Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Päevapoliitika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Wingback
    replied
    Trump ja kogu tema naiivne punt saavad ikka korralikult vastu pükse. Kogu ootus, et kui survestada Ukrainat millestki loobuma, siis Putja on rahul ja läheb koju tagasi. Idiootne. Sellist marukoera ja hullu ei peata miski muu kui haud. Kas mitte midagi ei ole sellistel inimestel ajaloost õppida võimalik? Kus krt Trump koolis käis? Heas kindlasti.
    Sanktsioonid...lubagem naerda, enne laastab see juht kogu oma rahva viimsestki kopikast ja lubab võlakoormalgi ulmeliseks muuta, kui taandub sõjatandrilt.

AINUKE lootus on vaid et jah, neid kukub nagu kärbseid ja lihtsalt pole vahepeal manpowerit või tehnikat, aga seegi masinavärk on seal üsna okei tootmaks juurde ajapikku.

See konflikt kestab veel kaua, väga väga kaua praeguse seisuga.

Hakkan juba uskuma et enne maailmasõjani asja eskaleerumist ei muutugi miski või siis lihtsalt Ukraina vajubki lõpuks ära, sest enam ei jaksata.

Vähemalt 4 aastat sellise USA'ga ei ole mingit lootust asja paranemisele ja olgem ausad, Euroopas ei suudeta ka end kokku võtta, mõned siinsed riigid on endiselt sõjalise panuse ja ohu mõismise osas sitakotid ja meil jääb vaid oma naabrite nina alla vaadata kõigepealt.

Leave a comment:

• gaskoff
    replied

Leave a comment:

• _AI_
    replied
    Algselt postitas LaRaBla Vaata postitust

Ei, noh. Tsahkna lubas seal pressikal, et 250 milli lubatud lisakulusid (või siis ärajäävaid maksutõuse) finantseerime regulatsioone kaotades. Et pidavat sitaks kokku hoida saama. Ma siis küsisin, et nimeta näiteks kaks enim raha õgivat regulatsiooni, mis ära kaotate ja palju need mõlemad miljoneid eurosid kokku hoiavad. Vastuseks tuli mök-mök ning mingi asja kirjeldus, mis ehk hoiab aastas kokku kümneid tuhandeid. Kui sedagi. Puudutas siis umbes fakti, et koolides võiks mingeid asju kontrollida ainult üks amet, mitte nii terviseamet kui HTM. Ja siis Michal paaniliselt ütles, et ei, ainult regulatsioonidega küll 250 milli kokku ei tule.

Et, noh, edu!

​Abilinnapeaks. Või linnaosavanemaks.
    Mõttetu hakata linnas neid ameteid vahetama, sügiseni nii vähe minna. Juurde luua saab muidugi...

Leave a comment:

• LaRaBla
    replied
    Algselt postitas taku* Vaata postitust
    konntaiigis ka keeb vahepeal

aga päriselt üks rumal küsimus... tsahkna kähmaka tsitaat :"Paks riik käib meile üle jõu,“

tra aru ma ei või. mingi pool karja kaagutab, et riik on max õhukeseks lihvitud ja kuskilt kärpida ei ole, sest muidu jäävad elutähtsad teenused osutamata... siis mingi 3 aastat käib klounikärpimine, kus sisuliselt likvideeritakse fiktiivseid töökohti jms tsirkus. ja nüüd siis järsku kärbime jälle 20%, sest riik on paks...

no anna kannatust.
    Ei, noh. Tsahkna lubas seal pressikal, et 250 milli lubatud lisakulusid (või siis ärajäävaid maksutõuse) finantseerime regulatsioone kaotades. Et pidavat sitaks kokku hoida saama. Ma siis küsisin, et nimeta näiteks kaks enim raha õgivat regulatsiooni, mis ära kaotate ja palju need mõlemad miljoneid eurosid kokku hoiavad. Vastuseks tuli mök-mök ning mingi asja kirjeldus, mis ehk hoiab aastas kokku kümneid tuhandeid. Kui sedagi. Puudutas siis umbes fakti, et koolides võiks mingeid asju kontrollida ainult üks amet, mitte nii terviseamet kui HTM. Ja siis Michal paaniliselt ütles, et ei, ainult regulatsioonidega küll 250 milli kokku ei tule.

Et, noh, edu!

Algselt postitas maamesilane Vaata postitust
    Kuhu maandub Vladimir Svet?
    ​Abilinnapeaks. Või linnaosavanemaks.

Leave a comment:

• JuriM
    replied
    Algselt postitas maamesilane Vaata postitust
    Võhandu maratoni finishisse

Leave a comment:

• maamesilane
    replied

Leave a comment:

• taku*
    replied
    konntaiigis ka keeb vahepeal

aga päriselt üks rumal küsimus... tsahkna kähmaka tsitaat :"Paks riik käib meile üle jõu,“

tra aru ma ei või. mingi pool karja kaagutab, et riik on max õhukeseks lihvitud ja kuskilt kärpida ei ole, sest muidu jäävad elutähtsad teenused osutamata... siis mingi 3 aastat käib klounikärpimine, kus sisuliselt likvideeritakse fiktiivseid töökohti jms tsirkus. ja nüüd siis järsku kärbime jälle 20%, sest riik on paks...

no anna kannatust.

Leave a comment:

• Wingback
    replied
    Sotsid ja majandus, millal need kaks asja kokku on käinud?

Leave a comment:

• kaala
    replied
    Algselt postitas Wingback Vaata postitust
    Need inimesed kellest sa siin räägid, on peast mädad ja neid ei paranda miski!
    No üldlevinud arusaam on, et nooremad, (venemaal) körgharitud söja ja putinivastased venelased ala Peterburist on kindlalt headuse ja köige väärtusliku poolel ja nemad hakkavad venemaal demokraatiat ehitama. Mo sönumi möte oli nagu selgitada et see pole päris nii.

Leave a comment:

• JuriM
    replied
    Teatud erakonna kontoris oldi täna päris ärevad, et äkki viskab peaminister nad varumeeste pingile, aga täna veel mitte.

Leave a comment:

• Wingback
    replied
    Need inimesed kellest sa siin räägid, on peast mädad ja neid ei paranda miski!

Leave a comment:

• kaala
    replied
    Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust
    Näiteks, kui vaadata vallutuste kaarti, siis Venemaa kultuuriks on sõda.
    Jalka kaudu olen söbrunenud ühe sanktsioonide töttu lääne kolinud venelasega. Anti-war, anti-putin ja köik see, tsill tüüp. Aga kui midagi kriitilist üldisemalt venemaa või lausa venemaa kultuuri kohta mainida vöi küsida, siis tuleb sealt megasolv, sest tema vaatenurk on umbes selline, et lääs on ammutab inspiratsiooni suure venemaa vägevast kultuurist, milleks on siis ainult ballett ja teater, vöibolla paar asja veel, aga seda peab justkui austama. Läbi sellise elevandiluust tornist läbi roosade prillide vaatenurk, kogu negatiivse kohta venemaast on full-ignore, whataboutismile üle minek ja solvumise-kaitse hoiak. Enamus välispoliitika jutupunkte on ka ikkagi Kremliga üks-ühele.

Eureka moment oli see, kui tüüp näitas uhkelt oksjonilt saadud suurt venemaa impeeriumi kaarti, mille ta voodi kohale oli riputanud.... . Siis oli küll see, et see ilus monoloog mida ta rääkis venelastest kui ohvritest ja lääne väärtusi hindavaid inimesi kes demokraatiat ja vabadust otsivad, lihtsalt neil ei jopanud ühe presidendiga - no see on bullshit. Suures pildis on ikkagi nii, et putini pooldajal on seinal putini pilt, putini-vastastel vene impeeriumi kaart. Meie jaoks ei ole väga vahet, sest kumbki hoiak hoiab ikkagi öeluse impeeriumist kahe käega kinni. Okei, on üksikuid, väga üksikuid kes on päriselt venemaa vastu, tahavad venemaa kaotust ja ootavad selle koloniaalimpeeriumi lagunemist, aga neid venelasi on ikkagi olematult vähe.

Niiet ma olen ka nöus, södimine,vallutamine,varastamine ,vägivald ja suure papa ihalus on suur osa vene kultuurist.

Üks julgeoleku ekspert tegi sellest juba enne suuremat söda hea ülevaate: https://www.youtube.com/watch?v=kF9KretXqJw

ja paar head artiklit sellel teemal:

Leave a comment:

• Andres.
    replied
    Algselt postitas Nasfal Vaata postitust
    Muidugi ma väga huviga tahaks teada, milliste Usa klassikaliste rivaalide suhtes tal see hääletoon hoopis teine on?
    Venemaa

Ma julgeks pakkuda, et venelased ja hiinlased on ammu juba tülis.
    Muidugi ei saa kindel olla, et Venemaa ja Hiina jäävad alati nii suurteks sõpradeks nagu praegu, aga hetkel mulle tundub tõenäolisem, et pigem mängivad Putin ja Xi kokku, kui et Trump toob malemänguga Venemaa hiinlaste leerist n-ö enda punti. Putin küllap kasutab võimalust Venemaa mõjuvõimu suurendamiseks ja meelitab Trumpi nii palju kui vaja, aga et olukord tõsiselt ja pikalt hakkaks Hiina huvidele vastu käima, tundub mulle kaheldav. Sellele panustamine, et Trump ja co jäävad igaveseks Ameerikas pukki või omavaheline suhe jääb soojaks, tundub ka riskantne loota.

Umbes paar nädalat tagasi rääkis Kukus üks Hiina asjatundja, et miks Hiina ei põe Venemaa ja USA suhete soojenemist. Ja tõi seal mõned punktid välja, mis panevad pikemalt tülis olemise osas kahtlema:

* Xi ja Putin on omavahel kohtunud viimase kümne aasta jooksul 40+ korda, see on väga palju ja viitab ka tugevale isiklikule sidemele. Xi pole ühegi teise riigijuhiga nii palju kohtunud.

* 2022 sõlmiti kahe riigi vahel piiramatu sõpruse lepe ja mullu kinnitati veel mingi dokumendiga süvenenud strateegilist partnerlust.

* Venemaa majanduslik side Hiinaga on väga suur (u 1/3 Venemaa väliskaubandusest on Hiina). <- küllap Venemaa huvides pole, et see osakaal nii suur oleks, aga seni kui Euroopa poole seljaga ollakse, siis jääb Hiina olulisus Venemaa jaoks väga märkimisväärseks.

* Venemaa on vähendanud oma vägede hulka, mis Hiinaga külgnevad. <- paistab viitavat, et hirmu lühikeses jooksus ei tunta. Ja mine tea kas ka keskpikas, kui Ukrainas möll lõppeb, siis hetkepilt tundub selline, et vägesid hakatakse eelkõige NATO idapiiri juures suurendama.

* Hiina ja Venemaa mõlemad taotlevad maailmakorda, kus maailm on suurriikide mõjusfäärideks jaotatud ning kus teised liigselt nende suurtegijate asjadesse ei sekku. Ehk siis USA n-ö ainuvõim siia pilti ei sobitu mitte.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Ma julgeks pakkuda, et venelased ja hiinlased on ammu juba tülis.

Tuletaks korra veel meelde, et propaganda ja sõda käivad käsikäes. Väga keeruline on sõnadele juurde panna, kelle või mille propaganda see on. Või, mida keegi mõtleb või usub, tahab. Sellest tulenevalt on mõistlik hoida pea "uudistest" pigem eemal ja kui on tahtmist aimu saada, siis tasub tehtud asjade ja nende mõju silmata (ajalugu või nii).
    Näiteks, kui vaadata vallutuste kaarti, siis Venemaa kultuuriks on sõda. Oskab keegi Trumpi oma teha?

Leave a comment:

• vaikiv mees
    replied
    YLE nädalatagune A-studio mõtiskles, et USA üritas venelasi Hiinaga tülli ajada, aga läksid hoopis ise EUga konflikti

Ja kui sa annad ameeriklastele raha eest oma maad kasutada
    kusjuures, ma olin kindel, et sedasorti väited on tüüpiline kremli propaganda, et 'ameeriklased ei abista niisama,
    vaid kaevandused on juba jalge alt ära müüdud', aga tahetakse ikkagi midagi vastu saada

Leave a comment:

Working...
X