Algselt postitas lorenzo
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Keda valiksid kui valimised homme toimuks?
Collapse
X
-
sellega ei tahaks nõustuda, et min.palka ja keskmist palka peaks sama %-ga maksustama. küll aga oleks pidanud rohkem astmeid tegema, hetkel on see müstiline 2100 hambus kõigil.Algselt postitas rallikas Vaata postitustMina ütleks, et praegune astmeline tulumaks on selline mis nussib just keskklassi. Kui me tahame (loe: Lorenzo tahab) maksustada riigi jõukamat osa, siis oleks pidanud maksustamise piir 2500-4000€ vahel või isegi kõrgemal, mitte 1200-2000. Kui loetakse jõukaks juba seda, kes vaevalt Eesti keskmist palka saab, siis see on vale.
aga kuidas maksustada jõukaid on paras pähkel. ses suhtes nõustun et astmeline tulumaks lööb eelkõige keskklassi. samas kõik sõltub millised astmed panna milliste %-ga.
Leave a comment:
-
No nii ja naa. Minu bruto on sinna 2k kanti ja mul jäi suu lahti kui nägin mingit tabelit, et olen sissetulekult Eesti top 10% sees. Ehk siis peaks nagu jõukas olema. Et selles mõttes on nagu õige seltskond küll keda maksustada aga ega sellest seda ülejäänut seltskonda üleval ei pea ja "süsteemile" tuleb ikkagi peale maksta.Algselt postitas rallikas Vaata postitustMina ütleks, et praegune astmeline tulumaks on selline mis nussib just keskklassi. Kui me tahame (loe: Lorenzo tahab) maksustada riigi jõukamat osa, siis oleks pidanud maksustamise piir 2500-4000€ vahel või isegi kõrgemal, mitte 1200-2000. Kui loetakse jõukaks juba seda, kes vaevalt Eesti keskmist palka saab, siis see on vale.
EDIT: ja ega mul kahju ka pole sellest 35st vms eurost, mida ma rohkem maksan (tööandja kompenseeris ka kohe ja rohkemgi nii et ei tundnud mingit vahet vms)
Leave a comment:
-
+ 1Algselt postitas rallikas Vaata postitustMina ütleks, et praegune astmeline tulumaks on selline mis nussib just keskklassi. Kui me tahame (loe: Lorenzo tahab) maksustada riigi jõukamat osa, siis oleks pidanud maksustamise piir 2500-4000€ vahel või isegi kõrgemal, mitte 1200-2000. Kui loetakse jõukaks juba seda, kes vaevalt Eesti keskmist palka saab, siis see on vale.
Leave a comment:
-
Mina ütleks, et praegune astmeline tulumaks on selline mis nussib just keskklassi. Kui me tahame (loe: Lorenzo tahab) maksustada riigi jõukamat osa, siis oleks pidanud maksustamise piir 2500-4000€ vahel või isegi kõrgemal, mitte 1200-2000. Kui loetakse jõukaks juba seda, kes vaevalt Eesti keskmist palka saab, siis see on vale.
Leave a comment:
-
Eestis on ikkagi selgelt suurem osa ühiskonda koondunud sinna keskmise poole. Käärid on suured ainult tipu ja põhja sissetulekute vahel. Meil ei ole palgatöötajaid, kes saaks kordades rohkem palka nagu Lääne-Euroopas arstid, insenerid, advokaadid jne, kelle peal peaks astmelisust rakendama. Seega see praegune astmeline tulumaks, mis sel aastal rakendati on kõige optimaalsem ja õigem lahendus, mille pealt edasi minna.Algselt postitas lorenzo Vaata postitustmeil on juba ühiskonnas EL-i suurimad käärid sissetulekutes.
alati kui ma kuulen/loen sellist väidet nagu et meil peaks klassiühiskond kõigepealt välja arenema, tekib küsimus et kuidas sa hindad millal meil on piisavalt klassiühiskond ja millal mitte, millised on need mõõdikud sellisel juhul. pigem on see lause välja öeldud selleks et jumala pärast mitte neid makse siia riiki tuua.
Leave a comment:
-
Krt ma arvan, et käärid on selles, et Eestis on maksude laekumine teiste värskete riikidega võrreldes ikka siga-hea. Et nuh - elame ja areneme. Mõnel on palju raha, mõni on isegi jõukas, kuid see aeg selle saavutamiseks, elamiseks, kohanemiseks...on olnud üsna tilluke. Elame ikka ehk enda elu?
Leave a comment:
-
meil on juba ühiskonnas EL-i suurimad käärid sissetulekutes.Algselt postitas Halb ründaja Vaata postitustEestis peaks selgelt klassiühiskond välja arenema, siis võiks neid astmeid ja asju päevakorrale tuua. Veel on vara.
alati kui ma kuulen/loen sellist väidet nagu et meil peaks klassiühiskond kõigepealt välja arenema, tekib küsimus et kuidas sa hindad millal meil on piisavalt klassiühiskond ja millal mitte, millised on need mõõdikud sellisel juhul. pigem on see lause välja öeldud selleks et jumala pärast mitte neid makse siia riiki tuua.
Leave a comment:
-
Eestis peaks selgelt klassiühiskond välja arenema, siis võiks neid astmeid ja asju päevakorrale tuua. Veel on vara.
Leave a comment:
-
Tuli see meelde.Algselt postitas Tofoa Vaata postitustAga Hitleri Saksamaa?
Godwin's law (or Godwin's rule of Hitler analogies) is an internet adage asserting that "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Hitler approaches...
Leave a comment:
-
[QUOTE=rahvaspordipäev;1887525]See on minu isiklik ettepanek. Samas kirjutasin omast arust ka sellise lause- "Aga eks need piirmäärad, nagu ka maksude suurused ongi diskuteerimise teema. Tähtis on esialgu et me üldse jõuaksime sinnani et me arutleksime nende maksude teemal."Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustKus on siis see jõuka ja võimeka piir? Et kui saad 2000 brutos, siis oled jõukas?
Näe saime vastuse, kõik, kes omavad üle 30 ruudu kinnisvara on rikkurid. Kõik pensionärid, kes 40 aastat elanud oma korteris ja oma abikaasa juba kaotanud pannakse fakti ette, et koli 1toalisse peldikusse või hakka oma rikkust kinni maksma!
ma tõesti ei tea kuidas on lahendatud pensionäride küsimus riikides kus on kinnisvaramaks. kui keegi teab oleks huvitav teada.
Leave a comment:
-
[QUOTE=Mõnuagent 007;1886997]Kus on siis see jõuka ja võimeka piir? Et kui saad 2000 brutos, siis oled jõukas?
Näe saime vastuse, kõik, kes omavad üle 30 ruudu kinnisvara on rikkurid. Kõik pensionärid, kes 40 aastat elanud oma korteris ja oma abikaasa juba kaotanud pannakse fakti ette, et koli 1toalisse peldikusse või hakka oma rikkust kinni maksma!Algselt postitas lorenzo Vaata postitustKinnisvaraga teeks nii, et samuti oleks 1 kinnisvara maksuvaba, kuid tingimusega et 30m2/inimene. See motiveeriks kuivõrd niivõrd ehk ka lapsi saama- tahad elada suuremas elamises pead omama suuremat perekonda.
Leave a comment:
-
Rikkad sotsid andku vaestele sotsidele oma raha palju tahavad. Aga jätke meid, inimesi, rahule!
Leave a comment:
-
eks neid nimetatud makse tulebki mõistlikult läbi vaadata kuidas need kehtestada. lõppkokkuvõttes on maksud(varamaksud ja tulumaks eelkõige) ikkagi ideaalis ühiskonnas rikkuse ümberjagamise vahend, millega siis püütakse ühiskonnas rikkust niipalju kui on mõistlik ja võimalik vaeste vahel ümber jagada.Algselt postitas LaRaBla Vaata postitustIgasugu varamaksude küsimus on huvitav. Ma olen põhimõtteliselt poolt, et kui sul on 5 korterit, siis nende pealt võiks mingi lisamaks kehtida. Samas ma ei poolda seda kui hakatakse inimeselt, kel on 1 korter, selle korteri eest maksu võtma, sest ta on “nii rikas, et jaksas selle laenuga osta”. Sama jutt igasugu astmelise tulumaksuga, ma arvan, et Armin Karul pole vahet, kas tema tulumaks on 40% või 20%. Samas keskklassile on see päris märgatav vahe. Ehk astmeline tulumaks on kõige kehvem keskklassile, rikastel on savi.
astmelise tulumaksu puhul tuleks panna mõistlik arv astmeid. mida rohkem neid on seda vähem tekib inimeste tunne et nagu ta oleks järsku rikas ja nagu et teda maksustataks ebaõiglaselt. samas väga palju astmeid teeb ehk administreerimise keerukamaks. Rikastega on tõesti vähe keerukam. Ideaalis peaks valitsus mõtlema kuidas saab rikkad rohkem ühiskonda panustama läbi maksude. Siinjuures on tõesti lihtsamad valikud kinnisvara ja automaks.
Kinnisvaraga teeks nii, et samuti oleks 1 kinnisvara maksuvaba, kuid tingimusega et 30m2/inimene. See motiveeriks kuivõrd niivõrd ehk ka lapsi saama- tahad elada suuremas elamises pead omama suuremat perekonda.
Autoga on nüüd vähe keerulisem. Siin maksustaks võimsust ja hinda. Hinna puhul arvan isiklikult et 20000-25000 euroga peaks juba korraliku auto saama küll. Aga eks need piirmäärad, nagu ka maksude suurused ongi diskuteerimise teema. Tähtis on esialgu et me üldse jõuaksime sinnani et me arutleksime nende maksude teemal.
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: