iga U koondis kuni A koondiseni välja spordipsühholoogi.
    Spordis täidab siiski treener suuresti seda rolli minu meelest. Lisaks mulle jääb mulje, et treeneribrigaadil oli vaat, et rohkem seda psühholoogi vaja. Nagu välja käidi, on vaja lihtsalt õigete omadustega treenerit. Kes oskab meestega ümberkäija. Kellele piitsa, kellele präänikut. Igaüks on meist erinev. Mõne mängija peale ongi vaja karjuda ja sõimelda. Teisega jälle rahulikult rääkides saab maksimumi välja.
    Vajaka jääb meil minuarust siiski mängule häälestamisel ja poolaja juttudel. Seal ei suudeta mehi piisavalt motiveerida. Ja psühholoog ei tule sul 15 min ennem mängu või vaheajal meeskonda üleskütma. Sellega peab treener hakkama saama.
    Et see nüüd eilsepäeva põletaivam küsimus kindlasti polnud. Või olen ma valesti arusaanud?

Leave a comment:

• telekavaataja
    replied
    Minu meelest "Pikk ette ja ise järele" jõudis hea punktini. Mängijate seas ei ole neid "isiksusi". Nii imelik, meil on ju nii palju häid inimesi kasvamas kogu aeg...

Leave a comment:

• Sambaz
    replied

Leave a comment:

• Mehhanisaator
    Guest replied
    Algselt postitas LaRaBla Vaata postitust
    Üks asi, mis mind jubedalt häirib on see kui keegi ütleb, et jutt on loll, aga sealjuures ei seleta, mis talle selle jutu juures nii loll tundus.
    Okei. Esiteks Islandist. Need kes 30-35 Islandit turniirile viivad on hetkel mingi 10-15 aastased poisid. Me ei peagi neind praegu nägema ja kuulma. Olen nõus kihlveo vastuvõtma. Aga miks ma vastata ei viitsinud oli see lause, et islandaste edu taga on pigem õnn kui tõsine töö. Palju õnne. Kahju, et meil sellist "õnne" pole. Me 4x suurem riik. Äkki viskab õnne veel enam peale ja kui Island pani fortuuna toel 1/8 finaali, siis meil äkki naeratab õnn nii, et purjetame finaali välja, seejuures tööd ei olegi vaja teha. Ei, Island ei koolitanud noortetreenereid metsikult, arendanud infrat jne jne. Puhta õnne ja vähe parema generatsiooni pealt tuli. Kusjuures parem gene kukkus kuskilt kogemata juhuslikult välja. 😮

Järgmine "huvitav" lõik. Mingid küprose klubid kes vahepeal turniiridel mängivad. Kus Küprose oma poisse põhimõtteliselt pole. Ja me peaksime sinna poole püüdlema ? Ei, aitäh. See oli teine üpris rumal punkt.

Sinu jutt koondisest, tulemustest ja midagi saavutamisest. Ning "kogemata" tulevatest headest mängijatest. On kah tore seisukoht. Loodan, et sinu mõttemaailmaga inimesed on Eesti Jalgpallist võimalikult kaugel. Muidu meie unistuseks jääbki Balti turniiri võit.

Kui sulle tuleb üllatuseks, siis EJL suunab raha ka klubide ja Premium liiga arengusse. Aga sinu lause persse koondis ja parem mõni klubi EL turniirile. On ka nii huvitav lähenemine, et ma ei osanudki midagi vastata. Peale selle, et kogu su tekst oli paras pullikaka ja üleüldiselt sul teistes teemades tuleb vähe andekamaid avaldusi.

Leave a comment:

• $$$
    replied
    Ma tahaks uskuda, et see on treenerite poolne otsus ja respekt ning aitäh selle eest. Kindlasti hea otsus pikas plaanis

Leave a comment:

• kesa
    replied
    Muuseas kui võrrelda Reimi aegses koondises üle 1000 min mänguaega saanud mängijate väljakul oldud ajal löödud ja sisselastud väravaid, siis paistab silma, et mõlemas on negatiivses mõttes esirinnas "tema pühadus" Konstantin Vassiljev

Mitme minuti tagant on mängija väljakul oldud ajal Eesti koondis skoorinud

62 min - Siim Luts - 1235 min
    72 min - Ragnar Klavan - 1080 min
    73 min - Karol Mets - 2250 min
    75 min - Mattias Käit - 1494 min
    75 - Taijo Teniste - 1886 min
    77 - Artur Pikk - 1236 min
    78 - Nikita Baranov - 1792 min
    81 - Henri Anier - 1778 min
    …………………………………………………………………..
    83 - Martin Reim - 3240 min
    ………………………………………………………...
    89 - Joonas Tamm - 1595 min
    93 - Madis Vihmann - 1665 min
    95 - Mihkel Aksalu GK - 1617 min
    102 - Sergei Zenjov - 1626 min
    104 - Artjom Dmitrijev - 1454 min
    110 - Konstantin Vassiljev - 1539 min

Mitme minuti tagant on mängija väljakul oldud ajal Eesti koondis lasknud endale lüüa.

44 - Artur Pikk 1236 min
    48 - Konstantin Vassiljev 1539 min
    51 - Taijo Teniste 1886 min
    56 - Karol Mets 2250 min
    59 - Siim Luts 1235 min
    61 - Henri Anier 1778 min
    62 - Mihkel Aksalu GK 1617 min
    64 - Ragnar Klavan 1080 min
    64 - Joonas Tamm 1595 min
    ……………………………………………………….
    68 - Martin Reim 3240 min
    ………………………………………………………..
    69 - Artjom Dmitrijev 1454 min
    72 - Madis Vihmann 1665 min
    74 - Sergei Zenjov 1626 min
    78 - Nikita Baranov 1792 min
    88 - Mattias Käit 1494 min

Leave a comment:

• tannn
    replied
    See soomlane, kes lätit juhendas vahepeal?

Leave a comment:

• LaRaBla
    replied
    Algselt postitas zaz Vaata postitust
    Keskmine Eesti koondislane mängib Premium liigas või istub Norras pingil. Kas tõesti on Portugali esiliiga tase madalam?
    Vaatasin kiirelt üle, kus mängivad P-Iirimaa ja Saksamaa vastu platsil käinud mängijad, tulemus on selline(kes kui palju mänguaega saab, ausalt, ei ole kursis):

Preemium Liiga 7
    Poola Meistriliiga 3
    Norra Meistriliiga 2
    Rootsi Meistriliiga 1
    Kasahhi Meistriliiga 2
    Sloveenia Meistriliiga 1
    Hollandi Esiliiga 1

Poola, Norra, Rootsi ja Sloveenia Meistriliigad on kindlasti tugevamad kui Portugali Esiliiga. Hollandi Esiliigat pean ka tugevamaks, Portugalis on tasemevahe suurte ja teiste vahel ikkagi suurem kui Hollandis. Kasahhi Meistriliiga tasemega ei ole täpselt kursis, aga küllap on ka tugevam. Preemium Liiga tipud oleksid ilmselt ka Portugali Esiliigas tipus, samas tõesti Preemium Liiga teise otsa meeskondade tase on üsna masendav. Aga ma arvan, et keskmiselt mängivad Eesti koondislased tõesti kõrgemal tasemel kui Kalaica.

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Palju arvamusi, aga usun, et antud olukorras tehti treenerite poolt õige otsus. Eesmärk peab olema 2020 Balti turniiri ja Rahvuste liiga alagrupi võit.

Kui peaks nimesid pakkuma, siis Pijpers tundub olevat üks nimi ja mõni tugeva natuuriga tänapäevase väljaõppega eestlasest treener teine nimi.

Leave a comment:

• eika
    replied
    Vaatan, et soccernet ise on võtnud üsna selge seisukoha asjas.
    Lisatud failid

Leave a comment:

• zaz
    replied
    Selle klubide nimistu kohta võib muidugi seda öelda, et nt. Benficas mängiv U-21 koondislane(Kalaica) saab tegelikult platsile vaid Portugali esiliigas, mis on ilmselt madalama tasemega liiga kui see, kus mängib keskmine Eesti koondislane. Et vahel võib klubi nimi ilus olla, aga reaalsust see ei peegelda. Käit "mängis" ka Fulhamis.
    Keskmine Eesti koondislane mängib Premium liigas või istub Norras pingil. Kas tõesti on Portugali esiliiga tase madalam?

Leave a comment:

• zaz
    replied
    Ma ei usu muidugi, et initsiatiiv tuli treeneritetiimi poolt tagasiastumiseks. Küllap seal ikka anti väga tugevalt valida, et on valik ja õige valik. Ja tehti siis õige valik ära. Aga, millest ma kohe üldse aru ei saa on see "tsitaat," ükstapuha siis kellepoolt välja mõeldud

"Möödunud nädalal saadud kaotuse järel puuduks meil tulevikus igasugune eksimisruum. See oleks järgmisteks mängudeks loonud õhkkonna, mis poleks koondist toetanud. Pidasime treeneritega nõu, kohtusime jalgpalliliidu juhatusega ja otsustasime esitada lahkumispalve,"

Ei no teretulemast tippjalgpalli! Või siis mitte?

Leave a comment:

• LaRaBla
    replied
    Ma mõtlesin rohkem sellised 23-25 vanusegrupis mängijaid, seetõttu see 10a oli võib-olla tõesti natuke halb benchmark. Selles vanuses peaks juba selge olema, kes on tasemega mängija ja kes mitte.

Selle klubide nimistu kohta võib muidugi seda öelda, et nt. Benficas mängiv U-21 koondislane(Kalaica) saab tegelikult platsile vaid Portugali esiliigas, mis on ilmselt madalama tasemega liiga kui see, kus mängib keskmine Eesti koondislane. Et vahel võib klubi nimi ilus olla, aga reaalsust see ei peegelda. Käit "mängis" ka Fulhamis.

Leave a comment:

• COYI
    replied
    4.1 miljonit vs 1.3 miljonit on ikka päris suur vahe. Lisaks, neil oli Šuker, nüüd on nö. "kuldne generatsioon", kes kõik on juba üle 30. Nimeta mulle mõni noor lootustandev Horvaatia täht, kes neid 10 aasta pärast MMi finaalini veel vedada võiks.
    Horvaatia U21 koondise kutid mängivad Marseilles, Benficas, Chievos, Liege's, Stuttgartis, Bordeaux's, Wolfsburgis, CSKAs, Rangersis...

Leave a comment:

Working...
X