Enda jaoks peaks ikkagi küsima ka seda, et kellele seal tsiviilide hukkumine kasulik on, kas Iisraelile või nendele teistele. Kui see on selge, siis peaks mötlema, et kumb pool seda agaralt vöimendab koos valedega ja tegudega ja kumb pool seda vältida üritab ja valesid paljastada üritab.
Et mulle need jutud meenutavad seda "Ukrainlased pommitavad donbassi elanikke" narratiivi.
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Päevapoliitika
Collapse
X
-
Vöib ma küsin, kuidas selle järelduseni jõudsid, et metsavennad neid hamase ja muid moslemite grupeeringuid meenutavad. Sest noh, tegelikult oli ju ikkagi vastupidi. Metsavennad vöitlesid kommunistide vastu juba asutatud ja ka venelaste poolt tunnustatud Eesti riiki eest, hamas jt tegeleb terve Iisraeli riigi hävitamisega. See ka, et nöukogude liit ja Iisrael, päris erinevad asjad ju.Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustMa ei taha siin absoluutselt mitte mingit poolt võtta, kuna mul jookseb juhe endale ratsionaliseerimises kokku.
AGA
Ma olen üritanud teha mingit ajuharjutust:
* NLiit okupeeris Eesti, mis nende arvates on nende muistne maa, sest Peeter I ja üleüldse.
* Eestis on metsas mingid vennad, kes ründavad stabiilselt NLi ametiisikuid ja kodanikke.
* Eestlased üldiselt toetavad sittade elutingimuste tõttu ja perspektiivituse tõttu metsavendi.
* Metsavennad teevad üle piiri raju rünnaku Leningradile.
* NL pommitab terve Eesti pahupidi, sest metsas on mingid tüübid ja lihtsalt keegi ees.
Jah, see marulihtsustatud, mis ei arvesta üldse sealset kogukonda, ajalugu, kas ja mis on palestiinlased, kas need loodi kellegi poolt ja kas nad ise hävitaksid Iisraeli ja et Iisrael on tegelikult araabia jõudude vastu arvulises vähemuses (samas tehniliselt-sõjaliselt üle). Lisaks saan ma ka väga hästi aru reaalpoliitikast, et kui meil tuleb jama, siis Iisrael võib meile appi tulla (toetusega), araablased never; üks demokraatia, teine mingi muu jama jne. Aga siiski on mu jaoks kummaline, et pmst inimeste sellisel hulgal tapmine on okei, kuna mingid vennad said neilt tuge ja on kuskil tunnelites.
Ehk ma üritan enda jaoks mingi isiklike väärtushinnangutega asja klappima saada ja ei saa mitte kummagi poolega seda jooksma. Reaalsus (ehk aju) toetab Iisraeli, aga mingi tunnetus ütleb ikka, et kuulge, sõbrad, see pole okei käitumismeetod.
Üldsegi väljendid ala vastupanuliikumine, vabadusvöitleja, okupatsioon, anti-fašistid jne. taolisi väljendeid kasutatakse tihti lihtsalt loosungina ära et toetust saada, aga sisult vöivad hoopis vastupidised olla.
Leave a comment:
-
Ma proovin korra veel selgitada. Korra.Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
Milline oli piir 1948 ja milline on see praegu? Või võta kasvõi see https://www.err.ee/1609401472/uro-ko...n-ebaseaduslik
Ma kordan veelkord- ma ei kaitse mitte kuidagi Hamasi, vastupidi. Aga palestiinlastel on õigus oma riigile. Või miks peaks Israelil olema mingi õigus otsustada kas Palestina riik tuleb või mitte. Israel võiks tõmmata tagasi oma algsetesse piiridesse ja lõpetada asunduste rajamised palestiinlaste aladel. See on ju puhas okupatsioon.
Ja mis vahet sel on mida on tehtud Gazas. Gaza on olnud Hamasi hirmuvalitsemise all.
Ma ei arva et loogika on vigane. Prantslastel on probleemid oma endiste asumaade immigrantidega, samuti portugallastel. Araablased on rõhutud enamjaolt brittide ja prantslaste poolt. Endised kolonisaatorid tunnevad end süüdlasena ja on seetõttu lasknud oma riikidesse endiste asumaade rahvad
Ja mille alusel sa seda julged väita et Israel ei soorita inimsusevastaseid kuritegusid palestiinlaste vastu? Ja see et Gaza tsiviilid osalesid ka 7.oktoobril. Et siis Israelil on õigus tappa kõiki Gaza tsiviile? See ju ongi sõjakuritegu kui sa tapad süütuid inimesi.
Vaata. Enne 1948 oli palestiina regioon, kus elasid peamiselt jordaanlased, veidi vähem egiptlasi, süürlasi ja juute. Nt üks Kiievis sündinud juut kes hiljem Iisraeli peaministriks sai nimetas end palestiinlaseks, sest ta elas seal. Enne kui see palestiina identiteet KGB abiga ära sokiti ja sellest araablaste identiteet tehti eesmärgiga juudid hävitada. Nagu ikka vana hea vasakpoolne röhuja-röhutav filosoofia. Süüdlase kapitalistide asemel juudid ja ohvri töölisklassi asemel araablased. Moslemitele sobis kommunism väga hästi.
Sa hakkad ajajooni tömbama ja räägid juutide okupatsioonist oma pisikesel alal. Tule taevas appi, nagu möni ütleb. Selgita mulle parem kuidas kindral mohammedit oma araabia salgaga röhuti, et teda vallutusretkele sunniti? https://en.wikipedia.org/wiki/Spread...aliphate.svg/2
Mis sa siis tahad, et läänekallas oleks ka selliseks militaarpesaks arenenud nagu gazas. Kus köigil inimestel turvalisem, mönusam ja vabam on, läänekaldal või Gazas?
Inimsusevastased kuriteod ei ole söjakuriteod, tee see köigepealt endale selgeks. Söjakuritegusid kindlasti on, nagu pm igas söjas. Aga mitte sellisel suurel hulgal nagu sa ilmselt ette kujutad. Inimsusevastane kuritegu eeldab kogu operatsiooni tahet hävitada tsiviilelanikke. Brittide lennukid lendavad regulaarselt Gaza kohal ja jagavad IDF `le infot, et hamasi hävitada. JDAM pomm lendab meetri täpsusega sihtmärki, neid on kasutatud praegu 40% õhurünnakutest. Arvad, et briti luure aitaks juutidel gazas lapsi jahtida?
Tegelikult nende argumentidega kaitsed hamasi ja kogu KGB loodud palestiina liikumise eesmärki Iisraeli riik ja lääs hävitada. Umbes selline jutt nagu vatnikutel, et oi Eestimaa on vanad pölised venelaste alad, mis te siin okupeerite vaeseid venelasi, üldsegi peab nöukogude liit siin olema ja valitsus pole üldsegi legitiimne.
Aga kujutame siis ette, et Iisrael kaobki pildilt ja araablased ja moslemid saavad oma tahtmise. Mis vöibki juhtuda, kui mingi woke moslem USA`s presidendiks saab, eks. Mis sa arvad, et neil lähis-ida klannidel vähe tülisid seal omavahel? Kui juudid Gazast uttu tömbasid 2006a, hakkasid nad esimese asjana üksteist röhuma-represseerima. See fatah, kes siis läänekaldale puksiti, ei ole ideoloogialt tegelikult üldse teistmoodi kui hamas. Lihtsalt neil on võimalus relvastuda ära vöetud. Lorenzo nimetab seda muidugi alatuks okupeerimiseks. Omavahel kaklevad, aga meie poole tegutsevad sama eesmärgiga. Nad räägivad sellest päris palju ja avalikult. Aga miskipärast jookseb see info päris paljudest mööda.
Tegelikult peab allahit tänama, et Iisraeli rahvusriik seda piirkonda päris stabiilsena hoiab ja suure moslemiriigi tekkimise ees seisab. Vot see oleks paha. Läänemaailmale ilmselt hullem kui endine kuldhordi khaaniriik Moskoovia, praegu tuntud kui vene impeerium-föderatsioon.
Leave a comment:
-
Jup, ma tean selle whataboutismi ohtusid, propaganda mõju jne, aga mul ikkagi tuleb mingi suurem error kogu teemaga.
Leave a comment:
-
Su harjutus toimiks siis, kui me n.ö täna käiks Peterburis inimesi röövimas ja tapmas.
Meie ei peagi mõistma, mis seal toimub. Piisab, kui vaadata lähemale.
Leave a comment:
-
Ma ei taha siin absoluutselt mitte mingit poolt võtta, kuna mul jookseb juhe endale ratsionaliseerimises kokku.
AGA
Ma olen üritanud teha mingit ajuharjutust:
* NLiit okupeeris Eesti, mis nende arvates on nende muistne maa, sest Peeter I ja üleüldse.
* Eestis on metsas mingid vennad, kes ründavad stabiilselt NLi ametiisikuid ja kodanikke.
* Eestlased üldiselt toetavad sittade elutingimuste tõttu ja perspektiivituse tõttu metsavendi.
* Metsavennad teevad üle piiri raju rünnaku Leningradile.
* NL pommitab terve Eesti pahupidi, sest metsas on mingid tüübid ja lihtsalt keegi ees.
Jah, see marulihtsustatud, mis ei arvesta üldse sealset kogukonda, ajalugu, kas ja mis on palestiinlased, kas need loodi kellegi poolt ja kas nad ise hävitaksid Iisraeli ja et Iisrael on tegelikult araabia jõudude vastu arvulises vähemuses (samas tehniliselt-sõjaliselt üle). Lisaks saan ma ka väga hästi aru reaalpoliitikast, et kui meil tuleb jama, siis Iisrael võib meile appi tulla (toetusega), araablased never; üks demokraatia, teine mingi muu jama jne. Aga siiski on mu jaoks kummaline, et pmst inimeste sellisel hulgal tapmine on okei, kuna mingid vennad said neilt tuge ja on kuskil tunnelites.
Ehk ma üritan enda jaoks mingi isiklike väärtushinnangutega asja klappima saada ja ei saa mitte kummagi poolega seda jooksma. Reaalsus (ehk aju) toetab Iisraeli, aga mingi tunnetus ütleb ikka, et kuulge, sõbrad, see pole okei käitumismeetod.
Leave a comment:
-
Ma pakun, et kui keegi meist läheks Gaza'sse abi pakkuma ning Iisrael hoiatab, et mingit piirkonda hakkavad pommitama, siis kohalik kraam lükkas meid kilbiks ette ja võtaks hukk(a)umise ilusasti videosse.
Põhimõtteliselt sama praktika, mida piiritagune harrastab ja millest kaala räägib. Teatavasti me kiusame venelasi ja palju pole puudu kultuurilisest puhastamisest.
Leave a comment:
-
Milline oli piir 1948 ja milline on see praegu? Või võta kasvõi see https://www.err.ee/1609401472/uro-ko...n-ebaseaduslikAlgselt postitas kaala Vaata postitust
Noh, ma rääkisin ju ka.
Mis okupeerimisest sa räägid. Neil on olnud 20 aastat vabadus ise asju juhtida gaza sektoris. Mis nad siis teinud on? Mis nad näiteks esimeste asjadena tegid, kui Iisrael sealt täielikult lahkus. Näiteks selle infraga, mis Iisrael sinna jättis. Näiteks selle 100 miljardit+ abi eest mis sinna viimastel aastatel läänest saadetud on. Vöi kuidas läheb ainulaadse pagulasstaatusega maailmas, kas kasutatakse möistlikult.
Otsi mulle üksköik milline palestiina poliitiline liikumine, mis pole nagu Hamas. Neid seal läänekaldal jagub. Sisult need on köik samad. See pole ka tõsi, et hamas tegutses okt 7 kuidagi eraldi. Nendega liitusid ka teised grupid, aktiivse osalemise ja toetusega. Ja ka tavaliselt gaza elanikud, nimetame siis tsiviilid, liitusid röövimise laamendamise, vägistamise ja tapmisega. Kui laibad ja vigased pantvangid Iisraelist gazasse tassiti, kogu see mass seal juubeldas. Ütle siis, et nad pole köik seotud.
Sinu loogika on väga vigane. Et moslemid vihkavad köiki teisi justkui sellepärast, et teised on neile midagi teinud. Ei ole. See on puhas ohvri süüdistamine. Samasugune retoorika nagu venelastel. Lambi pöhjuse leiab alati miks maailmavallutusretke pöhjendada. Moslemitel on selged instruktsioonid koraanis kirjas kuidas juutide ja mitteusklikega peab käituma. Seda nad levitavadki ja see ongi juurpöhjus, miks nad nii käituvad.
Ma kordan veelkord- ma ei kaitse mitte kuidagi Hamasi, vastupidi. Aga palestiinlastel on õigus oma riigile. Või miks peaks Israelil olema mingi õigus otsustada kas Palestina riik tuleb või mitte. Israel võiks tõmmata tagasi oma algsetesse piiridesse ja lõpetada asunduste rajamised palestiinlaste aladel. See on ju puhas okupatsioon.
Ja mis vahet sel on mida on tehtud Gazas. Gaza on olnud Hamasi hirmuvalitsemise all.
Ma ei arva et loogika on vigane. Prantslastel on probleemid oma endiste asumaade immigrantidega, samuti portugallastel. Araablased on rõhutud enamjaolt brittide ja prantslaste poolt. Endised kolonisaatorid tunnevad end süüdlasena ja on seetõttu lasknud oma riikidesse endiste asumaade rahvad
Ja mille alusel sa seda julged väita et Israel ei soorita inimsusevastaseid kuritegusid palestiinlaste vastu? Ja see et Gaza tsiviilid osalesid ka 7.oktoobril. Et siis Israelil on õigus tappa kõiki Gaza tsiviile? See ju ongi sõjakuritegu kui sa tapad süütuid inimesi.
Leave a comment:
-
genocide-scholar.jpgAlgselt postitas JuriM Vaata postitust
Võttis kaks sekundit, et vastav paber leida.
Leave a comment:
-
2 sekiga köik selge...no ok. Ainuke pool kes inimsusevastaseid kuritegusid korda saadab on hamas ja muud palestiina liikumised.Algselt postitas JuriM Vaata postitust
Tegelikult see pani mind mötlema sellele, kuidas vene propaganda toimib. Irvitame siin, aga moslemite (koostöös venelastega) propaganda töötab täpselt samamoodi lääne vasakpoolsete ja humanistide peal nagu ka siinsest reaktsioonist näha. Täpselt sama.
Leave a comment:
-
Algselt postitas kaala Vaata postitust
Need terroristid pole siis terroristid, vaid vabaduse vöitlejad ja süütud tsiviilid, kellel hukkumine on puhas Iisrael süü?
Iisrael ei soorita inimsusevast kuritegu ei Gazas ega mujal. Kui sul on töendeid et selline tahe selgelt eksisteerib, valgusta.
Leave a comment:
-
Need terroristid pole siis terroristid, vaid vabaduse vöitlejad ja süütud tsiviilid, kellel hukkumine on puhas Iisrael süü?Algselt postitas boobek Vaata postitust
Ma soovisin numbreid palju israel on "terroriste" ellimineerinud mite oktoobri statistikat. Ja ülejäänu on jällegi teisele poole kaldu propaganda. Ma esitan siis oma algse küsimuse. Kas israeli juhtide poolt soortatavad inimsusevastased kuriteod on OKEI sinuarust?
Iisrael ei soorita inimsusevast kuritegu ei Gazas ega mujal. Kui sul on töendeid et selline tahe selgelt eksisteerib, valgusta.
Leave a comment:
-
"In Be’eri, 105 civilians were killed (63 men and 42 women) by members of the military wings of Hamas and the Palestinian Islamic Jihad (PIJ) as well as by civilians from Gaza. "
See on isegi UN dokumendis kirjas, et Gaza tsiviilid osalesid.
Leave a comment:
-
Noh, ma rääkisin ju ka.Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
Ma räägin Israel-Palestina konfliktist.
Selle tekstiga olen nõus, et palestiinlased alles viimasel ajal on hakanud rääkima oma riigist, varem oldi vastu kuna ei tahetud samuti aktsepteerida 2 riigi lahendust, Israel pidi nende silmis kaduma.
Ja ma arvan samuti et Hamas peab kaduma. Samuti teised araablaste äärmusrühmitus, a la Hesbollah jne.
Nüüd see miks nad on läänemaailma vastu on ma pakun ajalooline. Enda okupeerijaid ikka vihatakse. Jah on erandeid nagu Rootsi
Mis okupeerimisest sa räägid. Neil on olnud 20 aastat vabadus ise asju juhtida gaza sektoris. Mis nad siis teinud on? Mis nad näiteks esimeste asjadena tegid, kui Iisrael sealt täielikult lahkus. Näiteks selle infraga, mis Iisrael sinna jättis. Näiteks selle 100 miljardit+ abi eest mis sinna viimastel aastatel läänest saadetud on. Vöi kuidas läheb ainulaadse pagulasstaatusega maailmas, kas kasutatakse möistlikult.
Otsi mulle üksköik milline palestiina poliitiline liikumine, mis pole nagu Hamas. Neid seal läänekaldal jagub. Sisult need on köik samad. See pole ka tõsi, et hamas tegutses okt 7 kuidagi eraldi. Nendega liitusid ka teised grupid, aktiivse osalemise ja toetusega. Ja ka tavaliselt gaza elanikud, nimetame siis tsiviilid, liitusid röövimise laamendamise, vägistamise ja tapmisega. Kui laibad ja vigased pantvangid Iisraelist gazasse tassiti, kogu see mass seal juubeldas. Ütle siis, et nad pole köik seotud.
Sinu loogika on väga vigane. Et moslemid vihkavad köiki teisi justkui sellepärast, et teised on neile midagi teinud. Ei ole. See on puhas ohvri süüdistamine. Samasugune retoorika nagu venelastel. Lambi pöhjuse leiab alati miks maailmavallutusretke pöhjendada. Moslemitel on selged instruktsioonid koraanis kirjas kuidas juutide ja mitteusklikega peab käituma. Seda nad levitavadki ja see ongi juurpöhjus, miks nad nii käituvad.
Leave a comment:
-
Ma räägin Israel-Palestina konfliktist.Algselt postitas kaala Vaata postitust
See on veel suurem soust mida Boobek ajas, päriselt. Läänekallas oli Jordaania kontrolli all ja Gaza Egiptuse kontrolli all pikemat aega vähem kui sada aastat tagasi. Ei ulgunud keegi inimöigustest ega tahtnud mingit palestiina riiki teha. Nüüd on egiptlased mitmekordse müüri palestiina vahele ehitanud, sest köigil moslemiriikidel kel nendega tegemist on olnud mäletavad omast kogemusest, et need on köige suuremad islami terroristid üldse kes vägivaldseid revolutsioone ja juhtide mörvu korraldavad. Mitu korda see habemik Arafatki ütles "ei" erinevatele pakkumistele oma riik teha? 7 vist.
Mine kuula parem palestiinlaste ja hamasi hääletorude juttu (araabia keeles) näiteks sinu, minu, juutide ja lääne kohta üldisemalt. Miskipärast see erinev totaalselt sellest mida sa just kirjutasid
Selle tekstiga olen nõus, et palestiinlased alles viimasel ajal on hakanud rääkima oma riigist, varem oldi vastu kuna ei tahetud samuti aktsepteerida 2 riigi lahendust, Israel pidi nende silmis kaduma.
Ja ma arvan samuti et Hamas peab kaduma. Samuti teised araablaste äärmusrühmitus, a la Hesbollah jne.
Nüüd see miks nad on läänemaailma vastu on ma pakun ajalooline. Enda okupeerijaid ikka vihatakse. Jah on erandeid nagu Rootsi
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: