Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Keda valiksid kui valimised homme toimuks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Daz Booob
    replied
    Algselt postitas Pints Vaata postitust
    Eemaldame üleliigse müra ja isiklikud solvangud meie vestlusest ning korraks eeldame (on ikkagi jõulud ja ma usun imedesse), et kõik osapooled on siiski mõtlevad inimesed.

Kas see on õige suhtumine fraktsiooni liikmelt (mitte suvaline töll kuskil bussipeatuses), et mustanahalised liitlasvägede sõdurid peaksid ka vabal ajal vormi kandma, kui nad soovivad Eestis rassistlikke rünnakuid vältida?

Sellise käitumise ka kaudne õigustamine (süü ohvrile veeretamine seda just ongi) ei ole normaalne ja oskus siin probleemi mitte näha eeldab ikka väga pakse klappe.

Lisaks saadab see teatud grupile väga tugeva sõnumi, et sellist käitumist tolereeritakse.
    Kas pigem mitte teki olukord, kus potentsiaalsel ohvril on võimalik end säästa ja seeläbi tuleviku...sobivamaks kujundada? Kas see on nõnda halb, et end ajutiselt ohvrina tunda, mitte olla?

Asi pole selles, kas kellegil on õigus, või et õiglus võidutses. Asi on lahenduses.

Leave a comment:

• vendetta
    replied
    Pints, mida sa jaurad siin? Sotsiaalmeedias toodavad sõnnikut kõik poliitikud, parteilisest kuuluvusest sõltumata, ainult klikineegrid ja väga-väga igava isikliku eluga persoonidel jagub aega seda kõike jälgida ja solvuda-shokeeruda

Leave a comment:

• Pints
    replied
    Eemaldame üleliigse müra ja isiklikud solvangud meie vestlusest ning korraks eeldame (on ikkagi jõulud ja ma usun imedesse), et kõik osapooled on siiski mõtlevad inimesed.

Kas see on õige suhtumine fraktsiooni liikmelt (mitte suvaline töll kuskil bussipeatuses), et mustanahalised liitlasvägede sõdurid peaksid ka vabal ajal vormi kandma, kui nad soovivad Eestis rassistlikke rünnakuid vältida?

Sellise käitumise ka kaudne õigustamine (süü ohvrile veeretamine seda just ongi) ei ole normaalne ja oskus siin probleemi mitte näha eeldab ikka väga pakse klappe.

Lisaks saadab see teatud grupile väga tugeva sõnumi, et sellist käitumist tolereeritakse.

Leave a comment:

• Pints
    replied
    Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
    Veelkord, sa ei tee vahet faktil ja hinnangul. Ma ei ole isegi jõudnud oma seisukohta antud küsimuses väljendada. Sa ei habla üldse seda teemat sest ühelt poolt jaurad, et "Või sinu arvates on normaalne, et tumedama nahaga inimene peab oma väärtust läbi mundri tõestama" kuigi ma, veelkord, pole üldse sel teemal oma seisukohta väljendanud.
    Lisaks oled sa siin end natuke sisse mässinud. Loe hoolega kogu arutelu läbi, siis saad aru.
    Mis siin sinu poolt esitatud näidetest fakt oli?
    Ja ära hakka jälle seelikutest ja Õllesummerist rääkima.
    Väljendasid ju, segaselt aga väljendasid - kui vormi ei kanna, siis kui peksa saab on see mustanahalise süü (tõenäosusteooria ja kõik muud uhked väljendid)
    Küsin veel: Kas see on normaalne, et mustanahaline inimene peab läbi oma mundri oma väärtust/staatust tõestama?

Alles hiljem peale õeldut (et kandku vormi) hakkasid teatud tegelased tema (Madissoni) õeldut pehmendama, stiilis et mis nad siis tulevad siia kaklema jne aga selle kohta pole ühtegi tõendit (järelikult vandenõu?).
    Sa kindlasti leiaksid ka hea selgituse väljendile: Kui oled must, siis näita ust. - et viisakas inimene ikka avab ukse austusest jne.

Minu eesmärk pole rünnata sind isiklikult ning pean vabandama, kui olen liiga noriv olnud (satun vahel hoogu) aga need põhjendused, mida sa jagasid olid lihtsalt nii jaburad aga nagu sa juba kirjutasid, siis mina seda teemat ei jaga (hea, et meil oled sina, meie vaimne majakas ja teejuht).

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Või sinu arvates on normaalne, et tumedama nahaga inimene peab oma väärtust läbi mundri tõestama ja Indiast pärit ITmehed kandku rüperaali endaga kaasas, no sest muidu mõni tõsine patrioot ajab nad pagulastega sassi
    Veelkord, sa ei tee vahet faktil ja hinnangul. Ma ei ole isegi jõudnud oma seisukohta antud küsimuses väljendada. Sa ei habla üldse seda teemat sest ühelt poolt jaurad, et "Või sinu arvates on normaalne, et tumedama nahaga inimene peab oma väärtust läbi mundri tõestama" kuigi ma, veelkord, pole üldse sel teemal oma seisukohta väljendanud. Kas on raske aru saada, et kui ma ütlen, et turvalisem on käia vormis, siis see ei ole kuidagi solvav.
    Lisaks oled sa siin end natuke sisse mässinud. Loe hoolega kogu arutelu läbi, siis saad aru.
    Aga nagu keegi siin eelnevalt ütles, sa lihtsalt jonnid.

Leave a comment:

• Pints
    replied
    Ma ei tea miks ma viitsin aga sa sellisest terminist nagu tõenäosusteooria oled kuulnud?
    Tore, et sa taas ennast teistest nii palju arukamaks pead.
    Mis imeloom, see tõe...näosus... teooria on
    Kirjutasin, et olen päri, riskikäitumine tõesti mängib olulist rolli ohvriks langemisel (see osaliselt katab ka sinu uhket mõistet) aga see ikka ei selgita seost mustanahalistega.

Või sinu arvates on normaalne, et tumedama nahaga inimene peab oma väärtust läbi mundri tõestama ja Indiast pärit ITmehed kandku rüperaali endaga kaasas, no sest muidu mõni tõsine patrioot ajab nad pagulastega sassi

Krdi raske võib sinu elu olla: kohalikel naistel seelikud liiga lühikesed, samas moslemitel burkad jälle liiga pikad. Jään huviga ootama tabelit nahavärvi, seeliku pikkuse ja kellaagade kohta, et kus ja kuhu tohib liikuda, et pärast ise süüdi ei jääks.

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Kuidas need kaks olukorda võrreldavad on?
    Ühe väite eelduseks on mingid pömmpead kelle arvates kõik neegrid on pahad, alamad ja kui nad peksa ei soovi saada siis kandku vormi, sest kui neeger on meile kasulik, siis no las ta olla.

Teisel juhul on tegemist olukorraga, kus ise ollakse natukene hooletum aga see ei õigusta tagajärge ning kuskile minna kirjutama, et miks ta seal üldse oli (sinu poolt viidatud loos Koplis) on täitsa nõdrameelne ning tõesti viitab sellele, et ohver ise on süüdi aga mitte miski ei õigusta sellist vägivalda naisterahva vastu. Kui antud olukorras oleks sinu õde/ema/abikaasa, siis kas ka süüdistaksid teda ja hakkaksid seeliku pikkust mõõtma?
    Ma ei tea miks ma viitsin aga sa sellisest terminist nagu tõenäosusteooria oled kuulnud?

Leave a comment:

• Pints
    replied
    Sa ise ka adud, et see näide on idiootlik?
    Kui võrrelda:
    1) mitte mingil juhul ei tohi juua ühte klaasi veini/õlut/viina ja minna seejärel hommikul kottpimedas kell 6 prügiämbrit välja viima
    2) mitte mingil ei tohi end juua mäluauku ja minna täiesti suvaliste tüüpidega kl 6 kaasa, jumal teab kuhu

...siis iga normaalne inimene saab aru, et taoline võrdlus on absurdne, kuigi teoreetiliselt on võimalus kuriteo ohvriks langeda mõlemal juhul.
    Aaaa nüüd juba minnakse sinu loos mingite tüüpidega kaasa, joogisena, miniseelikus (mainin seda, sest sinu varasemast jutust on jäänud mulje, et seeliku pikkus on oluline tegur), öösel, kuskile Koplisse, siis süüdi on ohver mitte ründajad.
    No selge siis.

Muidugi olen päri, et riskikäitumine on siin sinu fantaasias oluline aga mis see siia puutub?
    Kas mustanahaline olla on iseenesest võrreldav purjus näitsikutega?
    Et kui mingid jõmmid kuskil baaris neegriga hakkavad nokkima, siis tema enda süü, et tal vormi seljas pole ja mis ta üldse ronib sinna või?
    Tule taevas appi.

Leave a comment:

• Pints
    replied
    Puutub niipalju, et kogu arutelu läks lahti sellest, et NATO sõdur võib univormiga väiksema tõenäosusega peksa saada. Võrdlus miniseeliku ja purjus peaga kakerdamisega on selles kontekstis täiesti adekvaatne. Tra küll, ma ei oska selgemini väljenduda.
    Kuidas need kaks olukorda võrreldavad on?
    Ühe väite eelduseks on mingid pömmpead kelle arvates kõik neegrid on pahad, alamad ja kui nad peksa ei soovi saada siis kandku vormi, sest kui neeger on meile kasulik, siis no las ta olla.

Teisel juhul on tegemist olukorraga, kus ise ollakse natukene hooletum aga see ei õigusta tagajärge ning kuskile minna kirjutama, et miks ta seal üldse oli (sinu poolt viidatud loos Koplis) on täitsa nõdrameelne ning tõesti viitab sellele, et ohver ise on süüdi aga mitte miski ei õigusta sellist vägivalda naisterahva vastu. Kui antud olukorras oleks sinu õde/ema/abikaasa, siis kas ka süüdistaksid teda ja hakkaksid seeliku pikkust mõõtma?

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Sa ikka ise ka adud, et need on kaudselt õngitsetud näited, mis ei lähe üldse teemasse?
    Näiteks kui tagant ei soovi pededelt saada, siis kõnni alati koos naisterahvaga?
    Sa ise ka adud, et see näide on idiootlik?
    Kui võrrelda:
    1) mitte mingil juhul ei tohi juua ühte klaasi veini/õlut/viina ja minna seejärel hommikul kottpimedas kell 6 prügiämbrit välja viima
    2) mitte mingil ei tohi end juua mäluauku ja minna täiesti suvaliste tüüpidega kl 6 kaasa, jumal teab kuhu

...siis iga normaalne inimene saab aru, et taoline võrdlus on absurdne, kuigi teoreetiliselt on võimalus kuriteo ohvriks langeda mõlemal juhul.

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Ma ei vaidle vastu, et ise tuleb ettevaatlik olla ja tõesti ei tasu kuskil purjus peaga kakerdada või Õllesummerile rahapakkidega minna aga mis see eelnevasse teemasse puutub?
    Puutub niipalju, et kogu arutelu läks lahti sellest, et NATO sõdur võib univormiga väiksema tõenäosusega peksa saada. Võrdlus miniseeliku ja purjus peaga kakerdamisega on selles kontekstis täiesti adekvaatne. Tra küll, ma ei oska selgemini väljenduda.

Leave a comment:

• Martin
    replied
    Näiteks kui tagant ei soovi pededelt saada, siis kõnni alati koos naisterahvaga?
    mis sest naisest kasu? selleks on sõdalastel buttplug always inserted, siis eriti ei mahu rohkem. pluss, selg alati sirge!

Üldiselt on selge, et idiootsuse õigustamiseks on mõistlik seda veelgi lollimateks näideteks ajada. Kuid loll väide jääb lolliks väiteks.

Leave a comment:

• Pints
    replied
    Anna andeks aga sa vist ei saa normaalsest jutust ka siis aru, kui puust ja punaseks teha.

Mhmh. Ja kindlasti ei tohi anda nõu, et nt Õllesummerile minnes ei tasu ehk arvelt mitutuhat eurot välja võtta vaid mõistlikum on piirduda sajaga. Ja muidugi on kurjast nõuanne, et rahakoti vahele ei tasuks kirjutada PIN-koodi. Sellega toetad vargaid!
    Ma ei vaidle vastu, et ise tuleb ettevaatlik olla ja tõesti ei tasu kuskil purjus peaga kakerdada või Õllesummerile rahapakkidega minna aga mis see eelnevasse teemasse puutub?

Sa ikka ise ka adud, et need on kaudselt õngitsetud näited, mis ei lähe üldse teemasse?

Leave a comment:

• Pints
    replied
    Algselt postitas Halb ründaja Vaata postitust
    virgiiniavagiina detected
    Jumal tänatud, et on sellised mehised mehed, kes kohe kõike jagavad ja vagiinad paika panevad. Halleluuja Maarjamaa on päästetud ja kestab veel tuhat põlve. Maailm ei ole ainult must ja valge (ootan põnevusega viidet filmile 50 halli varjundit).
    Vahva, et siis on solvujaid palju kui EKREt natsidega võrdled aga endal on ilge soov kõike lahterdada või kuskile gruppi sokutada.
    Silmakirjalikkus ja topeltstandardid?

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Sinu arvates siis on OK, kedagi vägistada, kui ta purjus ja miniseelikus?
    Anna andeks aga sa vist ei saa normaalsest jutust ka siis aru, kui puust ja punaseks teha.

See on umbes sama hea nõuanne, et naine olgu kartulikotis, siis ei vägistata.
    Mhmh. Ja kindlasti ei tohi anda nõu, et nt Õllesummerile minnes ei tasu ehk arvelt mitutuhat eurot välja võtta vaid mõistlikum on piirduda sajaga. Ja muidugi on kurjast nõuanne, et rahakoti vahele ei tasuks kirjutada PIN-koodi. Sellega toetad vargaid!

Leave a comment:

Working...
X