Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Keda valiksid kui valimised homme toimuks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• LaRaBla
    replied
    Algselt postitas budu Vaata postitust
    Ja see sotsialism on Euroopat hävitamas! Õnneks aina rohkem inimesed mõistavad, et sotse ei tohi valida! Olen hetkel Itaalias ja siin muud ei räägitagi, et sotsalistide poolt tekitatud kaost hakatakse parandama.
    See on päris huumor muidugi, kuidas nad seda parandama hakkavad. Nimelt uue Itaalia valitsuse koalitsioonileppes on korraga sees maksude alandamine ning kodanikupalga kehtestamine. Edukalt pankroti poole.

Leave a comment:

• midfielder
    replied
    Iseenesest väga huvitav debatt, kuid pigem peaks Eesti võtma eeskuju riikidest, kes on olnud analoogse ajaloolise saatusega nagu meie. St. riigid, kes on saavutanud rikkuse olemata suured koloniaalimpeeriumid ja olnud kuni eelmise sajandi teise-kolmanda dekaadini mõne suure koloniaalriigi osa. Seega välistada tuleks sellised riigid nagu Rootsi, Taani, Norra, Saksamaa, Holland, Belgia ja UK. Kui vaadata praegust EL riikide palgavõrdlustabelit https://www.reinisfischer.com/averag...ean-union-2018 siis näeme, et selle palju oodatud viie rikkama riigi hulgas on Soome ja Iirimaa, kes kumbki sai iseseisvaks ju umbes samal ajal kui Eestigi. Soome 1918 ja Iirimaa alles 1922. Ometi on nad vaatamata sellele saatusele suutnud üles ehitada maailma ühed rikkamad riigid kuhu ka paljud eestlased tööle läinud. Iirimaa puhul on paljuski edu võtmeks USA-s elavate iirlaste investeeringud endisele kodumaale.

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
    Täpselt. Siin üks sarnane vaidlus juba oli ja imestasin juba siis, et lorenzo toob maksupoliitilise eekujuna välja Portugali (jah, tean, et ta elab või elas seal), mis on pääsenud sõdadest, nõukogude võimust ja muudest hädadest ning kõigele sellele vaatamata on keskmine palk väiksem kui Eestis, kus 26-27 aastat tagasi olid poeletid tühjemad kui üheski Aafrika riigis ja krooniaja algul oli keskmine palk vist 30-40 eurot ümberarvestatuna.
    ma nüüd ei saa aru... kui ma toon näiteks näiteks Saksamaa või Hollandi või UK, siis tuleb vastus et need ju meist jõukamad, et me ei ole nii jõukad et jõukamaid rohkem maksustada. Kui toon aga näiteks Portugali, siis on jälle häda et see riik on pankrotis või et liiga vaene meie jaoks. Ma proovingi öelda, et see kas on astmeline tulumaks või mitte, või varamaksud või mitte, see ei sõltu riigi jõukusest, vaid ongi ühiskonnapoliitiline otsus

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    Algselt postitas rahvaspordipäev Vaata postitust
    Portugal ja Itaalia on muidugi väga head näited kah. Kui meil tekib soov riik pankroti veerele ajada.
    et nagu astmeline tulumaks ja varamaksud viisid need riigid pankroti äärele? ma soovitaks uurida mis on viinud need riigid pankrotiäärele. usu mind, need nüüd küll pole põhjused. astmeline tulumaks ja varamaksud on ühiskonnapoliitiline valik eelkõige, millega vähendatakse vaesemate maksukoormust ja suurendatakse jõukamate maksukoormust. Lisaks aitab see maandada sotsiaalseid pingeid ühiskonnas. Ei tohiks ju olla uudiseks et mida väiksem on majanduslik ebavõrdsus ühiskonnas seda vähem on nn. klassivaenu. On ju olemas numbrid, mis näitavad, et sissetulekute ebavõrdsus on meil üks suuremaid Euroopas.
    üks huvitav seos on nii Itaalial kui ka Portugalil. kui viitsid uuri kes on olnud nende riikide rahandusotsuste juures ja milline on nende seos Goldman & Sachsiga

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Portugal ja Itaalia on muidugi väga head näited kah. Kui meil tekib soov riik pankroti veerele ajada.
    Täpselt. Siin üks sarnane vaidlus juba oli ja imestasin juba siis, et lorenzo toob maksupoliitilise eekujuna välja Portugali (jah, tean, et ta elab või elas seal), mis on pääsenud sõdadest, nõukogude võimust ja muudest hädadest ning kõigele sellele vaatamata on keskmine palk väiksem kui Eestis, kus 26-27 aastat tagasi olid poeletid tühjemad kui üheski Aafrika riigis ja krooniaja algul oli keskmine palk vist 30-40 eurot ümberarvestatuna.

Leave a comment:

• rahvaspordipäev
    replied

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    No kuule, Itaalias on varakad ja kinnisvara kogunemine rikaste suguvõsade kätte ikkagi niivõrd teistsugused, et sellist maksusüsteemi meile tuua tähendaks sisuliselt Itaalia vaesema keskklassi varakaks nimetamist.
    kui Itaalia on liialt rikas riik meie jaoks, siis võrdle Portugali. Seal keskmine palk väiksem kui Eestis, samas min. palk suurem kui meil. Astmeline tulumaks, varamaksud täiesti olemas, peaks suht võrreldav olema.

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    Eestis maksad 500€ brutopalga pealt 0%, 1000€ga 9.3% ja 2000€ga 18.7% tulumaksu. Et seleta lollile kuidas see astmeline ei ole?
    see käkk mis praegu on ei rahulda ka traditsioonilise astmelise tulumaksu pooldajaid. kui sa seda varasemat süsteemi ka pead astmeliseks tulumaksuks, siis no hästi, ma ei hakka sinuga vaidlema. räägime siis pigem nn. traditsioonilisest astmelisest tulumaksust, kus on tunduvalt rohkem astmeid kui 2.
    Meie probleem on et jõukad maksavad siin liialt väikest % tulumaksuks. Sa võid ju tuua ka välja kui suur on tulumaksu % 2500, 3000, 5000, 10000, 30000(Taskila palk vist oli?). Pakun et see üle 20% ei ole.
    Teine jõukate maks on igasugu varamaksud. Millised varamaksud meil on? Maamaks heal juhul.

Leave a comment:

• rahvaspordipäev
    replied
    Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
    ja mis oleks alternatiiv? arvad tõesti et Lääne-Euroopas oleks võimalik taoline liberalism nagu meil reformierakonna poliitika viimased 17 aastat olnud on? proovi rääkida näiteks nende itaallastega astmelise tulumaksu ja varamaksude kaotamise teemal, vaata kas nad saavad sust aru. või näiteks et basic toidukaup oleks kõik 22% käibemaksuga nagu neil üldine käibemaks on.
    Jah tõsi, sotside probleem on liialt leebe immigratsioonipoliitika, mis ka mulle ei meeldi. Kuid ma ei usu et keegi vaidleks eriti seal kehtiva maksupoliitika vastu, mis on sotsiaalsem ja kus jõukamad panustavad rohkem ühiskonda. seda ei julgeks muuta isegi liberaalid seal. seal on küsimus pigem kui palju peaksid jõukamad rohkem panustama ühiskonda, mitte nagu meil kus võideldakse selle eest et meil üldse jõukamad panustaksid protsentuaalselt rohkem
    Eestis maksad 500€ brutopalga pealt 0%, 1000€ga 9.3% ja 2000€ga 18.7% tulumaksu. Et seleta lollile kuidas see astmeline ei ole?

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    ja mis oleks alternatiiv? arvad tõesti et Lääne-Euroopas oleks võimalik taoline liberalism nagu meil reformierakonna poliitika viimased 17 aastat olnud on? proovi rääkida näiteks nende itaallastega astmelise tulumaksu ja varamaksude kaotamise teemal, vaata kas nad saavad sust aru. või näiteks et basic toidukaup oleks kõik 22% käibemaksuga nagu neil üldine käibemaks on.
    Jah tõsi, sotside probleem on liialt leebe immigratsioonipoliitika, mis ka mulle ei meeldi. Kuid ma ei usu et keegi vaidleks eriti seal kehtiva maksupoliitika vastu, mis on sotsiaalsem ja kus jõukamad panustavad rohkem ühiskonda. seda ei julgeks muuta isegi liberaalid seal. seal on küsimus pigem kui palju peaksid jõukamad rohkem panustama ühiskonda, mitte nagu meil kus võideldakse selle eest et meil üldse jõukamad panustaksid protsentuaalselt rohkem
    No kuule, Itaalias on varakad ja kinnisvara kogunemine rikaste suguvõsade kätte ikkagi niivõrd teistsugused, et sellist maksusüsteemi meile tuua tähendaks sisuliselt Itaalia vaesema keskklassi varakaks nimetamist.

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    Ja see sotsialism on Euroopat hävitamas! Õnneks aina rohkem inimesed mõistavad, et sotse ei tohi valida! Olen hetkel Itaalias ja siin muud ei räägitagi, et sotsalistide poolt tekitatud kaost hakatakse parandama.

Leave a comment:

• budu
    replied
    mind paneb ikka ja jälle imestama et Eestis sots=punalipud ja kommunismi jne. kogu kapitalistlik Lääne-Euroopa on tunduvalt sotsialistlikum kui meie sotside vaated üldse on. eks see ole mõnes mõttes arusaadav, sest ajalooliliselt lihtsalt kardetakse sotsialismi. kuigi Lääne-Euroopa on leidnud et just sotsiaalsem ühiskond on just see mis on jätkusuutlik, nimetage seda siis sotsiaalseks kapitalismiks või kapitalistlikuks sotsialismiks.

Leave a comment:

• urmar
    replied
    Sotside poolt ma küll hääletanud ei ole.

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    Kuule sa oled ikka täiega Sots! Ei imesta, kui punalipud, Lauristini ja Sossinovski portreed sul kodus seinal ei oleks!
    mind paneb ikka ja jälle imestama et Eestis sots=punalipud ja kommunismi jne. kogu kapitalistlik Lääne-Euroopa on tunduvalt sotsialistlikum kui meie sotside vaated üldse on. eks see ole mõnes mõttes arusaadav, sest ajalooliliselt lihtsalt kardetakse sotsialismi. kuigi Lääne-Euroopa on leidnud et just sotsiaalsem ühiskond on just see mis on jätkusuutlik, nimetage seda siis sotsiaalseks kapitalismiks või kapitalistlikuks sotsialismiks.

Leave a comment:

• Sambaz
    replied
    Kuule sa oled ikka täiega Sots! Ei imesta, kui punalipud, Lauristini ja Sossinovski portreed sul kodus seinal ei oleks!
    Miks me liigitame inimesi nii kergelt? Sinu enamus postituse sisusi näitab ju ka ilmselgelt sina oled meil puha ekreniit.

Leave a comment:

Working...
X