Milleks siis üldse valimisi. Maailma võimsamad riigid (Hiina, Venemaa) saavad ju ilma hakkama. Viiakse midagi ellu, parem ikka. Hakkab jälle pihta viga, et mälu teeb näitevalikuid selle järgi, mida ise eelistad. Vihkan seda argumenti iseenesest, aga siinkohal isegi vist pädeb- sa mine ela pisut neis maailma mõjuvõimsamates ühiskondades -Hiina, Venemaa, USA- viimases nt püüa kesklassi esindajana lapsed ülikooli saata ja näiteks kaasa sündinud sündroomiga tervisekindlustuse abil korralikult lapsi ravida või rehabiliteerida.
Ja veel, Jaapanit ja Suurbritanniat valimissüsteemi mõttes segada on lihtsalt asjatundmatu. Lisaks, USA ei ole parlamentaarne süsteem, ja kaheparteisüsteemi (enamusvalimised) taskaalustavad nn checks and balance e institutsionaalsed kaitsegarantiid demokraatia kaitseks, mida mitmed Ida-Euroopa poliitsüsteemid ei evi.
Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
Keda valiksid kui valimised homme toimuks?
Collapse
X
-
jaa veel rohkem makse.
Milleks seda kinnisvara maksust tulevat raha kasutataks? Kui otse Päästeametile, siis oleks nõus. Kui Tartu Maantee neljarealiseks, vähekindlustatute korteri sissemakseks või kuuenda lapse sünnitoetuseks, siis istugu sisse.Leave a comment:
-
Parem ikka, vähemalt viiakse midagi ellu, kuigi see poleks kindlasti minu eelistatud valitsemisviis.
Maailma kõige mõjuvõimsamad riigid: USA - 2 parteid, Hiina - 1 partei, Jaapan - 2 parteid (kuigi eks seal ole rohkem väiksemaid nagu ka USAS ja UKs), UK -2 parteid, Venemaa - 1 partei jne.Leave a comment:
-
-
Tahtsin just sama kirjutada. Et jumal tänatud, et meil koalitsioon on. Ei saa üks partei ainult enda tahtmiste järgi laamendada.Leave a comment:
-
eks jääme lootma majoritaarset valimissüsteemi ja kaheparteisüsteemi. Lihtsad, loogilised ja vajalikud valikud, mille kannab ette ja viib ellu üks enamuspartei. Pakun, et läheb nagu Ungaris.Skeemitamine muutub seda ahvatlevamaks, mida rohkem erinevaid makse eraisikutelt nõutakse ja mida rohkem on läbi nende võimalik säästa.
Kinnisvaramaksu vastu pole mul ka midagi, aga teades Eestit ja võimulolevaid idioote, siis kui see ka kehtestatakse, siis sellisel moel, mis tähendab see enamjaolt taaskord lisamaksu eelkõige tärkavale nn keskklassile. Täpselt nagu see idiootlik maksusüsteem, mis meil praegu on.
Lõppkokkuvõttes ei ole tegelikult ikkagi absoluutselt mingit vahet kes seal võimul istub, kuna ühe partei absoluutset enamust riigikogus pole lähiajal ette näha, siis on iga valitsus tegelikult koalisatsioonivalitsus, mis tähendab, et kogu poliitika on mingi nõme leige ideetu kompromisssupp, sest kõik maitsekad mõtted on läbirääkimistel kõrvaldatud, sest äkki tooks need konkurendi parteile mingi edu valijate hulgas ja nii sünnibki see, mis reaalselt kuhugi edasi ei vii ja tegeleb täiesti ebaoluliste teemadega.Leave a comment:
-
Skeemitamine muutub seda ahvatlevamaks, mida rohkem erinevaid makse eraisikutelt nõutakse ja mida rohkem on läbi nende võimalik säästa.üldiselt kinnisvaramaks on üks lihtsamalt rakendatav, kinnisvara sa üldjuhul ei peida kuhugi ära ka. see et skeemitamine on võimalik on ikkagi puuduva seaduseloome probleem.
kusjuures meenub nagu et vist oli preili Simson see kes lubas suure suuga kunagi et toiduainete käibemaksu tuleks kaubagrupiti diferentseerida. huvitav mis sellest lubadusest saanud on?
Kinnisvaramaksu vastu pole mul ka midagi, aga teades Eestit ja võimulolevaid idioote, siis kui see ka kehtestatakse, siis sellisel moel, mis tähendab see enamjaolt taaskord lisamaksu eelkõige tärkavale nn keskklassile. Täpselt nagu see idiootlik maksusüsteem, mis meil praegu on.
Lõppkokkuvõttes ei ole tegelikult ikkagi absoluutselt mingit vahet kes seal võimul istub, kuna ühe partei absoluutset enamust riigikogus pole lähiajal ette näha, siis on iga valitsus tegelikult koalisatsioonivalitsus, mis tähendab, et kogu poliitika on mingi nõme leige ideetu kompromisssupp, sest kõik maitsekad mõtted on läbirääkimistel kõrvaldatud, sest äkki tooks need konkurendi parteile mingi edu valijate hulgas ja nii sünnibki see, mis reaalselt kuhugi edasi ei vii ja tegeleb täiesti ebaoluliste teemadega.Leave a comment:
-
https://lounaeestlane.ee/eesti-geide...tus-sotsidega/ Üsna, noh, naljakas uudis.Algselt postitanud kasutaja Fc. pooltMiks oli seda nüüd vaja.
Näitleja Andrus Vaarik teatas "Suviste seitsmeste" stuudios, et suundub poliitikasse ja liitus Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga.
Mõtted ei ole nagu väga valed. Kohati ühtivad minu vaadetega. Aga krt kuidas sa võtad tõsiselt edaspidi depatti inimõiguste üle kui ühel pool on pm kloun. Ivan Orav. Väga groteskne. Ma nagu ootasin sellelt erakonnalt natukene asjalikumat käitumist.Leave a comment:
-
üldiselt kinnisvaramaks on üks lihtsamalt rakendatav, kinnisvara sa üldjuhul ei peida kuhugi ära ka. see et skeemitamine on võimalik on ikkagi puuduva seaduseloome probleem.Eestis on muide 120000 ettevõtet, kus on vähem kui 10 inimest tööl. Täisealisi inimesi peaks olema 780000 ringis. Kogu see maksuteema kehtib ju ainult palgatöötajate kohta. Ma võin eksida, aga minu arusaamise järgi on see "jõukam" elanikkond palgatasemelt üpris kesine ja pigem tuleb kogu tulu siis OÜtamise või siis dividendide või muul moel. Tore, et mainitakse siin mõnda 20000 euroga tegelast, aga neid on Eestis käputäis. Mõnede suurte ettevõtete juhid enamvähem.
Mida suuremad maksud ja mida keerulisem maksusüsteem, seda rohkem kepitakse tavainimesi, kes ei viitsi maksupettustega tegeleda. Ehk siis see reaalne jõukam seltskond elab endiselt toredalt. Mingi kinnisvaramagnaat saab ilusasti kõik oma 10 korterit eri OÜde omandusse anda ja hui see kinnisvaramaks teda kotib.
Samas mingi pensionar häkkab oma suvila pealt plekkima.
Aga üldjoontes võib sotsid põlema panna, viimase paari aasta arengus olen enda pealt näinud, et see idiootsus millega see seltskond tegeleb lõppeb varem või hiljem mingi radikaalse seltskonna võimule pääsemisega.
kusjuures meenub nagu et vist oli preili Simson see kes lubas suure suuga kunagi et toiduainete käibemaksu tuleks kaubagrupiti diferentseerida. huvitav mis sellest lubadusest saanud on?Leave a comment:
-
Eestis on muide 120000 ettevõtet, kus on vähem kui 10 inimest tööl. Täisealisi inimesi peaks olema 780000 ringis. Kogu see maksuteema kehtib ju ainult palgatöötajate kohta. Ma võin eksida, aga minu arusaamise järgi on see "jõukam" elanikkond palgatasemelt üpris kesine ja pigem tuleb kogu tulu siis OÜtamise või siis dividendide või muul moel. Tore, et mainitakse siin mõnda 20000 euroga tegelast, aga neid on Eestis käputäis. Mõnede suurte ettevõtete juhid enamvähem.
Mida suuremad maksud ja mida keerulisem maksusüsteem, seda rohkem kepitakse tavainimesi, kes ei viitsi maksupettustega tegeleda. Ehk siis see reaalne jõukam seltskond elab endiselt toredalt. Mingi kinnisvaramagnaat saab ilusasti kõik oma 10 korterit eri OÜde omandusse anda ja hui see kinnisvaramaks teda kotib.
Samas mingi pensionar häkkab oma suvila pealt plekkima.
Aga üldjoontes võib sotsid põlema panna, viimase paari aasta arengus olen enda pealt näinud, et see idiootsus millega see seltskond tegeleb lõppeb varem või hiljem mingi radikaalse seltskonna võimule pääsemisega.Leave a comment:
-
Väga levinud, sest teatud käibe ja korraliku raamatupidamise juures on sul võimalus ju tulumaksu raha tagasi saada. Eesti riik elada ei lase, siis tulebki skeemitada.Leave a comment:
-
Paljud keskklassi kuuluvad on väikeettevõtjad.
Kui mingil 2-10 töölisega firma omanikul on vaja osta pojale uus iPhone ja tütrele uus mac. Mis te arvate, kui levinud on Eestis see, et Paps ostab need firmasse ja jagab lapsukestele laiali?Leave a comment:
-
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: