Tean, et üksikutest Muski säutsudest ei maksa lasta end rivist välja viia, aga mulle tundub, et vähemalt kõrva taha tasub panna, et täna ta kiitis takka sellele ideele, et USA peaks NATO-st lahkuma (link). Ma ei imestaks, kui NATO-st lahkumisega ähvardamine saab millekski, millega Trump hakkab sagedasti šantažeerima.
Samuti tundub mulle väga habras uskuda, et Trumpi Ameerika on igal juhul Euroopa seljataga, kui me vaid lihtsalt piisavalt hästi järjepidevalt Trumpi ja Vance isiklikku ego suudame paitada ning paari protsendi jagu oma kaitsekulutusi tõstame. Ma tean, et Euroopa ei saa lubada USA kui liitlase mahakandmist, aga sealt korvist tuleb igatahes mune vähemaks võtta ja enda kaussi pista. Minu usk USA-sse kui meie vankumatusse liitlasse on küll viimasel ajal tugevalt kannatada saanud. Ja isegi kui Trumpi ametiaeg lõppeb, on alati oht, et järgmine võib olla hullem.
Lisaks mulle tundub ka kahepalgeline see suur ohvrirolli võtmine Trumpi poolt, et Ameerika hoiab maailma kohal kaitsvat vihmavarju ja ise selle eest justkui ei oleks midagi saanud. Maailmas liidrirollis olemine ei ole kindlasti neile ainult kulu olnud. Ja jätkuvalt häirib mind kui suureks on mängitud Ukraina toetamine, et lihtsalt oma valijagrupilt punkte korjata. Keskmine Trumpi valija ilmselt peab Ukraina jaoks minevat summat oluliselt suuremaks kui see päriselt on.
Lisaks, üks videomeenutus ajast, kui Rubio veel paistis julgeolekutagatiste olulisusest hästi aru saavat: https://x.com/Kasparov63/status/1896248979094212990
Algselt postitas Daz Booob
Vaata postitust
Ma olen selliselt aru saanud, võimalik et valesti, et meid takistab asjaolu, et see oleks mingitest seadustest üle astumine ja siis me kaotaksime justkui tükikese oma moraalsest krediidist ning annaks nõnda punkti Vene propagandamasinale. Kuigi isiklikult arvan, et me ei peaks laskma sellest end heidutada, asjaolud on sedavõrd erakorralised ja meist mittesõltuvalt ning Venemaa enda tegevuse tõttu. Küllap mõni pelgab aga Venemaa vastust, kellel seal jätkuvalt ärihuvid või varad.
-e- Poolakad avavad sel teemal kaarte:
‘No unity’ on seizing Russian frozen assets in west, Tusk says
Poland’s Tusk also revealed there was “no unity” on seizing Russian assets in the west, as even as all leaders agreed it was a good idea, some countries “feared the consequences either for the euro or the banking system”.
“Poland is very strongly pressing for this, but, let’s be real, as we are not in the eurozone, our voice in this discussion will not be decisive,” he said.
But he insisted on the importance of extending EU sanctions against Russia when they expire, despite Hungary’s threat of a veto.
Leave a comment: