320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Saksamaa koondise tegemised

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

  • marv3llous
    replied
    Algselt postitas Pints Vaata postitust
    Sinul hakkas ju piinlik, sina kiskusid selle rassismi teema siin kontekstist välja ja raiud, et praeguste arengute taustal Özil ei pidanudki teadvustama endale, et kohtumine Erdoganiga rakendatakse suure juhi valimisvankri ette. Halb ajastus ja lühinägelikkus Özili poolt.
    Mismoodi ma seda väitnud olen?

    Ütlesin ju, et arvestades nende sidemeid türgiga, siis poisid on/olid absoluutselt igatepidi peadpidi raske eseme ja kivi vahel. Lose-lose olukord. Ei nõustu Erdoganiga "koostööd" tegema - ilmselgelt sul omal või su perel ei pruugi nii hästi enam minna seal. Arvestades, et Mesut on ennast aastate jooksul päris tugevalt sidunud türgiga, pluss abiellub türklannaga lähiajal, siis ilmselgelt ei ole kasulik hakata protestima. Ilkayl oli ilmselt natuke rohkem võimalik saba jalge vahele tõmmata ning koondisekarjääri ambitsioone arvestades pidi kahest sitast ühe variandi valima. Mesut tegi teistpidise valiku. Ilmselgelt reetur, jah.

    DFB oleks saanud palju rohkem olukorra lahendamiseks ära teha. Nende soovimatus olukorraga paremini toime tulla, ongi Mesuti pettumuse ja vastuse ajendiks. See mis teda tabanud on, ongi rassism ja ksenofoobia ning ta ütles selle välja. Kui sa ütled, et vabanduste ja oma lojaalsuse tõestamiste kampaaniatega oleks pidanud seda olukorda ise päästma, soovi korral, siis muidugi oleks aga siin ju tema dilemma seisnebki - mõlemalt poolt astud kellegile varba peale. Kui tema raskest olukorrast päästmine oleks olnud DFB huvides, oleks saanud väga vabalt seda teha, lihtsam ja kasulikum oli aga tulemuste valguses ta üle parda visata.

    Leave a comment:


  • Pints
    replied
    Algselt postitas RealFan Vaata postitust
    Kogu vaidlus seisneb praegu selles, et kas Özili tümitamine Erdogani pildi pärast on "rassism" või mitte... või saan ma millestki valesti aru.
    Selle draama olemus on natukene keerulisem.
    Özil ei saanud aru, et tema kohtumise ajastus Erdoganiga oli kehv, siis peale MMi ujusid välja mitmed "arvamusliidrid", kes Özili mängu kritiseerisid, kaldudes äärmustesse. Özil tundes ennast solvatuna (õigustatult), otsustas lauale lüüa rassismi kaardi ja kõike vastavalt ka tõlgendada. Noh nagu madalalt haritud, kriminaalkorras karistatud muulased, kes tööd ei leia ja jauravad, et põhjuseks on nende diskrimineerimine (äärmusesse kalduv meelevaldne võrdlus).

    Tuletan veel meelde, et Gündogan, kes sai suurema "ämbriga" hakkama, pääses ristilöömisest, sest reageeris kiiresti.

    Leave a comment:


  • Pints
    replied
    Algselt postitas marv3llous Vaata postitust
    Mina ei ulugi midagi, ainuke kes siin korduvalt end puudutatuna tunneb oled ju sina. Lisaks tead täpselt mis kellegi motiivid olid ja näed läbi nende valed ning skeemid. Peremees, noh.
    Sinul hakkas ju piinlik, sina kiskusid selle rassismi teema siin kontekstist välja ja raiud, et praeguste arengute taustal Özil ei pidanudki teadvustama endale, et kohtumine Erdoganiga rakendatakse suure juhi valimisvankri ette. Halb ajastus ja lühinägelikkus Özili poolt.
    Mainin veel korra, et teistes asjades olen sinuga päri, Özilile tehakse liiga nende poolt, kes labaselt tema esitusi kritiseerivad.

    Selleks, et Erdogani motiive teada, ei pea sügavale kaevama, sest jälgisin pinksalt tema kampaaniat ja arenguid Türgis, sest ka mul on seal riigis omad huvid.

    Peremees võis sul tsoonis keegi olla, mitte mina.

    Leave a comment:


  • malagar
    replied
    Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
    Andres, viimase osaga, mis mulle vastasid 100% nõus ja tore kui nii arvad. See laulmise osa eelmises postituses jättis algselt vähe teise mulje ja tonaalsuse. Sellest ka minu reageering.

    Mis puudutab aga rahvuslust, rassi jm, siis tunnistan, et endal läheb väga kiirelt närv mustaks kui diskussiooni ja probleemi tuum/kausaalsus omistatakse rassile/rahvuslusele. Nagu ütlesin, siis olukorras, kus see tegelikult nii ei ole, on väga raske kuidagi edasi minna.

    kui me võtame mõned olulisemad tsitaadid ta jutust, nt

    "for me, having picture with President Erdogan wasn't about politics or elections, it was about me respecting the highest office of my family's country"

    Sorry, aga inimese või sportlase poolt (mitte poliitiku) on selline lause ja maailmavaade minu jaoks debiilne. Siin ei ole mingit küsimust rassis, päritolus, kodakondsuses, vaid puhtas maailmavaates. Ja see on minu poolt öeldud ka inimeselt inimesele, mitte eestlaselt türklasele, sakslasele, venelasele, mustanahalisele, asiaadile, kellele iganes. Ja nüüd selle peale hakata rassismi-kaarte laduma... see ei ole õige.

    kohe järgmine lõik

    "... and our meeting was not an endorsment about any policyes. In fact, we spoke about the same topic we do every time we have met - football - as he was a player in his youth

    öelge nüüd, et see ei ole facepalm viis kuidas maailma ja ennast ümbritsevasse suhtuda. Et pole vahet, mis inimene vabal ajal teeb, omavahel on mõnus saunas õlli võtta?

    "For me it didnt matter who was President, it mattered it was the President"

    lihtsalt omfg!?

    ühes lõigus on juba niivõrd palju ebasobivaid arvamusi ja nägemusi, et minu ja ilmselt ka paljude teiste maailmavaadetest lähtuvalt saab öelda, et tegemist on haige mõtlemisega. Ja ma saan täiesti aru kui keegi teine nii ei arva või näeb asja teistmoodi. Saan seda aru sellepärast, et maailmas ongi erinevaid maailmavaateid ning kui nii keel-põses öelda, siis reaalsuses ongi küllaltki palju haigeid inimesi meie ümber. Asja teeb aga veelgi hullemaks, et kuskilt tuldi ja virutati veel rassisti tempel ka külge.

    aga las see teema jääda. täiesti tunnistan, et olen küllaltki jäik sellistes diskussioonides ning ega ma oma arvamusi ei muuda. vaevalt ka kellegi teise omi suudan ka muuta, seega küllaltki mõttetu arutelu päeva lõpuks. väljas hea ilm ja jutud!
    Lojaalsus institutsioonile on haige? See mõtteviis on maailmas kaua olemas olnud ja üsna levinud. Ma ise seda tingimata heaks ei kiida, aga see on seesama et valitsus on debiilid aga ma olen riigile ustav, või nagu musketäride sarjas korduvalt oli teemaks - kuningas on litapoeg aga ma olen ustav kuningavõimule. Täpselt sama. Tegelt vähemal määral, kuna Özil väljendas austust ameti suhtes, mitte mingit pimedat ustavust

    Leave a comment:


  • RealFan
    replied
    Kogu vaidlus seisneb praegu selles, et kas Özili tümitamine Erdogani pildi pärast on "rassism" või mitte... või saan ma millestki valesti aru.

    Leave a comment:


  • marv3llous
    replied
    Mina ei ulugi midagi, ainuke kes siin korduvalt end puudutatuna tunneb oled ju sina. Lisaks tead täpselt mis kellegi motiivid olid ja näed läbi nende valed ning skeemid. Peremees, noh.

    Leave a comment:


  • Pints
    replied
    Algselt postitas SleepWalking Vaata postitust
    Esiteks, Özil oleks mu maitse järgi võinud ikkagi näha ka suuremat pilti. St mõista, et Erdoganiga kohtumine ei ole täna enam sama süütu kohtumine sõbraga nagu ehk vanasti. Selle kohtumise ja pildi kasutamine tolade poolt malakana ei oleks tohtinud talle tulla üllatusena. Lisaks võib ju küsida, kas on ikkagi võrdne kohtlemine see, kus Saksa rassistidele heidetakse nende rassismi ette, samas on Türgi president lihtsalt esiisade maa juht, keda tuleb kasvõi institutsiooni pärast austada? Ja veelkord, ka see ei õigusta rassistide rünnakut kohtumist ettekäändena kasutades.

    Teiseks jätab veidi silmakirjaliku mulje see viide Mercedesele. Kumb siis on – kas Mercedes on paha sellepärast, et lõikas ta kampaaniast välja või siis sellepärast, et teeb tossavaid diiselautosid, mis oskavad siiski tehnoülevaatust läbida? Kas tossavad diislid oleksid okei, kui Mesut oleks jäänud kampaaniasse alles? Või millal see mure nende autode pärast tekkiski?

    Aga seda öeldes – Özili staatus on Saksamaal peaaegu unikaalne. Seda haavatud ühiskonnas. Millal see oligi, kui ta kõige paremini integreerunuks nimetati? Sealt on nüüd vales suunas liikunud arengud (mida globaalsed trendid mõne jaoks kahjuks legitimiseerivad) viinud selleni, kus teda neetud türklaseks nimetatakse. Ja kuna ta veri pole ikkagi päriselt õiget värvi, on ta kahtlemata olnud juba aastaid ka koondises nähtamatu, eks ole. Loodud väravavõimaluste uus MMide rekord tema viimases mängus Saksamaa eest on ilus punkt. Ja üleüldse, enim loodud võimalusi mängu kohta kõigi MMil osalenute hulgas, kas polnud? Kahtlemata peamine vastutaja koondise läbikukkumise eest. Loomulikult oli Özil seejärel lehtede kaanepoiss, pealkirjade „see oli kunagi suur ja vägev riik“ valguses jne. Sest Erdogan ja üleüldse. Türklane.

    Arsenali toetajad on tihti tahtnud koondise-Mesuti näha Arsenali eest mängimas. Äkki nüüd saame. Igatahes saab Saksamaa tegeleda päris põhjalikult sisekaemusega. Ja DFB uue presidendi.
    +1 nagu ma juba mainisin, siis teda tümitati ülekohtuselt aga mitte rassi pärast.
    Loodetavasti saab tõesti DFB praegusest presidendist lahti, paljud loodavad seal Lahmi näha.

    Marv, ise sa hakkasid kõvatama ja piinlikust tundma ning siin Pravdadega loopima, nüüd ära ulu.
    Ongi naiivne arvata, et see oli pelgalt pilt, nagu ka Yana Toomi puhkus Süürias, kus ta väidetavalt polnud eurosaadik.

    Leave a comment:


  • Linnupoja
    replied
    Algselt postitas malagar Vaata postitust
    Ma ise pole multikulti pooldaja pigem vastupidi. Aga pagan asjad on persses kui heidetakse päritolu ette tüübile, kes pole mitte äsja sisse rännanud, vaid kelle pere on juba kolmandat põlve saksamaal elanud.
    1.Teed pilti diktaatoriga, kes ütleb, et armeenia genotsiidi pole toimunud, enda riigis kõik vähemused tapad ära jne

    2. Nutad, et saksamaa on rassistlik



    huumor

    Leave a comment:


  • plastic'99
    replied
    Andres, viimase osaga, mis mulle vastasid 100% nõus ja tore kui nii arvad. See laulmise osa eelmises postituses jättis algselt vähe teise mulje ja tonaalsuse. Sellest ka minu reageering.

    Mis puudutab aga rahvuslust, rassi jm, siis tunnistan, et endal läheb väga kiirelt närv mustaks kui diskussiooni ja probleemi tuum/kausaalsus omistatakse rassile/rahvuslusele. Nagu ütlesin, siis olukorras, kus see tegelikult nii ei ole, on väga raske kuidagi edasi minna.

    kui me võtame mõned olulisemad tsitaadid ta jutust, nt

    "for me, having picture with President Erdogan wasn't about politics or elections, it was about me respecting the highest office of my family's country"

    Sorry, aga inimese või sportlase poolt (mitte poliitiku) on selline lause ja maailmavaade minu jaoks debiilne. Siin ei ole mingit küsimust rassis, päritolus, kodakondsuses, vaid puhtas maailmavaates. Ja see on minu poolt öeldud ka inimeselt inimesele, mitte eestlaselt türklasele, sakslasele, venelasele, mustanahalisele, asiaadile, kellele iganes. Ja nüüd selle peale hakata rassismi-kaarte laduma... see ei ole õige.

    kohe järgmine lõik

    "... and our meeting was not an endorsment about any policyes. In fact, we spoke about the same topic we do every time we have met - football - as he was a player in his youth

    öelge nüüd, et see ei ole facepalm viis kuidas maailma ja ennast ümbritsevasse suhtuda. Et pole vahet, mis inimene vabal ajal teeb, omavahel on mõnus saunas õlli võtta?

    "For me it didnt matter who was President, it mattered it was the President"

    lihtsalt omfg!?

    ühes lõigus on juba niivõrd palju ebasobivaid arvamusi ja nägemusi, et minu ja ilmselt ka paljude teiste maailmavaadetest lähtuvalt saab öelda, et tegemist on haige mõtlemisega. Ja ma saan täiesti aru kui keegi teine nii ei arva või näeb asja teistmoodi. Saan seda aru sellepärast, et maailmas ongi erinevaid maailmavaateid ning kui nii keel-põses öelda, siis reaalsuses ongi küllaltki palju haigeid inimesi meie ümber. Asja teeb aga veelgi hullemaks, et kuskilt tuldi ja virutati veel rassisti tempel ka külge.

    aga las see teema jääda. täiesti tunnistan, et olen küllaltki jäik sellistes diskussioonides ning ega ma oma arvamusi ei muuda. vaevalt ka kellegi teise omi suudan ka muuta, seega küllaltki mõttetu arutelu päeva lõpuks. väljas hea ilm ja jutud!

    Leave a comment:


  • Andres.
    replied
    Algselt postitas SleepWalking Vaata postitust
    Esiteks, Özil oleks mu maitse järgi võinud ikkagi näha ka suuremat pilti. St mõista, et Erdoganiga kohtumine ei ole täna enam sama süütu kohtumine sõbraga nagu ehk vanasti. Selle kohtumise ja pildi kasutamine tolade poolt malakana ei oleks tohtinud talle tulla üllatusena. Lisaks võib ju küsida, kas on ikkagi võrdne kohtlemine see, kus Saksa rassistidele heidetakse nende rassismi ette, samas on Türgi president lihtsalt esiisade maa juht, keda tuleb kasvõi institutsiooni pärast austada? Ja veelkord, ka see ei õigusta rassistide rünnakut kohtumist ettekäändena kasutades.

    Teiseks jätab veidi silmakirjaliku mulje see viide Mercedesele. Kumb siis on – kas Mercedes on paha sellepärast, et lõikas ta kampaaniast välja või siis sellepärast, et teeb tossavaid diiselautosid, mis oskavad siiski tehnoülevaatust läbida? Kas tossavad diislid oleksid okei, kui Mesut oleks jäänud kampaaniasse alles? Või millal see mure nende autode pärast tekkiski?

    Aga seda öeldes – Özili staatus on Saksamaal peaaegu unikaalne. Seda haavatud ühiskonnas. Millal see oligi, kui ta kõige paremini integreerunuks nimetati? Sealt on nüüd vales suunas liikunud arengud (mida globaalsed trendid mõne jaoks kahjuks legitimiseerivad) viinud selleni, kus teda neetud türklaseks nimetatakse. Ja kuna ta veri pole ikkagi päriselt õiget värvi, on ta kahtlemata olnud juba aastaid ka koondises nähtamatu, eks ole. Loodud väravavõimaluste uus MMide rekord tema viimases mängus Saksamaa eest on ilus punkt. Ja üleüldse, enim loodud võimalusi mängu kohta kõigi MMil osalenute hulgas, kas polnud? Kahtlemata peamine vastutaja koondise läbikukkumise eest. Loomulikult oli Özil seejärel lehtede kaanepoiss, pealkirjade „see oli kunagi suur ja vägev riik“ valguses jne. Sest Erdogan ja üleüldse. Türklane.

    Arsenali toetajad on tihti tahtnud koondise-Mesuti näha Arsenali eest mängimas. Äkki nüüd saame. Igatahes saab Saksamaa tegeleda päris põhjalikult sisekaemusega. Ja DFB uue presidendi.
    Kindlasti pole siin keegi puhas valge lambuke, aga situatsioonis sportlane vs poliitik kannab alati viimane suuremat vastutust, kui asi poliitiliseks sopapildumiseks läheb. Sportlased teevad omi asju tihtipeale emotsioonide ajel, küll aga on poliitikute asi kõik külmalt ette planeerida. Ja ma usun, et Özil oleks tõesti võinud pildi teha ükskõik millise Türgi presidendiga (mis sest, et neil varasemalt Erdoganiga side tekkinud), kes parasjagu pukis ja kes sul külas käimas, eriti kui veel tegu heategevusaktsiooniga. Muidugi targem oleks olnud tal seda kohtumist vältida ja tajuda, et teda pigem kasutatakse ära, aga mis siin ikka enam tagantjärgi teha.

    Ei ole selle sponsorteemaga süvitsi kursis, aga ma mõistsin, et mis teda häiris, oli eelkõige see, et kui tema on tehtud saksa rahva ees patuoinaks, nõutaks temalt jalkaliidu poolt selgitusi, aga kui kohaliku jalkaliidu suurtoetaja jääb kärnaga vahele, siis on vaikimine. Ja kui sinust ütleb lahti sama sponsor, kes bläkiga maha saanud, siis pole endalgi mõtet teda taga igatsema jääda.

    Üldiselt aga, kui sa oled koondislane ja koondise suursponsor nõuab promo, siis vaevalt keegi mängija enda arvamust küsib, pead lihtsalt ära tegema. Ma arvan, et kõik inimesed on mingil määral silmakirjalikud, vahe on selles, kes kui palju kuskil silma kinni pigistab ja mis kellegi jaoks oluline.


    Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
    mis puudutab seda Andrese pikka traktaati siin, siis... esimeses pooles tekstis keskendud rahvusvahelistele suhetele, arusaamata see on tegelikult ebaoluline. mine viska siis putja asemel koos malagariga erdoganiga näppu. aga arvesta, et enamus inimesi ütleb, et sa oled retard. teine pool - maru empaatiavõimelised üritatakse siin nüüd olla, mis on nagu vastuolus selle esimese poolega.

    ja lisaks, rahvuskoondise kontekstis mängija kohta öelda, et "keda kotib mingi laulmine, väljakul esitatu on mängija puhul põhiline", siis ega meil tegelikult omavahel midagi arutada ple. väärtussüsteemid on piisavalt erinevad juba nagunii.
    Ma ei tea kuidas ma Özili asemel käitunud oleks, ma arvan, et ma poleks pildile roninud, aga mind ei seo ka miski Putini (Venemaa) või Erdoganiga (Türgiga), ja ma pole ka Özil, ega mind pole keegi kunagi pelgalt rahvuse tõttu tümitanud. Lihtsalt üritan teda kuidagi mõista, sest usun, et jalgpallurina on ta endast piisavalt andnud, et proovida aru saada. Ning kui erinevatel riigipeadel kannatab Erdogani võõrustada, siis kaua üht jalgpallurit materdada?

    Aga miks Özilil ilmtingimata oli vaja diskussioon enda poole kallutada? Ütles lihtsalt välja, miks ta lõpetab. See on nüüd inimeste asi, kes peab seda mögaks või aktsepteerib otsust.

    Jah, väga võimalik, et meie väärtushinnangud on väga erinevad ning ma ei soovi kellegagi vaidlema hakata või isiklikuks minna. Usu või ära usu, aga pean rahvuskoondiste puhul samuti oluliseks, et kõik mängijad on täiega enda esindatava riigi eest väljas. Lihtsalt ma ei usu, et kes kui kõvasti hümni laulab on kõige olulisem mõõdupuu. Lisaks tänapäeval ei näe pointi mingisugust 100% tõupuhtust taga ajada (a la kellele meeldib Belgia rohkem kui Prantsusmaa, sest seal on immigrantide esindatus mingite protsentide võrra väiksem) – see nüüd ei käinud kuidagi Sinu kohta. Kui inimesele on kodakondsus antud ja räägib keelt, soovib riiki esindada (ja seda soovivad ka treenerid), eriti kui ta veel selle kohaga mitu põlve seotud, siis ma ei näe probleemi.

    Leave a comment:


  • plastic'99
    replied
    mis puudutab seda Andrese pikka traktaati siin, siis... esimeses pooles tekstis keskendud rahvusvahelistele suhetele, arusaamata see on tegelikult ebaoluline. mine viska siis putja asemel koos malagariga erdoganiga näppu. aga arvesta, et enamus inimesi ütleb, et sa oled retard. teine pool - maru empaatiavõimelised üritatakse siin nüüd olla, mis on nagu vastuolus selle esimese poolega.

    ja lisaks, rahvuskoondise kontekstis mängija kohta öelda, et "keda kotib mingi laulmine, väljakul esitatu on mängija puhul põhiline", siis ega meil tegelikult omavahel midagi arutada ple. väärtussüsteemid on piisavalt erinevad juba nagunii.

    Leave a comment:


  • plastic'99
    replied
    Algselt postitas ChiefK Vaata postitust
    +1 Andres. Lisaks mainiks, et valge mehena lihtne siin foorumis öelda, et mängib rassismi kaardile ja nutab niisama ise reaalselt teadmatta mis see tegelikult on kuna olgem ausad kogemus sel teemal 0.
    teadmata*

    teiseks, küllaltki keeruline on oma elu elada, kui iga asja kohta arvamuse avaldamiseks peaks olema personaalne kogemus.

    kolmandaks, on kogemusi küll, kus hakatakse ennast süüdistama rassismis, sest lihtsalt argumendid said otsa ning kuidagi oli vaja ju diskussioon enda kasuks keerutada. probleem sellise olukorraga on aga see, et siin on sellel "kogemuseta valgel mehel" väga raske diskussioonis edasi püsida. sama case ka siin.

    Leave a comment:


  • malagar
    replied
    Ja ma poseeriks ise hea meelega võimalusel Putini või Erdoganiga või kellega iganes. Saaks vähemalt kihvti pildi.

    Leave a comment:


  • malagar
    replied
    Algselt postitas eika Vaata postitust
    Kui mingi kolmanda põlve eesti-venelasest koondislane poseeriks koos Putiniga, siis muutuks ta ju koheselt tiblaks? Ei?
    tibla pole rahvus ega rass. Tibla on maailmavaade aka kommunist. Ja Erdogan ja Putin samas pajas no tead. Saksamaal pole sellist okupatsiooniajalugu just türgiga nagu meil oma idanaabriga

    Leave a comment:


  • eika
    replied
    Algselt postitas malagar Vaata postitust
    Ma ise pole multikulti pooldaja pigem vastupidi. Aga pagan asjad on persses kui heidetakse päritolu ette tüübile, kes pole mitte äsja sisse rännanud, vaid kelle pere on juba kolmandat põlve saksamaal elanud.
    Kui mingi kolmanda põlve eesti-venelasest koondislane poseeriks koos Putiniga, siis muutuks ta ju koheselt tiblaks? Ei?

    Leave a comment:

Working...
X