Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

tähelepanekuid elust enesest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• JuriM
    replied
    Algselt postitas nonoh Vaata postitust

70 eurot (seal sees pole võrguteenust) ja kokku 151 kwh

Mind ennast on hoindud fiximas loogika, et elektrimüüjatel on palju suuremad taibud koos kui mina ja nad oskavad 1000x paremini turgu ette ennustada kui mina ja never-ever ei teeks kellegagi endale kahjumlikku lepingut fix hindadega. Aga dutkit.
    Mul on maamaja + korter kokku see kuu 33+26 Aprillini kehtivad fix lepingud. Ja suht tuimalt palju läinud elektrit see kuu, sest sai palju välitöid tehtud maal ja kodus on suur võimas arvuti mis võtab kasutades ikka korralikult.

Leave a comment:

• Nurmekas
    replied

Mind ennast on hoindud fiximas loogika, et elektrimüüjatel on palju suuremad taibud koos kui mina ja nad oskavad 1000x paremini turgu ette ennustada kui mina ja never-ever ei teeks kellegagi endale kahjumlikku lepingut fix hindadega. Aga dutkit.
    Ega nad enda kanda seda riski ei jäta, nad omakorda saavad selle riski maandada muude instrumentidega.
    Kuigi nüüd ka need elektrimüüjate skeemid kriisi ajal ei tööta (a la et kui sa hedge'd oma fiksitud kliendiportfelli mingi Soome porfelli vastu, siis sellest pole tolku, sest Soome hinnaga elekter ei mahu tänaste ülekannete suuruste juures Estlinkist läbi).
    Ehk siis idee poolest see, kas sina midagi fixid või ei fixi, see nende kahjumlikkust/kasumlikkust ei muuda.

Ning näiteks Alexela: sõlmib eratarbijatega fix lepingud. Teiselt poolt leping kokku elektritootjatega mingi fix hinna. Kas kõik just üks-ühele kaetud on, aga teoorias võiks see nii toimida. Nii olen mina sellest aru saanud, et päris tururiski ei taha keegi enda kanda võtta.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Sisendi kordades kasv on anomaalia?

Leave a comment:

• LeeRomeno
    replied

Tavasituatsioonis vastab tõele, aga praeguses situatsioonis ei osanud nemad ka seda ette näha. Mul oli eelmise aasta juulini börsikas, siis tunnetasin, et anomaaliaid tuleb liiga palju ja fiksisin ära. Aastake veel makstakse suht räigelt peale, õnneks teevad seda lätlased. Võrdlesin naabriga, kellel sama maja ja börsikas, tavaliselt on mu arved umbes 4-5x väiksemad.

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Algselt postitas plastic Vaata postitust

Kui palju siis? Ja mis tarbimine?

Ise imestasin, et mis teema on sellega, arved nagu ei tõuse ja tuleb välja, et lolli peaga kunagi fixisin ära 0,06€/kWh, maht 249 kWh. Kerget sorti lotovõit vist ja aasta aega veel.

Leave a comment:

• plastic
    replied
    Augustikuu elektriarve oli ikka päris rets.
    Kui palju siis? Ja mis tarbimine?

Ise imestasin, et mis teema on sellega, arved nagu ei tõuse ja tuleb välja, et lolli peaga kunagi fixisin ära 0,06€/kWh, maht 249 kWh. Kerget sorti lotovõit vist ja aasta aega veel.

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Augustikuu elektriarve oli ikka päris rets.

Leave a comment:

• Daz Booob
    replied
    Samas pealkirjana müüb paremini.

Leave a comment:

• zelee
    replied
    Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
    Kui ma oleks venemaal mingil kõrgel ametipositsioonil ja satuks haiglasse, siis ma paluksin ennast esimesele korrusele paigutada...
    Optimist. See ei päästaks. Ka esimeselt saab väga õnnetult kukkuda.

Leave a comment:

• orbitaaljaam
    replied
    Kui ma oleks venemaal mingil kõrgel ametipositsioonil ja satuks haiglasse, siis ma paluksin ennast esimesele korrusele paigutada...

Leave a comment:

• JuriM
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Kaks aastat viimasest joogist. Ses osas võin öelda, et teine aasta läheb lihtsamalt. Nüüd pole enam ka mingi probleem öö läbi kuskil lõkke ääres tiksuda ja rahulikult nillida. Joomise lõppemise tõttu ilmselt käisin ka sapikive eemaldamas, aga muus osas oli lõbus aasta.
    Kummalisel kombel olen ma kaotanud parimal päeval 27, halvemal 25 kilo. See on täiesti sensatsiooniline ja ootamatu, sest üldiselt olen ma aru saanud, et kaalutõus tuleb hormoonidest või geenidest ja ka ülekaalus on väga hea olla. Noh, mul väga polnud, jalad valutasid ja pulsi tõmbas isegi trepp üles. Mina läksin paksuks, kuna ma jõin liiga palju, sõin liiga palju ja liikusin liiga vähe. Ilmselt olen ma ainus inimene, kellel hakkavad kilod niimoodi tõusma.
    Täiesti šokeeriv on see, et kui siin paari kuu eest sai Ekspressist lugeda, et kaalust aitab heal juhul alla mingi vinge nimega dieet või siis ainult maovähendusoperatsiooni, siis minu avastus näitas, et kui ei joo, sööd vähem ja liigud rohkem, siis hakkab kaal alla tulema. See on šokeeriv ja täiesti ainulaadne avastus. Võite proovida, aga, noh, ma saan aru, et ma olengi ainulaadne inimene ses suhtes.
    Varsti Mõnu Myfitis 200kg+-ga kükke ladumas ja särgita triitsa tegemas

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas Fc. Vaata postitust

Tubli.

Aga nüüd on probleem päris tõsine. Minu mäletamist mööda ei sõitnud sa ka autoga.
    Sa oled nüüdseks muutunud täielikuks puugiks riigi kaelal.
    Aktsiisid mees. Aktsiisid.

Tervitused plasticule ka.
    Ma maksan autogrammide saamise eest Eesti Postile sitaks pappi. Eelmisel nädalal sain näiteks Lukas Podolski autogrammi ja eile Noa Langi oma. Seega win!

Leave a comment:

• Eilaveel
    replied
    Kaks aastat viimasest joogist...
    Kas ma olen ainus, kellel selle jutu peale õlle isu tekkis? Aitab enesehaletsuse ja iseloomu nõrkuse teadvustamise vastu suurepäraselt....

Leave a comment:

• Fc.
    replied
    Kaks aastat viimasest joogist. Ses osas võin öelda, et teine aasta läheb lihtsamalt. Nüüd pole enam ka mingi probleem öö läbi kuskil lõkke ääres tiksuda ja rahulikult nillida. Joomise lõppemise tõttu ilmselt käisin ka sapikive eemaldamas, aga muus osas oli lõbus aasta.
    Kummalisel kombel olen ma kaotanud parimal päeval 27, halvemal 25 kilo. See on täiesti sensatsiooniline ja ootamatu, sest üldiselt olen ma aru saanud, et kaalutõus tuleb hormoonidest või geenidest ja ka ülekaalus on väga hea olla. Noh, mul väga polnud, jalad valutasid ja pulsi tõmbas isegi trepp üles. Mina läksin paksuks, kuna ma jõin liiga palju, sõin liiga palju ja liikusin liiga vähe. Ilmselt olen ma ainus inimene, kellel hakkavad kilod niimoodi tõusma.
    Täiesti šokeeriv on see, et kui siin paari kuu eest sai Ekspressist lugeda, et kaalust aitab heal juhul alla mingi vinge nimega dieet või siis ainult maovähendusoperatsiooni, siis minu avastus näitas, et kui ei joo, sööd vähem ja liigud rohkem, siis hakkab kaal alla tulema. See on šokeeriv ja täiesti ainulaadne avastus. Võite proovida, aga, noh, ma saan aru, et ma olengi ainulaadne inimene ses suhtes.
    Tubli.

Aga nüüd on probleem päris tõsine. Minu mäletamist mööda ei sõitnud sa ka autoga.
    Sa oled nüüdseks muutunud täielikuks puugiks riigi kaelal.
    Aktsiisid mees. Aktsiisid.

Tervitused plasticule ka.

Leave a comment:

• nimastain
    replied
    Nüüd siis miinuses?

Leave a comment:

Working...
X