Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Mis oli 100 aastat tagasi. Teadlikkus on arenenud.
Samuti Stok
Algselt postitas Stok
koroona. Minu arust pole see mitte pandeemia, vaid paanika. Tuuakse küll välja igasuguseid protsente, aga mitte nakatunute protsenti piirkonna elanike arvu suhtes ehk minu arust on tegemist üsna väikese inimgrupiga, mille mõju pushitakse kogu inimkonnale.
Sa tahad teada, mitu puud on mets? Ma ei tea isegi seda, palju gripp Eestis tapab, aga ma olen seda (rõhutan, ebaprofessionaalselt) meelt, et koroona on lihtsalt teistsugune gripp, mis tuleb ja läheb. See paanika teeb maailma majandusele oluliselt suuremat kahju kui neist inimestest ilma jäämine, kellele koroona läbipõdemine üle jõu käis/käib. Ja ärge nüüd tooge mu lähisugulasi mängu eks.
Noh, majanduslikult käidi USAs ühe tüübi poolt välja idee, et majanduskriisi vältimiseks peaksid kõik alla 50sed end koroonaga nakatama, siis nad ei kardaks midagi ja saaksid rahulikult tööl käia. Vanad surevad ära, seega on hea!
Kui minna küünilisemaks, siis võiks ju teha arvutuse, et kui palju pensionäre peaks lähima kolme kuu jooksul ära surema, et nende ravimisele ja pensionite maksmisele minevad kulutused ülejäänud languse ära kataks.
Itaalias levib koroonaviirus sisuliselt ainult Põhja-Itaalias ja ütleme, et see puudutab umbes poolt elanikkonda (pool Itaaliat on umbes 30 miljonit inimest). Haigusesse surnuid on kahe nädalaga ca 850 ehk siis iga 35 000. inimene. Eesti mõistes tähendaks see umbes 40 laipa. Ei ütleks, et see nüüd nii väike inimgrupp on ja seda isegi juhul, kui teeks need arvutused kogu Itaalia elanikkonna peale ehk räägiksime 20 surnust. Suht karm? Ei? Või mitme elaniku pealt sa näiteks Eestis ütleksid, et asi on problemaatiline? 100 laipa? 1000 laipa?
Aga eks see kõik on suhtline. Mõnikord saab nt autoõnnetuses neli inimest surma ja ollakse kurvad. Tegelikult võiks vabalt mõelda, et jumalast tühine protsent Eesti elanikest ju ja yolo!
Jah, pohhui see purjus Saaremaa roolijoodik, gripp tapab rohkem!
Itaalias levib koroonaviirus sisuliselt ainult Põhja-Itaalias ja ütleme, et see puudutab umbes poolt elanikkonda (pool Itaaliat on umbes 30 miljonit inimest). Haigusesse surnuid on kahe nädalaga ca 850 ehk siis iga 35 000. inimene. Eesti mõistes tähendaks see umbes 40 laipa. Ei ütleks, et see nüüd nii väike inimgrupp on ja seda isegi juhul, kui teeks need arvutused kogu Itaalia elanikkonna peale ehk räägiksime 20 surnust. Suht karm? Ei? Või mitme elaniku pealt sa näiteks eestis ütleskid, et asi on problemaatiline? 100 laipa? 1000 laipa?
Ega see tuleb praegugi igaltpoolt välja, et
Tavainimeste jaoks kehtib jätkuvalt see vanasõna, et ,,Üks surm on tragöödia, miljon surma on stastistika''
koroona. Minu arust pole see mitte pandeemia, vaid paanika. Tuuakse küll välja igasuguseid protsente, aga mitte nakatunute protsenti piirkonna elanike arvu suhtes ehk minu arust on tegemist üsna väikese inimgrupiga, mille mõju pushitakse kogu inimkonnale.
Itaalias levib koroonaviirus sisuliselt ainult Põhja-Itaalias ja ütleme, et see puudutab umbes poolt elanikkonda (pool Itaaliat on umbes 30 miljonit inimest). Haigusesse surnuid on kahe nädalaga ca 850 ehk siis iga 35 000. inimene. Eesti mõistes tähendaks see umbes 40 laipa. Ei ütleks, et see nüüd nii väike inimgrupp on ja seda isegi juhul, kui teeks need arvutused kogu Itaalia elanikkonna peale ehk räägiksime 20 surnust. Suht karm? Ei? Või mitme elaniku pealt sa näiteks Eestis ütleksid, et asi on problemaatiline? 100 laipa? 1000 laipa?
Aga eks see kõik on suhtline. Mõnikord saab nt autoõnnetuses neli inimest surma ja ollakse kurvad. Tegelikult võiks vabalt mõelda, et jumalast tühine protsent Eesti elanikest ju ja yolo!
Üks õppealajuhataja mõtles, et "türa, see on paanika" ja käskis õpilasel koolis olla - kool on praegu kinni.
Üks spordiklubi juhataja mõtles, et "türa, see on paanika" ja võttis Itaalia volletiimi vastu - nüüd on ise koroonas.
Üks lapsevanem mõtles, et "türa, see on paanika" ja saatis lapse pärast Itaaliast tulekut kooli - kool on praegu kinni.
Üks ajakirjanik mõtles, et "türa, see on paanika" ja läks pressipeole - nüüd on kõik meediaväljaanded kinni.
Kuna ma pole kunagi peljanud oma rumalust või ignorantsust välja näidata siis:
Defineeri pandeemia oma sõnadega. Ole aus ja ära googelda. Ei ole norimise pärast küsitud.
Kuna ma pole kunagi peljanud oma rumalust või ignorantsust välja näidata siis:
See oli hetkel küll jääpeale minek ilma uiskudeta...
"Mitmed õpilased on Delfile kinnitanud, et teadaolevalt vähemalt üks õpilane küsis otse õppealajuhataja Tiina Keremilt, et kui ta käis ohupiirkonnas suusareisil, kas ta võib kaks nädalat kodus olla. Kerem olevat väidetavalt vastanud resoluutselt eitavalt ja pidanud küsimust rumalaks. Maja peal teatati õpilaste seas seetõttu, et pelgalt selles piirkonnas käimine ei tähenda seda, et võiks mõneks ajaks koduõppele jääda."
Oligi seal Info jah teadetes, aga Emaili polnud jõudnud kuigi teised teated äriregistri kanded, avaldused, töökoha regamised jms tulevad ilusti läbi seega väga weird. Panin Emaili teele neile eks näha, mis vastavad, aga no fakt on see, et maksma ma pean ikka ja kurvaks teebki lihtsalt see, et ma teadsin, et kõik on korras ja uskusin, et kui hakkan riigi raha 0 intressiga omastama, siis küll kohe kõrri karatakse.
See tagasimaksetähtaeg on mingi a'la oktoober 2020. Saad veel riigi raha kasutada küll
Eesti.ee pealt vaatasid, mul on ka sinna info kinni jäänud kuigi peaks suunatud olema ?
Oligi seal Info jah teadetes, aga Emaili polnud jõudnud kuigi teised teated äriregistri kanded, avaldused, töökoha regamised jms tulevad ilusti läbi seega väga weird. Panin Emaili teele neile eks näha, mis vastavad, aga no fakt on see, et maksma ma pean ikka ja kurvaks teebki lihtsalt see, et ma teadsin, et kõik on korras ja uskusin, et kui hakkan riigi raha 0 intressiga omastama, siis küll kohe kõrri karatakse.
Leave a comment: