Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga tulevikus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Marek_T
    replied
    Algselt postitas elevant Vaata postitust
    Aga kas inimene läheb jalkat pigem vaatama sellepärast, et sita väljaku tõttu võib midagi huvitavat juhtuda või sellepärast, et tal on staadionil mõnus olla ja hooaeg on just alanud ning tahaks oma meeskonna taseme üle vaadata?
    Mina käin jalkat (mitte ainult oma meeskonda) vaatamas sellepärast, et mulle jalgpall sitta kanti meeldib. Ja niimoodi, ma tulistan präägast puusalt, on see kogu selel 120+ inimesega ilmselt, kes keskmiselt ML vaatamas käib sel aastal (vaata Kesa postitust paar posti tagasi). Aga kui palju neid "hulle" siis veel varuks ja kappides on?

Generaalplaani puudumine (või selle kuritegeliku pohuismiga teostamine) ja absoluutne loidus kõrgemal tasandil. Muud midagi.

Leave a comment:

• kesa
    replied
    Viimase toimunud vooru keskmine publikuarv - 63, kusagil peaks kõrvade vahel tuluke süttima

Kusjuures kõikide liigade publikunumbrid, alates Meistriliigast kuni neljanda liigani välja, annavad tunnistust, et klubi sportlik edu on publiku jaoks suht teisejärguline, publik koguneb sinna, kus on korralikum staadion, kus mängukorralduses arvestatakse pealtvaatajatega.

Leave a comment:

• Marek_T
    replied
    Algselt postitas Raimo Vaata postitust
    Väga asjalik jutt
    See on tegelikult õudselt kihvt, Raimo, et sa kivi tiiki viskasid. Lainetab natukenegi ja mõttevahetust pisutki. Aga ma pean siiski oluliseks välja tuua selle, et enne, kui kehvana tunduvas olukorras reformikirvest vibutama hakata, küsiks ma tänast Meistriliigat vaadates: millised on siis need päris REAALSED jõupingutused, mis on jalkaliidu poolt tehtud, et kehva olukorda parandada? Oma lähes olematu finantsi taustal on TKalev ju siiski teinud ühtkomateist, Kalju korraldab omavahenditega, Levadia kah. Flora - ei korralda, null, täielik. Aga EJL üldine back-up? Generaalplaan? Finants-kommerts-turundustugi? Mis 2012 hooaja jooksul tehti teisiti kui möödunud hooajal oli? Mis 2013 hooajal plaanitakse teisiti teha? Millised 2012 tehtud erinevuste tulemused on ja miks nad sellised on? Seda, et publikunumber jälle kukub, näeme me isegi...

Ehk siis n-ndat korda: 10 satsiga Meistriliiga potentsiaal ja sisu on kasutamata ja probleemid lahendamata. Probleemide lahendamine süsteemi asendamisega... Võib toimida, aga mitte enne, kui tõesti tulebki käed üles tõsta ja tõdeda: tegime kõik, mis suutsime, aga patsient, raibe, kooles ikka kätte ära. Praegu veel pole see aeg, vist.

Vist?

Leave a comment:

• zelee
    replied
    Koolialgus, maalt linna tulek, nö. argiellu tagasitulek millega tuleb juurde palju kohustusi mis võtavad aega ja seeläbi jääb vähem aega tegevusteks nagu jalgpalli vaatamine staadionil.

E: Tegelikult võiks ju alates augusti lõpust pidada mänge ainult nädalavahetustel ning pealelõunasel ajal kui inimesed on oma turul käimise toimingud lõpetanud ja mõtlevad mida meeldivat edasi teha.Nädala sees tööajal toimuvad mängud ilmselgelt ei toida ju.

Leave a comment:

• kesa
    replied
    Alates 2004 a. on ML kuude keskmine publik:

märts - 154
    aprill - 177
    mai - 186
    juuni - 195
    juuli - 206
    august - 209
    september - 164
    oktoober - 142
    november - 124

Publikuhuvi järsk ärakukkumine septembris, miks hooaja lõpus kui peaksid toimuma otsustavad mängud, on publik kadunud.?
    Millest on see tingitud?

Leave a comment:

• sibierski
    replied
    Mitmeid kordi olen kuulnud Eesti jalgpallis eksisteerivate suurkujude käest, et Eesti ML's peaks mängija saama hooaja peale kokku min. 40 mängu (liiga + karikas + mõnedel euromängud). Antud pakutud 14 meeskonna ja sellest tulenevalt 26 mängu + ca 4 ei tule see 40 kuidagi kokku..

Leave a comment:

• elevant
    replied
    Erinevused hooaja alguse publikunumbrites ja hooaja keskpaiga publikunumbrites on minimaalsed, sest mõlemal puhul on olemas üks atraktiivne aspekt - esimesel juhtumil siis uue hooajaga kaasnev entusiasm ja uudishimu ja teisel soe ilm ja mõnus olemine staadionil. Mõelgem, kui saaks need kaks asja ühildada? Kui hooaeg ei algaks -5 kraadi juures, vaid +10 ja päiksepaistega?

Nõus sellega, et betoonil mängides võib Kure Florale suurema tõenäosusega koti pähe tõmmata. Aga kas inimene läheb jalkat pigem vaatama sellepärast, et sita väljaku tõttu võib midagi huvitavat juhtuda või sellepärast, et tal on staadionil mõnus olla ja hooaeg on just alanud ning tahaks oma meeskonna taseme üle vaadata?

Leave a comment:

• Raimo
    replied
    Nagu kirjutasin, olid need lihtsalt mu mõtted, kuidas võiks liiga pälvida suurema publikuhuvi, sest tänasel päeval on selge, et Meistriliiga 10 klubi ja 4 ringiga ei tööta publiku, sh Flora fännide jaoks. See ei ole normaalne, kui Eesti valitseva meistri välismängule ei tule ei kodupublik ega ka valitseva Eesti meistri, enam kui 20 aastat Eesti jalgpallielus juhtpositsiooni kandnud klubi, fännid. 48 inimest lihtsalt ei ole aktsepteeritav ja näitab väga selgelt, kui tõsine see probleem siiski on.
    Muide, Kuressaare oli iseenesest kõvasti vastu hakanud, mis tähendab, et pole selle MLi 9. meeskonna tase nii nõrk midagi.

Ma ei väida ega suru, et see on ainuke lahendus, kuid kahjuks pole siin ka ühtegi teist tõsiseltvõetavat ideed, millega peaks kaasnema publiku ja sponsorite huvi, leiduma amatöörsatside (nendeta ei saa aga Eesti Meistriliiga järgmise dekaadi, vaadates senist ajalugu, siis aga ilmselt järgmise sajandi jooksul) motiveerimiseks stiimuleid, välja toodud. On pakutud üht-teist süsteemi, kuid mis sellega võiks teoreetiliseltki kaasneda või mittekaasneda, pole kirja pandud.

Olen aga kindel, et me ei saa vaadata ainult paari nn tippklubi vaatenurgast. Ja see, et mõni fänn arvab, et Levadia-Flora vastasseis (ma ei pea siin silmas konkreetset eelviimast mängu, mis oli tõesti huvitav, kuid mõtlen vastasseisu kui läbi aastate räägitud müüti) on kõikvõimas ja nii on ja jääb, kuigi tänased jõujooned on teistsuguseks kujunema, ei ole minu jaoks argument. See, kuidas Levadia paneb sellise mängu publikuarvu tegelikkusest kordadest suuremaks, kinnitab pigem, kuidas see vastasseis on ammendunud. Minu jaoks oli aasta oodatuimaks vastasseisuks suvine Pärnumaa - Viljandimaa mäng, mis peaks avama silmad ja panema mõtlema, mida publik tahab. (Siit korraks edasi minnes: kui samasugune mäng toimuks neli korda aastas, langeks publiku arv samale tasemele Meistriliigaga. Kaoks ära selle mängu erilisus, põnevus ja muu sarnane.)

Olen küll Kalevi juht, kuid eeskätt jalgpallisõber ja ma ei nutaks kindlasti krokodillipisaraid, kui Kalevi asemel peaks Meistriliigasse pääsema Rakvere. Kalev jääks sellisel juhul jalgpallimaastikul kindlasti edasi tegutsema, küll aga teiste prioriteetidega. Kardan aga kahjuks seda, et praegune süsteem ja rutiin sööks ka Rakvere eestvedajate entusiasimi, publiku huvi, sponsorite panustamise valmisoleku vähem kui poole aastaga. Kaljugi puhul on näha, et selline rõõmus optimism reklaamikampaaniate ja ürituste korraldamisel on kahjuks vähenenud, kuid ehk annab meistritiitel energiat uuel aastal taas värskete ideedega Meistriliigat vürstitada.

Vabandan, et ei ole mahti ise rohkem diskuteerida, tuleb ka tööd teha. Küll aga lisan veelkord, et see oli lihtsalt üks ettepanek (Markofkin ütles iseenesest ühes kohas õigesti, et tegu on "helesinise unistusega" ja on selge, et see selleks ka jääb) ja kui keegi tahab arutleda selle poolt- ja vastuväidete üle, siis võib mu mõnel Kalevi mängul julgesti kinni pidada.

Leave a comment:

• Marek_T
    replied
    Tegelikult mitte. Kui liiga algab aprilli keskel nullist, püsib pinge kauem. Hetkel tehakse tihti juba märtsis-aprillis lumehangede vahel jäistel väljakutel ning koledates mängudes vahed sisse, mis pärsib liiga atraktiivsust hiljem suvekuudel, kui publikut võiks rohkem olla.
    Vahed tulevad sisse suveks tasemevahest, mida klubide arvu suurendamine veelgi suurendaks. Pluss on minumeelest sitematel väljakutel ja kehvemates oludes nõrgematel pahatihit just santsud suurematele kotid panna. Kure vs Flora selle hooaja algusest tuleb kohe meelde.

EDIT: näedsa, Nahkpea ütles täpselt sama asja enne mind ära. Ja tegelikult ma pidasin publikuseisukoha all silmas seda, et pole vahet, mis mängu lumehanges mängitakse, publik niiehknaa ei tule kohale arvestataval hulgal sellisele üritusele. Lumehange otsas, varbad krõnksus vuti vaatamine jääb ikkagi käputäie "hullude" pärusmaaks.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    Tegelikult mitte. Kui liiga algab aprilli keskel nullist, püsib pinge kauem. Hetkel tehakse tihti juba märtsis-aprillis lumehangede vahel jäistel väljakutel ning koledates mängudes vahed sisse, mis pärsib liiga atraktiivsust hiljem suvekuudel, kui publikut võiks rohkem olla.
    Praktika on näidanud tegelikult hoopis midagi muud. Lumehangede vahel ja kunstmurukattega staadionitel ei pääse tihtilugu profiklubide tehniline paremus maksvusele ja tagumiseotsa meeskondadel on just kevadeti olnud suurimad võimalused nende vastu üllatustulemusi vorpida.

Ja see argument, et suveks on vahed sees. Selles pole süüdi mitte mängude arv, vaid meie liiga ebaühtlane tase.

Leave a comment:

• elevant
    replied
    Algselt postitas markofkin Vaata postitust
    Jah, okei, see kõlab. Publiku seisukohast on muidugi endiselt kama kolm, kas lumehanges peetakse liigat või liigakarikat...

Leave a comment:

• Marek_T
    replied
    Algselt postitas kesa Vaata postitust
    Märtsist kuni poole aprillini oleks ka ilma hallita, Sportlandil, välistingimustes võimalik liigakarika sarnane turniir läbimängida.
    Jah, okei, see kõlab. Publiku seisukohast on muidugi endiselt kama kolm, kas lumehanges peetakse liigat või liigakarikat...

Leave a comment:

• kesa
    replied
    Sommid alustavad Veikkausliigaga aprilli keskel, selleks ajaks on Eestis märtsi algusest alates juba terve ring (9 vooru) läbikärutatud.
    Märtsist kuni poole aprillini oleks ka ilma hallita, Sportlandil, välistingimustes võimalik liigakarika sarnane turniir läbimängida.

Leave a comment:

• Marek_T
    replied
    Algselt postitas budulojus Vaata postitust
    No sa ka vaid paugud siin. Käi mõni asjalik idee siis välja! Palju sama oled maakohtades käinud vaatamas madalamate liigade mänge? Pakun,et oled pealinnapoiss,siis muidugi arusaadav miks oled vastu liiga suurendamisele!
    Paugule ikka pauguga vastu, seltsimees Lojus, arvesta sellega nüüd ja edaspidigi.

Oma pakkumistega ole ettevaatlikum, paned suures paugutamisetuhinas sigamoodi mööda igas elemendis. Ja liiga suurendamisele olen ma vastu põhjusil, mida eelpool juba mitut puhku sai väljendet, esmajoones tõik, et amatööride lisamine ML niigi lahjasse katlasse teeb meie kõrgliigasupist totaalse lurri, mis süüa ei kõlba.

Leave a comment:

• budu
    replied
    Algselt postitas chac Vaata postitust
    kalju olematu kodustaadioniga on "kõik tasemel ja korras"?
    No kui ainult staadionite kvaliteedi järgi vaadata,siis vist enamus meistriliiga klubisi peaks liigast kaduma! asemel siis näiteks Vändra Vaprus,kelle stata teeb ikka paljudele silmad ette!

Leave a comment:

Working...
X