Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

Rumalad küsimused ootavad vastuseid

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused

• nonoh
    replied
    Algselt postitanud kasutaja plastic'99 poolt

Ma ei taha siin väga palju vastu vaielda selles osas, et mingis mõttes nõus ja nagu varasemalt mainisin, siis emotsionaalne teema ka. Aga kuna näide on väga tervisekassa juhi spetsiifiline, siis ma olen kimbatuses veidi, sest ma ei näe mitte mingit stsenaariumit, kuidas sinna juhiks saada näiteks konkreetse valdkonna tippspetsialisti - näiteks juhtimiskogemusega tippspetsialisti tervishoiuvaldkonnast seest.
    See valdkond jäi mulle hambusse katku ajal määratud tulemustasu tõttu olukorras, kus sisuliselt vist pole mitte ühtegi eestlast, kes poleks kokku puutunud pikkade ravi- ja/või eriarsti järjekordadega. Ja ei ole mingitki märki, et olukord läheks paremaks. Minu jaoks sellisel juhil puudub pädevus, kui ta laseb endale sellise tulemustasu määrata saamata aru sõnumist, mida see kannab ja vaenust, mida see tekitab. Või on tal sellest pohhui. Mõlemal juhul, ebalahe.

​​​​​​Sest no kui erasektoris ma saan veel tulemustasust aru - tulemus on rahaliselt mõõdetav, siis kuidaviisi see avalikus sektoris iga aastaselt nagu kellavärk tiksub? Mis tulemused? Et sai oma tööga - mille eest niikuinii saab korralikku töötasu - hakkama? Braavo. Terve Eesti rõkkab.

Leave a comment:

• vtp
    replied
    Palju tänapäeval tipp-topp baka- või magistritöö eest turul makstakse?

Leave a comment:

• plastic'99
    replied
    Algselt postitanud kasutaja nonoh poolt

Palka tasub kindlasti teenida, aga ma usun, et siia ongi see koer maetud. Sest praegu tundub osadele inimestele, et avalikku sektorisse minnakse rikkaks saama, mitte palka teenima. Jah, härrased, kes teenivad 4k kuus naeravad selle üle, et 8k suuruse palgaga saadakse rikkaks, aga kui palju on Eestis peresid, kellele 5k suurune rahasüst päästaks päris paljudest igapäevamuredest ikka vägagi jupimaks ajaks? Võtaks nö pinge maha, kas tullakse ots-otsaga kokku kui pesumasin peaks katki minema vms. Ja seda, mida teha, kui lausa iga kuu 5k kontole tiksuks, ei suuda need inimesed üleüldse ette kujutada.
    Ma ei taha siin väga palju vastu vaielda selles osas, et mingis mõttes nõus ja nagu varasemalt mainisin, siis emotsionaalne teema ka. Aga kuna näide on väga tervisekassa juhi spetsiifiline, siis ma olen kimbatuses veidi, sest ma ei näe mitte mingit stsenaariumit, kuidas sinna juhiks saada näiteks konkreetse valdkonna tippspetsialisti - näiteks juhtimiskogemusega tippspetsialisti tervishoiuvaldkonnast seest. Selliseid inimesi on Eestis sadu, kellel sektoris palk no a la 5000+ näiteks (sealjuures ilma juhtimiskogemuseta). Päeva lõpuks ei mindud ka õppima eesmärgiga saada avaliku sektori juhiks vaid nt arstiks. Peab olema mingi väga spetsiifiline kombo a) juhtimiskogemustest ja -eeldustest koos b) täiendava sooviga panustada tervishoidu nö "ametnikuna", c) olla selle nimel ka nõus kaotama oluliselt töötasus ning d) olles nõus vastu võtma seda reaalset vastutust ja staatust/süljetopsiks olemist (sõltuvalt vaatenurgast)

Seega kui sektorist seest ei saa, siis saab kas a) erasektorist või b) avalikust sektori teistest valdkondadest (va kui juht tuleb a la SoMist). Ja nagu siin on ka korduvalt vihjatud, siis erasektorist sellise tasu eest paraku väga keeruline sellist inimest leida (mis tõesti ei tähenda, et neid ei ole olemas). Ja nüüd tõepoolest - kui juht tuleb kuskilt ministeeriumist eluaegse ametnikuna (loe: ehk tegemist on poliitiliselt määratud juhiga), siis 8500 on overkill, sest ta eesmärk on suurenäosusega täita avaliku sektori tippjuhina kellegi "tellimust ja ootust", mitte arendada valdkonda.

Leave a comment:

• vendetta
    replied
    Kui just mingi töö Berlingoga ei sõida tasub alati vahatada. Kestab päris hästi. Tavaline vaha, kui korralikult on tehtud, peab vastu 2 aastat umbes, isegi 3-4 aasta pärast on ka veel efekt täiesti tajutav. See jutt kehtib muidugi kui vältida harjadega pesulat, aga seda teeb iga kultuurne autopede nagunii

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Tahaks auto talvisest sopast puhtaks pesta ja ära vahatada. Kas ja millist vaha/pinnakaitset tasub peale panna? Kuidas need päriselt kestavad? Millel parim hinna-kvaliteedi suhe on? Kus kohas te laste enda autot väljast pesta ja vahatada?

Näide Värvilised pesulast:
    Püsivaha (kestvus 6 kuud) (100.00€)
    Kestevvaha Paint Sealant (kestvus 8-12 kuud) (140.00€)
    Keraamiline pinnakaitse (kestvus 1 aasta) (180.00€)
    Keraamiline pinnakaitse (kestvus 2 aastat) (250.00€)

Leave a comment:

• JuriM
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Tofoa poolt

Ja põhjatu rahakott (City puhul).
    Jep, Liverpoolil rohkem õnne olnud skautimisega, samas City viimased ostud on läinud ka täkesse. Enam ei ole iga aken uut kaitsjat osta.

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Algselt postitanud kasutaja JuriM poolt

Pikajaline jalgpalliline strateegia ja peatreenerid kes on saanud täieliku klubi juhtide usalduse toimetada üleminekute turul nagu nad heaks peavad - ja enamus üleminekuid on õnnestunud ning sellest tulevad ka tulemused.
    Ja põhjatu rahakott (City puhul).

Leave a comment:

• JuriM
    replied
    Algselt postitanud kasutaja j6u1uv4n4 poolt
    Kuidas Liverpool ja Man City kõikidest teistest maailma jalkaklubidest nii palju paremad praegu on?
    Pikajaline jalgpalliline strateegia ja peatreenerid kes on saanud täieliku klubi juhtide usalduse toimetada üleminekute turul nagu nad heaks peavad - ja enamus üleminekuid on õnnestunud ning sellest tulevad ka tulemused.

Leave a comment:

• j6u1uv4n4
    replied
    Kuidas Liverpool ja Man City kõikidest teistest maailma jalkaklubidest nii palju paremad praegu on?

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Algselt postitanud kasutaja vtp poolt
    Ükski neist esitatud küsimustest ei haakunud minu mõtetega.

Muidu unustasin vist öelda, et pean samuti ebavõrdsust ühiskonnas probleemiks. Mu eelistus oleks seda siiski progressiivse maksusüsteemiga adresseerida, mitte saates minu jaoks veidrat sõnumit, et avalikku sektorisse ei tasu palka teenima minna, oodatud on vaid missioonitundest rabavad heategijad. Kui see oleks sõnum, poleks sul neid asjalikke spetsialiste seal ka enam kauaks.
    Palka tasub kindlasti teenida, aga ma usun, et siia ongi see koer maetud. Sest praegu tundub osadele inimestele, et avalikku sektorisse minnakse rikkaks saama, mitte palka teenima. Jah, härrased, kes teenivad 4k kuus naeravad selle üle, et 8k suuruse palgaga saadakse rikkaks, aga kui palju on Eestis peresid, kellele 5k suurune rahasüst päästaks päris paljudest igapäevamuredest ikka vägagi jupimaks ajaks? Võtaks nö pinge maha, kas tullakse ots-otsaga kokku kui pesumasin peaks katki minema vms. Ja seda, mida teha, kui lausa iga kuu 5k kontole tiksuks, ei suuda need inimesed üleüldse ette kujutada.

Leave a comment:

• Suvaline Jope
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Jasper poolt

No sama katuse all ju. Live on seal olemas. Mis app neil on?
    Võta lahti err.ee ja sealt saad ühtmoodi ETV, ETV2 ja ETV+ lahti. Jupiteri all on ka lingid kõikidele kolmele ETV kanalile. Kõige nelja kanali striimimise äpid on nii Androidile kui näritud puuvilja produktidele.

Leave a comment:

• El President
    replied
    ETV+ on riik riigis. See pole eesti auditooriumile mõeldud. Äpp on ainult vene keeles. Isegi eestikeelset kava pole neil kuskil.

Leave a comment:

• Jasper
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Suvaline Jope poolt

Miks ta seal peaks olema? Tal on oma veebileht ja omad äpid.
    No sama katuse all ju. Live on seal olemas. Mis app neil on?

Leave a comment:

• Suvaline Jope
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Jasper poolt
    miks etv pluss saateid jupiteris pole?
    Miks ta seal peaks olema? Tal on oma veebileht ja omad äpid.

Leave a comment:

• Jasper
    replied
    miks etv pluss saateid jupiteris pole?

Leave a comment:

Töötlen...