Algselt postitas Tofoa
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Keda valiksid kui valimised homme toimuks?
Collapse
X
-
Loomulkult. Pinocheti majandusreformid olid vaieldamatult edukad ja käputäie kommunistide isoleerimine või äärmuslikel juhtudel mahalaskmine pole just kõige suurem hind- mida siis sellistega teha? Lapsik on jaurata, et mis siis Põhja-Koreas paremat on vms. Mees tuli siiski võimule olukorras, kui riiki juhtis marksist Allende, samasugune idioot kui praegune Venetsueela riigipea.
-
Oot, Tšiili on endiselt positiivne näide?Algselt postitas Gallacher Vaata postitustAga milline alternatiiv oleks? Ma ei ole mingi tohutu demokraatiafänn, autokraatia võib olla vahel efektiivsem - vähemalt lühikeses perspektiivis- aga nende puhul on alati võimalus, et saad Tšiili või Singapuri asemel Kuuba või Venetsueela.
Leave a comment:
-
Aga milline alternatiiv oleks? Ma ei ole mingi tohutu demokraatiafänn, autokraatia võib olla vahel efektiivsem - vähemalt lühikeses perspektiivis- aga nende puhul on alati võimalus, et saad Tšiili või Singapuri asemel Kuuba või Venetsueela.Kui aus olla, siis minu jaoks ongi valimised praegusel kujul täiesti aegunud ja mõttetu tegevus ja sellega seoses ka poliitiku amet üleüldse kui põhimõtteliselt kõige vähem lisandväärtust loov.
Leave a comment:
-
No kui mingi erakond saab parlamendis absoluutse enamuse, siis tähendab see demokraatliku põhimõtte alusel ju seda, et üle poole valijatest on neid eelistanud, ja see mida nad seal kokku lubavad ja mille järgi rahvas hääletab ongi rahva tahe. Kui noh, mitte muidugi kogu rahva, aga seda ongi võimatu saavutada.Algselt postitas Peeter I Vaata postitustMis see rahva tahe siin oleks?
Leave a comment:
-
Kui aus olla, siis minu jaoks ongi valimised praegusel kujul täiesti aegunud ja mõttetu tegevus ja sellega seoses ka poliitiku amet üleüldse kui põhimõtteliselt kõige vähem lisandväärtust loov.Algselt postitas _AI_ Vaata postitustMilleks siis üldse valimisi. Maailma võimsamad riigid (Hiina, Venemaa) saavad ju ilma hakkama. Viiakse midagi ellu, parem ikka. Hakkab jälle pihta viga, et mälu teeb näitevalikuid selle järgi, mida ise eelistad. Vihkan seda argumenti iseenesest, aga siinkohal isegi vist pädeb- sa mine ela pisut neis maailma mõjuvõimsamates ühiskondades -Hiina, Venemaa, USA- viimases nt püüa kesklassi esindajana lapsed ülikooli saata ja näiteks kaasa sündinud sündroomiga tervisekindlustuse abil korralikult lapsi ravida või rehabiliteerida.
Ja veel, Jaapanit ja Suurbritanniat valimissüsteemi mõttes segada on lihtsalt asjatundmatu. Lisaks, USA ei ole parlamentaarne süsteem, ja kaheparteisüsteemi (enamusvalimised) taskaalustavad nn checks and balance e institutsionaalsed kaitsegarantiid demokraatia kaitseks, mida mitmed Ida-Euroopa poliitsüsteemid ei evi.
Miks ma peaks kuhugi mujale kolima ja mingeid mõttetusi seal tegema? Elu siin päris hea, kliima mõnus ja Eestis üldjoontes ka hea ja vaikne elada.
Mis puutub üldse asjasse parlamentaarne süsteem või mitu koda sellel on või Jaapani ja UK süsteemide täpsustused... Minu point oli see, et maailma mõjuvõimsamates riikides ei ole üldjoontes probleem see mitu parteid kuskil parlamendis on või et peab ilmtingimata koalisatsioon toimima.
Leave a comment:
-
Hitler oli ikka päris idioot.Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustHitler tegi ka küll palju paha, aga vähemalt sai ta autoteed korda!
Leave a comment:
-
Umm, eks see sõltu muidu sellest mis näitajaid vaadata, aga no mingi 7000 tuumalõhkepeaga riiki ei saa päris mõttetuks ka pidada. Majanduslikult jah pole nad päris kõrgemas mängus, aga geopoliitiliselt ei saa neist üle ega ümber.Algselt postitas Jeti88 Vaata postitustVenemaa mõjuvõimas - ära aja naerma...
Leave a comment:
-
Simpsonid on ka dokumentaal.Algselt postitas Tofoa Vaata postitustVaadake House of Cards ära. Siis tulge tagasi siia debateerima. Seniks istun Rixxeri ja futbolidipauli poolele.
Leave a comment:
-
Venemaa mõjuvõimas - ära aja naerma...Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustParem ikka, vähemalt viiakse midagi ellu, kuigi see poleks kindlasti minu eelistatud valitsemisviis.
Maailma kõige mõjuvõimsamad riigid: USA - 2 parteid, Hiina - 1 partei, Jaapan - 2 parteid (kuigi eks seal ole rohkem väiksemaid nagu ka USAS ja UKs), UK -2 parteid, Venemaa - 1 partei jne.
Leave a comment:
-
Vaadake House of Cards ära. Siis tulge tagasi siia debateerima. Seniks istun Rixxeri ja futbolidipauli poolele.
Leave a comment:
-
Olles ise elanud UK-s võin sulle öelda, et see ei ole nii. Kõik pask jõuab alla, kui just partei siseselt kinni ei mätsita, mis minu meelest on isegi hullem.Algselt postitas Halb ründaja Vaata postitust2 parteiga nagu USAs ja UK-s on see hea, et kogu poliitiline võimuvõitlus ja muu pask on seal enamasti parteisisene ning lõpptarbijani ei jõua.
UK-s on veel see asi ka, et iga piirkond valib oma esindaja. Seega võid sa üle riigi sitaks hääli koguda, aga kui igas piirkonnas kaotad ühe häälega, siis ei pruugi sa ka parlamenti saada. Näiteks UKIP. Lisaks on seal poliitika seal sama räpane kui mujal. Rohi ei ole alati rohelisem teisel pool.
Leave a comment:
-
Mis see rahva tahe siin oleks?Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustSa mõtled "rahva" tahtmise järgi? Lõppkokkuvõttes peaks ju demokraatia ikkagi seda tähendama?
Leave a comment:
-
Ee, mida? USA suurim probleem on poliitiline lõhestumine ja asi on jõudnud absurdini, kus põhimõtteliselt blokeeritakse osariigi tasandil Obamacare'i ideoloogilistel põhjustel, kuigi ravikindlustuse ja meditsiinikuludega on vaesemates lõunaosariikides kaputt ja kellelgi ei ole eisegi enam lahendust, sest ideoloogilistel põhjustel ei suudeta kokku leppida ja kannatab nn tavaline inimene. Ja siis minnakse ja ähvardatakse Trumpi admintöötajad füüsilise peksuga söögikohtades jms, vaieldakse Ülemkohtudus, kas teenindajal on õigus homoseksuaalidele torditegemisest keelduda jms. Äärmuslikud näited, aga partisanship mõjutab seal tavaelanikku vaat et enam kui iial varem (okei, jätame kodusõja ja segragatsiooni vahele, see polnud päris kahe partei kaklus).Algselt postitas Halb ründaja Vaata postitust2 parteiga nagu USAs ja UK-s on see hea, et kogu poliitiline võimuvõitlus ja muu pask on seal enamasti parteisisene ning lõpptarbijani ei jõua.
Leave a comment:
-
2 parteiga nagu USAs ja UK-s on see hea, et kogu poliitiline võimuvõitlus ja muu pask on seal enamasti parteisisene ning lõpptarbijani ei jõua.
Leave a comment:
-
Hitler tegi ka küll palju paha, aga vähemalt sai ta autoteed korda!Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustParem ikka, vähemalt viiakse midagi ellu, kuigi see poleks kindlasti minu eelistatud valitsemisviis.
Maailma kõige mõjuvõimsamad riigid: USA - 2 parteid, Hiina - 1 partei, Jaapan - 2 parteid (kuigi eks seal ole rohkem väiksemaid nagu ka USAS ja UKs), UK -2 parteid, Venemaa - 1 partei jne.
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: