Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Keda valiksid kui valimised homme toimuks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Nahkpea
    replied
    Algselt postitas chac Vaata postitust
    ps.
    huvitava tähelepanekuna pole seda selget väljaütlemist kuulnud ka perekond Helme'de käest.
    Mina olen vanema Helme suust ja see oli valimiste-eelses saates Tallinna TV-s.

PS! Hakkas huvitama, et kas tõesti on Helmed nii kitsid olnud Krimmi annekteerimisest rääkima ja googledades jõudsin mitme Helme seisukohani, kus ta nimetab seda Venemaa okupatsiooniks. Enam selgem ei saagi olla.

Leave a comment:

• Felipe
    replied
    Kuidas ära tunda keskerakondlane?
    patoloogiline võimetus verbaalselt selge häälega välja öelda 3-sõnaline lause: "krimm kuulub ukrainale".

imho - see on lausa koomiline kuidas pr simson viskleb....
    Simson üritab perse kahte poolt soojas hoida, aga hetkel tundub, et see välja ei tule.

Leave a comment:

• chac
    replied
    Kuidas ära tunda keskerakondlane?
    patoloogiline võimetus verbaalselt selge häälega välja öelda 3-sõnaline lause: "krimm kuulub ukrainale".

imho - see on lausa koomiline kuidas pr simson viskleb....

ps.
    huvitava tähelepanekuna pole seda selget väljaütlemist kuulnud ka perekond Helme'de käest.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    +1
    samal ajal smäššin kärbsed (olgu et virtuaalseid) ja nutan taga maaelu - see on tõesti ikooniliselt koomiline

//a la deodorandiga sõnnikuhaisu vastu võitlen ma - kuid siiski maaelu poolt//

Sama lollaka pilguga vaatan töötava rahva eestkõnelejaid - sotside juhtkonda?!
    Eesti ühe rikkaima inimese poeg on hakanud nüüd äkki "töörahva huve" kaitsma?
    Võta keda tahes, mikser, palo, vassiljev, saar, anvelt, allik, mikko, raud... ilves, lauristin - on seal seltskonnas kasvõi ÜHTE TÖÖINIMEST a la poola Lech Walesa - kes nagu teaks omaenda isikliku kogemuse pealt ka - keda või mida ta õieti kaitseb või mille eest seisab?
    Mina ei mõelnud mingeid alltekste. Lihtsalt see oli nii naljakas lause, et anna otsad.

Leave a comment:

• Marek_T
    replied
    Palun, väga palun, ära mine päris värduks kätte ära. Ja ära topi mulle sõnu suhu. Aitäh.

Leave a comment:

• chac
    replied
    Algselt postitas Marek_T Vaata postitust
    Just siis, kui mõtled, et ega üks mees enam lollakamaks minna ei saa.
    oijah.
    tunded ilmselt vastastikused. kurb muidugi et emootikonidest (nagu ) aru ei saada.

aga mida ma saakski arvata mehest kes justkui tõsimeeli väidab et "päriselus" on eestis, täna, hulk jalgpallifänne kelle jaoks 20-30€ koguda suisa ilmvõimatu?!

küsisin hiljuti ühelt tuttavalt ukrainlaselt kes teenib meie rahas umbes 80-85€ kuus, kas tal oleks võimalik koguda 20-30€, näiteks pannes 10 kuu jooksul iga kuu 2-3€ kõrvale? vastas et jah, natuke nuputada siis saab ikka.... aga ju siis mõne mehe arvates siin eestis elavad jalgpallifännid "päriselus" kusagil veel vaesemini et selline säästmine meil siin eestis mitte kuidagi võimalik ei ole....

ja noh mis ametlik statistika, see kõik on muidugi bs, sellest pole vaja üldse välja teha.
    kas tuleb tuttav ette?

Leave a comment:

• count
    replied
    Keegi siin rääkis kullast. See siin on puhas kuld. Ausalt ja ilma keerutamata. Müts maha! So much burn!

“Ainult IRL-iga ei võtnud kontakti, sest pärast elamislubade-skandaali, millega nad said kohad parlamenti Vene rahadega, on mul nendega keeruline ühe laua taha istuda.”

Ka ei kohtunud Savisaar peaminister Taavi Rõivasega: “Rõivasega ei olnud mõtet kohtuda, sest ta ise ei juhi seda parteid.

Savisaare sõnul on Urve Palo ainuke „mees” Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas.

Leave a comment:

• mcnamara
    replied
    Võta keda tahes, mikser, palo, vassiljev, saar, anvelt, allik, mikko, raud... ilves, lauristin - on seal seltskonnas kasvõi ÜHTE TÖÖINIMEST a la poola Lech Walesa - kes nagu teaks omaenda isikliku kogemuse pealt ka - keda või mida ta õieti kaitseb või mille eest seisab?
    Just! Kus on lüpsjad ja keevitajad, kui neid on vaja? Ainult mingid neetud intelligendid istuvad partei juhtkonnas. Vaatasin võrdlusena Vares-Barbaruse esimest valitsust, võiks olla ju midagi sisuliselt sotsialistlikku, aga kus sa sellega - see oli ka täiesti lootusetu: luuletaja, ajaloolane, kontorirott. Mitte ainsatki päris tööinimest pole siin riigis kunagi võimul olnud!

Leave a comment:

• Marek_T
    replied
    +1
    samal ajal smäššin kärbsed (olgu et virtuaalseid) ja nutan taga maaelu - see on tõesti ikooniliselt koomiline

Just siis, kui mõtled, et ega üks mees enam lollakamaks minna ei saa.

Leave a comment:

• chac
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Kuld.
    +1

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Selles mõttes on teatud nurga alt - kurat küll, korista oma allkirjast see putukas ära, raisk, ma olen kaks korda äädikakärbse tapmise pähe ekraani smäššinud - maaelu suretamise jutul tõepõhi olemas.
    Kuld.

Leave a comment:

• zelee
    replied
    Kus piirkonnas tänases Eestis metsamaa (või isegi võsa) arvel põllumaid juurde tehakse, oskad sa mulle juhatada?
    Tartumaal Meeksi ja Kambja vallas olen mina näinud. 15-30 ha suurused tükid.

Seda enam aga jääb mulle täiesti arusaamatuks see, mil moel ja mispärast perifeeriaelu suuremas plaanis haldussuutmatult tapetakse. Võta seda ükskõik mis nurga alt, olgu selleks ühistransport, elementaarteenuste kadumine (post, poed, pangavõimekus) ja nii edasi. Argument? Argument on: raha pole, maal elamine on luksus, koli linna, kui hakkama ei saa.
    Sellest teemast on varemgi räägitud siin, aga lühidal kokku võtta siis on meil kasutusel uskumus, et riik peab olema võimalikult õhuke ja inimesed peavad iseendaga hakkama saama. Riik peaks pakkuma ainult kõige tähtsamaid eluks vajalikke teenuseid/hüvesid ning ülejäänu peaks toimima kommerts alustel. Olen optimistlik ning ennustan, et 10 aasta lõikes saadakse aru, et selline suhtumine ei toimi meil ning seda muudetakse. Muu euroopa on sellest aru saanud, meil kulub selleks veel aega.

Leave a comment:

• Marek_T
    replied
    Kus piirkonnas tänases Eestis metsamaa (või isegi võsa) arvel põllumaid juurde tehakse, oskad sa mulle juhatada?

Suures plaanis olen su jutuga täitsa nõus, üsna hästi kokku võetud. Seda enam aga jääb mulle täiesti arusaamatuks see, mil moel ja mispärast perifeeriaelu suuremas plaanis haldussuutmatult tapetakse. Võta seda ükskõik mis nurga alt, olgu selleks ühistransport, elementaarteenuste kadumine (post, poed, pangavõimekus) ja nii edasi. Argument? Argument on: raha pole, maal elamine on luksus, koli linna, kui hakkama ei saa.

Kuskohast need agraarsektori ettevõtjad oma tööjõu 10 aasta pärast võtavad? Palgatakse pagulased? Osalt kindlasti. Aga needki tahavad elada ja teenuseid tarbida. Ergo - kaovad nemadki esimesel võimalusel linna, puhtama lobi peale, kaubanduskeskusisse kenitlema.

Selles mõttes on teatud nurga alt - kurat küll, korista oma allkirjast see putukas ära, raisk, ma olen kaks korda äädikakärbse tapmise pähe ekraani sm䚚inud - maaelu suretamise jutul tõepõhi olemas. Mulle väga meeldib see, et maale tuleb noori peresid elama, aga enamus neist jätab endale tee linna lahti ehk et käivad linnas tööl. Golfimuruga taluõuedes resideeruvad noored pered ei lähe virtsa lükkama või keset ööd poegivat lehma assisteerima...

Leave a comment:

• zelee
    replied
    Kolin selle siia teemasse.

Algselt postitas Staadium Vaata postitust
    Ja mida sina teeksid, kui valitsus suretab välja sinu vanavanavanaisa poolt ehitatud farmi. Sina eestlasena lööks käega ja müüks maa koos taluga maha ja koliks linna elama, et minna Maximasse transameheks, või turvameheks?
    Traditsioonid, kultuur, oma rahvus...see on maal, mitte linnas! Eestiski käib selline maaelu väljasuretamine. Kui soovid teada, siis meie põllumehed kavatsevad koguneda Toompeal 10 päeva pärast. Kahjuks ma kardan, et meie maamehed nii uljaks ei läheks, nagu belglased. Kuigi oleks põhjust!
    Seda põllumajanduse väljasuretamise juttu räägitakse 94(?) aastast alates aga ometi pole see pärast aastatepikkusi püüdlusi õnnestunud. Põllule vaadata siis rügavad seal järjest uuemad ja uhkemad traktorid/kombainid. Vene tehnikat pole praktiliselt üldse näha enam. Võetakse rekordsaake ning puhastatakse metsast/võsast maad, et suurendada põllumaa pinda. Piimandussektoris on jah jama majas, kuid seal tundub olevat tõsine probleem selles, et teatud isikud ei saa omavahel läbi (vt. kruuda vs piimatootjad). Seakasvatuses möllab jah seakatk, aga kui sa tootjana oled kõik nõuded täitnud, siis makstakse sulle kahju kinni. (Millises teises sektoris on äririskid riigi poolt korvatud?) Oskad natukenegi raha küsida saad euroopa toetusega muretseda tehnikat, ehitada viljakuivateid ja loomalautasid. Nagu üks põllumees kord ütles mulle "pole vaja võtta kohustusi mida sa täita ei suuda".

Leave a comment:

• zaz
    replied
    Sa usud täiesti siiralt sellesse, et Eestis on olemas poliitiline jõud, kes päeva lõpuks hoolimata sõnades väljendatust ja valimisloosungeist ei jõuaks ikkagi tegudes välja selleni, et eri võtteid ja nõkse kasutades maaelanikkond tasahilju "optimeerida"? Kui jah, siis milline jõud või suund see oleks?
    Meie poliitiline establishment teeb otsuseid ju populaarsusküsitluste järgi. Kui on selge visioon, milliseks peab riik kujunema, küllap siis tehtaks ka ära.
    Probleemi tuum on aga selles, et valijaskond ei vaata tervikpilti ning lähtub loosungitest, mis tihtilugu ongi vastuolulised ning nii tekivad ka ebarealistlikud ootused.

Leave a comment:

Working...
X