Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Rumalad küsimused ootavad vastuseid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• plastic'99
    replied
    Algselt postitas nonoh Vaata postitust

Palka tasub kindlasti teenida, aga ma usun, et siia ongi see koer maetud. Sest praegu tundub osadele inimestele, et avalikku sektorisse minnakse rikkaks saama, mitte palka teenima. Jah, härrased, kes teenivad 4k kuus naeravad selle üle, et 8k suuruse palgaga saadakse rikkaks, aga kui palju on Eestis peresid, kellele 5k suurune rahasüst päästaks päris paljudest igapäevamuredest ikka vägagi jupimaks ajaks? Võtaks nö pinge maha, kas tullakse ots-otsaga kokku kui pesumasin peaks katki minema vms. Ja seda, mida teha, kui lausa iga kuu 5k kontole tiksuks, ei suuda need inimesed üleüldse ette kujutada.
    Ma ei taha siin väga palju vastu vaielda selles osas, et mingis mõttes nõus ja nagu varasemalt mainisin, siis emotsionaalne teema ka. Aga kuna näide on väga tervisekassa juhi spetsiifiline, siis ma olen kimbatuses veidi, sest ma ei näe mitte mingit stsenaariumit, kuidas sinna juhiks saada näiteks konkreetse valdkonna tippspetsialisti - näiteks juhtimiskogemusega tippspetsialisti tervishoiuvaldkonnast seest. Selliseid inimesi on Eestis sadu, kellel sektoris palk no a la 5000+ näiteks (sealjuures ilma juhtimiskogemuseta). Päeva lõpuks ei mindud ka õppima eesmärgiga saada avaliku sektori juhiks vaid nt arstiks. Peab olema mingi väga spetsiifiline kombo a) juhtimiskogemustest ja -eeldustest koos b) täiendava sooviga panustada tervishoidu nö "ametnikuna", c) olla selle nimel ka nõus kaotama oluliselt töötasus ning d) olles nõus vastu võtma seda reaalset vastutust ja staatust/süljetopsiks olemist (sõltuvalt vaatenurgast)

Seega kui sektorist seest ei saa, siis saab kas a) erasektorist või b) avalikust sektori teistest valdkondadest (va kui juht tuleb a la SoMist). Ja nagu siin on ka korduvalt vihjatud, siis erasektorist sellise tasu eest paraku väga keeruline sellist inimest leida (mis tõesti ei tähenda, et neid ei ole olemas). Ja nüüd tõepoolest - kui juht tuleb kuskilt ministeeriumist eluaegse ametnikuna (loe: ehk tegemist on poliitiliselt määratud juhiga), siis 8500 on overkill, sest ta eesmärk on suurenäosusega täita avaliku sektori tippjuhina kellegi "tellimust ja ootust", mitte arendada valdkonda.

Leave a comment:

• vendetta
    replied
    Kui just mingi töö Berlingoga ei sõida tasub alati vahatada. Kestab päris hästi. Tavaline vaha, kui korralikult on tehtud, peab vastu 2 aastat umbes, isegi 3-4 aasta pärast on ka veel efekt täiesti tajutav. See jutt kehtib muidugi kui vältida harjadega pesulat, aga seda teeb iga kultuurne autopede nagunii

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Tahaks auto talvisest sopast puhtaks pesta ja ära vahatada. Kas ja millist vaha/pinnakaitset tasub peale panna? Kuidas need päriselt kestavad? Millel parim hinna-kvaliteedi suhe on? Kus kohas te laste enda autot väljast pesta ja vahatada?

Näide Värvilised pesulast:
    Püsivaha (kestvus 6 kuud) (100.00€)
    Kestevvaha Paint Sealant (kestvus 8-12 kuud) (140.00€)
    Keraamiline pinnakaitse (kestvus 1 aasta) (180.00€)
    Keraamiline pinnakaitse (kestvus 2 aastat) (250.00€)

Leave a comment:

• JuriM
    replied
    Algselt postitas Tofoa Vaata postitust

Ja põhjatu rahakott (City puhul).
    Jep, Liverpoolil rohkem õnne olnud skautimisega, samas City viimased ostud on läinud ka täkesse. Enam ei ole iga aken uut kaitsjat osta.

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Algselt postitas JuriM Vaata postitust

Pikajaline jalgpalliline strateegia ja peatreenerid kes on saanud täieliku klubi juhtide usalduse toimetada üleminekute turul nagu nad heaks peavad - ja enamus üleminekuid on õnnestunud ning sellest tulevad ka tulemused.
    Ja põhjatu rahakott (City puhul).

Leave a comment:

• JuriM
    replied
    Algselt postitas j6u1uv4n4 Vaata postitust
    Kuidas Liverpool ja Man City kõikidest teistest maailma jalkaklubidest nii palju paremad praegu on?
    Pikajaline jalgpalliline strateegia ja peatreenerid kes on saanud täieliku klubi juhtide usalduse toimetada üleminekute turul nagu nad heaks peavad - ja enamus üleminekuid on õnnestunud ning sellest tulevad ka tulemused.

Leave a comment:

• j6u1uv4n4
    replied
    Kuidas Liverpool ja Man City kõikidest teistest maailma jalkaklubidest nii palju paremad praegu on?

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Algselt postitas vtp Vaata postitust
    Ükski neist esitatud küsimustest ei haakunud minu mõtetega.

Muidu unustasin vist öelda, et pean samuti ebavõrdsust ühiskonnas probleemiks. Mu eelistus oleks seda siiski progressiivse maksusüsteemiga adresseerida, mitte saates minu jaoks veidrat sõnumit, et avalikku sektorisse ei tasu palka teenima minna, oodatud on vaid missioonitundest rabavad heategijad. Kui see oleks sõnum, poleks sul neid asjalikke spetsialiste seal ka enam kauaks.
    Palka tasub kindlasti teenida, aga ma usun, et siia ongi see koer maetud. Sest praegu tundub osadele inimestele, et avalikku sektorisse minnakse rikkaks saama, mitte palka teenima. Jah, härrased, kes teenivad 4k kuus naeravad selle üle, et 8k suuruse palgaga saadakse rikkaks, aga kui palju on Eestis peresid, kellele 5k suurune rahasüst päästaks päris paljudest igapäevamuredest ikka vägagi jupimaks ajaks? Võtaks nö pinge maha, kas tullakse ots-otsaga kokku kui pesumasin peaks katki minema vms. Ja seda, mida teha, kui lausa iga kuu 5k kontole tiksuks, ei suuda need inimesed üleüldse ette kujutada.

Leave a comment:

• Suvaline Jope
    replied
    Algselt postitas Jasper Vaata postitust

No sama katuse all ju. Live on seal olemas. Mis app neil on?
    Võta lahti err.ee ja sealt saad ühtmoodi ETV, ETV2 ja ETV+ lahti. Jupiteri all on ka lingid kõikidele kolmele ETV kanalile. Kõige nelja kanali striimimise äpid on nii Androidile kui näritud puuvilja produktidele.

Leave a comment:

• El President
    replied
    ETV+ on riik riigis. See pole eesti auditooriumile mõeldud. Äpp on ainult vene keeles. Isegi eestikeelset kava pole neil kuskil.

Leave a comment:

• Jasper
    replied
    Algselt postitas Suvaline Jope Vaata postitust

Miks ta seal peaks olema? Tal on oma veebileht ja omad äpid.
    No sama katuse all ju. Live on seal olemas. Mis app neil on?

Leave a comment:

• Suvaline Jope
    replied
    Algselt postitas Jasper Vaata postitust
    miks etv pluss saateid jupiteris pole?
    Miks ta seal peaks olema? Tal on oma veebileht ja omad äpid.

Leave a comment:

• Jasper
    replied
    miks etv pluss saateid jupiteris pole?

Leave a comment:

• vtp
    replied
    Ükski neist esitatud küsimustest ei haakunud minu mõtetega.

Muidu unustasin vist öelda, et pean samuti ebavõrdsust ühiskonnas probleemiks. Mu eelistus oleks seda siiski progressiivse maksusüsteemiga adresseerida, mitte saates minu jaoks veidrat sõnumit, et avalikku sektorisse ei tasu palka teenima minna, oodatud on vaid missioonitundest rabavad heategijad. Kui see oleks sõnum, poleks sul neid asjalikke spetsialiste seal ka enam kauaks.

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Algselt postitas LaRaBla Vaata postitust
    See artikkel paneb asjad natuke rohkem konteksti: https://investor.postimees.ee/750550...warren-buffett
    Jällegi, erasektor tehku, mis tahab. Või kas kontekst on see, et peaks Laanele ka 20k maksma?

Algselt postitas vtp Vaata postitust

Ma peegeldan, kuidas aru sain. Argument on, et Laaned ja Veskimäed jne võivad erasektorisse ära minna, meil avalikus sektoris võtta küll neid inimesi, kes sama pädevad, aga töö nt 4k eest ära teeks. Ühelt poolt täiesti nõus, et valdkondades sees on ülihäid spetsialiste. Ma ise ka üks neist, muidugi oleks mulle köömes miljardilise eelarvega organisatsioon ära juhtida. Aga sarnaselt ühe teise valdkonnas sees oleva, šarmantse ja mitmete selgelt väljakumavate juhiomadustega eelkõnelejaga ma ei teeks seda. Mitte 4k eest. Miks? Sest ma saaks erasektoris sama asja eest 20+, nagu LaRaBla viitas. Et selliseid kuluefektiivseid tegelasi ei leidu, viitavad ehk ka juhikonkurssid, mis on avalikud. Küll aga võib kindel olla, et kui see konkursil oodatav palganumber oleks paar Eesti keskmist, siis ilmuks sinna ikka mõni härra, kel ette näidata mitmekümne aasta pikkune juhtimiskogemus erasektoris. Selline, kelle kohta kõik küsivad, miks ta sellise palga peale läks. Missioonitundest, öeldakse. Alles hiljem selgub, et ta naise vennal on mingi hooldushaiglate monopol, mis äkitselt hirmus palju lepinguid hakkas saama. Keskkriminaalpolitseid tal siiski karta pole vaja, sest seda juhib sinna samuti 4k eest toodud sõber Aadu, kes arvab, et tema palk võiks väärikam olla ja aitab selle upitamiseks meelsasti jamadel kaduda.

Ehk need mõned tuhanded kuus, mis sa palgalt säästad, kahvatuvad nende miljonite kõrval, mis konkurentsivõimetu avaliku sektori korral hakkavad kuhugi kõrvale minema. Mis arvad, mis siis ravikindlustuse tase hakkab olema? Ausalt öeldes tõmbasid mul junni jahedaks sellega, et Heremi põhipalk on alla 6k ja boonuseid talle ei maksta. Loodame siis, et missioonitundest piisab.
    Et... Kõrge palk peaks aitama hoiduda korruptsioonist?
    Et... Tahame inimesi tööle, kellel on vaja korruptsioonist hoidumiseks kõrget palka?
    Et... Rikkad inimesed ei ole korrumpeerunud? Või on väiksema tõenäosusega korrumpeerunud kui keskklass? Või väiksema tõenäosusega kui palgavaesed?
    Et... Missioonitundest töötavad inimesed on kahtlane element, kellel võib olla mõni salajane motiiv tagataskus, aga ainult raha eest töötava inimese puhul on selge, et ta valis töö ainult raha pärast?

Ja loomulikult ma ei väida, et palga sääst omaks rahaliselt mingit märkimisväärset mõju, aga küsimus ongi rohkem sõnumis, kui milleski muus. Mu meelest on väga lühinägelik kasvatada elanikkonnas rahulolematust olukorras, kus see niikuinii kohe-kohe päris jõhkra hinnatõusu tõttu paratamatult kasvab. Ja ülla-ülla, selle hinnatõusu valuga saavad ikka kõige rohkem pihta see laisem pool elanikkonnast, kes alla mediaani teenib.

Leave a comment:

Working...
X